Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Grote Draad: M.O.-conflict

470 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Sylvia 11
0
quote:

bobootje schreef:

[quote=Sylli]
Ik vind jou meningen wel degelijk interessant, ik onderschrijf ze alleen niet, bobootje.

Ik zal never geweld goed praten, maar wel om te overleven. Ik zal wel moeten, ik wil dat Israel blijft bestaan, bobootje en dat is nu net het grote verschil tussen jou en mij.
Ik wil dat mijn kleinkinderen er op groeien.

En van je vermoeden, echt, ik zou het niet weten, als dat zo zou zijn.., maar ik denk dat nog steeds niet!

over de beurs gesproken, ik zit met een behoorlijk aantal fondsen op de TASE, hoor, dus ik hoop net zo als iedereen dat er NU en niet 1 sekonde later, vrede komt!
[/quote]

het gaat mij totaal niet om geld,wil er geen cent aan verdienen door deze oorlog,wordt al misselijk bij het idee

sylli,waarom wordt altijd alles zo op joden betrokken,waarom zijn dat het enige mensen die lijden in het MO?
Waarom worden zaken vanuit het verleden er altijd bijgehaald?
Alles wat je over joden zegt moet je meteen een schuldgevoel over krijgen,het zijn toch ook gewoon mensen? Er zitten goede mensen maar ook mensen tussen met kwade bedoelingen.
Kijk naar de persoon die Rabin heeft vermoord.
Zo heb ik eens een reportage gezien van ultra orthodoxe joden hoe die over de palestijnen spraken,de rillingen liepen over m'n rug....
Sylli jij hebt het erover dat ze jullie de zee in willen drijven, van die ultra orthodoxe joden hoorde ik uit hun eigen mond dat ze al die palestijnen de woestijn in wilden drijven,wat is het verschil?

Veel mensen van welke afkomst dan ook lijden door al deze conflicten en dat zijn echt niet alleen maar Israeliërs.

Bobootje, een groot gedeelte van wat jij schrijft ben ik het helemaal mee eens.
Maar nog ff snel; verleden week heb jij ook kunnen lezen dat er werd beweerd dat wij niets van de Shoah hebben geleerd. Dus wie moeten zich dan verdedigen tegen deze praat?
En ik zal je nog wat info geven: volgens de ultraorthodoxie mag Israel geen eens bestaan, Israel mag alleen gesticht zijn/ worden als de Majieach is gekomen.
Je begrijpt natuurlijk dat ik daar niet in kan meegaan.
Laten we hopen dat er zo snel mogelijk aan dit alles een einde zal komen!!
En sorry, bobootje, ik moet er nu vandoor, hoop je later nog eens te spreken.
Sylvia 11
0
quote:

Watermannetje schreef:

[quote=Sylli]
Dit bedoel ik nu,

WAAROM noem je nu weer Israel die als eerste de strijdbijl moet begraven?
Waarom niet een oproep aan de zelfmoordenaars die als martelaren bekend komen te staan?

Zo komen we er ook nooit uit helaas, ik vond het interessant met je van gedachten te wisselen, maar deze discussies brengen niets voort als er vanuit het standpunt van uit het westen wordt uitgegaan en dat is nu net niet mogelijk.
[/quote]

Beste Sylli,

Ik heb kennelijk niet geleden onder het geweld waarin jij momenteel leeft. Maakt dat mijn benadering van het MO conflict nu subjectiever of objectiever?

Mijn intentie is niet om Israël of welke natie dan ook aan te vallen, totaal niet..ik heb zelfs een Israelisch-Palestijnse vriendin gehad waarmee ik het prima kon vinden….ik ga voor liefde ongeacht nationaliteit, religiositeit (nee niet ongeacht de sekse )).

Ik hoor burgers altijd maar roepen dat zij vrede willen….wie wil dat nu niet?! Gewoon vrede…..wie kan de eerste stap zetten. Als ik ruzie heb met mijn vriendin kijk ik met name eerst naar mezelf, wat heb ik gedaan waardoor deze ruzie is ontstaan. Dat benoemen naar je partner en luisteren wat de ander te vertellen heeft en hier serieus mee omgaan. Een dialoog….dat bedoel ik met een eerste stap naar vrede. We geloven helaas in oorlog….vrede is eigenlijk zo onrealistisch..terwijl we allemaal zeggen vrede te willen, het gedrag vertoont iets anders. Neve Shalom. Peet

Omein, ik kan het hier alleen maar mee eens zijn!
Peet, tot later misschien!
Sylvia 11
0
[quote=bobootje]
er is iets in je postings wat ik er steeds door heen proef

en dat is dat israeliërs superieur zijn aan degenen om hun heen.
Betere mensen zogezegd.
En dat is toch helemaal niet zo?
Iedereen is toch gelijk?
[/quo

Dan moet je toch echt je smaakpapillen laten nakijken.
Dat heb ik nooit gezegd en zal dat ook nooit doen.
En ik hoop dat je het goed vindt dat ik het bij deze vermeende smaak bij laat blijven.
Ik ga ervan uit dat je dat niet schrijft als provocatie, Bobbotje, we waren net bezig om elkaars mening te gaan respecteren, dus laat het hier dan ook bij.
Ik vind het wel genoeg zo, ik hoop dat je dat respecteert,
gr.
[verwijderd]
0
Bron de Volkskrant

BEIROET - De Arabische wereld is diep verdeeld over de oorlog. Pro-westerse regimes zijn bang voor een succesvol Hezbollah of Hamas.

De verdeeldheid binnen de Arabische wereld over het geweld tussen Israël en de Libanese Hezbollah-beweging is alleen maar gegroeid na de topontmoeting in Rome. Daar bracht een aantal westerse landen de gematigde Arabische regimes in verlegenheid door niet in te stemmen met een oproep tot een staakt-het-vuren. Het terreurnetwerk Al-Qa’ida springt daar op in door met een anti-Israëlische oproep openlijk die regimes aan te vallen.

Het echte doel van de oproep van Al-Qa’ida zat verpakt in de anti-Israël retoriek van de groep. De Arabische regimes worden van ‘impotentie en collaboratie’ beschuldigd. Hoewel er diepe kloven lopen door het extremistische landschap, tussen het soennitische Al-Qa’ida, die in Irak probeert de oorlog tegen de shi’ieten aan te wakkeren, en de shi’itische Hezbollah, die nauw verbonden is aan Iran, zijn beide vijanden van de pro-westerse Arabische regimes. Aan het lijstje kan ook de Palestijnse Hamas-beweging worden toegevoegd, in feite een tak van de fundamentalistische Moslimbroeders.

Egypte en Jordanië, landen met vredesverdragen met Israël en pro-westerse regeringen die al tijden overhoop liggen met hun eigen fundamentalisten, zijn uiteraard niet happig op een overwinning van welke extremistische groep dan ook. Saudi-Arabië heeft geen verdrag met Israël, maar probeert wel de spanning in de regio te verminderen. Het koninkrijk is zelf een van de voornaamste doelwitten van Al-Qa’ida en moet zich ook hoeden voor extremisme onder de eigen shi’ieten dat kan worden gevoed door Iran en Hezbollah.

Dat leidt tot het bizarre spektakel van een fatwa-oorlog tussen Saudische geestelijken en de Egyptische Moslim Broeders. De Saudi’s hebben de steun aan Hezbollah verboden. De Broeders stellen zich echter achter Al-Qa’ida op en menen dat iedere klap tegen de zionistische vijand dient te worden gesteund.

De bevolkingen raken steeds meer geradicaliseerd. Ieder uur zijn op de satellietzenders de gevolgen van de Israëlische bombardementen te zien. Niet dat in de meeste Arabische landen de volkswil er veel toe doet. De opwinding neemt ook vaak snel weer af, maar bezorgde waarnemers zien wel de potentiële groep militanten toenemen.

De afstand tussen de bevolkingen en de regimes neemt ook toe. De regeringen zouden niet rouwen om een nederlaag voor Hezbollah en wilden daarom aanvankelijk niet eens om een staakt-het-vuren vragen. Hetzelfde geldt min of meer voor Hamas, waarvan het succes ook wordt gezien als een bedreiging voor de gematigde regimes. Daardoor ook heeft het Israëlische offensief in Gaza geen brede aandacht gekregen in de Arabische wereld.

Een resultaat dat Hezbollah en/of Hamas zou versterken, kan rampzalig zijn voor de pro-westerse regimes. De Israëlische terugtrekking uit Zuid-Libanon in 2000, onder druk van Hezbollah, heeft de beweging al de heldenstatus opgeleverd in de Arabische wereld, die meer gewend was aan nederlagen tegen Israël. Volgens een Libanese waarnemer zou een overwinning van Hezbollah de beweging maken ‘tot de grootste helden die het Midden-Oosten heeft gezien sinds sultan Saladin.
[verwijderd]
0
zeker niet bedoelt als provocatie,als je dat zo zou hebben opgevat dan mijn excuses daarvoor,mijn bedoeling is niet te kwetsen,waarom zou ik me anders zo druk maken om dit alles.
Ortega
3
excuses? ben je mal. Deze man ziet niet meer in hoe misdadig dat israel is.

quote=Sylli]
Dit is een oorlog waarin Israel probeert te overleven en niet haat met haat vergeldt!
Je kunt dit niet zien, maar toch is het zo.
[/quote]

Tientallen kinderen in angst vermoord omdat er zogezegd een paar man met kalashnikov's tussen zitten.
Zomaar even een VN post zwaar bombarderen met gedode blauwhelmen.
Misselijkmakende israelische tereur is het.

En hou maar op met je geschiedenislessen.
[verwijderd]
0
Een Syrische minister zegt dat Syrië zich niet meer afzijdig kan houden als Israël doorgaat op deze manier naar Libanon en de Palestijnen
Ook is Syrië kwaad op Amerika,ze nemen Condeleeza Rice kwalijk dat ze het pas sinds vandaag heeft over een ceasefire en daarvoor nooit en dat het de bedoeling was van Amerika dat Israël deze aanvallen op Libanon deed,Amerika leverde al deze wapens waarmee Libanon is aangevallen waren de woorden, ook de wapens die vandaag zoveel doden brachten in Qana
[verwijderd]
0
quote:

bobootje schreef:

Een Syrische minister zegt dat Syrië zich niet meer afzijdig kan houden als Israël doorgaat op deze manier naar Libanon en de Palestijnen
Ook is Syrië kwaad op Amerika,ze nemen Condeleeza Rice kwalijk dat ze het pas sinds vandaag heeft over een ceasefire en daarvoor nooit en dat het de bedoeling was van Amerika dat Israël deze aanvallen op Libanon deed,Amerika leverde al deze wapens waarmee Libanon is aangevallen waren de woorden, ook de wapens die vandaag zoveel doden brachten in Qana
Shit voorlopig maar geen aandelen meer kopen.
[verwijderd]
4
quote:

Ortega schreef:

Zomaar even een VN post zwaar bombarderen met gedode blauwhelmen.
In het begin was ik nog wel neutraal. Hezbollah doelwerken aanvallen, oké, maar als je dit soort dingen leest....blijkbaar maakt het ze niet meer uit wie ze vermoorden, als er maar bloed vloeit.

Onschuldige VN-medewerkers, als er maar doden vallen.....gewoon pure lustmoordenaars. Tien keer hebben die mensen gesmeekt om hun leven, TIEN keer. En je dan verwonderen over jodenhaat, ik denk niet dat er één familielid is van die omgekomen VN'ers die geen hekel heeft aan joden. Gek hè......hoe zou dat nou toch komen....heeft er iemand misschien een spiegel....
Speculegger
0
quote:

bobootje schreef:

Een Syrische minister zegt dat Syrië zich niet meer afzijdig kan houden als Israël doorgaat op deze manier naar Libanon en de Palestijnen
Ook is Syrië kwaad op Amerika,ze nemen Condeleeza Rice kwalijk dat ze het pas sinds vandaag heeft over een ceasefire en daarvoor nooit en dat het de bedoeling was van Amerika dat Israël deze aanvallen op Libanon deed,Amerika leverde al deze wapens waarmee Libanon is aangevallen waren de woorden, ook de wapens die vandaag zoveel doden brachten in Qana
Zwaar hypocriet van Syrië natuurlijk, zijn waarschijnlijk vergeten wie de wapens heeft geleverd aan Hezbollah !!!
[verwijderd]
0
NOS journaal

Israel denkt nog 10 tot 14 dagen nodig te hebben om Hezbollah klein te krijgen, en start woensdag als het van de VS mag, met een groot grondoffensief in Zuid-Libanon.
haas
1
Tsja,we gaan er voor.De burgers lijden.
Én de overlevenden betalen het. ook u.
gr............haas
[verwijderd]
0
maar wat doet het nu voor de beurs maandag, we zijn er toch om dat ook te bediscussieren. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het kopen morgen gewoon door gaat?
[verwijderd]
1
Israël zet vraagtekens bij bloedbad Qana

Uitgegeven: 30 juli 2006 19:54
Laatst gewijzigd: 30 juli 2006 19:54

JERUZALEM - Het Israëlische leger plaatst vraagtekens bij de omstandigheden van het bloedbad in het Zuid-Libanese Qana. Meer dan zestig mensen kwamen hierbij om. Het leger zegt dat het gebouw zeven uur voor de dodelijke explosie werd aangevallen.

"Zover wij het begrijpen, is dit gebouw aangevallen (door een Israëlisch gevechtsvliegtuig) tussen middernacht en 01:00 uur, ongeveer zeven uur voor de zware treffer" waarbij de doden vielen, zei Amir Eshel van de Israëlische luchtmacht tijdens een persconferentie.

"De eerste berichten (van slachtoffers) kwamen tussen 08:00 en 08:30 uur binnen", zei Eshel. Een uur eerder had het leger verscheidene plaatsen op 500 meter afstand van het gebouw aangevallen, maar bij die aanvallen werden volgens hem alle vooraf gekozen doelwitten getroffen.

Was Kofi Annan misschien iets te voorbarig met zijn veroordeling?

[verwijderd]
0
Volgens vertegenwoordigers van het Israelische Ministerie van Defensie wil Amerika dat Israel Syrie aanvalt.

Dat zou wel erg stom zijn, want dan vliegt de hele boel in de hens daar.

Benieuwd hoe de US-futures openen om middernacht.
[verwijderd]
0
The Jerusalem Post:

"Defense officials told the Post last week that they were receiving indications from the United States that the US would be interested in seeing Israel attack Syria."
[verwijderd]
0
quote:

jaap_10 schreef:

The Jerusalem Post:

"Defense officials told the Post last week that they were receiving indications from the United States that the US would be interested in seeing Israel attack Syria."

Dit distilleer ik al sinds het begin van dit conflict uit alle nieuws,ik schreef dit al eerder hier op het forum de opmaat naar Iran is eerst Syrie.
Volop onzekerheid voor ons en onze beleggingen.

mvrgr jo o
470 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront