Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

10.000 Postings en 8 jaar later.........

94 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
ffff
60
Beste KK-bezoekers,

Kunnen jullie je ook nog goed herinneren wanneer je nu precies voor het eerst op IEX en daarna in de KK terechtkwam?. Ik kan het me nog levendig herinneren! In het lijfbad van de Vlaamse Federatie van Beleggingsverenigingen (www.vfb.be) stond een tip medio 1997 : Bezoek eens www.IEX.nl , de moeite……! Daarvoor was ik een actief poster op Discussieweb en op Guru, maar reeds bij mijn eerste kennismaking op IEX was ik “verkocht”.

Mijn entree hier is nogal tumultueus geweest. Oude getrouwe KK-bezoekers kunnen zich dat wellicht nog herinneren. Een gewaardeerd oud-bezoeker van de KK, Cees Weyers, was ervan overtuigd dat ik door IEX als “animator” was aangeworven en binnen de kortste keer, in enkele dagen tijd, was er een geweldig dispuut in de KK met als vraagstelling: Is ffff een nieuwe gast hier of gewoon een ingehuurde animator van IEX…? Het heeft toch even geduurd voordat Cees begreep dat ik echt totaal niks met IEX te maken had. Nooit zal ik AmOricano,’s eerste posting aan mij vergeten: Je moet zeker niet weggaan, Peter. Ik vind dat je wel aardig over aandelen en beleggingen schrijft!…. En zo ben ik dus blijven “hangen”.

Mijn waardering voor IEX en nog meer voor de KK van IEX komt voort uit de behoefte om zo nu en dan even met andere beleggers van gedachten te wisselen over aandelen/obligaties/onroerend goed/goud en andere commodities of over het beleggingsklimaat. Want als je daar al ruim dertig jaar intensief mee bezig bent en de laatste jaren het internet je belangrijkste bron van informatie geworden is, heb je behoefte om na een reeks surftochten eens te kijken wat andere beleggers ervan denken. Dagelijks surf ik een paar uur ( !!!) op de diverse financiële websites om op de hoogte te blijven van de bedrijven die ik in portefeuille heb, om de financieel-economische ontwikkelingen te volgen, maar ik ervaar het als het ouderwetse speelkwartiertje vroeger in mijn jeugd, om even langs de KK te gaan. Dat is voor mij geen werken of een inspanning doen: integendeel het is pure ontspanning.

In al die jaren heb ik het al die jaren als een verrijking gezien om ,door de vele postings die trouwe KK-bezoekers plaatsen, nogal wat posters goed heb leren kennen en in de loop van de tijd er een warme sympathie voor te krijgen. Ook al besef ik maar al te goed dat de virtuele wereld niet de echte wereld is. Dat maakt het bezoek aan IEX en aan zijn KK extra “de moeite” en daar hoort dan dus ook bij dat, zoals in iedere relatie overigens , er wel eens geweldige spanningen ontstaan, je “ze” spuugzat bent, je “ze” kan vervloeken. Ik vind dat normaal, en zeker geen reden om definitief niet meer langs te komen. Ook vind je het jammer als gewaardeerde bezoekers weggaan of plots wegblijven.

Zoals jullie weten heb ik een paar “eigenaardigheden” en één ervan is dat ik nogal wat archiveer. Ik zou een heel wat hoofdstukken kunnen schrijven over alle wederwaardigheden de afgelopen jaren met de diverse KK-bezoekers van zo’n verschillend pluimage dat hier langskomt. Maar dat doe ik bewust niet omdat je dan altijd bepaalde zaken vergeet, onderbelicht of uit zijn verband trekt.

Het meeste plezier beleef ik aan de “lange draden” over heel wat bedrijven, die soms vier jaar of nog langer liepen en waar een schat aan informatie in te vinden was/is. Voor mij is de grote waarde van die postings altijd geweest om nu eens goed terug te kunnen lezen hoe heel wat aandelen zich “in de tijd” ontwikkeld hebben. Momenteel lopen de draden over Gazprom, Suez, Lafarge en natuurlijk Arcelor. maar we hebben er heel wat gehad de afgelopen 8 jaar. Niet iedereen vindt dit de fijnste draden, maar dat is logisch, want niet iedereen is een langetermijnbelegger. Mij intrigeert altijd de vraag: Waarom heb ik dat nu jaren geleden niet ingezien of totaal verkeerd beoordeeld en juist die lange draden die over vele jaren lopen helpen mij te begrijpen waarom je TOEN zo handelde. Als het achteraf een goede keuze bleek is dat leuk, maar vooral als het totaal verkeerd liep, kun je eruit leren waar je de ene beoordelingsfout na de andere maakte. Dat is trouwens ook de belangrijkste reden voor het aanhouden en weer eens doorbladeren van mijn omvangrijke archief.

Door mijn vele surftochten, maar ook een beetje door de KK ben ik mij bewust geworden van de vele marktparticipanten en daardoor nog bewuster geworden van het voor mijzelf gegroeide besef dat heel veel zaken en ontwikkelingen eenvoudigweg niet in te schatten zijn. En vandaar mijn keuze om heel bewust gediversifieerd te beleggen.

Grandioos vind ik het dan om juist op IEX én in de KK totaal tegengestelde meningen gepost te vinden. Zowel onder de voorpaginaschrijvers als onder de KK- bezoekers. Wat dat betreft is er geen enkel verschil met de echte kwaliteitsmedia, waar je ook totaal tegengestelde opinies vindt…. En dan moet je zelf maar je keuze bepalen. Leuk vind ik het altijd als ik in de zaterdagbijlage van mijn kwaliteitskrant de verschillende argumenten keurig netjes op een rijtje terug vermeld vind, die wij in de afgelopen week in de KK al uit en te na besproken en vaak herkauwd hebben.

Wensen zijn en blijven er altijd: Eén ervan is utopisch…. Al die jaren vind ik dat er veel te veel financiële websites en discussiefora zijn en ben dan ook al jaren een warm pleitbezorger van concentratie. Want je surft wat af. Zoals ik al eerder schreef: Bijna een beetje typische Nederlandse eigenschap in de beleggerswereld: dat sectarisme, dat zich steeds weer willen afscheiden.

Een andere wens is dat er veel meer vrouwen zowel bij IEX –voorpagina als in de KK zouden komen. Want het is en blijft hier toch wel een exclusieve mannenwereld. Er zijn tienduizenden mensen die beroepsmatig met beleggen bezig zijn en het is me al die jaren opgevallen hoe relatief weinig daarvan over hun werk willen communiceren. Of ze zitten mogelijk op hun eigen kleine websiteje…

En tot slot, zeker niet onbelangrijk:

IEX, bedankt voor de gastvrijheid, want laten we nooit vergeten: We zijn hier te gast!

Peter

[verwijderd]
0
proficiat Peter met de mijlpaal, een aanbeveling van mij.

Veel succes met je beleggingen.

groeten, kiep

ps begin maar vast eens langzaam uit te kijken naar een paar flessen wijn.
handyman6
0
mooie statement ffff....een kleine reminder voor ons allen....groetenH6
PS...heb zojuist een Leasingham:clare valley'02 cabernet opengetrokken..op je gezondheid dan maar...en dat 1 1/2 liter langH6
Lieps
0
Aanbevolen Peter,

vanaf 1997 al hier, ik pas vanaf 2004!
Nog nooit op de voorpagina gepost?
Ga nog maar ffff door met posten in de KK! ;)

Gegroet Lieps!
[verwijderd]
0
Nou Peter, proficiat.
10000 is nogal wat.
Wat mij aanspreekt is dat je de Koffiekamer als een stukje ontspanning ziet.
Dat geldt voor mij ook en dus kan ik niet begrijpen dat sommigen elkaar iedere keer weer persoonlijk menen te moeten aanvallen.
Ieder z'n mening, toch ??
Nou, op naar de volgende 10000. Je wordt gewaardeerd.
Groet Ronald
[verwijderd]
0
Gefeliciteerd Peter je bent altijd een lezenswaardige virtuele belegger,gaat zo door.

mvrgr jo jo
[verwijderd]
0
Ook deze bezoeker van het 1e uur wil je feliciteren met je 10k post.

Zo zie je maar waar een goed idee als IEX toe kan leiden. Een geweldige professionele site die een gratis platform voor discussie heeft beschikbaar gesteld.
bijna
6
10000 postings, dat is waarempel geen kleinigheid beste Peter.
Toch heel wat uurtjes met IEX en zijn bezoekers bezig geweest.
Dit kan een mens alleen volhouden als het beleggen niet alleen winstbejag is maar ook nog eens een hobby.
Want dat, beste Peter, hebben wij met z'n allen gemeen, het is een hobby waar je nooit meer vanaf komt.
Die nieuwsgierigheid naar het eb en vloed en het waarom daarvan op het gedrag van de financiele markten heeft ons goed te pakken.
Dat wij nu, op dit moment, weten wat de DOW "doet" en dat WALL STREET het laatste uur draait naar positief terrein, daar durf ik mijn vrouw niet mee lastig te vallen.
Een beetje genant vind ik het, maar anderzijds kunnen wij nog zonder?
Nee, ik bedoel niet zonder vrouw maar zonder het wel en wee van de financiele markten?
En ziehier de reden waarom wij elkaar opzoeken en niet meer zonder elkaar kunnen.
Wij zijn aan de drugs, wij zijn verslaafd.
Niettemin, een prettige verslaving maar toch, ik stel mijzelf die vraag wel eens: is de wereld anders zonder aandelen?
Peter, je bent een van de aardigste bezoekers die ik ken.
Als mens ben je aimabel, je hebt een zeer groot incasseringsvermogen(ik ben daar jaloers op) en je word nooit kwaad.
Jouw vrienden hebben het getroffen en ik meen dat.
Vakkundig, zeer goed op de hoogte, risico mijdend maar toch weer zoekend naar de parels onder de aandelen waar ook ter wereld.
Ik weet zeker dat je schatrijk bent, maar toch..
Probeer alles op zijn juiste waarde te schatten(ik ben er niet ongerust in hoor) en dan moet je toch ook inzien dat er belangrijker waarden zijn in dit leven.
Geld is makkelijk maar ook niet meer dan dat, geld is als slijk wat vergaat.
Niettemin, beste Peter, ik hoop je bijdragen hier nog veel te lezen en bedenk altijd als je schrijft dat stier al veel van jouw bijdragen heeft opgestoken.

groeten stier
[verwijderd]
2
Stier heeft het karakter,de persoonlijkheid en de kwaliteiten van ffff(Peter)heel goed omschreven.

Ik sluit mij hierbij aan en hoop nog heel lang zijn bijdragen te mogen lezen.

gr

Ab
handyman6
1
Dat is een kwaliteit van je Stier:je vergroot zo prachtig uit,als een vergrootglas...en dat bedoel ik positief,vrienden..dus ff geen "paflof"svp..moest ik ff kwijt...hoiH6
ffff
1
Beste mensen,

Dank voor jullie complimenten! Dat wordt toch gewaardeerd! Van ieder van jullie afzonderlijk en uiteraard ga ik vanaf nu gewoon verder!

Beste Stier,

Je hebt het goed begrepen, maar ik heb het hier ook al vaker geschreven: natuurlijk is beleggen zowel een hobby, een passie, een verslaving, als werk voor mij. Vandaar dat ik de uren die ik erinsteek nooit tel en ze eigenlijk ook niet voel. Daarom ook dat ik me zo "rijk" voel dat ik dit werk, weliswaar part-time, combineer met de meest onverwachte andere beroep: Als dokter dagelijks bezig zijn. Hoe bizar het ook klinkt: de mooiste combinatie die er voor mij is, want door het contact met mijn patienten blijf ik nou juist alles zo goed relativeren. ZIJ houden mij wel wakker, zij doen mij iedere dag weer beseffen wat een zegen het is 60 jaar kerngezond te zijn en met plezier je werk als dokter én als vermogensbeheerder te doen. Ik heb hier al eens eerder verteld dat als ik 1 miljoen in de staatsloterij zou winnen er werkelijk totaal niets in mijn leven zou veranderen. Dat geeft een beetje aan dat het om de lol van het beleggen en "ermee bezig zijn" gaat eerder dan om hoeveel nou precies. Al is het natuurlijk ook wel fijn te beseffen dat al dat werk bepaald niet voor niets is geweest....

[verwijderd]
0
Gisterenavond toen ik op het(Belgische) journaal(ja ik woon dicht bij de grens)over de herstructurering van Agva-Gevaert hoorde moest ik nog aan je denken beste Peter.
(ik had jou artikel erover gelezen)

gr

Ab
[verwijderd]
0
Peter:

Ik realiseer me goed dat ik voor jou een weinig boeiend forumlid ben hier.
Mijn interesses zijn vrij ruim maar konden in deze helaas geen draagvlakken vinden.
Toch feliciteer ik je bij deze met het bereiken van deze mijlpaal.

Mvg Peerke
[verwijderd]
0
Beste Peter,
Van harte gefeliciteerd....gemiddeld 5 berichten per dag en met inhoud.
Dat archiferen van je was me al eerder opgevallen, zoals jij de informatie uit de hoge hoed tovert.
Zelf ben ik vrij speculatief ingesteld..maar ook dat is m´n hobby, en het ultieme genot om de markt goed te hebben ingeschat daar gaat maar weinig boven.
Neem je nog patienten aan?
Gr-brj
[verwijderd]
1
10.000 postings.....10.000 postings...
8 jaar....8 jaar.... 8 jaar....

dit getuigt van een nooit aflatende wil om een
standpunt/idee weer te geven...

dit getuigt van een nooit aflatende wil om in
dialoog te gaan met gelijk- of andersgestemden...

dit getuigt van een blijvende interesse in het
financiële gebeuren...

dit getuigt (louter mathematisch) van een behoorlijk rendement op financiële activa...

dit getuigt van een behoorlijke verdraagzaamheid en respect t.o.v. mede-forumleden...

dit getuigt van zelfovertuiging...

dit getuigt van een groot ego...

...mijn respect hiervoor.

The Landlord

[verwijderd]
0
Je kunt in het leven niet bij iedereen geliefd zijn.
ffff is hierop een uitzondering.
Gr.R.S.
[verwijderd]
0
10.000 berichten is een mooie mijlpaal Peter, en je hebt het schitterend verwoord.
Proficiat!
Misschien wil de IEX het wel in boekvorm uitgeven met als titel "Hoe te beleggen", daar zouden ze echt mee scoren.
Blijf vooral schrijven.
gr.fes

marique
0
Compliment voor jouw vele waardevolle bijdragen, Peter.
Het is precies zoals je zegt: juist de tegengestelde meningen in de KK zijn verhelderend en kunnen 'tunnelvisie' beperken.
Plak er nog maar wat jaartjes aan vast.

vrgr
marique

[verwijderd]
0
gefeliciteerd!

ik denk dat jouw 10k posts in 8 jaar wel iets meer kwaliteit bevatten, dan de 8295 van mij in amper 3 jaar. ;)

ik lees je bijdrages iig altijd met veel interesse.
94 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,70  +5,91  +0,68%  13:46
 Germany40^ 18.189,70 +0,29%
 BEL 20 3.906,32 +0,40%
 Europe50^ 5.026,07 +0,36%
 US30^ 38.492,27 -0,03%
 Nasd100^ 17.578,74 +0,56%
 US500^ 5.082,13 +0,25%
 Japan225^ 38.273,76 +0,88%
 Gold spot 2.316,89 -0,22%
 EUR/USD 1,0687 -0,14%
 WTI 83,02 -0,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +27,08%
ASMI +10,50%
NX FILTRATION +4,65%
RANDSTAD NV +4,42%
BESI +3,44%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,71%
ING -5,38%
Avantium -2,56%
WDP -2,36%
DSM FIRMENICH AG -1,70%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront