ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

Trading update

8 Posts
[verwijderd]
0
07:11 *ABN AMRO ZIET GEEN HERZIENING VOORZIENING SLECHTE LENINGEN
07:10 *ABN AMRO VERWACHT DOEL KAPITAALRATIO HEEL 2007 TE HALEN
07:09 *ABN AMRO: BETREFT KAPITAALRATIO EIND 3eKW 2007
07:09 *ABN AMRO: KAPITAALRATIO WELLICHT ONDER DOELSTELLINGEN
07:08 *ABN AMRO: LIQUIDITEITSPOSITIE BLIJFT STERK
07:08 *ABN AMRO: ZEER BEPERKTE BLOOTSTELLING SUBPRIME-SEGMENT
07:07 *ABN AMRO OP WEG WINSTVERWACHTING WPA EUR 2,30 P/A 2007
[verwijderd]
0
ABN Amro: winst '07 op koers, exposure subprime zeer beperkt


Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro Holding nv lag per eind augustus op koers om in 2007 uit te komen op een aangepaste winst per aandeel van EUR2,30. De bank zegt dat de blootstelling aan de markt voor subprime-hypotheken zeer beperkt is en dat de liquiditeitspositie sterk blijft. Dit maakt ABN Amro maandag bekend, in een update van de resultaten, in verband met de bijzondere aandeelhoudersvergadering op 20 september.

De winstverwachting komt neer op een lichte bijstelling ten opzichte van de halfjaarcijfers, toen ABN Amro aangaf een aangepaste winst per aandeel van 'tenminste' EUR2,30 te zullen behalen in 2007.

ABN Amro zegt op koers te liggen voor de genoemde doelstelling, ondanks de impact van de recente turbulentie op de resultaten van de Global Markets-activiteiten en aanhoudend teleurstellende prestaties bij het Italiaanse onderdeel Antonveneta.

ABN Amro zegt dat zijn blootstelling aan het subprime-segment, dat de oorzaak was van de recente marktturbulentie, zeer beperkt is en dat de marktomstandigheden niet hebben geleid tot een aanpassing van de voorzieningen voor slechte leningen.

De bank geeft aan dat de liquiditeitspositie sterk blijft, hoewel de kapitaalratio's aan het eind van het derde kwartaal mogelijk wel 'marginaal' beneden de doelstelling zullen uitkomen als gevolg van iets meer vraag naar kapitaal vanuit de eigen onderdelen.

Op 20 september houdt ABN Amro een vergadering om zijn aandeelhouders te informeren over de overnamebiedingen van Barclays plc en van een consortium van Royal Bank of Scotland plc, Banco Santander en Fortis nv.



Door Archie van Riemsdijk, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, archie.vanriemsdijk@dowjones.com



[verwijderd]
0
RTRS-ABN Amro op schema om winstdoelstelling te halen
ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - ABN Amro voorziet voor dit jaar slechts
een geringe invloed op de resultaten van de aanhoudende
problemen op de Amerikaanse kredietmarkt. De bank ligt op koers
om zijn doelstelling voor 2007, een winst per aandeel van 2,30
euro, te halen. Dat liet ABN Amro maandag weten.

ABN Amro ziet geen reden meer voorzieningen te nemen voor
verliezen op slechte leningen dan eerder was voorspeld. De bank
stelt slechts beperkt te zijn blootgesteld aan de problemen die
de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten al maanden in hun greep
houden.

Steeds meer Amerikaanse huizenbezitters met een laag inkomen
kunnen hun hypotheeklasten niet meer betalen. Daardoor zijn veel
hypotheekverstrekkers en banken zowel in de VS als in Europa in
moeilijkheden geraakt.

((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
504 5999))
[verwijderd]
0
ABN AMRO handhaaft winstverwachting17 sep 2007, 07:27 uur
Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - ABN AMRO handhaaft haar winstverwachting voor heel 2007 van zo'n EUR 2,30 per aandeel. Dat heeft de bank maandag bekendgemaakt, in aanloop naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering die zij aanstaande donderdag houdt.

De winstverwachting blijft staan ondanks de 'impact van de huidige onrust op de financiele markten' en de 'blijvend teleurstellende' prestatie bij Antonveneta.

De huidige marktomstandigheden hebben niet geleid tot een aanpassing van de verwachting voor voorzieningen voor slechte leningen, zo meldt ABN AMRO verder. De bank zegt een 'zeer beperkte blootstelling' aan subprime, ofwel risicovolle, leningen te hebben.

(c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)

[verwijderd]
0
ABN fractie voorzichtiger over winst door kredietcrisis
ABN Amro verwacht geen grote gevolgen te ondervinden van de aanhoudende kredietcrisis en de onrust rond te bank. Het bestuur blijft voor 2007 rekenen op een winst per aandeel van euro 2,30. Dat komt neer op een licht neerwaartse bijstelling van de winstverwachting. Tot dusverre voorspelde de bank 'ten minste' euro 2,30 te halen .

ABN Amro geeft vandaag een trading update geven. Deze loopt vooruit op ABN Amro's bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders, die donderdag plaatsvindt. Dan worden de biedingen besproken van Barclays en het consortium van Fortis , Royal Bank of Scotland en Santander.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers, eind juli, zei bestuursvoorzitter Rijkman Groenink dat de bank nog 'goed onderweg was' om een winst per aandeel van 'ten minste euro 2,30' te leveren.

De vooruitzichten van ABN Amro zijn relevant voor de overnamestrijd rond de bank. De leden van het bankentrio, dat een bod van zo'n euro 70 mrd heeft uitgebracht, moeten een deel van de financiering van de overname nog ophalen. Er werd gespeculeerd dat ABN Amro slachtoffer zou zijn van de kredietcrisis. Met deze update wil de bank die zorg wegnemen.

Niet schokkend genoeg

'Deze bijstelling van de winstverwachting is niet schokkend genoeg voor het consortium om het bod te verlagen', zegt een ingewijde. Hij noemt het logisch dat ABN Amro een voorzichtiger toon aanslaat. 'Het bestuur heeft geen zin om na de overname het verwijt te krijgen dat het de zaak te rooskleurig heeft afgeschilderd.'

Het Nederlandse en Noord-Europese deel van ABN Amro Capital, de private equity-tak van de bank, kondigt vandaag officieel aan dat het zelfstandig verder gaat. De financier heeft euro 1,3 mrd onder beheer.

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

[verwijderd]
0
ABN AMRO handhaaft winstverwachting
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - ABN AMRO handhaaft haar winstverwachting voor heel 2007 van zo'n euro 2,30 per aandeel. Dat heeft de bank maandag bekendgemaakt, in aanloop naar de buitengewone aandeelhoudersvergadering die zij aanstaande donderdag houdt.

De winstverwachting blijft staan ondanks de 'impact van de huidige onrust op de financiele markten' en de 'blijvend teleurstellende' prestatie bij Antonveneta.

De huidige marktomstandigheden hebben niet geleid tot een aanpassing van de verwachting voor voorzieningen voor slechte leningen, zo meldt ABN AMRO verder. De bank zegt een 'zeer beperkte blootstelling' aan subprime, ofwel risicovolle, leningen te hebben.

Annette van Soest
annette@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
MARKET TALK: Trading update ABN Amro positief - handelaar


AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro maakt maandag een goede trading update bekend, aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer. "De sterke liquiditeitspositie en het gegeven dat er vrijwel geen negatieve invloed van de subprimecrisis op de resultaten door ABN Amro is gesignaleerd is positief. Bovendien komt er geen herziening van de voorziening voor slechte leningen", aldus Koenders. Hij verwacht dat de koers van het aandeel ABN Amro vanaf nu meer en meer zal tenderen richting het niveau van het bod van het consortium van EUR38,40 per aandeel ABN Amro. Het aandeel ABN Amro sloot vrijdag op EUR35,00. (ANS)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com



[verwijderd]
0
MARKET TALK: ABN Amro bereidt voor op winstwaarschuwing -KBC


AMSTERDAM (Dow Jones)--ABN Amro lijkt de weg te plaveien voor een winstwaarschuwing ten opzichte van de oorspronkelijke winstverwachting van de bank van tenminste EUR2,30 per aandeel. Dat stelt analist Dirk Peeters van KBC Securities, naar aanleiding van de trading update van de bank. De analist is verrast door de lage hoeveelheid conduits (EUR51,5 miljard), in vergelijking met het bedrag van EUR70-80 miljard dat eerder werd gecommuniceerd. Het wegsluizen van een deel van de conduits zou kunnen verklaren waarom de kapitaalratio's iets lager dan verwacht uitvallen. Naar aanleiding van de uitspraken zondag over de biedingen van Barclays en het RBS-consortium, merkt KBC op dat ABN Amro de keuze aan de aandeelhouders laat. KBC heeft een accumulate-advies en koersdoel van EUR38,40. Maandag omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel ABN Amro 0,4% hoger op EUR35,15, terwijl de AEX met 0,7% daalt. (AVR)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 13:26
Koers 15,815
Verschil -0,090 (-0,57%)
Hoog 15,955
Laag 15,805
Volume 1.118.516
Volume gemiddeld 3.548.690
Volume gisteren 3.431.829

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront