ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

TT opent alvast een nieuw draadje voor ABN AMRO

16 Posts
[verwijderd]
0
ja lijkt me een goed idee ,fortis doet abn de deur uit ,en de bankjes krijgen weer een aparte notering op de beurs ,er zijn vast wel aandeelhouders te vinden ,die geloven in een gezonde bank die alleen zaken doet in de benelux ,en fortis is dan gered op een paar geknakte belgische ego.s na
mickey1399
0
Volgens mij moet het mogelijk zijn ABNAMRO als zelfstandige bank naar de beurs te brengen (niet morgen)
Levert straks veel meer voor Fortis op dan nu dumpen voor 10 miljard. Wouter moet maar eens met Rijkman Groenink gaan praten of hij weer achter zijn bureau wil plaatsnemen. Hij weet het beste hoe deze bank bestuurd moet worden. En ABNAMRO is als losse bank groot genoeg om te concurreren. En hoe enorm groot ABNAMRO is hebben ze bij Fortis ook wel ontdekt.

Dus wie weet, beter dan een Duitse of Franse oplossing
mickey1399
0
Uiteindelijk heeft ABNAMRO dus de strijd gewonnen, de naam Fortis zal in NL verdwijnen. In Belgie is die kans ook groot indien BNP Paribas of S-Generale aanvallen.

Voor NL is dit zeer goed nieuws, we krijgen toch weer de parel van de beurs weer in onze handen. NL heeft de regie terug over 2 prachtige banken. En niet te vergeten de banen van 45.000 mensen stonden op het spel.

Voor mijn aandelen Fortis is het echter een enorme aderlating
aadj
0
Goed dat dit draadje wordt geopend. AB

't kan verkeren. ABN AMRO tot voor de overname verguisd en als saaie bank te boek die "slechte" rendementen gemaakt heeft en de aandeelhouders in de kou heeft laten staan en daarom overgenomen moest worden. We hebben gezien wat de Peer groep waaraan ABN AMRO gespiegeld wilde worden aan rendement heeft gemaakt voor de aandeelhouders.of het nu ging om UBS, HSBC of Fortis,'t maakt niet uit, allemaal veel minder gezond dan ABN AMRO.

Gelukkig heeft Bos zijn fout ingezien om de overname door het Trio goed te keuren waardoor ABN AMRO gedeeltelijk weer in oude glorie terug komt.

Straks als de markten weer herstellen dat pareltje weer genoteerd aan de AEX? Ik weet zeker dat veel beleggers dit aandeel dan weer in hun portefeuille op zullen nemen.

we 'll see

aadj
[verwijderd]
0
Bang voor ABN Rambo
ING en Rabobank opgepast: de nieuwe staatsbank wordt enorm

Haal de groengele schildjes maar weer van zolder. De kans is groot dat de nieuwe bank van Bos en Wellink weer gewoon ABN Amro zal heten.

Het Fortis Nederland deel is veel kleiner dan het ABN-deel. En bovendien is de naam Fortis momenteel zo ongeveer de slechtste naam die je voor een nieuwe, betrouwbare staatsbank kunt bedenken.

‘De Nederlandsche Handelmaatschappij’, dat zou historisch gezien de mooiste naam zijn voor de nieuwe fusiebank. Ten slotte begon de voorloper van ABN Amro in 1824 onder die naam te bankieren.

Oprichter was Koning Willem I, dus het was toen al min of meer een staatsbank. Maar marketingspecialisten zullen Bos ongetwijfeld adviseren om voor ABN Amro te gaan.

Onder welke naam dan ook, het wordt een enorme bank. Voordat de Europese Commissie vorig jaar akkoord ging met de overname van ABN door Fortis, deed het onderzoek naar de macht die de nieuwe bank op de Nederlandse bankenmarkt zou krijgen.

Vooral op de markt van bancaire dienstverlening aan bedrijven vreesden de ambtenaren van Neelie Kroes voor een te grote machtsconcentratie. De overname mocht daarom alleen doorgaan als bepaalde dochters van ABN Amro, zoals de Hollandse Bank Unie (HBU), werden afgestoten. Met veel moeite werd Deutsche Bank als koper gevonden.

Maar na de dramatische ontwikkelingen van de afgelopen week, heeft de Nederlansche Bank de toestemmingsprocedure voor deze verkoop voorlopig stilgelegd. Wouter Bos zei na vragen van de Kamer dat ‘HBU voorlopig nog onderdeel is van ABN Amro’.

Uitgaande van de berekeningen van de Europese Commissie, heeft het nieuwe ABN Amro (inclusief HBU) op de bedrijvenmarkt een marktaandeel van 40 tot 50 procent. Dat is ongeveer net zo veel als het marktaandeel van Rabobank en ING (inclusief Postbank) samen.

Zo ontstaat de bizarre situatie dat bijna de helft van de Nederlandse zakelijke markt in handen van de nieuwe staatsbank is. Die bank kan automatisch meeliften op de geweldige kredietwaardigheid van de Nederlandse staat, en heeft dus alle kans om de concurrenten van de markt te blazen.

Ook andere markten wordt de bank van Bos de grootste partij. Voor private banking wordt het marktaandeel geschat op 30 tot 40 procent. Rabobank en ING blijven beide steken op de helft daarvan,

Bij consumentenleningen pakt de 'Bosbank' 20 tot 30 procent van de markt. Rabo en ING hebben 10 tot 20 procent En ook op de hypotheekmarkt wordt de staatsbank met een aandeel van 20 tot 30 procent marktleider. Ex aequo met Rabobank (ook 20 tot 30 procent) maar voor ING (10 tot 20 procent). Alleen bij betaalrekeningen voor consumenten zijn Rabobank en ING (lees: Postbank) groter dan ABN.

De advocaten bij Rabo en ING zijn zich waarschijnlijk al aan het warmlopen. Bij de eerste signalen van marktmisbruik van de nieuwe concurrent zullen ze gaan klagen in Den Haag en in Brussel.

Berekent ABN Amro de lage rente waartegen een staatsbank op de kapitaalmarkt kan lenen door aan de klanten? Zijn de hypotheektarieven van Bos lager dan die van de markt? Neemt het marktaandeel van de staatsbank nog verder toe? Allemaal tekenen van machtsmisbruik.

ABN Amro mag dan gered zijn, Bos en Wellink hebben het bankieren er voor de andere banken niet makkelijker op gemaakt.
www.z24.nl/bedrijven/finance/artikel_...
[verwijderd]
0
quote:

mineset 15 jun 08, 15:58 schreef:

[quote=voda]
De Kamer wil opheldering over het besluit van Balkenende en Bos om de overname van ABN Amro door het consortium Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander niet te dwarsbomen.
[/quote]
Balkenende vind dat de Nederlanders niet moeten zeuren. Het gaat prima, kijk maar om je heen.

Met de operatie opsplitsing abnamro gaat het ook prima (nou tjah mbt Santander dan, die hoefde alleen maar zelfstandig functionerende bedrijven in de boeken te consolideren). Al het andere bereikt de media nog wel, na verloop van tijd bereikt dat ook de beurskoersen van Fortis en RBS !
En zo geschiede.....RBS komt eerdaags nog wel, is alleen nog maar een kwestie van tijd...
[verwijderd]
0

ABN Amro haalt Fortis-beeldmerken van gebouw Twingly blog zoekenBlog over dit artikel
Als je een opmerking en een link naar dit artikel plaatst in jouw blog, zal jouw blogpost vanuit hier worden gelinkt.

Ping je blog bij Twingly, zodat wij hem kunnen vinden.
Wat is Twingly? AMSTERDAM (AFN) - ABN Amro heeft zijn hoofdkantoor aan de Zuidas in Amsterdam ontdaan van alle beeldmerken van Fortis, dat tot voor kort deels eigenaar was van de bank. Bij de hoofdingang ontbrak dinsdag ook de vlag van de gevallen bankverzekeraar, die daar een dag eerder nog wapperde.

Op de gevels zijn alleen nog de gaten te zien op de plaatsen waar het logo van Fortis was vastgeschroefd. “Fortis is geen eigenaar meer van ABN Amro, dat is nu de staat”, licht een woordvoerder van de bank de verwijdering van de beeldmerken toe. “Er was dus geen noodzaak die platen te laten hangen”.

mickey1399
0
Topman van RBS Sir Fred Goodwin ook weg
RBS dus ook in de problemen door veel te dure aankoop.

Vorig jaar was ABNAMRO volgens "kenners" te klein om zelfstandig te blijven. Volgens mij is ABNAMRO veel te groot voor welke bank dan ook.

Rijkman: "ZE WETEN NIET WAAR ZE AAN BEGINNEN"
[verwijderd]
0
quote:

mineset schreef:

En zo geschiede.....RBS komt eerdaags nog wel, is alleen nog maar een kwestie van tijd...
Een jaar na de overname van ABN Amro sneuvelt weer een topman van het consortium. Na Votron en Lippens ruimt nu ook Fred 'The Shred' van RBS het veld.

Zoekend naar woorden en met een bedeesde stem kondigt de eens gevierde ceo van Royal Bank of Scotland maandag zijn vertrek aan. 'Het is treurig dat ik afscheid moet nemen', zegt Fred Goodwin tijdens een telefonische persconferentie vanuit Edinburgh.

De man die Rijkman Groenink een jaar geleden op de knieën bracht, gaat naar huis zonder gouden handdruk. Zijn pakket van 2,5 miljoen aandelen en 2 mln opties is vrijwel waardeloos geworden.
[verwijderd]
0
Merk Fortis verdwijnt in Nederland
Uitgegeven: 14 oktober 2008 16:59

AMSTERDAM - De naam Fortis zal in de toekomst in Nederland verdwijnen. Dat heeft Jan van Rutte, de bestuursvoorzitter van Fortis Nederland, dinsdag gezegd op BNR Nieuwsradio.
"We zullen de naam Fortis moeten loslaten", zei Van Rutte. Hij merkte op dat de naam Fortis een negatieve bijklank heeft gekregen door de crisis bij de bankverzekeraar. "Dat heeft zijn weerslag op Fortisbank Nederland."
=======================
Dus eerst Maurice Lippens, daarna Fred Goodwin, nu ook Fortis.

Ook nu weer is het een kwestie van tijd voordat RBS verdwijnt en dan blijft over: ABNAMRO

(en natuurlijk Banco Santander en die blijft ook, evenals hun bestuursvoorzitter. Van meet af aan, heeft Santander een werelddeal gemaakt)
Terpen Tijn
0
maandag 27 oktober 2008 12:10 Reageer | Aanbevolen: 0

OR Fortis wil fusie met ABN Amro
Uitgegeven: 27 oktober 2008 07:42
Laatst gewijzigd: 27 oktober 2008 07:44

AMSTERDAM - Minister van Financiën Wouter Bos moet de door de staat genationaliseerde banken ABN Amro en Fortis Nederland integreren tot een sterke nationale bankverzekeraar met als naam Algemene Bank Nederland.

Dat stelde voorzitter Tim op ten Noort van de ondernemingsraad van Fortis Nederland maandag in Het Financieele Dagblad.

"Gezamenlijk kunnen wij werken aan het bouwen van een sterke bankverzekeraar in Nederland", stelde Op ten Noort. ABN Amro zelf geeft de voorkeur aan een toekomst zonder Fortis.

"Het is spijtig om signalen op te moeten vangen, dat de leiding van ABN Amro Nederland de deur voor Fortis dicht wil houden", aldus de voorzitter tegen het FD.

Bron: NU.nl (http://www.nu.nl/news/1807969/32/OR_Fortis_wil_fusie_met_ABN_Amro.html)
aadj
0
weer een stap dichterbij.
De campagne "ABN AMRO blijft" wordt steeds meer waarheid" in 2011 weer naar de beurs?
[verwijderd]
0
ABN-AMRO naar de beurs?? Voor welke prijs dan??
In ieder geval denk ik niet voor de top(woeker)prijs die de Ned.Overheid en politici in hun hoofd hebben, want beleggers stoten normalerwijs niet twee maal hun neus! En aandeelhouders zijn voor de Ned.Overheid van geen enkel belang.
[verwijderd]
0
quote:

mickey1399 schreef:

Uiteindelijk heeft ABNAMRO dus de strijd gewonnen, de naam Fortis zal in NL verdwijnen. In Belgie is die kans ook groot indien BNP Paribas of S-Generale aanvallen.

Voor NL is dit zeer goed nieuws, we krijgen toch weer de parel van de beurs weer in onze handen. NL heeft de regie terug over 2 prachtige banken. En niet te vergeten de banen van 45.000 mensen stonden op het spel.

Voor mijn aandelen Fortis is het echter een enorme aderlating
Niemand heeft gewonnen, laat dat voorop staan, er zijn alleen verliezers. Diegene die er goed zijn afgekomen zijn de aandeelhouders van de ABN voor de verkoop en een Rijk Mannetje.

Na de verkoop van de ABN is de ABN eigenlijk gewoon leeggeplukt. De meest waardevolle onderdelen zijn naar RBS, Santander en Fortis gegaan en het huidige ABN is enkel een lichaam zonder armen en benen...

Ik durf te beweren dat Fortis Nederland in de huidige situatie er ook nog beter voor staat dan de ABN.

Gezien de vele berichtgevingen lopen er bij de ABN nog genoeg met een te grote portie hoogmoed rond. Aan diegene roep ik nu....kijk eens naar je bank

Bos heeft geroepen dat "ABN het leidende merk is".
Dat betekent niet dat "ABN de leidende bank is".

Met die hoogmoed zie je dat niet, maar Zalm heeft zijn hengel al uitgegooid, de vis binnengehaald, staat nu in de keuken, en komt eerdaags met zijn menu en gerechten op tafel...

Dat kan nog wel eens verrassend worden...

Oh ja en die banen... staan nu nog veel meer op het spel.....daar kan zelfs Bos niets aan meer doen... de wereld ondergaat een financiele revolutie
[verwijderd]
0
Blijft natuurlijk een flutbank.

Een overboeking van een rekening naar een andere rekening BINNEN hetzelfde kantoor .. 14 dagen !!!

Fijne service.. NOT
16 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:39
Koers 15,625
Verschil +0,010 (+0,06%)
Hoog 15,790
Laag 15,440
Volume 3.626.309
Volume gemiddeld 3.503.715
Volume gisteren 3.476.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront