Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK -AEX- 21/09/09 Stop met daghandelen!

358 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
[verwijderd]
55
Terwijl Geenstijl zich nu ook al meent te moeten bemoeien met de bezettingsgraad van bulkschepen en Nikken het niet kan laten om zijn vergane glorie op belegger.nl bevestigd te zien, daar maakt een enkele Rotterdammer zich druk om een paar onoirbaar verkregen rookworst van de Mannen van Zwan.

We worden met z'n allen steeds gekker en het mooie is: We vinden het voort normaal

Slechts het dagblad Trouw vormde de afgelopen week een uitzondering. Dit lijfblad van het CDA betitelde het optreden van onze premier tijdens de algemene beschouwingen als niet al te sterk.

Ach en wij? Wij doen het van achter de laptop op de beurs. We kopen of verkopen producten die ervoor gemaakt zijn om het geld uit de achterzak te troggelen. Want beste mensen: De dagoptie voorziet toch op een uitstekende manier in de behoefte van de beginnende grijpgrage graaier? Het liefst binnen een halve dag je geld verdubbelen, want het kan gewoon niet anders: Hij moet vandaag omhoog/omlaag. Zie de beweging van de eerste vijf minuten die dat duidelijk laat zien. Het gros wordt op het verkeerde been gezet. De meesten daarvan
verdwijnen dan ook na een paar maanden, vele euro's armer en een illusie rijker, van het toneel. Hier in de Koffiekamer zie je ze dan ook weer net zo snel verdwijnen als dat ze kwamen.

Mensen die het langer dan een paar maanden volhouden, omdat ze wellicht wat beginnersgeluk kenden, gaan na verloop van tijd kijken
naar de transactiekosten. Als ze die niet meerekenen dan staan ze toch echt bijna op winst. Een enkeling neemt de moeiten om van broker te veranderen want de ene broker is duidelijk een euro per contract goedkoper dan de ander.
Tja als je zo moet kijken om je operationeel resultaat wat op te poetsen dan kun je ook al beter niet handelen.

Waarom zou je handelen als de ultrakorte beweging toch haast niet te voorspellen is? Termen als: "Was ik maar blijven zitten" of "Wat zou hij nu waard zijn geweest" of "Ja kijk en nu gaat ie wel omhoog" komen vaker voor dan: "Zo, nu eerst tijd voor een Bavaria."

Mensen, stop gewoon een met handelen en ga gewoon iets doen dat minder geld kost of zelf geld oplevert. Ik heb het nu niet tegen de enkeling die kort en wel succesvol handelt. Die enkeling die bestaat ook maar laat niet alleen dagopties links liggen, die leest hier bovendien niet.
Deze persoon houdt zich aan de discipline en daarnaast aan de regels van minutengrafiek. Maar voor al die mensen die dat niet doen: Stop en houdt u niet langer voor de gek. Die transactiekosten hoeven er helemaal niet toe te doen als u middels derivaten slechts een keer of dertig op jaarbasis handelt en twintig van die dertig keer succesvol zijn. Dit laatste kan alleen als u uw hebberigheid bedwingt en marktmakers geen kans geeft om u op het verkeerde been te zetten. Oftewel: speculeer op een iets langere trend middels of een FTI of een speeder. Een juiste speeder kan net zo grof gaan als een FTI alleen u weet van te voren hoeveel u maximaal kwijt bent indien het onverhoopt toch fout mocht gaan. Blijf trouw aan de trend en koop op een dag die contrair verloopt met de dan geldende wat langere trend. Ga niet elke seconde naar de koersen zitten kijken en de rest gaan vanzelf.

U zult merken dat er een glimlach op uw mond verschijnt als u dan plots ergens weer een advertentie voorbij ziet komen die suggereert dat het misschien ergens een euro goedkopen kan. Die euro is voor u op dat moment echt niet belangrijk meer.

Over tot de actuele orde van de dag dan maar: Een maand of zes reeds duurt
de hersteltrend nu. In het nieuws verschijnen steeds meer berichten over positieve macro's. De beurs had het dus weer bij het rechte eind toen ze in maart meende dat het welletjes was voor de beren. De actuele beurswaarde reflecteert dus niet de actuele tijd in de werkelijke economie. Laat dat nog eens gezegd zijn. Ik ben donderdag aan de zijlijn gaan staan en doe even niets.
Zeg niet dat we gaan afstorten maar, ik heb er een hekel aan om iets duur te kopen terwijl het evengoed een klein tijdje later wat goedkoper kan zijn.
Kan, want het kan zo maar ook in het zelfde tempo verder omhoog. Ik weet het nu dus niet en bij twijfel moet je vooral niet oversteken.

Voor degenen die menen wel kort te kunnen gokken en die ook nog eens helemaal geen transactiekosten willen betalen, daarvoor heb ik tot slot nog wel een tip: Ga naar een fruitautomaat of surf naar www.marketindex.nl.
Hier vindt u een nieuw product, gemaakt door de uitvinders van de troggelturbo.
U kunt 24 uur kort handelen op de belangrijkste indices. 24 uur bent u speeltje van de professionele tegenpartij en waarschijnlijk een dermate grote speelbal, dat u daarom helemaal geen transactiekosten hoeft te betalen.

Kzou het dan ook nie doen...

De agenda plus een toetje in de bijdrage hieronder:
[verwijderd]
1
De agenda van het FD:

21-09 01:01 Verenigd Koninkrijk Rightmove-rapport huizenprijzen september
21-09 07:00 Oeso landenrapport Europese Unie (onder embargo); vrij om 11:00 uur
21-09 08:00 Estland producentenprijzen augustus
21-09 08:00 Duitsland kwartaalrapport winstontwikkelingen 2e kwartaal
21-09 08:00 Duitsland staatsschuld 1e halfjaar 2009
21-09 09:00 ECB speech ECB-lid Tumpel-Gugerell 'Business models in banking - Is there a best practice?' tijdens conferentie (Milaan)
21-09 09:00 gemeente Utrecht start uitgifte nieuw biometrisch paspoort, door burgemeester Wolfsen
21-09 09:30 Nederland prijsontwikkeling bestaande koopwoningen augustus
21-09 09:30 Nederland uitgaven zorg internationaal 2006
21-09 09:30 rechtbank Den Bosch zaak tegen 2 verdachten (uit Ede en Braamt) op verdenking van int. beleggingsfraude; vermogensbeheerder W.A. werd in 2006 in kantoor neergeschoten
21-09 09:30 gemeente Amsterdam verhoren i.k.v. raadsenquete naar de voorbereiding, besluitvorming en uitvoering van de Noord-Zuidlijn (t/m 29-9); met A. ten Dam (Verz.bedrijf Amsterdam), P. Kieft (Rijkswaterstaat + cie Wijze Mannen)
21-09 09:40 gemeente Almelo inontvangstneming eerste paspoort met vingerafdrukken door staatssecr.Bijleveld; pc 09:55 uur
21-09 10:00 Litouwen industriële productie augustus
21-09 10:30 Slovenië producentenprijzen augustus
21-09 11:00 UBS (Lux) Equity jaarvergadering
21-09 11:00 UBS (Lux) Equity jaarvergadering
21-09 11:00 Ernst & Young presentatie resultaten onderzoeksrapport 'Uitdagingen in een nieuwe economische werkelijkheid: hoe creëren private equity-investeerders waarde' (Amsterdam)
21-09 11:00 Finland bezoek Nobelprijswinnaar Krugman, speech 'Causes and consequences of te global economic crisis' tijdens seminar (Helsinki)
21-09 11:30 UBS (Lux) Bond jaarvergadering
21-09 11:30 UBS (Lux) Bond jaarvergadering
21-09 12:00 Letland producentenprijzen augustus
21-09 12:00 KPMG presentatie resultaten onderzoek naar ethiek van studenten; met partner Rozekrans en vrz. Terpstra (HBO-raad) (Amstelveen)
21-09 13:00 gemeente Den Haag werktop Regio Haaglanden met min. Donner (SZW) en wethouder Kool, ondernemers en werkgeversorganisaties inzake regionale samenwerking m.b.t. groeiende jeugdwerkloosheid en andere arbeidsmarktvragen
21-09 13:00 Nederland lancering Pink Ribbon Magazine 2009, thema 'Circle of Life'; met Quinty Trustfull in de Bijenkorf (Amsterdam)
21-09 15:00 Schiphol Groep opening Cargo Checkpoint; met Rutten (Schiphol), staatssecr. De Jager (Fin.), Wusbrun (AF-KLM Cargo) en Rovers (Douane)
21-09 16:00 Verenigde Staten leading indicators augustus
21-09 20:15 VVD Amsterdam Politiek Café Libertijn, met min. Van der Laan (WWI)
21-09 ENI (It.) ex-dividend notering
21-09 Clinton Global Initiative jaarlijkse topconferentie (New York, t/m 25-9)
21-09 VN Global Climate Week (t/m 25-9)
21-09 Frankrijk start zaak tegen oud-premier Villepin inzake beschuldiging medeplichtigheid in Clearstream-affaire
21-09 Verenigde Staten optreden president Obama in talkshow van David Letterman
21-09 Japan financiële markten gesloten
21-09 Zwitserland bezoek Russische president Medvedev (+ 22-9)
21-09 VN bijeenkomst COP-9 tegen woestijnvorming als gevolg van klimaatverandering (Buenos Aires, t/m 2-10)
21-09 China Metallurgical (China) beursintroductie (Shanghai)
21-09 Portugal producentenprijzen augustus
21-09 Eneco halfjaarcijfers
21-09 EU vergadering Europese ministers van justitie en van biza (Brussel)
21-09 Nike (VS) jaarvergadering

ps een muziekske van het weekend, het kan er maar ééntje zijn....

www.youtube.com/watch?v=xGnXSBhC_80&h...

Volgende week dan echt: Ik ben Diede van Marktgevoel, morgen het invaldebuut van Diedeldumpie.
bos taurus
0
AB Nr.1 - uitstekende opening!
En nu maar afwachten. Ben bijna weer 100% cash. Lijkt me ook wel wijs.

BT.

[verwijderd]
0

Goeie inleiding.

Overigens vind ik wel dat het beleggen met de laptop een hoop mensen van de straat
houdt die je toch liever niet tegenkomt, dus laat ze hun handelen maar lekker continueren.

Vanaf donderdag aan de zijlijn gaan staan en iets niet duur willen kopen omdat het een
klein tijdje later wat goedkoper kan zijn vind ik ook wel een beetje op kort gokken lijken.
Wordt dan wel moeilijk verdelen over ca. 30 x op jaarbasis in derivaten handelen.

Maar nogmaals, mooie opening met leuke titel.
[verwijderd]
0
AB Vlok ! Enige zelfreflectie is vele traders vreemd; goed dat je er nog eens op wijst.
[verwijderd]
0
Ab,
Goed verhaal, zit ook cash, het meeste verdien je door gewoon af te wachten tot het volgende dieptepunt.
HJ deTuinman
0
Goed verhaal en AB nummer 10 alweer!

(Ook al een tijdje aan het zijlijnen overigens).

Groet HJ.
[verwijderd]
0
Cash? jullie ook al? Nou dan zal het wel weer lekker doorstijgen volgende week :|
[verwijderd]
1
Mee eens dat korte termijn bewegingen voor 99% van de mensen niet in te schatten is, maar ik ben er 1 van die dat wel kan, ik hoop dus niet dat iedereen gaat stoppen met daghandelen! Ik moet het hebben van zoveel mogelijk domme nieuwkomers en mislukkelingen die het eigenwijs steeds weer opnieuw blijven proberen.
[verwijderd]
0
Indirect is ook mijn bijdrage zo als de rest de zijlijn
argentum

Interessant stuk is deze tekst die je kan terug vinden op het internet en ik sluit mij hierbij aan.

Canis lupus het leven in groepsverband heeft veel voordelen. Vijanden worden eerder opgemerkt, jongen kunnen samen worden grootgebracht en het territorium kan door meerdere dieren worden verdedigd. Sociale roofdieren jagen samen, wat de kans op een prooi vergroot. Daarentegen valt een groep dieren ook meer op en moet voedsel met meer dieren worden verdeeld.

Alleraardigst is de opening post daarvoor mijn dank
Ab.
Vriendelijke groet,
HJ deTuinman
0
quote:

lookingvalue schreef:

Cash? jullie ook al? Nou dan zal het wel weer lekker doorstijgen volgende week :|
Haha looking! Het laatste beetje winst laten we gewoon voor het ABP liggen. ;-)

Groet HJ.
[verwijderd]
0
AB en einde afgelopen week mijn cash terug gebracht van 55% naar 45%. Gaan met die banaan! ;)
[verwijderd]
0
Aan de zijlijn...wat valt daar dan te verdienen?

Vlokje...abt`je hè.

grt Willem met de waterpomp tang.
[verwijderd]
0
Ook sinds woensdag 100% cash. Wacht het wel even af, het is veel te hard gegaan de laatste tijd. Een correctie zal ongetwijfeld komen.
[verwijderd]
0
AB! Hoe herkenbaar.

Als daghandelaar nog niet al te profijtelijk geweest. Wel soms op de dagen dat ik hier even wat minder rondhing ;-)

Als swingtrader op ING in de prachtige tijd april tot eind mei juist wel.

Wordt wel lastig voor je als we de rest van het jaar wat rond de 300 gaan dobberen :-)

Ik zit nog met een short op de DAX van vrijdag. Vind het altijd jammer om een stuk daling te missen ^_^
[verwijderd]
1
back home again na vakantie
eerste ab voor vlok
eigenlijk verplicht voor een trader: uitprinten en ophangen boven beeldscherm ..... ;-)
vr.gr.....c.
[verwijderd]
5
Allereerst even een verontschuldiging voor de vreemde stijl waarin het geschreven is en enkele vreemde spelfouten bovendien.

De computers doen de laatste drie weken erg vreemd op het moment ik online kom. Mijn eigen computer is zelfs gehackt en onbruikbaar geworden. Niet vreemd zonder beveiliging overigens maar dat terzijde. Zes andere computers echter liepen ook steeds vast en op twee andere verschenen in een flits progjes waardoor ik niet meer kon typen.

Laten we het houden op pech. Pech die aan de ene kant door de kapotte computer geld kost maar aan de andere kant meer opleverde. Ik werd namelijk onderweg gedwongen naar een zwart beeld zonder koersen te kijken en kwam daardoor niet in de verleiding eerder in de week verlies te nemen. Later draaide de positie naar winst en werd ik bevangen van een vlaag van dankbaarheid in de richting van de hacker.

Nu dus veel vreemde spelfouten omdat "word" plots onbruikbaar werd en mijn dochter vervolgens zo galant was om de boel in kladblok snel over te typen. Helaas met soms wat typfouten die ik door mijn aangeboren luiheid ook over het hoofd zag. Ik typ met een gemiddelde van drie slagen per minuut, mijn dochter was dus de beste oplossing.

Moraal van het verhaal is dus vooral:

Stop met week- en dagopties, laat je niet bedonderen.
Kijk niet te veel naar kosten, het maakt allemaal niet veel uit. Het is een bevestiging van eigen onvermogen om de aandacht daar naar te verleggen.

Houdt het simpel, kijk naar de middellange trend. Deze is wat minder gevoelig voor manipulatie en daarnaast is een misstap niet per se dodelijk.

Meer zegt het verhaal eigenlijk niet.
[verwijderd]
1
quote:

Dagobert Duck schreef:

totaal geen idee wat het morgen zal worden..
De vraag is of het kopstoten tegen het parallelle kanaal wordt (met mogelijk vervelende gevolgen) of doorstomen richting de 350 (met nog vervelendere gevolgen (voor degene die dan nog kopen))

print.chartnet.nl/EF13E5E006125012D7B...
358 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.058,70 -0,17%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.983,43 -0,13%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.319,70 +0,15%
 EUR/USD 1,0719 +0,20%
 WTI 82,92 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront