Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK-dagdraad 12-10-2009: weinig inspiratie

244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
[verwijderd]
0
Zo de dax is redelijk aan de afstort begonnen..

Zouden we de 5800 nog zien?

Ik heb maar een contract opgepikt zo tegen 5779,5
voda
1
AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot +1,6%; Philips steelt de show


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is maandag met winst gesloten nu ook Philips laat zien dat het, na Alcoa vorige week, veel betere resultaten dan verwacht over het derde kwartaal kon laten zien.

De AEX-index sloot maandag 1,6% hoger op 320,71 punten, de Midkap won 1,3% op 495,84 punten en de Smallcap eindigde 1% hoger op 443,40 punten. De AEX kende maandag een hoogste notering van 321,75 punten.

Wall Street noteerde maandag rond het slot van de handel in Amsterdam hoger, terwijl de Dow Jones Industrial Average (DJIA) 0,5% hoger noteerde. De S&P 500-index levert intussen strijd met zijn eerder hoogtepunt van het jaar; de DJIA is nog maar 90 punten verwijderd van de psychologisch als belangrijk ervaren 10.000 puntengrens.

Op Wall Street is er in verband met Columbus Day geen obligatiehandel.

Handelaar Geoffrey Leloux van Keijser Capital schrijft de stijging van de AEX geheel toe aan de goede kwartaalcijfers van Philips. "Met dit gegeven in het achterhoofd zouden de cijfers van Intel en andere grote Amerikaanse bedrijven later deze week ook beter kunnen zijn dan de markt verwacht", aldus Leloux. "Philips wees maandag op de kracht in de emerging markets."

"Philips voedt de cijferfantasie", vult vermogensbeheerder Maurice Eeken van TE-Effecten aan.

Leloux verwacht dat de markt dinsdag wacht op de Intel-cijfers. "Ik sluit niet uit dat we dinsdag even lager van start gaan met de AEX, maar dat de index in de loop van de dag weer aantrekt.

Eeken ziet in de markt weinig aanleiding voor een daling. "Deze trend kan nog wel even doorzetten", aldus de vermogensbeheerder.

Het aandeel Philips bleef de gehele dag goed liggen en vergrote zijn koerswinst zelfs naar een slotwinst van 7,7% op EUR18,35 bij goede omzetten.

ING leek licht last te hebben van de DSB-affaire, die verder geen impact had op de aandelenmarkt. Het aandeel sloot 0,4% lager op EUR12,41, terwijl ING aangaf nauwelijks enige blootstelling te hebben ten opzichte van DSB, dat maandag onder curatele werd geplaatst.

Heineken zakte 3,3% en sloot op EUR29,64 na een adviesverlaging door UBS naar neutral van buy.

Bij de Midkap won Arcadis 6,6% op EUR14,75, nadat het bedrijf bekendmaakte dichtbij grote opdrachten van de Amerikaanse luchtmacht te zijn.

Van alle 25 hoofdfondsen sloten er 21 hoger, waaronder 16 met een winst van 1% of meer. 9 Fondsen wonnen 2% of meer, 5 3% of meer en twee 5% of meer.

De omzetten waren gemiddeld genomen matig. Bij de aandelen Philips, Ahold, Heineken en Unilever waren de volumes goed.

De macro-economische agenda voor de VS is dinsdag in bescheiden mate gevuld en bevat een tweetal optredens van toplieden van de Federal Reserve.

Daarnaast komt 's avonds laat, na het slot van de handel in New York, het wekelijkse ABC-consumentenvertrouwen over de week die eindigt op 11 oktober. In de week ervoor noteerde deze index -45.

Staatsobligaties sloten maandag hoger.

De euro noteerde maandag rond 18.00 uur $1,4789 tegen $1,470 maandag rond 08.30 uur.



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com
voda
1
Flinke winst op het Damrak
12 oktober 2009, 18:02 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - De beurs op het Damrak in Amsterdam heeft maandag flinke koerswinst geboekt: 1,6 procent. Goede derdekwartaalcijfers van elektronicaconcern Philips gaven beleggers reden tot optimisme.

De Amsterdamse hoofdgraadmeter sloot 5,16 punten hoger op 320,71 punten. De MidKap-index won 1,3 procent tot 495,84 punten. De graadmeters van Londen, Parijs en Frankfurt stegen 0,9 tot 1,3 procent.

Vermogensbeheerder Jan Wilpshaar van Dresdner VPV schetste de stemming op de aandelenmarkt. ,,Het gaat goed op de beurs, gevoed door de cijfers van Philips. Die waren stukken beter dan verwacht en geven de beurs vleugels.''

Philips

Tegen de verwachting in kon Philips over de afgelopen drie maanden een nettowinst melden. Dit was voor een groot deel te danken aan kostenbesparingen, maar ook het omzetcijfer was een meevaller. De omzetdaling ten opzichte van dezelfde periode bedroeg ruim een tiende. Een kwartaal eerder was de daling op jaarbasis nog een kwart.

Het aandeel Philips was de koploper van de AEX met een koerswinst van 7,7 procent. Het Duitse conglomeraat Siemens, op een aantal markten een concurrent van Philips, won in Frankfurt 2,6 procent.

Technologieaandelen

Technologieaandelen waren in heel Europa in trek. Chipproducent Infineon voerde in Frankfurt de DAX-index aan met een plus van 5 procent. STMicroelectronics, ook een chipmaker steeg in Parijs 3,6 procent.

Chipmachineproducent ASML ging in de AEX 4,5 procent vooruit. ASMI, ook een toeleverancier aan de chipindustrie, steeg in de MidKap 4,2 procent. SNS Securities verhoogde maandag zijn beleggingsadvies van 'hold' naar 'buy'.

Arcadis

Advies- en ingenieursbureau Arcadis won 6,1 procent en was de koploper van de MidKap. Het bedrijf dingt mee naar een order van de Amerikaanse luchtmacht Het gaat om ontwerp- en saneringswerkzaamheden over een periode van vijf jaar. Met het programma is in totaal 3 miljard dollar gemoeid.

Bierbrouwer Heineken was een van de weinige verliezers. Het aandeel kreeg een verlaging van het beleggingsadvies van UBS en verloor 3,3 procent.

De euro noteerde 1,4790 dollar. Vrijdag aan het eind van de handel stond de Europese munt op 1,4720 dollar. De olieprijs steeg 1,9 procent tot 73,15 dollar per vat ruwe Amerikaanse olie.
[verwijderd]
1
quote:

isaandie schreef:

[quote=BobTL]
[quote=Red Fox]
[quote=novastar]
kan IEX aub die blote billen reclame voor mannen onderbroeken verwijderen ? Getverr, durf de site niet te openen meer op mijn werk.
[/quote]
PREUTS! Tis toch reclame man. Ik vind het heerlijk. Druk om de minuut op F5.
[/quote]
Precies, kan ze zich niet omraaien IEX?
[/quote]ZE, misschien wel een hij
Precies, ik denk ook dat het een vent is. Temeer omdat het reclame is voor men's underwear. Die nagels leiden gewoon af, maar ik durf te zweren dat er een gewoon een Kellyslurf voorhangt.

@diede : je DD verbleekte een beetje bij het nieuws van de dag, De Slacht Bank. Verder stegen we flink, dus al met al titel en verhaal niet geheel in overeenstemming met wat we nu weten.

Laat je daar niet door ontmoedigen, het was prima !

grt Novastar
[verwijderd]
0
Precies, ik denk ook dat het een vent is. Temeer omdat het reclame is voor men's underwear. Die nagels leiden gewoon af, maar ik durf te zweren dat er een gewoon een Kellyslurf voorhangt.

Alleen hoe komen we daar nu achter?

Vito Andolini = Vito Corleone( Robert de Niro) ( godfather Part II)

later meer eerst ff biljarten.

mvrgr
[verwijderd]
0
quote:

isaandie schreef:

Alleen hoe komen we daar nu achter?

Vito Andolini = Vito Corleone( Robert de Niro) ( godfather Part II)

later meer eerst ff biljarten.

mvrgr
Ik wil het niet weten !
voda
1
EUROPA VANDAAG: Europese beurzen sluiten hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)-De Europese aandelenmarkten zijn maandag hoger gesloten, nadat een onverwachte kwartaalwinst van Philips voor een positieve start van het kwartaalcijferseizoen zorgde in Europa.

De EuroStoxx 50 sloot maandag 1,12% hoger op 2.914,35. De DAX-30 steeg 1,25% tot 5.783,233, de CAC-40 sloot 1,22% hoger op 3.845,80 en de FTSE-100 won 0,94% op 5.210,17, waarbij Vodafone Group en olie- en gasbedrijven het voortouw namen.

Het aandeel Vodafone steeg 1,6% nadat het telecombedrijf maandag een kostenbesparingsplan bekend maakte.

Shell en BP sloten achtereenvolgens 1,6% en 1,8% hoger in reactie op de stijgende prijs van een vat olie.

Barclays sloot in Londen 1,2% lager op 372,65 pence. De Britse bank overweegt volgens de Financial Times een portefeuille van GBP4 miljard bestaande uit herverpakte leningen aan bedrijven met onderpand, zogenoemde collateralized loan obligations (CLO's), te verkopen om de balans op te schonen.

In Amsterdam steeg Philips 7,7% tot EUR18,35. Het elektronicaconcern heeft in het derde kwartaal van 2009 een onverwachte winst geboekt, dankzij een beter dan verwachte omzet, maar ziet nog geen structurele verbetering van de vraag in de meeste van zijn eindmarkten.

De nettowinst van Philips beschikbaar aan aandeelhouders kwam uit op EUR174 miljoen en was inclusief een eenmalige bate van EUR87 miljoen. In dezelfde periode een vorig jaar bedroeg de nettowinst EUR57 miljoen. De omzet in het derde kwartaal kwam uit op EUR5,62 miljard, een daling van 11% op jaarbasis. Analisten rekenden vooraf op een nettoverlies van EUR45 miljoen bij een omzet van EUR5,38 miljard.

In Frankfurt verloor Heidelberger Druckmaschinen 14,5% tot EUR5,81. De Duitse maker van drukmachines waarschuwde vrijdagavond dat het verlies voor rente en belasting (EBIT) in het gehele boekjaar 2009/10 tussen de EUR110 miljoen en EUR150 miljoen zal uitkomen.

Heineken zakte in Amsterdam 3,3% tot EUR29,64 na een adviesverlaging. UBS verlaagde het advies voor de bierbrouwer naar neutral van buy. Concurrent Carlsberg leverde in Kopenhagen 0,8% in tot DKK349,00, nadat JP Morgan het advies voor de Deense brouwer verlaagde naar neutral van overweight.

Het aandeel Fiat sloot maandag 11,02% hoger nadat het Italiaans dagblad Il Giornale meldde dat de autofabrikant toestemming heeft gekregen uit Washington voor zijn herstructureringsplannen voor Chrysler. De details van het plan volgen 4 november.

Op macro-economisch vlak werd bekendgemaakt dat de werkloosheid in de 29 geindustrialiseerde landen die deel uitmaken van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in augustus is uitgekomen op 8,6%.

Het werkloosheidspercentage is daarmee 0,1 procentpunt boven dat van juli. Ten opzichte van een jaar eerder is de werkloosheid met 2,3 procentpunt toegenomen.

De werkloosheid in het eurogebied was 9,6% in augustus, 0,1 procentpunt meer dan de OESO een maand eerder waarnam en 2,0 procentpunt hoger dan een jaar eerder.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig. Om 11.00 uur staat slechts de analistenverwachtingen in Duitsland voor oktober middels de zogeheten ZEW-index op de agenda.

Omstreeks 18.50 uur noteren de indices op Wall Street hoger, mede vanwege het positieve resultaat van Philips.



Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, patrick.buis@dowjones.com



[verwijderd]
0
quote:

Ole's Island Blues schreef:

Hier, deze is leuk.. tenminste als je geen eigenhuis heb.

www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bouwen-w...
AU.... -4,9 %

en dat zonder dsb onzin :(

komt vanzelf weer goed.. er komt weer een tekort aan. dus die -4,9 word extreem snel +4,9 omdat er weinig huizen zijn gebouwd. :) dus word zo snel mogelijk huiseigenaar zou ik zeggen

[verwijderd]
0
zeg durft er nog iemand aandelen te kopen op dez beurskoersen of zijn we allemaal blut
[verwijderd]
0
quote:

roy schreef:

zeg durft er nog iemand aandelen te kopen op dez beurskoersen of zijn we allemaal blut
Met een plus van 1.6% lijkt me dat er zat mensen zijn die ze kopen!;)
[verwijderd]
0
quote:

kalevra schreef:

koop ze morgen weer als we hopelijk eerst wat dalen..
helemaal mee eens... en idd roy volgens mij was het een hele rustige DDdag weinig posts. waren er zoveel DD-ers die zielig in een hoekje zitten te huilen nu? dat het zo rustig is. of had het een andere reden?
[verwijderd]
2
quote:

wishmaster schreef:

[quote=kalevra]
koop ze morgen weer als we hopelijk eerst wat dalen..
[/quote]

helemaal mee eens... en idd roy volgens mij was het een hele rustige DDdag weinig posts. waren er zoveel DD-ers die zielig in een hoekje zitten te huilen nu? dat het zo rustig is. of had het een andere reden?
Winst tellen nam een groot deel van mijn dag in beslag!;)
[verwijderd]
0
quote:

roy schreef:

zeg durft er nog iemand aandelen te kopen op dez beurskoersen of zijn we allemaal blut
Ha die Roy, nog wat gedaan vandaag?
[verwijderd]
0
quote:

Mr Guppie schreef:

[quote=wishmaster]
[quote=kalevra]
koop ze morgen weer als we hopelijk eerst wat dalen..
[/quote]

helemaal mee eens... en idd roy volgens mij was het een hele rustige DDdag weinig posts. waren er zoveel DD-ers die zielig in een hoekje zitten te huilen nu? dat het zo rustig is. of had het een andere reden?
[/quote]Winst tellen nam een groot deel van mijn dag in beslag!;)
haha ben blij voor je, ik heb alles gemist. bij +0.90% dacht ik, dat gaat niet veel hoger meer gezien de futs en toen keken we weer en tja... morgen weer een dag!
[verwijderd]
0
GJ gupp...

heb dat deels vandaag ook gedaan. :)

wel saai beursdagje trouwens. leuk zo hoge stand maar toch vlak.

morgen beter denk ik. yanks willen niet echt meer omhoog. en hier zijn we vandaag op die muziek vooruit gelopen vind ik. dus morgen heel ffkes down.

we zien wel. fijne avond. tot morgen
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
859,16  -6,20  -0,72%  11:20
 Germany40^ 17.664,20 -0,97%
 BEL 20 3.800,54 -0,68%
 Europe50^ 4.893,58 -0,87%
 US30^ 37.602,15 -1,08%
 Nasd100^ 17.273,70 -1,57%
 US500^ 4.987,21 -1,23%
 Japan225^ 37.325,98 -1,78%
 Gold spot 2.382,73 +0,14%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,62 +0,66%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +4,00%
EBUSCO HOLDING +1,89%
Pharming +1,38%
Heineken +1,09%
NX FILTRATION +1,00%

Dalers

Alfen N.V. -2,97%
AMG Critical ... -2,78%
TomTom -2,59%
INPOST -2,58%
Aegon -2,54%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront