ageas « Terug naar discussie overzicht

woensdag 02jun

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Geerten B
0
Fortisgate brengt voorzitter Hof van Cassatie in opspraak

For­tis­ga­te legt een bom onder de Bel­gi­sche jus­ti­tie. Na de op een na hoog­ste ma­gi­straat van ons land brengt de af­fai­re nu ook de hoog­ste ma­gi­straat, de voor­zit­ter van het Hof Van Cas­sa­tie Ghis­lain Lon­ders, in op­spraak. Dat ver­nam De Tijd uit goede bron.

(tijd) - Ook Guy Del­voie, de ex-voor­zit­ter van het Brus­sel­se hof van be­roep, die nu na­mens België rech­ter is bij het Joego­sla­viëtri­bu­naal in Den Haag, komt in op­spraak.

Sinds begin vorig jaar on­der­zocht de Gent­se on­der­zoeks­rech­ter Henri Hei­mans alle lek­ken rond het For­tis-ar­rest dat het Brus­sel­se hof van be­roep op 12 de­cem­ber 2008 velde. Het on­der­zoek is sinds kort af­ge­slo­ten en het Gent­se par­ket-ge­ne­raal heeft pas een ont­werp-dag­vaar­ding ver­stuurd naar de par­tij­en die het na de va­kan­tie zal dag­vaar­den voor de straf­rech­ter.

Vol­gens onze in­for­ma­tie gaat het zoals ver­wacht over Chris­ti­ne Schur­mans, een van de drie raads­he­ren die het For­tis-ar­rest moesten vel­len. Zij zal ver­volgd wor­den voor het schen­den van haar be­roeps­ge­heim.

Ook de num­mer twee van Cas­sa­tie, Ivan Ver­ougs­trae­te, be­landt op de be­klaag­den­bank voor het schen­den van zijn be­roeps­ge­heim. Hij zou in­for­ma­tie over de For­tis-zaak, die Schur­mans hem in ver­trou­wen had mee­ge­deeld, heb­ben door­ge­ge­ven aan Chris­ti­an Van Bug­gen­hout, de ad­vo­caat van de staat in het For­tis-dos­sier. Vol­gens de krant De Stan­daard heeft het par­ket-ge­ne­raal be­slist Van Bug­gen­hout niet te ver­vol­gen. Hij werd eer­der in het on­der­zoek wel in ver­den­king ge­bracht.

Lon­ders
Nog ex­plo­sie­ver is dat on­der­zoeks­rech­ter Hei­mans ook stap­pen on­der­neemt tegen Cas­sa­tie­voor­zit­ter Lon­ders en in­ter­na­ti­o­naal rech­ter Del­voie. Het ge­rech­te­lijk on­der­zoek was niet ge­richt tegen hen, maar als in een on­der­zoek toch aan­wij­zin­gen van mis­drij­ven op­dui­ken tegen an­de­ren moet de on­der­zoeks­rech­ter daar­van een ‘amb­te­lij­ke aan­gif­te’ doen. Dat kan lei­den tot een straf­on­der­zoek tegen die per­so­nen.

Uit goede bron ver­na­men we dat Hei­mans zo’n aan­gif­te heeft ge­daan tegen Lon­ders omdat hij in zijn fa­meu­ze brief aan de het par­le­ment ook zijn be­roeps­ge­heim zou heb­ben ge­schon­den. In de brief waar­schuw­de hij voor een schen­ding van de schei­ding der mach­ten in de For­tis-zaak.

En ook tegen Del­voie zou de on­der­zoeks­rech­ter nu zo’n aan­gif­te heb­ben ge­daan omdat Del­voie een valse ge­tui­ge­nis zou heb­ben af­ge­legd voor de par­le­men­tai­re on­der­zoeks­com­mis­sie die begin vorig jaar de in­men­ging in de For­tis-zaak on­der­zocht.

www.tijd.be/nieuws/politiek_-_economi...
Geerten B
0
Femke: test
Farid: Over tien minuten start 's wereld eerste lijsttrekkers-chatdebat
Farid: Over negen minuten start 's werelds eerste lijsttrekkers-chatdebat. Inmiddels zijn de verbindingen van Pechtold, Roemer, Halsema, Rutte en Balkenende online.
Farid: Graag bevestiging van alle vijf!
Femke: Dag heren, het is een mooie dag en we hebben een gek vak
Emile : test
Jan Peter: test
Job: Test
Mark: dag farid, er zin in?
Femke: Hallo, gaan we nog meer zeggen dan test? Farid: Wacht maar even op mijn cue
Job: he're is Job
Femke: Ja meneer de voorzitter
Mark: en jpb en jc, zijn jullie klaar? ook voor femke?
Job: helemaal
Femke: Waar zitten jullie eigenlijk?
Job: op het hoofdbureau!
Farid: De voorzitter verzoekt een stilte!
Farid: Buzzzzzzzzzzzzzz! __buzz__
Alexander: goedemiddag collegas
Mark: ik zit in de bolkestein zaal, dat is naast het wiegel rookhok
Femke: gezellig, Mark. Al je vrienden om je heen Alexander: wiegel gaf gister ook een rookgordijn ...
Femke: En Job, wel zelf typen!
Job: en ik maar denken dat we nog niet begonnen waren....
Mark: ja, dat voeltgoed heb jij een fred vd spek kamer> of marcus bakker?
Alexander: groeten trouwens uit Oostzaan
Job: hallo...
Farid: www.hyves.nl/externalRedirect/?url=Hy... en ik open de chat officieel over 2 minuten!
Mark: oostzaan? jij bent bij de familie van hart van nl, alexander?
Femke: Volgens mij maken we de voorzitter zenuwachtig
Alexander: ja, beetje grote mast in de tuin ...
Job: Femke maakt iedereen zenuwachtig, tenminste, dat denkt ze...
Mark: mag er zelf venmiddag heen.
Femke: ben je gek. Ik zit een eind weg.
Job: dus alleen als je dichtbij net?
Femke: Wat mis ik in Oostzaan?
Job: heel veel...
Alexander: kijk vasn
Femke: precies Job, maar ook dan niet echt Alexander: foutje
Femke: wat is vasn? Alexander
Mark: janpeter, al uit de oefensessie?
Alexander: kijk vanavond hart van nl
Femke: Van JP hoor ik alleen test
Job: weet je wel hoe kort het vhart is???
Farid: Balkenende zit nog niet achter zijn compute Emile : goedemiddag allemaal en veel plezier
Farid: We beginnen immers pas over drie minuten Femke: Ik kan niet wachten: Hart van NL
Mark: emile, je was goed bij nova!
Femke: He Emile!
Emile : Dank je
Job: kijk, dat is nou economie; daarnet was het over twee minuten, nu, even later, over drie
Femke: Wat kun jij toch tellen Job
Job: ik leer hier zo veel....
Mark: het lijkt de staatsschuld wel bij de pvda! Femke: LOL
Alexander: kom kinders
Job: Ha Mark, je bent in vorm!
Femke: Ik hoor Mark helemaal niet, of bedoel je dat Job?
Mark: dank, dit wordt een leuk debat.
Femke: Zin an
Job: Femke, ook veel geleerd, al die jaren...
Mark: femke, in je rechterhoek.
Femke: 2-3=-1
Farid: We gaan beginnen graag aandacht voor de gespreksleider

leipe gaste..:D
[verwijderd]
0
quote:

PARTYBEAST... schreef:

BAM al ff sub 4, indiaan...
Lol ja.
Zo kan ik het ook :D!
Valsspelen :D
Geerten B
0
quote:

Indianenverhalen schreef:

[quote=PARTYBEAST...]
BAM al ff sub 4, indiaan...
[/quote]

Lol ja.
Zo kan ik het ook :D!
Valsspelen :D
gna gna

:D
[verwijderd]
1

BERLIJN (Dow Jones)--Het Duitse verbod op naked short selling was bedoeld om vaart te zetten achter vergelijkbare maatregelen op Europees niveau, zegt de Duitse minister van financien Wolfgang Schaeuble woensdag.
Met de verwachting dat de Europese Commissie in oktober plannen tegen short selling zou introduceren, besloot Duitsland de maatregel vast in te voeren. "Een stap om een Europese aanpak te versnellen", aldus Schaeuble.
Het verbod is noodzakelijk en zorgt voor de gewenste uitkomsten, zei hij. Duitsland steunt daarnaast een Frans initiatief om de invloed van bestaande kredietbeoordelaars te verzwakken, meldde Schaeuble verder.
Het Duitse kabinet stemde eerder op woensdag in met een wet die naked shortselling verbiedt in alle aandelen en euro-derivaten die niet bedoeld zijn voor het afschermen van valutarisico's.
De regering wil een versnelde wetgevingsprocedure, waarbij het hogerhuis op 9 juli over de kwestie debatteert, aldus de bewindsman.
Het kabinet zwakte eerdere plannen evenwel licht af. De ban op derivaten is nu een optie die de regering in kan stellen per decreet wanneer de situatie erom vraagt, zo staat in het uiteindelijke voorstel dat werd ingezien door Dow Jones. De overheid wilde eerst een algeheel verbod op alle euro-derivaten.
Het wetsvoorstel breidt een eerder Duits verbod op naked shortselling van aandelen van tien toonaangevende Duitse financiele instellingen en credit default swaps op staatsobligaties uit de eurozone uit.
Schaeuble herhaalde ook dat Duitsland zal aandringen op een internationale belasting op financiele transacties. Als die niet wereldwijd zal worden doorgevoerd, zal Duitsland lobbyen voor een Europese oplossing.
Door Andrea Thomas en Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; ben.zwirs@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
June 02, 2010 08:31 ET (12:31 GMT)
© 2010 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0

AMSTERDAM (Dow Jones)--De nieuwste Solvency II-plannen betekenen dat de kapitaaleisen voor bepaalde Europese verzekeraars mogelijk verder worden aangescherpt, stelt kredietbeoordelaar Fitch Ratings woensdag.
Afhankelijk van de zwaarte van de uiteindelijke eisen kan Solvency II gevolgen hebben voor de kredietratings van sommige verzekeraars, aldus Fitch.
De recente publicatie van de zogenaamde Quantative Impact Study 5 (QIS5) door de Europese Commissie geeft een goede indicatie van hoe de nieuwe boekhoudregels voor verzekeraars er uiteindelijk uit gaan zien.
In hoeverre dat afwijkt van QIS4 verschilt per verzekeraar, zei Fitch, en is afhankelijk van hun activiteitenmix en balansverschuivingen sinds begin vorig jaar.
QIS5, dat in de tweede helft van 2010 wordt uitgevoerd, biedt volgens Fitch een goede indicatie van de uiteindelijke solvabiliteit van de verzekeraars onder het nieuwe regime. Tot die tijd blijft de impact op het vereiste kapitaal onzeker, aldus Fitch.
De kredietbeoordelaar merkt op dat financiele bedrijven verschillende opties hebben aan hogere kapitaaleisen te voldoen. Volgens Fitch is afgelopen jaren echter gebleken dat verzekeraars niet altijd de bronnen kunnen aanboren, door het securitiseren van polissen, wanneer de behoefte daaraan het grootst is.
Voor levensverzekeraars kan het aantrekkelijker zijn om het langlevenrisico te verkopen op de kapitaalmarkten, merkt Fitch verder op, door zich te onderwerpen aan Solvency II.
Een belangrijke vraag is ten slotte of verzekeraars de zogenaamde illiquiditeitspremie mogen meerekenen in de rente op de obligatiebeleggingen van de bank. Deze premie wordt verzekeraars geboden, omdat zij vaak hun obligaties tot het einde van de looptijd behouden, wat een meerwaarde of premie op de koers geeft.
Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; archie.vanriemsdijk@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
June 02, 2010 09:23 ET (13:23 GMT)
© 2010 Dow Jones & Company, Inc.
Geerten B
0
voda
0
PERSBERICHT: ageas SA/NV verhuist haar maatschappelijke zetel in Brussel

De nieuwe maatschappelijke zetel van "ageas SA/NV", momenteel gevestigd in de
Koningsstraat 20 te Brussel, wordt vanaf 7 juni Markiesstraat 1 - 1000 Brussel.

Vanaf diezelfde datum veranderen ook het telefoon- en faxnummer:
Tel.: +32 (0)2 557 57 11
Fax: +32 (0)2 557 57 50.






Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij die kan terugblikken op
ruim 180 jaar vakkennis en ervaring. Als één van de 20 grootste verzekeraars van
Europa heeft Ageas ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee
regio's die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen.
De activiteiten van de groep zijn ondergebracht in vier Business Units: België,
het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië. In België is de
maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider in zowel individuele
levensverzekeringen als employee benefits, en één van de topspelers in
niet-leven. Ageas is eveneens sterk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als
derde grootste verzekeraar voor personenwagens. De maatschappij heeft ook
dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hongkong.
Daarnaast onderscheidt Ageas zich door het uitbouwen van partnerships met sterke
financiële instellingen en belangrijke distributeurs in andere markten en door
succesvolle partnerships in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India
en Thailand. Ageas stelt meer dan 11.000 mensen tewerk en int jaarlijks ongeveer
16 miljard euro premie-inkomsten.


PERScontact
+32 (0)2 565 22 66

Investor Relations
Brussel
+32 (0)2 565 53 78
Utrecht
+31 (0)30 226 65 66


Ageas
Markiesstraat 1 - 1000 Brussel - België
Archimedeslaan 6 - 3584 BA Utrecht - Nederland
www.ageas.com


[HUG#1421199]





Pdf versie persbericht: hugin.info/134212/R/1421199/370526.pdf
Beeld: hugin.info/134212/R/1421199/370527.JPG

www.ageas.com

24 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 16:10
Koers 44,120
Verschil +0,280 (+0,64%)
Hoog 44,260
Laag 43,760
Volume 71.274
Volume gemiddeld 414.899
Volume gisteren 278.134

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront