TomTom « Terug naar discussie overzicht

CLAIM-recht en koers: EFFE MEEREKENEN SVP!

125 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Beperktedijkbewaking
14
Het was even puzzelen maar ik ben eruit. Eerst even letten op drie dingetjes die TT in hun bericht wijselijk niet expliciet vermelden.
1. Tegen welke koersen nemen Cyrte cs. hun extra aandelen NU af? (Antwoord, na enig rekenwerk - zie verder): tegen die emissiekoers STRAKS, dus € 6,123). Dat maakt het extra leuk voor hen!
2. Die extra aandelen (ter waarde van 70 mljn) doen straks weer mee met de claimemmissie. Weer een voordeeltje voor John de Mol (tenzij TT ten onder gaat natuurlijk).
3. Wat wordt het claimrecht? Ik voorspel: tegen elk huidig aandeel krijg je het recht om ca 0,43 nieuw/extra aandeel tegen € 6,1234 te kopen. Oftewel 43 aandelen erbij als je er nu 100 hebt.

Wie het niet gelooft, check maar even: Cyrte cs. kopen nu 70.000.000 / 6,1234 = 11.431.558 (nieuwe) aandelen bij. Straks kunnen met de claims die ze daarop krijgen nog voor 11.431.558 x 0,43 x 6,1234 = (ruim) 30 miljoen euro bijkopen. En dat maakt bij elkaar precies de 100 miljoen participatie waar ze het steeds over hebben.
Op de zelfde manier kan je uitrekenen dat de Goddijntjes cs. met hun huidige aandelenbezit (nu ruim 51,5%, maar na de 70 mljn participatie door Cyrte nog maar 47,2%) straks voor ca 169 miljoen gaan bijkopen, zoals ze zeggen.

Wat betekent dit alles voor de koers morgen, én na de emissie? Laten we even aannemen dat die € 7,48 van vrijdag een markt-reële was. Als je optimistischer of pessimistischer bent ga je uit van een hoger/lager bedrag.
Huidige TT waarde is dan 123.316.000 aandelen x 7,48 = ruim 922 mln. Daarkomt straks € 430 mln bij.

Het nieuwe aantal aandelen wordt straks, all said and done, 123.316.000 + 11.432.000 (Cyrte), plus 0,43 maal dat aantal (de emissie), geeft: ca 192,7 mljn aandelen.

Toekomstige koers dus, als verder alle zaken bij TT hetzelfde zouden blijven: (922+430)/192,7 = € 7,02. Althans theoretisch. Ik kan er een paar % naast zitten!
En maandag de 15e? Dan zit het claimrecht er nog in. Die waarde is per huidig aandeel:
(7,02-6,1234) x 0,43 = € 0,385.
Als je in die toekomstige/theoretische waarde van 7,02 per aandeel gelooft, betaal je maandag dus 7,02 + 0,385 = € 7,405.

En laat dat nou zo ongeveer de koers van vrijdag jl. zijn!! Wie had het over voorkennis??

suud
0
AB-tje!!
komt bij dat de TT koers vooral zo gekelderd is uit angst mbt de convenanten
Dat is voorlopig geen issue meer!
En als je de moeite neemt het persbericht op de TT site te lezen, dan lees je dat de laatste maanden verlopen conform de verwachting en de kostenbesparigen op schema liggen, dus wellicht blijkt de uitgangskoers van jouw rekensom nog wel aan de lage kant!
Beperktedijkbewaking
0
Goed, inmiddels aan de borrel, maar nog nuchter genoeg voor het volgende. Sommigen vinden die TT-koers van vrijdag wat gehyped.
Het Apple-gerucht is nu wel duidelijk een gerucht gebleken, na dit TT bericht. Althans voorlopig.

Dat zou enige koersdruk kunnen betekenen. Anderzijds: TT's balans schoont wat op. Er is druk van de ketel, zoals suud e.a. al zeiden. Bovendien scheelt de emissie straks rentekosten, en dat is weer goed nieuws. Nu de economie nog...

Wat ik met m'n rekensommetje wil zeggen is dat de koers van TT op economische of speculatieve gronden best kan stijgen of dalen. Maar laat het geklets over verwatering nu ophouden. Ja, er is 'verwatering', maar (nu) geen lagere koersen om díe reden!
[verwijderd]
0
AB-tje! Dit zijn analyses waar we wat aan hebben.

Ik vermoed overigens wel dat er een redelijke kans is dat de koers KT even (stevig?) zuidwaarts gaat, omdat de koers van de laatste week wel heel erg in het oog springend "gepumped" is. Daarbij blijft het een kwalijke zaak dat in dat kader schaamteloos valse "geruchten" worden gelanceerd. Het geboefte blijft gewoon doen wat ze altijd al deden: liegen en bedriegen. En dat zullen ze blijven doen tot er een aantal nog veel meer in het oog springende gevallen zullen komen waarin zij worden "opgeknoopt" (pluk ze tot ze echt kaal zijn + enkele jaren in het schavot). Maar dat laatste zal wel nooit gebeuren.

Op wat langere termijn lijkt het perspectief goed door de betere balansverhoudingen en de gezonde strategische positie.

Kortom ik zou zeggen: indien het aandeel duikt is dat een mooie "buy-on-dip" kans (5,50?).

Ik ben zelf vrijdag heel kort ingestapt voor een kort ritje en er voor sluiting weer uitgegaan. Omdat de handel te duidelijk gemanipuleerd was.
Sylvia 11
0



TomTom NV
7,481 ( 12/06 )



TomTom geeft nieuwe aandelen uit om schuld terug te brengen
15-06-2009 07:22:00
Door Dana Cimilluca

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--TomTom nv wil EUR430 ophalen door aandelen uit te geven en zo de schuld terug te brengen. Dit maakt de producent van navigatieapparatuur zondagavond bekend.

TomTom geeft zondagavond laat in een persbericht aan dat het voornemens is een belang van circa EUR100 miljoen aan Cyrte Investments bv, een Nederlandse technologie investeerder, en Janivo Holding bv te verkopen.

Dit betekent dat beide partijen een belang van 8% in TomTom zullen houden. Janivo is een investeringsvehikel van de familie De Pont.

Andere aandeeelhouders kunnnen ook meedoen aan de claimemissie.

De Wall Street Journal berichtte zondag al over de plannen van TomTom.

TomTom wil de opbrengst van de verkoop van de aandelen aanwenden om zijn schuld terug te betalen.

Na de overname van Tele Atlas voor EUR2,9 miljard zit de producent van navigatieapparatuur opgezadeld met een schuld van EUR1,4 miljard.

Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Lord Enki
0
Eens;

Hier hebben we wat aan.
De crux lijkt mij duidelijk.

De verwatering is dus inmiddels in de koers verwerkt en de balanspositie wordt redelijk geschoond.
Onzekerheden omtrent financieringsposities worden hiermee (voorlopig) weggenomen.

Tel daar de toekomstige extra omzet via de deal met Apple bij op en je hebt een zonnig plaatje voor de komende paar jaar.

Reden genoeg om omhoog te kijken lijkt mij zo.
[verwijderd]
0
hou aub eens op met die onzin dat we vandaag omhoog gaan
alleen al het feit dat Apple niet voorkomt in het verhaal zal de koers met 15% doen zakken
die investeerder(s) had niemand ooit van gehoord
en bovendien is het bedrag (430) miljoen groter dan verwacht
ik voorzie vandaag en de komende dagen het zelfde gebeuren als bij Heijmans: Down
richting de 5
[verwijderd]
0
quote:

mister futurevision schreef:

hou aub eens op met die onzin dat we vandaag omhoog gaan
alleen al het feit dat Apple niet voorkomt in het verhaal zal de koers met 15% doen zakken
die investeerder(s) had niemand ooit van gehoord
en bovendien is het bedrag (430) miljoen groter dan verwacht
ik voorzie vandaag en de komende dagen het zelfde gebeuren als bij Heijmans: Down
richting de 5
Indien down lijkt de bodem toch te liggen bij ca. 5,50 (uitgiftekoers>6,00 + beetje doorschieten door slecht inlezende particulieren).
jeroenvdw
0
Volgens mij zeker niet slecht.
Indien alles volgens plan gaat zou dit de schuld gevoellig kunnen verlagen en war "druk van de ketel halen".
Verwacht wel niet veel goeds voor de koers vandaag,
Lord Enki
0
We openen rond de 6.
Indien de schrijver van dit proza gelijk heeft, stappen de kenners (want er waren dus heel duidelijk mensen met voorkennis) na anderhalf uur in om de paniekverkopen op te vangen en rustig richting de slotstand van vrijdag te koersen.

Dat moet haast wel, want ik geloof er niet in dat particulieren die 20 mln stukkies de afgelopen dagen hebben gekocht. Daar zit heel wat bij wat gekocht is met het oog op veel meer.

Daarnaast was er Vrijdagmiddag ook een dump van 100 k ergens rond de 7,40 die in een keer werd opgevangen.
Geen actie van een beleggende particulier.

Kortom; deze morgen wordt een rollercoaster....
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandelenemissie van TomTom is noodzakelijk, maar komt eerder dan verwacht, stelt analist Nicolas von Stackelberg van Oppenheim Research. TomTom maakt gebruik van de "fenomenale" reactie afgelopen week op de aankondiging dat het navigatiesoftware zal aanbieden op de Apple's App Store, gevolgd door een gerucht dat Apple een hap zou willen nemen uit het Nederlandse bedrijf. "Door de emissie zullen overnamegeruchten verdwijnen", aldus Von Stackelberg. Het moet nog blijken of de bankconvenanten zijn aangepast en of de rente is verlaagd. De analist twijfelt er niet aan dat de emissie een succes wordt, mede door het substantiele bedrag dat de oprichters van TomTom voor hun rekening nemen. Het aandeel sloot vrijdag EUR7,48. (HJL)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com



(END) Dow Jones Newswires

June 15, 2009 02:05 ET (06:05 GMT)

Copyright (c) 2009 Dow Jones & Company, Inc.
Sylvia 11
0
quote:

mister futurevision schreef:

hou aub eens op met die onzin dat we vandaag omhoog gaan
alleen al het feit dat Apple niet voorkomt in het verhaal zal de koers met 15% doen zakken
die investeerder(s) had niemand ooit van gehoord
en bovendien is het bedrag (430) miljoen groter dan verwacht
ik voorzie vandaag en de komende dagen het zelfde gebeuren als bij Heijmans: Down
richting de 5
Als jij gelijk krijgt, Mister, blijkt maar weer eens, hoe de particulier te beinvloeden is door zogenaamde "geruchten" en het resultaat daarvan kan zijn, dat de particulier absoluut de tol ervan betaalt.
Koersen worden door een paar partijen gemanipuleerd en het beleggen is zeer zeker het woord beleggen niet meer waard.
Dit is grofweg speculeren door een aantal partijen, al of niet met behulp van een handelshuis, maar dat er van voorkennis sprake kan zijn; ja, ik houd daar nu ook op.

Overigens, houd ik mijn belang er wel in en wacht alles rustig af.
Moet wel, want de schade is met eerste aankoop tegen bijna de 35 te groot, bij eventuele verkoop op dit moment, ondanks de bijkopen.

Iedereen goede zaken verder,
Sylvia
[verwijderd]
1
quote:

Sylvia 11 schreef:

Moet wel, want de schade is met eerste aankoop tegen bijna de 35 te groot, bij eventuele verkoop op dit moment, ondanks de bijkopen.
(off topic)

Sylvia, volgens mij is het ALTIJD verstandig om in al je beleggingsbeslissingen je uitsluitend te baseren op je toekomstverwachtingen en alle historie volledig buiten beschouwing te laten.

Als je ergens verliezen hebt, moet je op zoek naar de beste kansen, ongeacht het fonds (waarbij je NOOIT mag vergeten dat parkeren van liquiditeiten soms de beste optie is).

De transactiekosten van een portfeuillewissel mogen daarbij volgens mij de enige overweging m.b.t. je huidige portefeuille zijn.
Sylvia 11
0
quote:

munckf schreef:

[quote=Sylvia 11]
Moet wel, want de schade is met eerste aankoop tegen bijna de 35 te groot, bij eventuele verkoop op dit moment, ondanks de bijkopen.
[/quote]
(off topic)

Sylvia, volgens mij is het ALTIJD verstandig om in al je beleggingsbeslissingen je uitsluitend te baseren op je toekomstverwachtingen en alle historie volledig buiten beschouwing te laten.

Als je ergens verliezen hebt, moet je op zoek naar de beste kansen, ongeacht het fonds (waarbij je NOOIT mag vergeten dat parkeren van liquiditeiten soms de beste optie is).

De transactiekosten van een portfeuillewissel mogen daarbij volgens mij de enige overweging m.b.t. je huidige portefeuille zijn.
Stel deze reaktie bijzonder op prijs.
Mijn oprechte dank, Munck, voor je mening,

groet,
Sylvia
Beperktedijkbewaking
0
Het was laat vannacht. Toch maar weer opgestaan deze dag, het is nu eenmaal spannend. Ik had het 8 uur eerder over een opening van ca 7,4. Ik zie nu 7,2.

Ok, de Apple-lucht loopt eruit. Een ieder moge er van denken wat hij of zij op LT wil.

Ik deed mijn KT rekensom, doe er je voordeel mee..
En op de LT?

Ik heb mijn kritiek (zie vele andere draadjes), maar geloof ook in de unieke mogelijkheden van TT.
Succes, en verreken je vooral niet!
[verwijderd]
0
Heeft iemand ervaring met dit fenomeen? Bijv. hoe lang het duurt voordat je die claimrechten krijgt toegewezen? Hoe lang je de tijd hebt om ze te verhandelen ed? Heb vanmorgen Alex al gebeld, die mij nog niets konden vertellen omdat ze officieel nog niets van TT zelf hadden gehoord
Beperktedijkbewaking
0
Dat hoor je tzt. vanzelf van je bank. Als je niks doet, zullen ze waarschijnlijk de claimrechten tegen de dan geldende koers verkopen.

[verwijderd]
0
hoe zit het met call opties (ITM) ? Ik neem aan dat die ex-claim zijn ? Wat gebeurd er als je die uitoefend nadat de claims zijn toegewezen ? Als de claim opties een waarde vertegenwoordigen gaan die dan mee met de uitgeoefende aandelen ?

Alvast bedankt.

p.s. is het dus verstandig om nu al mijn opties (ITM) uit te oefenen om evt in bezit van de claims te komen ?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

XEA80 schreef:

AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandelenemissie van TomTom is noodzakelijk, maar komt eerder dan verwacht, stelt analist Nicolas von Stackelberg van Oppenheim Research. TomTom maakt gebruik van de "fenomenale" reactie afgelopen week op de aankondiging dat het navigatiesoftware zal aanbieden op de Apple's App Store, gevolgd door een gerucht dat Apple een hap zou willen nemen uit het Nederlandse bedrijf. "Door de emissie zullen overnamegeruchten verdwijnen", aldus Von Stackelberg. Het moet nog blijken of de bankconvenanten zijn aangepast en of de rente is verlaagd.
...
Copyright (c) 2009 Dow Jones & Company, Inc.
JA, dus.
Zie het bericht van TT. Alles, ook deze emissie, is in overleg met de banken, zeggen ze zelf!
Sterker nog, de banken garanderen de emissie, als andere beleggers er minder voor voelen.

Als je goed waarneemt en leest, zijn sommige dingen niet zo moeilijk. Had H.Gordijn het al maanden geleden al niet over een emissie als reëel alternatief?
125 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,980
Verschil -0,205 (-3,31%)
Hoog 6,230
Laag 5,980
Volume 668.949
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 2.045.397

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront