Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.509 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 ... 1122 1123 1124 1125 1126 » | Laatste
Mr.Haas
0
quote:

leesmee schreef op 23 mei 2023 16:51:

[...]
Als ik mag reageren: ja zeker kan dat, werkt zelfde als met aandelen. Alleen.. de spread is procentueel veel groter, dus maak je minder winst voor vergelijkbaar risico. Ik probeer dit daarom te vermijden. Heb vanmorgen ook 3-maands puts geschreven, in de hoop dat ze weer waardeloos aflopen (lees: stijgende koers).
jazeker dat is alleen maar fijn ik probeer zoveel mogelijk van iedereen te onthouden en vind het fijn dat er informatie gedeeld wordt waar ik wijzer van wordt .
Candelll
1
Nieuwssprokels

De sterke vraag naar olieproducten helpt de olieprijzen op te drijven, hoewel het risico van een Amerikaanse wanbetaling en de aanstaande OPEC+-bijeenkomst de twee belangrijkste factoren zijn waar de oliemarkten naar kijken.

Investor Alert: Of u nu nieuw bent in de olie- en gasindustrie of een veteraan op de energiemarkt bent, Global Energy Alert is een absolute must-read. De premium nieuwsbrief van Oilprice.com biedt alles, van geopolitieke analyse tot handelsanalyse, en dat alles voor minder dan een kopje koffie per week.

- Volgens S&P Platts is het wereldwijde vliegverkeer deze maand eindelijk teruggekeerd naar het niveau van vóór de pandemie, aangezien het totale aantal commerciële vluchten per dag in de eerste twee weken van mei gemiddeld 105.682 bedroeg, een stijging van 20% op jaarbasis.

- De wereldwijde vraag naar vliegtuigbrandstof zal naar verwachting voorlopig echter onder het niveau van 2019 blijven, aangezien efficiëntieverbeteringen en een trager herstel van langeafstandsreizen, vooral in Azië, het opwaartse verbruik voor de brandstof beperken.

- IATA schat dat nieuwe vliegtuigen zorgen voor een brandstofbesparing van ongeveer 2% per jaar en de pandemie heeft geleid tot een wijdverbreide drang om oudere vliegtuigen te vervangen.

- Met internationale stoelcapaciteit nu 10% onder het niveau van dezelfde maand in 2019, waaruit blijkt dat vluchten gemiddeld korter zijn dan voorheen, wordt pas in 2027 een volledig herstel van de vraag naar vliegtuigbrandstof tot 8 miljoen vaten per dag verwacht.

Markt verhuizers

- De Amerikaanse oliemaatschappij Chevron (NYSE:CVX) stemde ermee in om schalieproducent PDC Energy (NASDAQ:PDCE) te kopen in een aandelen- en schuldovereenkomst ter waarde van 7,6 miljard, waarmee 260.000 b/d olie-equivalent aan productie werd toegevoegd.

- De grote oliemaatschappijen ENI (BIT:ENI) en Shell (LON:SHEL) kunnen opnieuw onder druk komen te staan nu de staat Bayelsa in Nigeria beweert 12 miljard dollar nodig te hebben om decennia-oude olielozingen op te ruimen, waarbij de twee bedrijven als de belangrijkste boosdoeners worden aangewezen.

- Het Braziliaanse nationale oliebedrijf Petrobras (NYSE:PBR) zei dat de tweede exploratieput die werd geboord in het Aram-voorzoutblok voor de kust van Sao Paulo, commerciële oliereserves ontdekte, waardoor de reserves werden vergroot.

Dinsdag 23 mei 2023

Olieproducten lijken ruwe olie uit het moeras te slepen vóór de OPEC+-bijeenkomst, waarbij de kracht in de Amerikaanse benzinefutures WTI en Brent naar respectievelijk $ 72 en $ 76 per vat opvoert. Mochten de lopende gesprekken over het schuldenplafond tussen de spreker van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy en president Joe Biden, leiden tot een deal die een sluiting van de regering voorkomt, dan zouden we een korte piek in de olieprijzen kunnen zien, hoewel de aandacht geleidelijk lijkt te verschuiven naar de komende OPEC+-bijeenkomst in juni.

Saoedische minister van Energie gaat in het offensief. Tijdens een toespraak op het Qatar Economic Forum verklaarde de minister van Energie, Abdulaziz bin Salman, van Saoedi-Arabië dat de OPEC+ proactief zal blijven en dat oliespeculanten die erop wedden dat de prijzen zullen dalen, net als in april opnieuw zullen "uitvallen" als ze hun leven niet beteren.

Activisten Lambast G7 over gasinvesteringen. Tijdens de recente G7-bijeenkomst in het Japanse Hiroshima werd onder meer opgeroepen tot meer gasinvesteringen in het Westen om de afhankelijkheid van Russische energie geleidelijk af te schaffen, wat klimaatactivisten boos maakte die denken dat de groep de oorlog in Oekraïne gebruikt als excuus voor meer fossiele brandstoffen.

OPEC vraagt Ecuador om weer lid te worden van zijn rangen. Drie jaar na het vertrek in 2019 is Ecuador door de OPEC uitgenodigd om weer toe te treden tot de gelederen van de oliegroep, aangezien het eerdere probleem van het land - het overschrijden van de overeengekomen productiequota - irrelevant werd toen de productie begon te stagneren.

Nigeria lanceert megaraffinaderij, maar niet echt De vertrekkende president van Nigeria, Muhammad Buhari, gaf opdracht tot de Dangote-raffinaderij met een capaciteit van 650.000 b/d – die de grootste van het continent zal worden en met een kostprijs van 19 miljard ook de duurste – maar de echte start wordt op zijn best eind 2023 verwacht.

Duitsland blijft energieprijzen subsidiëren De Duitse minister van economie, Robert Habeck, verklaarde dat Berlijn van plan is jaarlijks ongeveer 4 miljard euro uit te trekken om de elektriciteitsprijzen voor energie-intensieve industrieën te subsidiëren, waarbij de stroomprijzen worden afgetopt op 6 cent per KWh, ondanks de felle tegenstand van het ministerie van Financiën.

Australië bereikt Amerikaans kritieke mineralenpact. Australië en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om hun binnenlandse leveranciers van kritieke mineralen (zoals lithium of zeldzame aardmetalen) te behandelen als binnenlandse leveranciers onder de Amerikaanse Defense Production Act, evenals hun waterstof- en ammoniakbedrijven.

Guyana verhoogt de inzet in Exxon Row. Nadat een Guyanese rechtbank oordeelde dat de Amerikaanse grootmacht ExxonMobil (NYSE:XOM) een aanvullende verzekering moet bieden tegen mogelijke olielozingen, riep het in Texas gevestigde bedrijf uit dat het de productie op zijn Liza One-platform helemaal zou kunnen stopzetten als de rechtbank niet terugdeinst.

China investeert in Petchem in Kazachstan. Het Chinese staatsoliebedrijf Sinopec (SHA:600028) bereikte overeenstemming met Kazachstan over de bouw van een op gas gebaseerd petrochemisch complex in de regio Atyrau, waarbij de fabriek met een capaciteit van 1.275 mtpa ethyleen naar verwachting volgend jaar een FID zal hebben.
sambas
0
Weekoptie C28.20, 26 mei is wel met erg hoog volume. Benieuwd of die gaat kraken vr t eind vd week
Pandjesbaas
0
quote:

Cash collector schreef op 23 mei 2023 16:39:

[...]

Het gaat om de vraag of je er als aandeelhouder structureel iets met inkoop van aandelen opschiet. Als je naar de koersen kijkt is dat niet het geval. Met dividend ligt dat anders, een dividend verhoging zie je in de koers, al was het maar omdat behoorlijk wat beleggers een aandeel waarderen op basis van dividend (dividend discount model).

Het is moeilijker om mensen te laten inzien dat ze in een sprookje geloven dan om mensen in een sprookje te laten geloven.
Je krijgt geld uit de bedrijfskas. Of je daar wat mee opschiet hangt af van wat je met dat geld doet.

Dat je een dividendverhoging in de koers zou zien is ook maar gewoon een sprookje. Alleen amateurs staren zich blind op dividend, en die kunnen niet genoeg aandelen kopen om de koers wezenlijk te beïnvloeden. Professionals kijken gewoon naar de winst.
Candelll
0
eindveiling

28.1200 846,737

olieprijs mag verder stijgen en dan komt die 28.60 vanzelf op het scherm
Cash collector
0
quote:

Insider schreef op 23 mei 2023 17:18:

Conclusie:

LOL twitter.com/fossilfreeLDN/status/1660...

YOLO & NO PLANET B
Hahaha, leuk gevonden.

Soms zijn ze best leuk en vindingrijk. Jammer dat die actievoerders niet in staat zijn hun ongelijk te accepteren.
[verwijderd]
0
quote:

G 60. schreef op 23 mei 2023 16:08:

[...]
De mensen vergeten dat de welvaart waar we in leven compleet te danken is aan olie , gas en steenkool .
Dat klopt, maar er zijn mensen die heus tevreden zijn met iets minder welvaart.
leesmee
0
quote:

Bowski schreef op 23 mei 2023 18:28:

[...]
Dat klopt, maar er zijn mensen die heus tevreden zijn met iets minder welvaart.
Dat is een illusie. Misschien 1 promille van de samenleving die alles al hebben, schaapjes op het droge, mensen die hun geld niet op krijgen. De rest heeft voortdurend allerlei wensen, of het nou een nieuwe fiets is, of de studie, of een groter huis. Er gaat veel mis als het groeiparadigma in de vuilnisbak gaat, zie ik niet gebeuren ook.
Cash collector
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 23 mei 2023 17:40:

[...]

Je krijgt geld uit de bedrijfskas. Of je daar wat mee opschiet hangt af van wat je met dat geld doet.

Dat je een dividendverhoging in de koers zou zien is ook maar gewoon een sprookje. Alleen amateurs staren zich blind op dividend, en die kunnen niet genoeg aandelen kopen om de koers wezenlijk te beïnvloeden. Professionals kijken gewoon naar de winst.
Of je er iets mee opschiet hangt er van af of dat geld in het bedrijf beter tot zijn recht had kunnen komen. Zo nee, dan is dividend voor aandeelhouders de meest aantrekkelijke vorm van uitkering. Inkoop van aandelen is alleen leuk voor mensen die hun aandelen niet aanhouden maar ze liever verkopen.

Verhoging en verlaging van dividend is zichtbaar in de koers om de simpele redenen dat dividend wordt meegenomen in de waardering van aandelen.

Dat je het begrip "professionaliteit" in een ad hominem context gebruikt begrijp ik, het is een teken dat je geen argumenten over hebt en eerlijk gezegd was dat een tijdje geleden ook al zo.
win some...
0
quote:

Cash collector schreef op 23 mei 2023 13:50:

[...]

Doe eens onderzoek. Heb ik ook gedaan. Een leuk begin:

www.mckinsey.com/capabilities/strateg...
Er wordt in dit artikel uitgegaan van een renteopbrengst van 3%. Neem het hier gegeven voorbeeld, maar ga dan eens uit van een renteniveau van 0 %, zoals we recent hebben gehad. Dan blijkt de gegeven redenering toch niet helemaal sluitend te zijn.

Volgens mij gaan de auteurs ook uit van de efficiënte markttheorie. Het enige koerseffect dat een buyback volgens hen kan hebben is dan ook dat het een signaal is wat de markt nieuwe informatie geeft over de opvattingen of plannen van het management. Voor de rest heeft volgens hen een buyback geen koerseffect en is een aandeel ook altijd juist geprijsd. Ik zelf geloof niet in de efficiënte markttheorie. Aandelen kunnen in mijn beleving langere tijd onder- of overgewaardeerd zijn. Dat bepaalt ook of een buyback voor extra aandeelhouderswaarde zorgt of juist aandeelhouderswaarde vernietigt. Op de lange termijn komt er altijd weer een moment waarop onder- of overwaardering eruit loopt.
Ron-tron system
1
quote:

Bowski schreef op 23 mei 2023 18:28:

[...]
Dat klopt, maar er zijn mensen die heus tevreden zijn met iets minder welvaart.
Welvaart brengt regelmatig ook stress mee.
Je koopt meer en met bijna alles wat je hebt kan je ook last hebben en stress krijgen.
Dus sommige rijke mensen dromen dan weer van eenvoud en gelukkig zijn zoals ze vroeger waren maar dat lukt meestal niet meer en dat is zonde.

williewilwel
1
quote:

Thorgall schreef op 23 mei 2023 13:12:

[...]verschrikkelijk, wat een volk. Ik krijg alleen maar de neiging om nog meer bij Shell te tanken en meer aandelen te kopen. Ik heb alleen al genoeg aandelen Shell in mijn portefeuille. Maar goed, met dit gedrag kweek je echt geen begrip voor de transitie.
Schei toch uit..in de jaren 60 hadden we de provo,s...dat ging ook weer over!. De song "Go to hell Shell" (Hit the road Jack) was best wel goed gevonden! Vrijheid van meningsuiting moet er zijn...geen gezeik .Eindelijk een beetje roering op z,on vergadering!
Pandjesbaas
0
quote:

Cash collector schreef op 23 mei 2023 18:38:

[...]

Of je er iets mee opschiet hangt er van af of dat geld in het bedrijf beter tot zijn recht had kunnen komen. Zo nee, dan is dividend voor aandeelhouders de meest aantrekkelijke vorm van uitkering. Inkoop van aandelen is alleen leuk voor mensen die hun aandelen niet aanhouden maar ze liever verkopen.

Verhoging en verlaging van dividend is zichtbaar in de koers om de simpele redenen dat dividend wordt meegenomen in de waardering van aandelen.

Dat je het begrip "professionaliteit" in een ad hominem context gebruikt begrijp ik, het is een teken dat je geen argumenten over hebt en eerlijk gezegd was dat een tijdje geleden ook al zo.
Ah, ben je er zo een? Als iemand je tegenspreekt is dat automatisch een ad hominem...

Dividend is helemaal niet de meest aantrekkelijke vorm van uitkering. Voor veel aandeelhouders moeten daar dividendbelasting op ingehouden, veel meer dan ze zouden moeten betalen dan wanneer zij voor hetzelfde bedrag aan aandelen aan het bedrijf zouden verkopen. Bovendien zijn er heel veel beleggers die willen herbeleggen, en voor die is het alleen maar lastig dat ze voor het dividend (of wat ze er na de belasting van overhouden) aandelen moeten kopen (en misschien weer beurstaks aftikken).

Door professionele partijen wordt inkoop van eigen aandelen evenzeer meegenomen als dividend. Het komt voor hen immers op precies hetzelfde neer.
williewilwel
0
quote:

Pandjesbaas schreef op 23 mei 2023 21:05:

[...]

Ah, ben je er zo een? Als iemand je tegenspreekt is dat automatisch een ad hominem...

Dividend is helemaal niet de meest aantrekkelijke vorm van uitkering. Voor veel aandeelhouders moeten daar dividendbelasting op ingehouden, veel meer dan ze zouden moeten betalen dan wanneer zij voor hetzelfde bedrag aan aandelen aan het bedrijf zouden verkopen. Bovendien zijn er heel veel beleggers die willen herbeleggen, en voor die is het alleen maar lastig dat ze voor het dividend (of wat ze er na de belasting van overhouden) aandelen moeten kopen (en misschien weer beurstaks aftikken).

Door professionele partijen wordt inkoop van eigen aandelen evenzeer meegenomen als dividend. Het komt voor hen immers op precies hetzelfde neer.
Tja..mensen moeten altijd laten blijken dat ze verder zijn gekomen als een "moedermavo"....ad hominem??? volgens google 5 definities..kies maar uit
Putschrijvert
1
quote:

williewilwel schreef op 23 mei 2023 21:11:

[...]

Tja..mensen moeten altijd laten blijken dat ze verder zijn gekomen als een "moedermavo"....ad hominem??? volgens google 5 definities..kies maar uit
Verder dan moedermavo, Willie. Maar ad hominem is toch niet zo’n gek taalgebruik?
Littletycoon
0
quote:

win some... schreef op 23 mei 2023 18:46:

[...]

Er wordt in dit artikel uitgegaan van een renteopbrengst van 3%. Neem het hier gegeven voorbeeld, maar ga dan eens uit van een renteniveau van 0 %, zoals we recent hebben gehad. Dan blijkt de gegeven redenering toch niet helemaal sluitend te zijn.

Volgens mij gaan de auteurs ook uit van de efficiënte markttheorie. Het enige koerseffect dat een buyback volgens hen kan hebben is dan ook dat het een signaal is wat de markt nieuwe informatie geeft over de opvattingen of plannen van het management. Voor de rest heeft volgens hen een buyback geen koerseffect en is een aandeel ook altijd juist geprijsd. Ik zelf geloof niet in de efficiënte markttheorie. Aandelen kunnen in mijn beleving langere tijd onder- of overgewaardeerd zijn. Dat bepaalt ook of een buyback voor extra aandeelhouderswaarde zorgt of juist aandeelhouderswaarde vernietigt. Op de lange termijn komt er altijd weer een moment waarop onder- of overwaardering eruit loopt.
Buy backs zorgen niet voor extra aandeelhouderswaarde, op zijn best voorkomen ze vernietiging van aandeelhouderswaarde. Buybacks zijn aantrekkelijk voor bestaande aandeelhouders omdat het hun aandeel in de winst verhoogt. Dus omdat ik al shell heb vind ik buy backs prima, ik zou shell niet kopen omdat ze een buy back gaan doen
Ron-tron system
0
quote:

Littletycoon schreef op 23 mei 2023 21:29:

[...]
Buy backs zorgen niet voor extra aandeelhouderswaarde, op zijn best voorkomen ze vernietiging van aandeelhouderswaarde. Buybacks zijn aantrekkelijk voor bestaande aandeelhouders omdat het hun aandeel in de winst verhoogt. Dus omdat ik al shell heb vind ik buy backs prima, ik zou shell niet kopen omdat ze een buy back gaan doen
Toch zijn buybacks het groene licht voor daghandelaars en zij pakken de koerswinst beet uit de dagelijkse dipjes waar de buybacks telkens de koers terug opjagen bij normaal volume handel.
Dit kon je reeds lange tijd zien met shell.
Pandjesbaas
0
quote:

Littletycoon schreef op 23 mei 2023 21:29:

[...]
Buy backs zorgen niet voor extra aandeelhouderswaarde, op zijn best voorkomen ze vernietiging van aandeelhouderswaarde. Buybacks zijn aantrekkelijk voor bestaande aandeelhouders omdat het hun aandeel in de winst verhoogt. Dus omdat ik al shell heb vind ik buy backs prima, ik zou shell niet kopen omdat ze een buy back gaan doen
Flauwekul. Als Shell de helft van zijn eigen aandelen heeft opgekocht heeft iedereen die is blijven zitten gewoon 2 keer zoveel Shell, en de inkomensstroom die daar uit voorkomt is gewoon 2x zoveel waard.

Als je aandelen gaat kopen omdat een bedrijf heeft aangekondigd dat het iets gaat doen dat gunstig is voor de aandeelhouders... Ja, dan ben je natuurlijk te laat. Degenen van wie je moet kopen weten het dan ook, dus dan zit het al in de koers verwerkt.
williewilwel
0
quote:

Putschrijvert schreef op 23 mei 2023 21:21:

[...]
Verder dan moedermavo, Willie. Maar ad hominem is toch niet zo’n gek taalgebruik?
Waarom latijn ,als het Nederlands kan??
" Eta misa est"
Oltratomba
3
quote:

williewilwel schreef op 23 mei 2023 20:53:

[...]

Schei toch uit..in de jaren 60 hadden we de provo,s...dat ging ook weer over!. De song "Go to hell Shell" (Hit the road Jack) was best wel goed gevonden! Vrijheid van meningsuiting moet er zijn...geen gezeik .Eindelijk een beetje roering op z,on vergadering!
Ach ach ................ ieder tekstje dat internet uitkotst over shell vandaag gaat over uitstoot...............over 20% van aandeel houders blablabla ............

wat mij betreft trappen ze die klimaatwappies zo'n zaal uit............... ................

Nederland is compleet gestoord geraakt, iedere nieuws uitzending warmt de aarde meer op..........ieder negatief nieuwsfeit wordt veroorzaakt door klimaatverandering...........................en buiten is het al sinds december steenkoud op een paar lente dagen na...................

Klimaat verandering = een Religie = Wappie Religie
22.509 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 ... 1122 1123 1124 1125 1126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront