Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 » | Laatste
voda
0
Ik kijk verder terug dan alleen dit jaar.... Ik heb al meer dan 30 jaar fysiek goud en zilver...
het zwaard
0
voda
20 april 2023 17:26
auteur info
Ik kijk verder terug dan alleen dit jaar.... Ik heb al meer dan 30 jaar fysiek goud en zilver.

IK heb al meer dan 40 jaar aandelen en een beetje goud. Maar als ik de balans maak van beiden helt deze van aandelen toch wel fel over. En dan praten we nog niet dat goud geen rente of dividenden geeft. Tel hierbij de kracht van de samengestelde rente bij en het goud vervalt in het niets. Het is trouwens ook zeer moeilijk om de waarde ervan te bepalen.
Ron-tron system
0
quote:

het zwaard schreef op 20 april 2023 18:41:

voda
20 april 2023 17:26
auteur info
Ik kijk verder terug dan alleen dit jaar.... Ik heb al meer dan 30 jaar fysiek goud en zilver.

IK heb al meer dan 40 jaar aandelen en een beetje goud. Maar als ik de balans maak van beiden helt deze van aandelen toch wel fel over. En dan praten we nog niet dat goud geen rente of dividenden geeft. Tel hierbij de kracht van de samengestelde rente bij en het goud vervalt in het niets. Het is trouwens ook zeer moeilijk om de waarde ervan te bepalen.
Goud is inderdaad niet spectaculair maar indexen ook niet het is gewoon 8% per jaar erbij maar je zit wel veiliger dan als je bv in maar een paar aandelen zou beleggen,
Waarde van goud en dan bedoel ik fysiek goud heeft gewoon een live notering,
Je krijgt er ook 5-10% meer voor als je wil maar dat maakt ieder voor zichzelf uit;)
voda
0
’Huidige beleggingsomgeving goed voor goud’
Door MARK GARRELTS

Gisteren, 21:34
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - In deze onzekere omgeving voor beleggers kan vooral goud nog meer gaan glanzen. Dat geeft vermogensbeheerder Optimix donderdag aan in een outlook.

Optimix ziet een aantal factoren die sterk bijdragen aan de voorkeur om in goud te beleggen. Arjan van der Meer, senior portefeuillebeheerder bij Optimix: „In de eerste plaats is de verwachting dat de dollar verder gaat verzwakken onder meer doordat de Bric-landen, zoals China, steeds meer in eigen valuta willen handelen. Daarnaast bestaat er extra onzekerheid over de waarde van geld met het oog op de hoge begrotingstekorten en omdat er ook weinig zicht is op het terugdringen van de schulden. Verder moeten overheden nog flink de portemonnee trekken voor de energietransitie.”

Na de goede gang van zaken sinds begin van dit jaar, verwacht Optimix dat er voor de goudprijs nog meer in het verschiet ligt. „We denken dat er voor de goudprijs na een aantal mislukte pogingen boven de grens van $2000 per troy ounce te stijgen, ruimte omhoog is naar $2500 of misschien wel richting $3000”, benadrukt Van der Meer.

Zilver
Naast het optimisme over het fysieke goud, ziet Optimix er ook brood in om aandelen van goudmijnbedrijven op te pakken. Verder meent de vermogensbeheerder dat er voor zilver eveneens ruimte omhoog is. „De prijs van dit edelmetaal bleef lange tijd achter, maar is bezig met een flinke inhaalslag”, geeft Van der Meer aan.

BEKIJK OOK:
Waarom zijn er voor goud ineens weer zonnige tijden? Vijf vragen

Hoewel de inflatie in de voorbije maanden flink is afgekoeld, is het risico volgens Van der Meer ook behoorlijk groot dat er, net als in de jaren zeventig, een tweede golf aan zit te komen. Vooral als de Federal Reserve (Fed) te vroeg begint met het stimuleren van de economie. Van der Meer: „Bij het te snel hervatten van een verruiming van het monetaire beleid, kan dat de inflatie weer gaan aanjagen.”

Daarnaast wijst Van der Meer erop dat China bezig is met een sterke terugkomst in de voorbije maanden na het opheffen van de coronaregels. „Als het goed gaat met China, de groeimotor van de wereld, heeft dat ook een opdrijvend effect voor de prijzen.”

www.telegraaf.nl/financieel/206872612...
[verwijderd]
0
Police probe theft of more than $20M of gold, goods at Pearson airport

Police did not speak about potential suspects or which airline shipped the cargo, where the gold was headed, or where the plane came from

MISSISSAUGA, Ont. — More than $20 million worth of gold and other high-value items have been stolen from Toronto Pearson Airport, Peel Regional Police said Thursday.

nationalpost.com/news/canada/gold-hei...
ffff
3
quote:

voda schreef op 20 april 2023 17:26:

Ik kijk verder terug dan alleen dit jaar.... Ik heb al meer dan 30 jaar fysiek goud en zilver...
Hans,

Gewoon als " tussendoortje" in deze langlopende gouddraad.

Ik heb mij al zeker tientallen jaren geleden eens afgevraagd hoe het toch komt dat Belgen bekend staan als " goudkevers" Dat was trouwens ook één van de opmerkelijke zaken die ik bemerkte toen ik bijna 40 jaar geleden van Nederland naar België verhuisde.

Ik kwam afgelopen maanden toch op een gedeeltelijk antwoord op mijn vraag! Precies een eeuw geleden beleefden we in Duitsland een gruwelijke inflatie, waarover héél opvallend de media heden ten dage niets publiceren, terwijl anders bij eeuwfeesten er altijd aandacht aan besteed wordt. Maar die inflatie In Duitsland had ALLES te maken met de gigantische vergoedingen waartoe de Duitsers veroordeeld waren na het verlies van de Eerste Wereld Oorlog. Laatste jaar wat inzicht gekregen hoe ontzettend België te lijden heeft gehad onder die bezetting, hoe zijn complete industrie werd vernield, dan wel leeggeroofd en naar Duitsland versleept. En hoe, begrijpelijkerwijs, de geallieerden terug wilden slaan. Met gedeeltelijk succes want de rekening was simpelweg onbetaalbaar voor de Duitsers. ZIJ, die Duitsers hielden een nu nog altijd levend trauma aan inflatie over. Maar na de ellende van de WereldOorlog kwam na enkele voorspoedige late twintigerjaren de grote crash in 1929 die mondiaal, maar zeker ook de Belgische economie gruwelijk heeft getroffen. Dus beginjaren 30. De Belgische regering probeerde de situatie te redden met een zeer deflatoir beleid, ( lagere lonen en langer werken ) dat echter falikant mislukte zodat de Regering Franqui - Gutt in maart 35 moest aftreden. En nou komt het Hans.....In de week van 12 tot 19 maart 1935 werd er door de Belgen .....meer dan één miljard franken aan goud opgenomen..... Dat veroorzaakt uiteraard de grootste problemen, maar toont ook zo goed hoe na al die ellende in de W.O. II , de inflatie in Duitsland....... onze grootvaders en overgrootvaders als bezetenen naar de banken renden om HUN GELD IN GOUD OM TE ZETTEN
Aardige is om te lezen hoe daarna een Regering van Nationale Eenheid werd gevormd in België met zelfs vijf socialisten erin...... die als MONSTERMAATREGEL, door politicus Paul van Zeeland....... de Belgische frank met 28 procent devalueerde.. Na deze noodmaatregel kalmeerde de situatie.

Een zelfde noodmaatregel heb ik zelf goed meegevoeld toen op 22 Februari 1982 de Belgische regering onder Martens van de ene op de andere dag de Belgische frank met bijna 9 procent devalueerde. Ik was toen net enkele jaren in België.

Maar volkeren....... De Duitse, de Belgische zeker hebben dus aan den lijve ondervonden hoe geld op je spaarbankboekje van de ene dag op de andere substantieel waardelozer kan worden door Overheidsmaatregelen.

En voor mij Hans, werd ineens véél duidelijker dat hele volkeren toch meer geloof en meer vertrouwen en waarde hechten aan iets echt substantieels als goud, zilver en/of desnoods diamanten.

Nu we de ellende van de banken en Covid zo'n beetje verteerd hebben, staat het goud toch op een stabiel peil. En daar moeten we maar vertrouwen in houden. Ik in ieder geval wel, met als bijkomende zekerheid, dat het niet bij een bankier staat. En als bijkomend voordeel, dan niemand hoeft te weten hoeveel goud/zilver/ diamanten jij eigenlijk wel bezit. OOK een groot voordeel, zeker ook anno 2023.

Peter
jowi
0
De bankencrisis (vanuit VS) laait weer op. Goed voor goud en zilver posities. Ook BTC en ETH lijken na een flinke correctie weer wat te gaan herstellen.
voda
0
Goud koerst richting recordprijs
Vandaag, 12:44
in GELD

HILVERSUM (ANP) - Door de onzekerheid rond kleine Amerikaanse banken kan de goudprijs naar een recordniveau stijgen. „Wees niet verbaasd als het oude goudrecord van $2075 deze maand al sneuvelt”, zegt Reinoud Bogert van goudspecialist Doijer & Kalff.

„Als goudbedrijf zien we parallellen met de jaren na de kredietcrisis toen het vertrouwen in banken een dieptepunt bereikte. We hadden nog nooit zo’n drukke maand als afgelopen maart, en ook in april bleven de goudaankopen erg hoog.”

BEKIJK OOK:
Waarom zijn er voor goud ineens weer zonnige tijden? Vijf vragen

De goudprijs klom door de bankenonrust eerder al tot het hoogste niveau in meer dan een jaar. Vrijdagochtend zakte de prijs licht tot $2046 dollar per troy ounce (31,1 gram). De goudprijs bereikte zijn recordniveau van ruim $2075 (€1881) per troy ounce in augustus 2020.

Veilige haven
Beleggers kunnen in goud namelijk een veilige haven zien nu de koersen van aandelen onder druk staan. Bogert legt uit dat mensen zich weer beginnen te realiseren dat banken kunnen omvallen. „Wat je ziet is dat het systeemrisico - dat na de kredietcrisis nooit helemaal weg was - ineens weer zichtbaar wordt. Spaarders halen geld weg en zoeken hiervoor naar alternatieven.”

BEKIJK OOK:
Voorspelling Saxo Bank: goudprijs stijgt volgend jaar naar $3000

Er zijn de laatste tijd al drie Amerikaanse banken omgevallen. Ze kwamen in de problemen door een combinatie van de sterk opgelopen rente en klanten die opeens massaal hun geld weghaalden. De laatste omgevallen bank was First Republic Bank, die eerder deze week vervolgens is overgenomen door zijn grote branchegenoot JPMorgan Chase.

De zorgen over de bankensector zijn nog niet voorbij. Donderdag gingen diverse regionale Amerikaanse banken hard onderuit op Wall Street. Zo verloor PacWest meer dan de helft van zijn beurswaarde. Ook bijvoorbeeld First Horizon Bank en Western Alliance moesten het ontgelden en de hoofdgraadmeters op de beurzen in New York gingen eveneens omlaag.

www.telegraaf.nl/financieel/126646774...
voda
0
Goud als vluchthaven

Categorie: Technische Analyse, Beurs vandaag, Redactioneel
Door Royce Tostrams op dinsdag 9 mei 2023
Views: 1.170

Goud is in trek want er is volgens sommige beleggers teveel inflatie en te weinig economische groei. Ook zijn er stemmen die zeggen dat stagflatie een reëel scenario is, dat we dus een periode van trage economische groei in combinatie met hardnekkige inflatie niet mogen uitsluiten.

De economische groei in de VS was in het eerste kwartaal gezakt naar 1,1% op jaarbasis. In de eurozone bedroeg de economische groei slechts 0,1%. Het edelmetaal lijkt dus een vluchthaven voor sombere tijden

Stagflatie
Tijdens eerdere periodes van stagflatie was goud behoorlijk in trek. In de jaren zeventig is de goudprijs meerdere keren over de kop gegaan, met een stijging van $35 tot $800 per ounce. Overigens is een deel van deze waardevermeerdering veroorzaakt door het loslaten van de goudstandaard in 1971.

Tussen 1966 en 1982 was er sprake van stagflatie. De inflatie lag toen gemiddeld op 6,8% per jaar en de reële economische groei bedroeg slechts 2,2% per jaar.

Goud doet het goed dit jaar

Het edelmetaal boekte dit jaar al een stijging van een ruim 11% en sinds begin oktober is de goudprijs ruim 21% opgelopen. Daarmee doet goud goed mee in de slipstream van zakelijke waarden. De MSCI World index deed dit jaar in dollars 8,5%, waarbij de dollar ruim 3% is gedaald. In de eerste 4,5 maand van 2023 steeg de AEX 9,4%, de Dow Jones 1,5%, de S&P500 won 7,5% en de Nasdaq bijna 17%.

Deze keer bekijk ik de technische plaatjes van goud.

Goud zoekt het hogerop
Goud heeft de weerstand van $2.075,35, het intraday all-time high van 7 augustus 2020, getest maar niet gebroken. Voor een technisch koopsignaal en een nieuwe opmars is een doorbraak hierboven noodzakelijk.

Na een uitbraak boven de weerstand van $2.075,35 wordt $2.350,00 het eerstvolgende opwaartse koersdoel. De steun rond $1.804,80 (van 3 maart) vormt tevens een hogere bodem.

De 200-dagenlijn van de goudprijs laat een opwaartse draai zien. Dit geeft een positieve technische conditie weer.

Alles bij elkaar is een doorbraak boven intraday all-time high rond $2.075,35 niet uitgesloten. Tot dan zijn enkel beperkte posities verantwoord.

Goud zet de weerstand 2.075,35 onder druk
Het technische plaatje van de goudprijs wint aan kracht nu er weer een hogere bodem wordt gevormd. De laatste ligt op 1.955,38 (van 19 april).

Om meer ruimte naar boven vrij te maken, dient de weerstand van $2.075,35 (top van 7 augustus 2020) gebroken te worden.

Voor meer, zie link:

www.iex.nl/Artikel/772596/Goud-als-vl...
voda
0
DNB sluit mega-operatie af: miljarden euro’s aan goud naar Zeist verhuisd
Gisteren, 18:16
in FINANCIEEL

ZEIST (ANP) - De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de afgelopen maand goud en munten met een totale waarde van €10,4 miljard verhuisd. De laatste lading is maandag afgeleverd in Zeist, waar een zogeheten Cashcentrum is ingericht. Ook een grote hoeveelheid bankbiljetten ging mee, met een waarde van ruim €4,5 miljard. Volgens DNB is daarmee de verhuisoperatie „succesvol afgerond”.

De voorraad van DNB werd verhuisd van Haarlem naar Zeist. De Koninklijke Marechaussee was betrokken bij de verhuizing in het kader van de beveiliging van de transporten. Het ging om meer dan 14.000 baren goud van ongeveer 12,5 kilo per stuk. De gouden munten waren verdeeld over iets meer dan duizend bakken en kisten. De hoeveelheid goud van DNB die nu in Zeist is ondergebracht, betreft 31% van de totale voorraad. Het overige goud ligt opgeslagen in kluizen in New York, Londen en Ottawa.

Biljetten
Het Cashcentrum in Zeist is volgens DNB nu volledig operationeel. Op die locatie worden bankbiljetten gecontroleerd en gesorteerd. Vanuit het centrum levert DNB bankbiljetten en munten aan waardetransporten, die ze op hun beurt vervoeren naar banken, geldautomaten en winkels. In het Cashcentrum is ook het Nationaal Analysecentrum ondergebracht, dat valse munten en bankbiljetten onderzoekt en registreert.

In Haarlem bevond zich een tijdelijke opslag, waar de voorraden in oktober 2020 vanuit Amsterdam binnenkwamen. Die verhuizing was nodig omdat het DNB-kantoor in Amsterdam wordt gerenoveerd. Doordat de voorraden elders werden ondergebracht, was er in de hoofdstad minder strenge beveiliging nodig. Doordat de voorraden voortaan in Zeist liggen, moet het hoofdkantoor bovendien toegankelijker voor publiek worden. De renovatie van het kantoor in Amsterdam moet eind 2024 zijn afgerond.

www.telegraaf.nl/financieel/109998201...
voda
0
De gouden munten waren verdeeld over iets meer dan duizend bakken en kisten.

Ben toch wel benieuwd wat voor soort munten dit zijn. Heeft iemand een idee? Naar mijn idee 1 ounce munten van diverse landen.
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 16 mei 2023 06:31:

De gouden munten waren verdeeld over iets meer dan duizend bakken en kisten.

Ben toch wel benieuwd wat voor soort munten dit zijn. Heeft iemand een idee? Naar mijn idee 1 ounce munten van diverse landen.
Het zijn in ieder geval geen verzamelmunten.......!!!!

lol
ffff
0
Geen idee Hans.
Misschien eens een mailtje naar de Public Relations van De Nederlandse Bank sturen. Wellicht krijg je een antwoord. Uiteindelijk zal er toch wel zoiets als een inventarisatie bestaan van het fysieke goud in Zeist, Ottawa, New-York en Londen......

Bij mij in Zwitserland en nog ergens! Maar dat hoeven jullie niet te weten En verder Hans, Wat missen we Rene, Jonas, Ed Verbeek, Opus, Chiddix etc. etc.

Gouden posters eigenlijk.
Willempie3
0
Het zijn baren van 400 Ounce, 12,5 kilo per stuk. Foutje van de journalist in de text. 14000 baren in 1000 kisten is 14 baren van 12,5 kg per kist of 175 kilo goud per kist.
simidoc
0
Mij verbaasd het dat de NBN al het goud niet naar het containerpark hebben vervoerd om het daar bij het oud ijzer te gooien.Bij velen is goud nog altijd een metaal van nul en generlei waarde.

Simi
voda
0
Ook in dit artikel wordt over munten gesproken. Ik heb trouwens wel die mail aan de DNB geschreven.

‘Stiekem’ geldtransport van 15 miljard euro: ‘Ook criminelen zien wat wij aan het doen zijn’

In het diepste geheim en verspreid over een maand tijd verhuisden 15 miljard euro aan munten, biljetten en goud van Haarlem naar Zeist. Naar de plek waar De Nederlandsche Bank (DNB) haar nieuwe Cashcentrum opende. Dit is hoe de bank dat ongemerkt voor elkaar kreeg en tóch op elke mogelijk calamiteit was voorbereid. ,,Er is nooit twee keer exact dezelfde route gereden.”

Hans van den Ham, Emma Thies 16-05-23, 20:00 Laatste update: 07:19

10,4 miljard euro aan goud en munten, 4,5 miljard euro aan bankbiljetten. Jarenlang lag deze enorme geldvoorraad van DNB opgeslagen in Amsterdam, in een meer dan vijftig jaar oud pand in het centrum van de hoofdstad. Maar de criminaliteit wordt steeds geavanceerder en het gebouw was aan een renovatie toe. Verhuizen is hoognodig, werd besloten.

Lees ook
De Nederlandsche Bank verhuisde stiekem 15 miljard euro aan goud en geld naar Zeist

En dus moest er 15 miljard euro van A naar B worden vervoerd. Een monsteroperatie, waarvoor de bank, Koninklijke Marechaussee, Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), politie en gemeentes samen om de tafel gingen zitten en waarop zij zich maandenlang voorbereidden, vertelt Coen Voormeulen, divisiedirecteur cash bij DNB. ,,Je wil eigenlijk één vraag beantwoorden: hoe gaan we dat aanpakken, met 200.000 kilo goud?’’

Stoppen voor koffie
Eerst werd de geldvoorraad in 2020 tijdelijk in Haarlem opgeslagen. In de afgelopen weken werd de poen naar het nieuwe Cashcentrum in Zeist getransporteerd. Voormeulen was medeverantwoordelijk voor dit enorme geldtransport, met alleen al 200.000 kilo goud. Hij benadrukt dat hij om veiligheidsredenen niet álles uit de doeken kan doen. ,,Maar er werd natuurlijk gekeken: gaan we dit doen door de lucht, over water of via de weg? De eerste twee opties vielen af, besloten werd om over de weg te gaan. Toen zijn we gaan rekenen: wát voor voertuigen heb je nodig en hoeveel?’’

Je wil eigenlijk één vraag beantwoor­den: hoe gaan we dat aanpakken, met 200.000 kilo goud?

Coen Voormeulen, Divisiedirecteur cash bij DNB
De beveiliging rondom zo'n transport ligt in handen van de Koninklijke Marechaussee. Er werd besloten om de geldvoorraad gefaseerd over de weg te vervoeren in massieve vrachtwagens. Samen met de marechaussee bekeek de bank daarbij uitvoerig met welke risico’s ze te maken konden krijgen: ‘voor elk scenario wordt een plannetje bedacht’.

Stan Verberkt (59), woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee, reed afgelopen maandag mee tijdens de allerlaatste rit. Hoeveel personeel bij het waardetransport betrokken was, wil hij niet prijsgeven. ,,Over de inzet van mensen mag ik geen uitspraken doen. Net zo min kan ik verklappen hoeveel transporten er geweest zijn. Als ik dat vertel, kunnen bepaalde lieden uitrekenen of zo’n transport de moeite waard is voor ze. Maar er zijn meerdere transporten geweest.’’

Mijn vrouw wist nergens van
De ingehuurde chauffeurs kregen kort van tevoren te horen dat ze met héél veel geld op pad gingen. Maar toch, hoe houd je zo’n operatie geheim? Verberkt: ,,Iedereen moet integer zijn en mondje dicht houden. Mijn vrouw wist bijvoorbeeld ook van niks, net zo min als mijn naaste collega’s. En het is geheim gebleven, dus er is niet gelekt. Maar goed ook, want dat brengt anderen mogelijk in gevaar.’’

Iedereen moet integer zijn en mondje dicht houden. Mijn vrouw wist bijvoor­beeld ook van niks

Stan Verberkt, Woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee
De meeste ritten vonden gewoon low profile overdag plaats, zegt Verberkt. ,,En er is nooit twee keer exact dezelfde route gereden. Dat zou te makkelijk zijn voor criminelen. Of we onderweg stopten voor de koffie? Haha, echt niet. We zijn continu in beweging gebleven en voor alles wat kon gebeuren, was een protocol.’’

Volgens de divisiedirecteur Voormeulen is er in de afgelopen maanden rekening gehouden met talloze scenario’s. ,,Ik kan daar niet alles over delen, maar laat ik het zo zeggen: de mensen die dit transport zien rijden, weten ook wel dat er geen krentenbollen in deze vrachtwagens vervoerd worden. Het transport gaat over de openbare weg en men weet dat het nieuwe Cashcentrum wordt gebouwd in Zeist. We gaan er vanuit dat criminelen dondersgoed weten wat we aan het doen zijn. Op mogelijke criminele acties wordt zwaar beveiligd.’’

Dat een waardetransport niet altijd vlekkeloos verloopt, zie je in deze video:

00:38

Geldtransport verliest lading op snelweg in VS
Aanrijding of protesterende boeren, wat doe je dan?
Maar dat zijn niet de enige scenario's waar de bank en marechaussee zich op voorbereiden. ,,Heel praktisch: denk aan aanrijdingen, wat doe je dan? En wat als de route geblokkeerd wordt door protesterende boeren? Dat zou niet heel goed uitkomen. Je kunt nooit met elk scenario rekening houden natuurlijk, maar als duidelijk is dat zich hinder voor kan doen, gaan we niet rijden.’’

Wat als de route geblok­keerd wordt door proteste­ren­de boeren? Dat zou niet heel goed uitkomen

Coen Voormeulen
Dit keer werd het geldtransport verspreid over een maand. Lijkt logisch als je bedenkt dat er onder meer 14.000 goudstaven à 12,5 kilo werden verhuisd. Anderzijds, het eerdere transport in 2020 van Amsterdam naar Haarlem nam slechts ruim 21 uur in beslag. ,,Deze keer hebben we de klus bewust gespreid uitgevoerd. Dat is minder belastend voor onze mensen en het uiteindelijk ook minder opvallend’’, aldus Verberkt van de Koninklijke Marechaussee.

De laatste rit op maandag was hij erbij. ,,Hoe dat was? Indrukwekkend professioneel. Klinkt uit mijn mond als een promo-praatje, maar dat was echt zoals ik het voelde. Onze mensen weten wat ze doen, zijn op elkaar ingespeeld en goed bewapend voor deze klus.’’

Geld achter hele dikke deuren
In het pand in Zeist, dat een beetje doet denken aan een bunker, ligt de geldvoorraad nu achter ‘hele dikke deuren’ in een stevige kluis. Tevens worden er in het gebouw bankbiljetten en munten gesorteerd, om vervolgens via waardetransporten uitgereden te worden naar banken en geldverwerkers in het land. Alle bankbiljetten die in Nederland circuleren, komen er vandaan.

En dus ligt die berg geld en goud nu stevig achter slot in grendel in een gebouw dat, als het goed is, vijftig tot honderd jaar mee zal gaan. Verberkt: ,,De kans dat ik tijdens mijn carrière nog zo’n verhuizing meemaak, is heel erg klein.”

www.ad.nl/binnenland/stiekem-geldtran...
8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront