Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: AEX nadert jaarrecord na rally chipaandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 €URO-Trader 19 mei 2023 18:03
    IEX heeft het afgelopen jaar stellig verkondigd: HOGE RENTE NIET OK VOOR CHIPPERS! Rente flink gestegen en de chippers sky-high momenteel. Dat men het daar niet helemaal doorziet is dan wel duidelijk. Het enige verweer dat men kan aanbrengen is dat men een vergoeding krijgt om het omgekeerde te beweren. Nu trek ik mijn eigen plan, maar persoonlijk vind ik het getuige van de omgekeerde werkelijjheid en dat je als bedrijf ongeloofwaardig overkomt. Beetje jammer maar al die analyses zijn kortom triviaal. Nutteloos voor de betalende abbonee.
  2. Roesie 19 mei 2023 19:05
    Naar mijn mening is de stijging van de chippers en dus de AEX momenteel het gevolg van een tijdelijke hype (FOMO) gevoed door een golf van belachelijke voorspellingen van mensen die daar zelf veel financieel belang bij hebben. Iedere dag worden de beloofde gouden bergen hoger zonder enige degelijke onderbouwing. Een grote groep nieuwe beleggers die eerder in de crypto-hype trapten en de waarde naar grote hoogtes jaagden (en de deksel op de neus kregen) duikt hier nu weer bovenop in de hoop rijk te worden. Simpelweg hysterie. Zou me niets verbazen als volgende week de AEX weer 2-3 procent is gedaald onder aanvoering van onder druk staande chipfondsen. Uiteindelijk zal de AI-hype overgaan als blijkt dat zowel de consument als het bedrijfsleven er helemaal niet warm voor loopt en al helemaal niet bereid is er diep voor in de buidel te tasten.
  3. SoLong 19 mei 2023 21:17
    €URO-Trader

    Goh wat flauw, u ziet wss wat gemiste koerstijgingen, net zoals ik, maar om dan IEX te betichten van 'foul play' gaat mij te ver. Bedrijven waarvan de winsten in de toekomst liggen varen niet wel bij een hogere rente. Dat is feiltelijk juist. Dat de markt nu de 'belofte' van de chippers even hoger waardeerd, that's part of the game. En ja, trek vooral uw eigen plan. Als IEX de absolute waarheid in pacht had dan was er geen IEX-plaform...?! Maar wees vooral niet zo flauw dat u iemand anders verantwoordelijk maakt voor uw beslissingen.

    PS een tevreden betalende abonnee
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links