Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2009/2010 : TOTAL economic MELTDOWN

6.165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ... 305 306 307 308 309 » | Laatste
Kaiser
0
Steeds meer Amerikaanse steden worden met bankroet bedreigd

02 juni 2010
In de Verenigde Staten neemt de kans toe dat Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania, failliet zal gaan. Volgens handelaren is Harrisburg maar de eerste van een reeds steden die met het faillissement wordt bedreigd.
Harrisburg, een stad met 55.000 inwoners, heeft zijn schulden tot 70 miljoen dollar zien oplopen. Het is absoluut onduidelijk waar de stad dat geld vandaan zal gaan halen. De stad heeft momenteel de laagste kredietrating van alle Amerikaanse steden.

Harrisburg, dat te veel heeft geïnvesteerd, is symptomatisch voor andere Amerikaanse steden van New York tot Los Angeles. Deze steden worden met snel oplopende schulden geconfronteerd als gevolg van minder belastinginkomsten en hogere onkosten.
Bovendien is de markt voor obligaties uitgegeven door steden een stuk minder toegangelijk geworden.

De Markit MCDX, de index die de kostprijs uitdrukt van de verzekeringen tegen wanbetaling van 50 Amerikaanse steden, is recent gestegen tot een nieuwe piek. Deze index vertoont nog steeds een stijgende trend.
Kaiser
0
Bill Gross (Pimco): besparingen in veel gevallen geen oplossing voor schuldencrisis
02 / 06 /
2010
Veel landen gaan niet kunnen ontsnappen aan de schuldencrisis door het tekort op hun begroting terug te dringen. Dat is de mening van Bill Gross, manager van het grootste obligatiefonds in de wereld.
Volgens de beheerder van Pacific Investment Management Co gaan de aangekondigde besparingen de economische groei terugdringen, met alle gevolgen van dien.

Het dichtsnoeren van de buiksruim door het ontslaan van ambtenaren, het reduceren op hun lonen, het verlagen van de pensioenuitkeringen enzovoort gaan volgens Bill Gross onvermijdelijk gevolgen voor de consumptie hebben.

Uiteindelijk gaan recessies daar het gevolg van zijn, terwijl de deficit/gross domestic product ratio nog verder zal oplopen vanwege de steeds hogere risicopriemies. Maar een paar landen gaan kunnen ontsnappen aan de schuldendeflatie door meer obligaties uit te geven.

Voorwaarde is dat die landen creatief met hun schuldenprobleem gaan omspringen. De meeste landen gaan echter een zware crisis tegemoet, die niet snel zal opgelost zijn.
Kaiser
0
De zelfvernietiging van Europa: een remake van de implosie van de Sovjet-Unie

woensdag 02 jun 2010

Op dezelfde manier als de Sovjet Unie implodeerde -niet door een militaire aanval van kapitalistische imperialisten, maar onder het gewicht van haar eigen economische ongerijmdheden- zal ook de Europese Unie ten onder gaan, met de eurocrisis als voorbode. Dat zegt Philippe Simonnot, directeur van het Parijse Atelier de l'economie temporaine en directeur van het monetaire seminarie van het Institut Targot.

online.wsj.com/article/SB100014240527...

Volgens Simonnot houden de financiële markten niet enkel rekening met de korte termijn maar combineert een marktprijs alle informatie over het heden, het verleden en de toekomst. ‘De ‘stoute speculatoren' hebben in hun computers nu ook informatie opgeslagen over de schulden die worden gegenereerd door onze pensioensystemen, die steeds meer geld kosten, terwijl steeds minder mensen er toe bijdragen en de nodige hervormingen worden uitgesteld of verknoeid. De zelfvernietiging van de welvaartsstaat- een gevolg van steeds minder kinderen en steeds meer werklozen, minder spaargeld en meer belastingen, is niet minder voorspelbaar dan toen de Sovjet Unie na twee of drie generaties tot falen gedoemd bleek. Ook daar deed het feit dat politici de problemen ontkenden niets af aan het eindresultaat.

Simonnot verwijst naar zijn eigen land Frankijk, waar Sarkozy alles in het werk heeft gesteld om Griekenland te redden, zich uit de naad werkte om een eengemaakt Europees financieel controlesysteem op poten te zetten en in eigen land nog voor de verkiezingen een pensioenhervorming wil doordrukken, ongeacht de kost ervan en met het oog op zijn herverkiezing. En dat alles gebeurt met als enige doelstelling het vermijden dat Frankrijks kredietbeoordeling zakt, wat 's lands schuld verder zou doen toenemen, iets dat door de president als een persoonlijke vernedering zou worden ervaren.

Afgezien van een mirakel op het sociale front (pensioenen, arbeidsmarkt, zorgverzekering), waarvoor vandaag geen enkele indicatie is, is de desintegratie van de Franse staat onafwendbaar geworden, aldus Simonnot. En wat voor Frankrijk geldt, geldt spijtig genoeg voor de meeste Europese landen, die allen in hetzelfde bedje ziek zijn.

Historische omwentelingen worden meestal veroorzaakt door kansen en noodwendigheden: een vonk doet het kruitvat ontploffen. De vonk werd veroorzaakt door de Amerikaanse rommelkredietencrisis (nog zo'n vrucht van de welvaartsstaat), de kruitvaten zijn de deficits die de afgelopen 30 jaar zijn geacummuleerd. Vandaag zitten we middenin de explosie.

En die explosie zal het Oude Europa nog lange tijd uitsluiten van globale concurrentie.
Kaiser
0
Grootste daling in grondstoffenprijzen in mei sinds val Lehman Brothers

02 JUNI 2010
Mei was een slechte maand voor de beurzen, maar ook de grondstoffen kregen als gevolg van de crisis rond de Europese begrotingstekorten rake klappen. De daling van de commodities was in mei de grootste sinds de val van Lehman Brothers in 2008.
De Journal of Commerce commodity index, een index die ook jute, staal enzovoort omvat, is vorige maand met maar liefst 57%. De daling van deze index die 18 industriële grondstoffen bevat, daalde het sterkste sinds oktober 2008.

Colin P. Fenton, chief executive officer bij Curium Capital Advisors LLC in Boston, wijt de koersdaling aan een verlaging van de groeiverwachtingen.

De vraag naar commodities zou daardoor minder sterk zijn dan in andere omstandigheden het geval was.

De Journal of Commerce Industrial Price Commodity Smoothed Price Index weerspiegelt beter vraag en aanbod op de grondstoffenmarkt omdat de helft van de grondstoffen die de index bevat niet op de futuresmarkten worden verhandeld en dus niet door speculanten kunnen beantwoord worden.

Lakshman Achuthan, managing director bij het Economic Cycle Research Institute, merkte op dat deze index in juni 2008 een piek bereikte. In oktober van hetzelfde jaar daalde de index met 56% tot het laagste niveau sinds 1949. Twee maanden later verklaarde het National Bureau of Economic Research dat de Amerikaanse economie in een recessie was weggezakt.
Kaiser
0
Nederlanders sparen weer als gekken

De spaardrift van Nederlandse huishoudens is, na een hapering eind 2009, teruggekeerd. Dat heeft het economische bureau van ING vandaag bekendgemaakt.

Het spaartegoed groeide in het eerste kwartaal met gemiddeld 800 miljoen euro per maand. In april werd het spaartempo stevig opgevoerd. De inleg werd toen opgevoerd met 1,1 miljard euro tot een totaal van 291,3 miljard euro. In 2009 voegden de spaarders 12,1 miljard euro toe aan hun tegoeden. "Zoveel hebben ze sinds 2001 niet opzij gezet", stelt ING.

De nieuwe spaardrift komt volgens de bank door een afgenomen consumentenvertrouwen en onzekerheid over de eigen financiële situatie. ING ziet voorlopig geen herhaling van de verrassend sterke consumptiegroei van het eerste kwartaal van 1,1 procent op kwartaalbasis. "Pas in het vierde kwartaal van 2010, als stabilisatie op de arbeidsmarkt in zicht is en het koopklimaat verbetert, zien we een overtuigend herstel van de bestedingen", aldus ING. (anp/adv)
02/06/10 09u56
Kaiser
0
P. Gijsels (Fortis BNPP): “Wat we economisch gezien hebben, is nog maar klein bier”
02 JUNI 2010
Stevenen we af op een double-dip recessie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Schijnbaar is er niet zo heel veel aan de hand: de macro-economische indicatoren blijven goed en de bedrijfsresultaten waren beter dan verwacht. Indicatoren en bedrijfscijfers geven echter een beeld van het verleden, terwijl de beleggers vooral in de toekomst geïnteresseerd zijn. Die toekomst ziet er een stuk minder gunstig uit, een aantal indicatoren dreigen te gaan verslechteren.
Philippe Gijsels (Fortis BNPP): “De vraag is namelijk wat er in de tweede helft van dit jaar gaat gebeuren, om nog maar te zwijgen van volgend jaar. Alles wijst er op dat het economisch plaatje gaat verzwakken. De Europese begrotingscrisis zal namelijk niet zonder gevolgen blijven.”

De impact van de crisis zal niet beperkt blijven tot Europa zelf, ook de Verenigde Staten en zelfs China en de andere emerging markets gaan er de gevolgen van ondervinden. Gijsels: “Het reduceren van de tekorten op de begroting zal heel wat Europese landen dwingen om zware besparingsmaatregelen te treffen. Die gaan automatisch tot een vertraging van de economische groei leiden. Een aantal landen dreigen zelfs in een recessie te belanden. Wat we tot dusver gezien hebben, is nog maar klein bier. Er staat ons nog heel wat te wachten.”
pro-visio
0
Herr, heb je nog wat slecht nieuws jong? Komt zo traag binnen die doomnieuwsstroom. Meer en sneller hè...dat moet beter kunnen.
Kroq
1
De inflatie in België is in mei uitgekomen op 2,3%. België kende in juli 2009 nog een deflatiecijfer van 1,68%, terwijl de inflatie in juli 2008 bijna de 6% oversteeg. Na een aantal maanden van deflatie (prijsdalingen) stijgen de prijzen weer, momenteel voor de 5e maand op rij.

biflatie.nl/artikelen/38-inflatie--de...
Kroq
1
Japan May Face Fiscal Crisis in 15 Years, Komine Says

The Japanese government may suffer fiscal collapse in 10 to 15 years if the ruling Democratic Party of Japan maintains its expansionary spending policy, said Takao Komine, a professor at Hosei University and former bureaucrat.

Even though “Japan’s fiscal conditions are very severe, people were saying voicing such concern was like crying wolf,” Komine, 63, said in an interview in Tokyo yesterday. “However, since the wolf has appeared in Greece, people have started worrying it may show up in Japan as well.”

www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...
Kroq
1
Why the ‘Experts’ Failed to See How Financial Fraud Collapsed the Economy

I write to you from a disgraced profession. Economic theory, as widely taught since the 1980s, failed miserably to understand the forces behind the financial crisis. Concepts including “rational expectations,” “market discipline,” and the “efficient markets hypothesis” led economists to argue that speculation would stabilize prices, that sellers would act to protect their reputations, that caveat emptor could be relied on, and that widespread fraud therefore could not occur. Not all economists believed this – but most did.

Thus the study of financial fraud received little attention. Practically no research institutes exist; collaboration between economists and criminologists is rare; in the leading departments there are few specialists and very few students. Economists have soft- pedaled the role of fraud in every crisis they examined, including the Savings & Loan debacle, the Russian transition, the Asian meltdown and the dot.com bubble. They continue to do so now. At a conference sponsored by the Levy Economics Institute in New York on April 17, the closest a former Under Secretary of the Treasury, Peter Fisher, got to this question was to use the word “naughtiness.” This was on the day that the SEC charged Goldman Sachs with fraud.

www.ritholtz.com/blog/2010/06/james-k...
Kroq
2
Goud: geen bubbel, maar een zwart gat

De huizenmarktbubbel is dus niets anders dan een opgeblazen bubbel waardoor prijzen van huizen enorm hebben kunnen stijgen.

biflatie.nl/artikelen/46-edelmetalen/...
Kroq
1
Peak Oil: An inconvenient reality.

12 years ago, the International Energy Agency (IEA) discovered that Peak Oil would threaten the prosperity and stability of our societies. Yes, they knew it. While some IEA officials tried to inform the world about this game-changing event, it appears that others had different priorities.

In 1998, the IEA team working on the influential World Energy Outlook (WEO) made a detailed and authoritative assessment about the future of oil production. The team was composed of the world's finest energy experts, amongst whom Jean-Marie Bourdaire, coordinator of the study, Ken Wigley, Keith Miller and the man who would later become Chief-Economist of the IEA, Dr. Fatih Birol.

By using confidential databases and sophisticated expertise, they reached a dramatic conclusion: Peak Oil, the moment when global oil production starts its irreversible decline, would happen well before 2020, around 2014.

asianenergy.blogspot.com/2010/05/how-...
[verwijderd]
1
"This is the last little bit of economic heroin shot into the market. Just wait until full-fledged withdrawal hits"

Het huizencijfer was goed vandaag, maar wel vertekend.
Het was de laatste maand met de koopsubsidie.

"Buyers rushed to sign sales contracts"

De honderden reacties op het amerikaanse forum zijn unaniem: wacht maar tot de volgende cijfers ....
voda
3
quote:

paulta schreef:

"This is the last little bit of economic heroin shot into the market. Just wait until full-fledged withdrawal hits"

Het huizencijfer was goed vandaag, maar wel vertekend.
Het was de laatste maand met de koopsubsidie.

"Buyers rushed to sign sales contracts"

De honderden reacties op het amerikaanse forum zijn unaniem: wacht maar tot de volgende cijfers ....
Sorry hoor, maar ik heb zelden een figuur met zo'n negatieve instelling meegemaakt.
En ik heb hier op het forum en elders heel wat afgelezen.
Lach jij wel eens?

[verwijderd]
1
Ik lach me compleet krom om de amerikaanse reacties(zie de eerste regel van mijn vorige post).
Zo helder en duidelijk, ik heb die stijl een beetje overgenomen de laatste jaren, kort en bondig, ook lange verhalen hier worden gewoon niet gelezen..

Internet heeft de wereld geopend, het nieuws schiet binnen enkele seconden de wereld over, de klant/consument/slachtoffer kan info delen met iedereen.
De bankwereld ligt compleet op straat, we lachen ze gewoon uit nu, midden op straat
We blijven dus lachen Voda...hier...nog een scheut olie op het vuur!....
6.165 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 ... 305 306 307 308 309 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.379,27 +0,77%
 EUR/USD 1,0641 -0,28%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront