Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

D66 , nieuw leiderschap opkomst en ondergang van Sigrid Kaag

629 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
het zwaard
0
[quote alias=hirshi id=14788805 date=202304262153]
[...]

De zittende regeringspartijen zijn de oren gewassen door BBB.

Het kabinet rest niet anders dan krampachtig bijeen te blijven.

Het is de enige manier om de macht te behouden

Maar het volk is deze coalitie allang zat..

Als je dat niet wil inzien mankeert er iets aan je vermogen tot inzicht.

De meerderheid van de Amerikanen waren Trumps beleid ook meer dan beu. Ze hebben ook 4 jaar (op een democratische manier moeten wachten) op hun nieuwe president.

Als je dat niet wou of kon inzien mankeerde er wel iets aan je vermogen tot inzicht of aan democratie .(of wil je ook een bestorming van het parlement )
rene l
7
quote:

luchtschip schreef op 26 april 2023 19:38:

Verkoop die wartaal maar tijdens het borreluurtje in de kroeg

Feit is wel dat daar vaak de meest creatieve plannen bedacht worden.

Maar luchtschip, wanneer kom jij nu eens uit je eigen luchtkasteel om de lucht op de snuiven van wat er echt onder de bevolking leeft.
D66 is echt lucht geworden voor de mensen, ze hebben zo gigantisch de pest gekregen aan die volkshaters, de stemmers voelen zich zo verschrikkelijk bedrogen door hun gladde leugenachtige praatjes en hebben het helemaal gehad met die partij.

Madame Kaag, Rubberen Robbie, Sjoerd de Oorlogshitser, Tjerk de Grote, en al die gasten die binnen de D66 intern ook het nodige geflikt hebben.
Polls zijn tekenend, ze zouden op dit moment nog minder stemmen krijgen dan de PVV, nagenoeg verschrompeld.

Net als wij mijn oudste neef vertelde die boer is.
Hij wacht nog even met het zaaien van de mais, het is namelijk nog veel te koud.
Zelf zaait hij altijd vrij laat, van opa geleerd zegt hij, zaai maar als de grond al lekker warm is, dan ontkiemt de mais snel, en je weet ook zeker dat er geen vorstschade meer ontstaat.
Vorig jaar was hij hierdoor spekkoper, de zomer was droog, hij heeft echter geprofiteerd van het groeizame weer in de nazomer en heeft pas in oktober de mais geoogst.
De opbrengst was overweldigend.

En zoals hij nu zegt, die zitzakken in Brussel hebben weer wat nieuws bedacht, de mais moet voor oktober geoogst worden, want anders komt het vanggewas niet meer op.
En doe ik dat niet, dan krijg ik een boete.
Knettergek zegt hij, dit speelt helemaal niet bij mij op de zandgrond.
Zitzakken die vanachter hun bureau in Brussel wel even willen bepalen van wat wij in Nederland moeten doen.
Wereldvreemde types, theoretisch geleuter, de natuur kun je echter niet sturen.

En je moet oogsten wanneer de tijd er rijp voor is, dan krijg je namelijk het beste resultaat.
Laten ze dat bolwerk in Brussel toch volledig afserveren, geef ze maar een dikke middelvinger, trek maar een lange neus richting hun, en zeg maar dat ze het heen en weer kunnen krijgen en dat we zelf wel bepalen wat we doen.

En luchtschip, je bent toch wel een echte Google-Geleerde, je snapt weinig van de realiteit, je zoekt alles op via internet, en je denkt dat jij de wijsheid in pacht hebt.

Weg met de huidige coalitie, op naar nieuwe transparante en eerlijke verkiezingen.
En laten we maar oppassen, wanneer ze zo doorgaan zal het moment komen dat het volk het helemaal beu is en ze verhaal gaan halen in Den Haag.
Maar dit moeten we absoluut niet willen, tenzij we af willen stevenen op een echte Bananenrepubliek.
objectief
1
quote:

Plein777 schreef op 5 mei 2023 00:11:

/

Sigrid Kaag is een afwijkende en schadelijke minister van Financiën

www.wyniasweek.nl/sigrid-kaag-is-een-...
Als Wynia, die man leeft nog in de jaren 50, dat zegt dat weet je 100% zeker dat het onzin is.
De jongeren willen een beter leefklimaat!!! En dat geldt voor de gehele wereld en dan heb je D66 keihard nodig.
Bullwish
1
quote:

objectief schreef op 5 mei 2023 07:51:

[...]

Als Wynia, die man leeft nog in de jaren 50, dat zegt dat weet je 100% zeker dat het onzin is.
De jongeren willen een beter leefklimaat!!! En dat geldt voor de gehele wereld en dan heb je D66 keihard nodig.
Jongeren worden ook ouder en hopelijk ook wijzer.
Onbegrijpelijk dat D66 dit land gijzelt. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan D66, het zijn andere partijen die dit toestaan.
Compleet doorgedraaid, ze leven in hun eigen wereldje. Zeer schadelijk. Weg met die geflipte figuren!
Plein777
3
.

Sigrid Kaag verwaarloost haar kerntaak
================================

Door RONALD PLASTERK
Gisteren, 18:33
in COLUMNS

Er is een kleine maar hardnekkige groepering die buiten de universiteitssteden weinig steun heeft in het land, maar toch iedereen in de houdgreep houdt en onze nationale portemonnee beheert: D66. In de provincies waar partijen vrij kunnen bepalen met wie ze willen samenwerken, doet D66 nul van de twaalf keer mee. Bij de verkiezingen zijn ze gehalveerd. Toch zijn ze landelijk allesbepalend. Laten we eens een lijstje maken.

D66 vindt de vrije pers ingewikkeld. D66-Kamerleden stellen dat hun D66-staatssecretaris de omroep ON moet stoppen, omdat hij onwaarheden verkondigt. Maar een omroep mág zaken als feit presenteren waarvan anderen zeggen dat die niet waar zijn. Je mag bij de publieke omroep vertellen dat Jezus na drie dagen is opgestaan uit de dood. Je mag vertellen dat de natuur in Nederland op omvallen staat. Anderen zullen zeggen dat je niet uit de dood kunt opstaan, of dat de natuur er best behoorlijk bij staat, maar het tegendeel mag gezegd worden. Geen ombudsvrouw (voormalig D66-Kamerlid!) zal er wat van zeggen.

Zolang iedereen binnen de grenzen van het strafrecht blijft, is het juist de bedoeling dat de publieke omroep pluriform is. De worsteling met dulden van andere opvattingen zag je ook bij een D66-Europarlementariër, die vrouwen die het niet eens zijn met het transgenderbeleid de toegang tot het parlement wil ontzeggen. „We kunnen niet toestaan dat ze deelnemen aan onze democratische instituties.”

’s Rijks financiën zijn in handen van D66. Sigrid Kaag is Financiën gaan doen omdat zij en de spindoctors Paternotte en Sjoerdsma wisten dat Financiën na de MP de belangrijkste plek in het kabinet is, en ze dus als tweede partij die plek moesten opeisen. Maar Kaag heeft er geen affiniteit mee. Ze twittert over de ramadan en het klimaat, vliegt naar onduidelijke conferenties van ’ministers van financiën voor klimaat’, maar verwaarloost de kerntaak.

Bewaken

Die kerntaak is om – in de as met de MP als twee generalisten – samen te bewaken dat de departementen allemaal aan hun trekken komen, zodat er een balans blijft in de begroting. In plaats daarvan is de minister constant bezig met het gooien van zoveel mogelijk geld naar het onderwerp dat D66 in de formatie heeft binnengesleept: extreem hoge budgetten voor stikstof en klimaat. En ze stelt over de bezuinigingen op de rest van de begroting: „We moeten gewoon weer binnen onze marges gaan leven.” En over het klimaatbeleid: „Het gaat om het redden van onszelf!”

Dat laatste is ten eerste niet haar portefeuille, maar het is ook niet waar. Je kunt zeker volhouden dat ook een klein land als Nederland een evenredig aandeel moet leveren aan het terugbrengen van de CO2-uitstoot, maar dat is vooral een moreel punt.

Onmeetbaar klein

Feitelijk is het gevolg op het wereldklimaat van wat Nederland doet onmeetbaar klein, terwijl het voor gezinnen in Nederland een zeer grote uitgave is (vele duizenden euro’s per huishouden). Lieftinck, Duisenberg en Kok en andere eerdere ministers van Financiën draaien zich om in hun graf als ze zouden zien hoe hun opvolger partijpolitiek bedrijft met de staatskas. Op sociale zaken wordt bezuinigd, het ov wordt duurder, maar de subsidie op de Tesla gaat omhoog!

Henk Nijboer, de altijd gematigd formulerende woordvoerder financiën van de PvdA, verzuchtte: „We kregen vandaag geen voorjaarsnota maar een voorjaarspuzzel, technisch de slechtste die ik in tien jaar zag.”

Het PBL maakt gehakt van de bestedingen van deze enorme fondsen: van de 82 uitgaven hebben volgens het PBL 25 geen zelfstandig effect, 23 hebben niet een plausibel effect en 23 zijn niet te valideren, waardoor er maar 12 van de 82 overblijven. Het geld smijten gaat door.

Minister Kaag veroorzaakt verder een breuk in het staande kabinetsbeleid door niet met Duitsland op te trekken tegen overdrachten van geld naar Spanje. Hierover hebben VVD en CDA, en ook minister-president Mark Rutte persoonlijk, zich altijd erg beslist opgesteld: géén overdrachten naar zuidelijke lidstaten die hun financiën niet op orde hebben. Het geeft verkeerde prikkels, en de Nederlandse belastingbetaler betaalt. Zo’n ingrijpende wijziging van het Nederlandse standpunt, op een punt dat direct raakt aan het landsbelang, kan toch niet het gevolg zijn van enkel een ministerswisseling? Misschien zou dit de druppel kunnen zijn die de emmer doet overlopen bij de VVD.

De oplossing ligt voor de hand. VVD en CDA moeten eisen dat een stevig deel van in ieder geval de stikstoffondsen, 25 miljard euro – bijna vierduizend euro per huishouden – besteed wordt om de noden in het land op te vangen: koopkracht, kwaliteit van het onderwijs, zorg, veiligheid, verkeer en woningbouw. Ze moeten ook eisen dat de minister van Financiën in het conflict met Spanje alsnog Duitsland steunt.

Einde kabinet

Dat zal einde kabinet zijn. De stekker uit de coalitie trekken klinkt voor VVD en CDA misschien eng, maar zal door het electoraat meer gewaardeerd worden dan dit door D66 gedomineerde kabinet in het zadel houden.
objectief
0
quote:

Plein777 schreef op 5 mei 2023 08:33:

.
Dat zal einde kabinet zijn. De stekker uit de coalitie trekken klinkt voor VVD en CDA misschien eng, maar zal door het electoraat meer gewaardeerd worden dan dit door D66 gedomineerde kabinet in het zadel houden.
Bijzonder knap van Minister Kaag, dat zij als een de vier regeringspartijen haar standpunten (volgens de auteur) in Nederland kan verwezenlijken. Het is natuurlijk niet waar, want anders zou Jetten niet met kerncentrales komen.
JP Samosa
2
quote:

objectief schreef op 5 mei 2023 09:47:

[...]

Bijzonder knap van Minister Kaag, dat zij als een de vier regeringspartijen haar standpunten (volgens de auteur) in Nederland kan verwezenlijken. Het is natuurlijk niet waar, want anders zou Jetten niet met kerncentrales komen.
Ach, d66 bleek ook al bereid haar kroonjuwelen te offeren.
Niet meer te serieus nemen,dat partijtje
b.west.invest
1
[quote alias=objectief id=14801028 date=202305050751]
[...]

Als Wynia, die man leeft nog in de jaren 50, dat zegt dat weet je 100% zeker dat het onzin is.
De jongeren willen een beter leefklimaat!!! En dat geldt voor de gehele wereld en dan heb je D66 keihard nodig.
[/

Ja johh , wat een man wat een vooruitziende blik .
D’66 voor alles het beste , gelukkig maar 6.5 % van de stemmen .
Komt dus helemaal niets van terecht .

Heel knap van Kaag , gehalveerd.
b.west.invest
2
quote:

objectief schreef op 5 mei 2023 07:51:

[...]

Als Wynia, die man leeft nog in de jaren 50, dat zegt dat weet je 100% zeker dat het onzin is.
De jongeren willen een beter leefklimaat!!! En dat geldt voor de gehele wereld en dan heb je D66 keihard nodig.
Tja als jij de provinciale verkiezingen voor plaatselijke doelen bestempeld, dan vind je Nederland op de wereldkaart een dorpje , daar gaat jouw geliefde over .
De jongeren hebben niet op D’66 gestemd , misschien is het je ontgaan maar deze partij had maar 6.5 procent van alle stemmers . Misschien een keer wat informatie tot je nemen voor je hier onwaarheden neerzet .
objectief
0
quote:

b.west.invest schreef op 9 mei 2023 19:27:

www.telegraaf.nl/financieel/805095082...

Speciaal voor onze jongeren . Kaag gaat maar door .
Ja. mw.Kaag neemt de 3 andere partijen in het kabinet op sleeptouw. Ze zijn het volkomen met haar eens, maar durven het niet hardop te zeggen.
b.west.invest
1
quote:

objectief schreef op 9 mei 2023 20:03:

[...]

Ja. mw.Kaag neemt de 3 andere partijen in het kabinet op sleeptouw. Ze zijn het volkomen met haar eens, maar durven het niet hardop te zeggen.
Midden op de dag is drinken niet gezond .
Dit is weer een aanname , niets objectiefs aan .
Dat jij ook voor het los laten van de begrotingsregels bent , dat moet je zelf weten . In een democratie stem je op ide kernpunten van een partij . Ik heb geen enkele regeringspartij deze loslating van de regels gehoord . Laat staan er wat van gelezen .

Dat jij hier dus ook voor bent geeft aan dat je eigenlijk hier een oproerkraaier bent .

Ga lekker zo door .
objectief
0
quote:

b.west.invest schreef op 9 mei 2023 20:47:

[...]

Midden op de dag is drinken niet gezond .
Voor sommigen posters is dit heel gezond om van hun angst over vouwen af te komen.
b.west.invest
0
quote:

objectief schreef op 10 mei 2023 08:04:

[...]

Voor sommigen posters is dit heel gezond om van hun angst over vouwen af te komen.
Dan nam ik therapie , denk dat dat voior die gene beter is die daar angst voor heeft .
Plein777
1
Updated 29 min geleden
43 min geleden
in BINNENLAND

DEN HAAG - D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft de toorn gewekt van LTO. Die eist dat hij zijn uitspraak over de landbouworganisatie in De Telegraaf, dat een handtekening van LTO ’niets waard’ is, terugneemt.

? ANP
De Groot reageerde op de strubbelingen rond het landbouwakkoord. LTO liet maandag weten nog niet te willen tekenen voor de conceptversie van het akkoord dat inmiddels voorligt. De D66’er denkt dat dat er uiteindelijk wel van komt, maar vraagt zich af of het wat uithaalt. „Ik denk wel dat er getekend gaat worden, maar de inkt zal nog niet droog zijn en alles zal uit de kast worden gehaald om de afspraken te slopen. Want de handtekening van LTO is niets waard”, liet hij aan De Telegraaf weten.

Dat roept woede op bij de landbouworganisatie. „Dit is opnieuw een respectloze uitspraak van de landbouwwoordvoerder van de tweede coalitiepartij van Nederland”, foetert LTO in een persbericht. De landbouwclub eist dat De Groot zijn woorden terugneemt.

„Als een coalitiepartij zich niet meer op de inhoud maar op een van de deelnemers van het akkoord stort, dan kan ik dat niet anders dan ernstig noemen”, zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. „Het schaadt het aanzien van de politiek. Deze onnodig polariserende en grievende uitspraken moeten van tafel worden genomen door D66, door Kamerlid Tjeerd de Groot.”

Eerdere ophef

Het is niet voor het eerst dat De Groot ophef veroorzaakt. Aan het begin van de stikstofcrisis riep hij op tot een halvering van de veestapel en noemde hij het eerste pakket ingrijpende maatregelen slechts de ’amuse’ van een ’zevengangendiner’. De D66’er moest ook door het stof nadat hij een verslaggever van Ongehoord Nederland een fascist noemde.

En kort na de Statenverkiezingen clashte De Groot hard met de rest van de coalitie toen hij pleitte voor strenge geurnormen, die volgens andere partijen het land nog verder op slot zouden zetten. „Ik twijfel wéér aan de verstandelijke vermogens van de heer De Groot”, riep toenmalig CDA-Kamerlid Jaco Geurts.
closer
0
Het dringt nog niet echt door, maar uIteindelijk gaat De Groot met al deze punten gelijk krijgen.
jowi
2
quote:

closer schreef op 10 mei 2023 13:11:

Het dringt nog niet echt door, maar uIteindelijk gaat De Groot met al deze punten gelijk krijgen.
Ha, ha zoals al eerder opgemerkt. De Groot heeft ms een hoog IQ maar gezien zijn reacties, omgang en oproepende
weerstand een zeer laag EQ.

Daar moet hij en diverse van zijn aanhangers flink aan werken!
objectief
0
quote:

jowi schreef op 10 mei 2023 13:24:

[...]

Ha, ha zoals al eerder opgemerkt. De Groot heeft ms een hoog IQ maar gezien zijn reacties, omgang en oproepende
weerstand een zeer laag EQ.

Daar moet hij en diverse van zijn aanhangers flink aan werken!

Hij moet zich vooral niks aantrekken van de mening van 1 van 17,8 mln. andere Nederlanders.
hirshi
2
quote:

Plein777 schreef op 10 mei 2023 12:50:

Updated 29 min geleden
43 min geleden
in BINNENLAND

DEN HAAG - D66-Kamerlid Tjeerd de Groot heeft de toorn gewekt van LTO. Die eist dat hij zijn uitspraak over de landbouworganisatie in De Telegraaf, dat een handtekening van LTO ’niets waard’ is, terugneemt.

? ANP
De Groot reageerde op de strubbelingen rond het landbouwakkoord. LTO liet maandag weten nog niet te willen tekenen voor de conceptversie van het akkoord dat inmiddels voorligt. De D66’er denkt dat dat er uiteindelijk wel van komt, maar vraagt zich af of het wat uithaalt. „Ik denk wel dat er getekend gaat worden, maar de inkt zal nog niet droog zijn en alles zal uit de kast worden gehaald om de afspraken te slopen. Want de handtekening van LTO is niets waard”, liet hij aan De Telegraaf weten.

Dat roept woede op bij de landbouworganisatie. „Dit is opnieuw een respectloze uitspraak van de landbouwwoordvoerder van de tweede coalitiepartij van Nederland”, foetert LTO in een persbericht. De landbouwclub eist dat De Groot zijn woorden terugneemt.

„Als een coalitiepartij zich niet meer op de inhoud maar op een van de deelnemers van het akkoord stort, dan kan ik dat niet anders dan ernstig noemen”, zegt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. „Het schaadt het aanzien van de politiek. Deze onnodig polariserende en grievende uitspraken moeten van tafel worden genomen door D66, door Kamerlid Tjeerd de Groot.”

Eerdere ophef

Het is niet voor het eerst dat De Groot ophef veroorzaakt. Aan het begin van de stikstofcrisis riep hij op tot een halvering van de veestapel en noemde hij het eerste pakket ingrijpende maatregelen slechts de ’amuse’ van een ’zevengangendiner’. De D66’er moest ook door het stof nadat hij een verslaggever van Ongehoord Nederland een fascist noemde.

En kort na de Statenverkiezingen clashte De Groot hard met de rest van de coalitie toen hij pleitte voor strenge geurnormen, die volgens andere partijen het land nog verder op slot zouden zetten. „Ik twijfel wéér aan de verstandelijke vermogens van de heer De Groot”, riep toenmalig CDA-Kamerlid Jaco Geurts.
Zorgt de hooghartige Sigrid Agnes Maria Anis al-Qaq Kaag niet voor verlies in de peilingen voor D66 dan zorgen de magere mannetjes uit de Tweede Kamer daar wel voor.

Nu Tjeerd de Groot weer.
Eerst riep hij op tot halvering van de veestapel en noemde hij het eerste pakket ingrijpende maatregelen slechts de ’amuse’ van een ’zevengangendiner’. Dat kwam hem op zware kritiek te staan.

Nadien moest de D66’er moest opnieuw door het stof nadat hij een verslaggever van Ongehoord Nederland een fascist noemde.
Onbezonnen en dom.

Nu liet hij dan weer weten dat de handtekening van de grootste boerenorganisatie LTO niets waard is. Hij is dus nogal hardleers ook..

Ik moet dan meteen weer denken aan Harry Vermeegen van "Tussen Start & Finish" met zijn hilarische opmerking
"Vuilnisman, kan deze zak ook mee!"
629 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  0,00  0,00%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 0,00%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.316,89 +0,03%
 EUR/USD 1,0709 +0,11%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront