Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Een negatieve groei als motor voor de Econmie

8 Posts
lucas D
10
Mmm. Elke dag weer word ik geconfronteerd met schreeuwende koppen in de krant op tv over de recessie die onvermijdelijk schijnt te zijn.
Ook Balkenende heeft zich vandaag bij de jammerende gevoegd, waar is zijn VOC mentaliteit?

Ik word een beetje moe van al dat gejammer, want laten we wel wezen, wat is er beter voor de Economie dan dat iedereen, maar dan ook iedereen (tijdelijk) een paar jaar flinke stappen terug moet zetten tov zijn huidige manier van leven die in werkelijkheid op los zand gebouwd was.

Stappen nodig om weer met beide benen op de grond te komen staan, met als uitslag, dat straks iedereen, maar dan ook iedereen beseft dat om iets te bereiken je de handen uit de mouwen zal moeten steken, om een stevige fundering onder de Economie te leggen.

Stappen gezet worden die een eind maken aan die zo geroemde doordenderende marktwerking, die eindelijk bewezen alleen het slechte in de mens naar boven haalt.

Stappen gezet worden om de fusies tussen zorginstellingen terug te draaien zo dat de behoevende mens weer centraal komt te staan ipv de alleen aan geld denkende managers, die de werkers in de zorg het vuur zo aan de schenen gelegd hebben dat velen, zeer goed opgeleiden met pijn in het hart de zorg de rug toegekeerd hebben en keren. Als er toch alleen aan geld gedacht word dan kunnen ze overal wel gaan werken, verdienen ze vaak nog veel meer ook.
Maak niet de grote fout die mensen te laten gaan, hou die mensen vast voor je ze voorgoed kwijt bent. Want hoe kan je zonder deze goed opgeleide mensen zorg verlenen?
Doen managers dat zelf, nee voor het zover is zijn die alweer met een bonus vertrokken de brokstukken achterlatend.

Stappen gezet naar kleinere scholen waar een kind weer gekend word en weer leerling kan zijn, die beter controleerbaar is, ipv de door fusies immens grote scholen, waar een kind een nummer is ipv een mens en leerling, en verzuipt in het grote geheel, moet vechten om zich staande te houden, zich daarvoor aansluit bij een groep waar ze zich nooit bij aangesloten hadden als ze gekend werden als mens, leerling en medeleerling.

Stappen gezet worden die mega banken onmogelijk maken, die mega bedrijven onmogelijk maken, omdat alleen een kleinere schaal goed controleerbaar is.
De mens kan te grote macht die oncontroleerbaar is namelijk niet aan, de oorzaak is niet gedrevenheid maar hebzucht. Door het resultaat daarvan zitten we nu in een recessie.

Stappen gezet worden....
Stappen gezet ......
Stappen.......
Etc.

Als we het besef hebben en durfden toegeven dat we massa's fouten gemaakt hebben, kunnen we het tij keren en zal de motor van de Economie er sterker uit kunnen komen dan hij ooit geweest is.

Mogelijk dat onze hebzucht zal daar dan voor de verandering eens positief aan zal bijdragen.

Noot:
Hopelijk is er bij degene die bovenstaande leest niet een gedachte dat alleen de ander voor alles verantwoordelijk is, we zijn namelijk samen voor alles wat er speelt verantwoordelijk, afschuiven van verantwoordelijkheden naar derden zonder voldoende controle te houden heeft namelijk geleid tot waar we nu zijn.

Laat dat les 1 zijn.

lucas D
[verwijderd]
0
Onafhankelijk advies:
- Iedereen houdt z'n eigen broek op, behalve als je echt ziek bent, en dan alleen gedurende de ziekte.
- 50% sanering bij collectieve sector. Ook hier zorgt iedereen voor zichzelf. Dat komt de maatschappij alleen ten goed.
- Genationaliseerde banken moeten zichzelf bedruipen. Geen verdere staatssubsidie.
- Vrij baan voor mensen die nog iets willen maken van dit land.
lucas D
1
quote:

zunne schreef:

Onafhankelijk advies:
- Iedereen houdt z'n eigen broek op, behalve als je echt ziek bent, en dan alleen gedurende de ziekte.
- 50% sanering bij collectieve sector. Ook hier zorgt iedereen voor zichzelf. Dat komt de maatschappij alleen ten goed.
- Genationaliseerde banken moeten zichzelf bedruipen. Geen verdere staatssubsidie.
- Vrij baan voor mensen die nog iets willen maken van dit land.
Mmm. Het word nog niet door iedereen gedragen, waarom verwachte ik dat al.

We houden niet ons eigen broek op, maar we houden gecontroleerd "onze" broek op.

De collectieve sector is van levensbelang

Genationaliseerde banken hebben geen subsudie nodig van de staat, ze zijn van de staat.
Bovendien is het niet goed al de staat banken beheerd, want wie moet dat dan controleren.

En die ongecontroleerde vrije baan is juist de oorzaak van het kwaad.

vriendelijke groet lucas D
[verwijderd]
0

Lucas, marktwerking is wel goed, maar je moet wel weten waar het en hoe en in welke mate het kan. Voorts mis ik jouw bijdragen aandacht voor het volkomen mislukkend immigratiebeleid. Die Albeyrak bakt er gewoon niets van. Ze maakt zichzelf volkomen overbodig, want ze presteert niets, zero.

Dat is dus het voortdurend binnenhalen van groepen die vanwege culturele problemen voor meer dan 60% in de bijstand belanden. Hun kinderen veroorzaken dan weer rotzooi en zo gaat het wel even door. De criminaliteit is extreem hoog onder deze zgn nieuwe vaderlanders. Haat tegen ons krijgen we er nog bijgeleverd. Stank voor dank krijgen we dus!

Ik erger me aan beschouwingen waarin dit soort problemen niet onder ogen worden gezien, want het is economisch bezien een miljardenprobleem, waarvoor we op de zorg moeten inhakkken aangezien het geld ergens vandaan moet komen. We moeten niet doen alsof er niets aan de hand is met immigratie en dan vooral die oneindige gezinshereniging.

Vanwege het laatste: dit jaar weer een middengrote gemeente van 20.000 inwoners aan mensen uit volstrekt andere culturen erbij en die kunnen zich dan ook weer herenigen. Wie moet dat betalen? Wie krijgt buren met wie hij niet kan praten? Ik denk niet Lucas, want Lucas praat om sommige problemen politiek correct heen en zal er zelf wel geen last van ondervinden.

Groet, Jonas
lucas D
1
Mmm. Jonas, je misbruikt mijn posting voor eigen doeleinden.
Dat is niet erg netjes, bovendien beschuldig je mij ook nog eens dat ik niet alle maatschappelijke problemen benoem, niet dat er geen andere problemen zijn, maar die zijn van een heel andere aard als de insteek van dit draadje, en horen hier niet.

Daar moet jezelf maar een keer draadje voor opzetten.

lucas D

lucas D
0
De nieuwsfeiten over de recessie waar de Nederlandse Economie in 2009 op afstevent, is procent gewijs en dus financieel gezien van een zo geringe aard, dat met een stelling dat we daar als burger weinig van zullen merken niets mis is, en durft dan ook te stellen dat het één en ander te schromelijk overdreven is om een woord als recessie voor de Economie te gebruiken.

De z.g. Economische recessie is peanuts*
Vergeleken met wat er met de financiële# instellingen aan de hand is.

*= van generlei invloed op onze levenswijze, mits men voor grote aankopen, een bank of andere krediet instelling nodig heeft.

#= grote invloed op investeringen van bedrijven, koopwaardigheid duurdere producten als huizen, auto's etc.door burgers.

vriendelijke groet lucas D
Blokkendoos
0
Helemaal eens. Het luxe leven van een decenium geleden is tot 'standaardnorm' verheven. Luxe lijkt (is?) normaal geworden.

Wanneer we weer in gaan zien wat 'normaal' en wat 'luxe' is, zal hopelijk ook de waardering voor het luxe (en voor het normale?) toenemen.

Carpe diem, zeker! Maar voor een gelukkig leven zijn niet altijd materiele goederen, vakanties en andere typische luxe zaken nodig. Levensgeluk kun je niet kopen; een gelukkig leven bereik je volgens mij door je levensdromen na te streven. En soms komt er een van je levensdromen uit. Dat is niet in geld uit te drukken.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront