Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
jowi
2
quote:

Hadrianus schreef op 1 februari 2023 17:47:

Zitten ze hier ook dan,nee toch .Zal het eens aan LS vragen die heeft er ook verstand van.
Je kunt het ook aan objectief en gokker vragen. Die weten heel veel en hebben daar ws ook wel verstand van.
josti5
3
Omtzigt waarschuwt voor verengelsing: "Nederlands VERDWIJNT door internationalisering van Uni's!

www.youtube.com/watch?v=xC-vXNFs3pY&a...

Het is nog veel erger, hoorde ik van mijn dochter, die zich met haar dochter op de keuze van een middelbare school oriënteert.

Enkele middelbare scholen in de Haarlemmermeer zijn al vrijwel volledig over op (steenkolen)Engels, omdat veel leerlingen de Nederlandse taal niet machtig zijn...

Het zou mij niet verbazen, als hetzelfde fenomeen zich ook elders in Nederland voordoet!
josti5
1
Bericht van PWN:

Wat betaal ik in 2023 voor mijn drinkwater?
Voor lekker en betrouwbaar drinkwater betaalt u in 2023:


€ 1,73 per 1m³

€ 71,26 voor het vastrecht per jaar*

*Dit is het vastrecht voor een watermeter met een capaciteit van 1,2 kubieke meter per uur.
Genoemde bedragen zijn inclusief 9% btw en exclusief belasting op leidingwater (bol). Voor 2023 is bol €0,416 inclusief 9% btw per kubieke meter (tot maximaal 300 kubieke meter).

Dit betekent dat de waterrekening voor een gemiddeld huishouden van twee personen in 2023 met zo’n 5 euro per maand stijgt.
JP Samosa
1
quote:

GakGak schreef op 1 februari 2023 17:22:

En dus is dit ook Een aanfluiting voor de democratie, aangezien DeMos de meeste stemmen kreeg in DenHaag.

dus, aangezien ?

denkend aan iemand die het tot president schopte met heel veel stemmen en toch democratisch gezien in de gevangenis thuishoort.
Ha, ja ik overdreef wat natuurlijk.

Maar om nou meteen DeMos te vergelijken met Trump……..
A3aan
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 februari 2023 17:30:

Een op de zes Nederlanders kan niet zelfstandig bankieren
Door WILLEMIJN VAN BENTHEM

30 jan. 2023
in GELD

AMSTERDAM - Bankzaken zelfstandig uitvoeren is voor 2,6 miljoen Nederlanders (18%) een te grote opgave, zo zegt divisiedirecteur Betalingsverkeer en Marktinfrastructuur Inge van Dijk van De Nederlandsche Bank (DNB). „We zijn ons rot geschrokken. Het is een zorgelijke situatie.”

Vooral ouderen en mensen met een beperking hebben last van te weinig digitale kennis en zij roepen dan ook vaak hulp in van derden. Van Dijk had geen idee dat de omvang van de groep die moeite heeft met bankieren, zo groot was: „Een op de zes volwassenen lukt het niet om zelfstandig te bankieren. Dat is echt heel groot. Want deze groep heeft dus het gevoel niet volwaardig mee te draaien met de samenleving.” Natuurlijk meent deze divisiedirecteur ook dat de digitalisering veel heeft gebracht. Maar uit onderzoek van DNB blijkt nu ook dat het veel heeft gekost. „We wisten er wel van, maar de omvang heeft ons verrast, dus ik ben blij dat we dit onderzoek hebben gedaan.”

Handschoen opgepakt
In november al werden de conclusies van het rapport gedeeld met de banken. Van Dijk kan vertellen dat de banken meteen ’de handschoen hebben opgepakt’. „Ze zeiden direct, allemaal: dit zijn te veel mensen die hier last van hebben.” Een voorbeeld van een oplossing is dat er meer servicepunten moeten komen en dat er betere begeleiding moet zijn.

Van Dijk: „Maar hoe precies, dat laten we aan de banken over. Die maken een actieplan. En wij houden in de gaten of dat goed gaat, komen twee keer per jaar we bij elkaar en houden tussentijds contact. Dus we zijn er over in gesprek. We hopen dat dit echt een keerpunt gaat zijn en dat iedereen in Nederland weer mee kan doen.”

Banken aan zet
„Financiële dienstverlening moet toegankelijk zijn voor iedereen. Dat is van groot belang voor de inclusieve samenleving die wij met elkaar nastreven”, zegt ook voorzitter Medy van der Laan van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). „Bijna alles kan geregeld worden via een app of online. Dit heeft als voordeel dat veel mensen nu makkelijker toegang hebben tot bankzaken, bijvoorbeeld door gesproken tekst of het gebruik van een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Toch zien we ook dat een deel van de samenleving niet goed mee kan komen.”

De banken gaan met elkaar en met andere organisaties optrekken om alle klanten met hun ondersteuningsmaatregelen te bereiken. Er komt een langlopend programma met veel activiteiten van de NVB en Betaalvereniging Nederland, dat samen met belangenorganisaties van consumenten wordt vormgegeven.

Daarnaast gaan de banken een gezamenlijke ‘toegankelijkheidsroute’ maken, waarbij klanten gemakkelijk de weg naar de juiste hulp kunnen vinden. Informatiekaarten laten zien welke hulp beschikbaar is en hoe ze in contact komen met hun bank. Ook willen banken bestaande digitale bankdiensten verbeteren. Zo starten ABN Amro, ING en Rabobank een pilot met bibliotheken op minimaal tien locaties.

Geen extra kosten
Belangen- en consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond zeggen in een reactie op het onderzoek dat er haast geboden is. ‘Het rapport is een eyeopener’, vinden deze belangenorganisaties. ‘Het maakt voor het eerst een grote en diverse onzichtbare groep bankklanten zichtbaar.’ Ze zeggen de visie van DNB te onderschrijven, namelijk dat de groep kwetsbare consumenten alleen maar groter wordt als banken geen actie ondernemen.

‘Maar’, klinkt ook de waarschuwing: ‘Dat mag niet tot extra kosten voor deze doelgroep leiden. Consumenten mogen niet financieel gestraft worden omdat ze niet mee kunnen met de digitalisering.’ Ze roepen de banken daarom met klem op om de adviezen uit het rapport over te nemen in een concreet uitvoeringsplan. ’Op zeer korte termijn en op grote schaal.’

Financieel kwetsbaren
Het digitale kennistekort speelt zich af in een diverse groep, waar wel een rode draad doorheen loopt: het zijn vooral de kwetsbaren van de samenleving. Zo zijn het vooral ouderen en laagopgeleiden, maar ook mensen met lage digitale vaardigheden of een lichamelijke of licht verstandelijke beperking. De meesten krijgen hulp van hun partner, maar ouderen boven de 75 jaar worden vaak ook geholpen door anderen. Deze mensen geven het regelen van betaaldiensten ook vaker volledig uit handen dan mensen in andere leeftijdsgroepen.

Vooral bij niet-alledaagse zaken, zoals het openen van een bankrekening, gaat het fout. Dat is iets waar 1,8 miljoen mensen hulp bij nodig hebben. Ook internetbankieren, het installeren van een mobiel bankieren app op de telefoon of het aanvragen van een nieuwe betaalpas zijn lastig. Veel minder mensen hebben moeite met dagelijkse betalingen, zoals bij de kassa van de supermarkt.

Overigens wordt het opnemen van contant geld het vaakst uit handen gegeven, door bijna 300.000 Nederlanders. Mensen van 75 jaar en ouder geven relatief vaak aan dat zij het doen van online betalingen of het gebruik van mobiel bankieren volledig uit handen hebben gegeven, vergeleken met de andere twee leeftijdsgroepen. Zo hebben mensen moeite met de bediening van apparaten als geld- en betaalautomaten en de mobiele telefoon, begrijpen ze lang niet altijd de teksten en instructies die ze voorgeschoteld krijgen, is het onthouden van codes lastig, en halen ze tijdslimieten voor handelingen niet altijd.
Zou ik ook bij die groep horen. Een paar jaar geleden wilde ING mij dwingen zo moderne telefoon te kopen. Tot dat moment stuurde de bank altijd een code naar mijn 25-jarig oude mobieltje. Moest ineens iets met kleurtjes worden. Maar geen nood, ik kon naar een bankfiliaal gaan voor hulp. Ik daar heen en werd netjes ontvangen. Kom maar op met uw mobieltje zei de medewerker en ik lag dat ding op tafel. Werkt dat ding nog. Jawel meer dan genoeg voor alleen bellen en e-mailen en hoef hem maar 1 keer per 14 dagen op te laden. Ja, maar die herkenning met kleurtjes gaat niet via dat mobieltje, u zal een nieuwe moeten kopen, zei de bankmedewerker. Wordt die dan door ING betaald? Nou nee. Hoe dan verder. Ja, dat weet ik ook niet. Ik zal het melden aan het hoofdkantoor. Een maand later kreeg ik gratis een kastje opgestuurd, lijkt op een mobieltje, maar kan de kleurtjes lezen en geeft dan een code zodat ik kan bankieren. Werkt prima.

Geen hulp nodig zoals ik deze week ergens las dat de huishoudelijke hulp van een 103-jarige 150.000 euro in de loop van de jaren had opgenomen. Toen hij overleed had hij niets meer. De dame in kwestie is veroordeeld voor bewezen verduisteren van ongeveer 120.000 euro. Ze beweerde dat dat de oude baas alles gegeven had. Bij de veroordeling kwam ook nog een extra straf omdat ze gewoon huursubsidie en bijstand had ontvangen. Het rare is dus dat geld verkregen door onrechtmatige handelingen wel mee telt of men terecht subsidies krijgt.
matad
4
quote:

rene l schreef op 1 februari 2023 11:30:

Er staat bij ons wat grootst te gebeuren.

Woest wilde plannen, een kans die je slechts 1 keer in je leven krijgt.
Ja het gaat nu echt gebeuren, we gaan ons te grote dorp transformeren, van Clean-Tech City naar Smart-City, het is allemaal mislukt, maar nu trekken ze alles uit de kast, we gaan nu voor een Big-City.

Hugo is namelijk begin deze week bij ons op bezoek geweest, snode vage plannen zijn beraamd, en Hugo heeft er zijn handtekening ongezien onder gezet.
Tja, we gaan in rap tempo duizenden woningen bouwen, het kanaal is de rode draad, en het gaat met gezwinde spoed gebeuren, de schop gaat snel de grond in.
Wat was Hugo blij, had je hem moeten zien op zijn clowns schoenen, hij lachte als een kleuter die net een grote zak met glimmende knikkers gekregen had.
Maar het is intussen anderen ook opgevallen en de mensen vragen zich af, wat snuift Hugo eigenlijk.

Ik denk dan, als je dit allemaal wilt gaan doen dan zou ik eerst maar eens stadsrechten aanvragen, dan pas kun je serieus aan de slag.

Redelijk in het centrum gaan ze er meer dan duizend bouwen, die plannen hadden ze vorig jaar al bedacht, direct aan het kanaal, vlak bij het centrum, 2 supermarkten moeten uitgekocht worden, en de nodige bewoners op deze locatie zullen gedwongen onteigend moeten worden.
Het moet en het zal maar de betrokkenen zijn helemaal niet zo enthousiast, ze zetten hun hakken in het zand.

Maar verbazingwekkend, nu is er weer wat uit de koker gekomen, net aan de rand van ons dorp gaan ze een hele nieuwbouwwijk ontwikkelen, alles komt daar samen, ook tijdelijke flexwoningen die na een tijdje weer afgebroken worden.
Het gaat een groot feest worden, alles komt daar samen, jongeren, gezinnen, vele statushouders, maar aan ouderen wordt niet gedacht, het wordt een grote mix, en iederéén zal daar gelukkig zijn en in harmonie met elkaar samenleven.
En ja, ze zetten er zo'n 2000 woningen neer.

Ik kijk dan naar de mooie plaatjes, verbijsterend, hoe gaan ze dit toch zo snel voor elkaar krijgen.
En zie de lachende mensen die ze ingetekend hebben, je kent het wel, jonge hoogopgeleide mannen en vrouwen lopen op een mooi aangekleed grasveldje grond, hun kinderen spelen op het speelveldje.
En wat mij opviel, het zijn allemaal mensen met een blanke huidskleur.
G
De omwonenden zijn stomverbaasd, nergens bij betrokken, laaiend, en ze vragen zich ook af, zijn ze nu helemaal gek geworden in het torentje in het centrum.

Want ja, deze mensen zijn inmiddels al meer dan 10 jaar terug geconfronteerd met het bouwen van vele windmolens op exact dezelfde locatie.
Vele hele hoge windmolens bijna direct voor hun huis, direct in het zicht, geen gezicht, en wat te denken van de herrie en de hinder van de slagschaduw.
Jarenlang procederen, de gemeente gaf geen krimp, de mensen werden niet gehoord en werden tot wanhoop gedreven.
Sinds een paar jaar hebben ze echter niks meer gehoord, het project is een stille dood gestorven.
Maar ze hebben wel van vele mensen het leven jarenlang volledig ontwricht en nog erger.

En nu dit, het gebied is een mooie omgeving, veel ongerepte natuur, boerenbedrijven, het kanaal.
Een rustgevend gebied en wanneer je er doorheen fietst dan kun je genieten van vele ooievaars die op het land staan en het is ook nog een broedgebied van vele kievitten en andere weidevogels.

Maar dit stukje natuur moet nu dus ook opgeofferd worden voor het bouwen van vele woningen.
Een aantal boeren zijn blijkbaar jaren terug al uitgekocht voor de windmolens die er nooit gekomen zijn.
En nu dit, de nodigen zetten echter ook hun hakken in de klei en zullen zich verzetten tegen deze plannen.

Ze hebben groot gelijk, al die plannen uit Den Haag, de boeren krijgen zogenaamd over de schuld van.
Mij is het al lang duidelijk, de boeren moeten onterecht weggevaagd worden, het heeft niks met het milieu te maken, het gaat alleen maar om nog meer woningen.
En voor wie, juist...

Ik lees namelijk dat er een behoorlijk oversterfte is in Nederland.
Er wordt zo weinig mogelijk ruchtbaarheid aan gegeven, maar het zou dus betekenen dat de totale inheemse populatie in Nederland op natuurlijke wijze of niet geheel aan het afnemen is.

Aan onze eigen mensen wordt al lang niet meer gedacht, voor jongeren zijn er geen betaalbare huizen meer te verkrijgen, hun starten dus ook geen gezin.
En de ouderen, die laten ze maar liever aan hun lot over, het is voor Den Haag oud vuil die ze liever kwijt dan rijk zijn omdat ze niks meer opleveren.
Maar wat hebben deze mensen na de oorlog Nederland opgeleverd, ze hebben ons land economisch voorspoed gebracht door hard te werken en niet te klagen over lange werkweken.

Ik moet nog maar zien hoe het met de plannen loopt.
Zo rond 2026 moeten de eerste 200 woningen opgeleverd worden.
Maar ik ben heel erg benieuwd.
Eerst komt er dit jaar nog een inspraakavond, het bestemmingsplan moet gewijzigd worden, en reken er maar op dat velen terecht in opspraak zullen komen en bezwaar zullen indienen.
En waarom, gewoon omdat er voldoende andere locaties beschikbaar zijn, en zelfs veel beter bereikbaar.

En daarnaast vraag ik mij ook af, het gebied moet ook bereikbaar worden voor veel verkeer, de ontsluitingsweg zal namelijk uitkomen op een punt waar het nu in de spits al stervens druk is, er zal dus straks als alle plannen doorgaan een compleet verkeersinfarct ontstaan.

Maar alles voor de buitenlanders die ongevraagd naar ons land komen, hun krijgen aan alle kanten voorrang en worden in de watten gelegd.
Ik vind het een grote schande van hoe die leugenaars in Den Haag de eigen bevolking met droge ogen in de kou zetten.
Hoe eerder dat stelletje doorgeslagen idioten afgeserveerd wordt hoe beter.
We worden keihard voor de gek gehouden door Rutte, Kaag en hun trabanten.

www.youtube.com/watch?v=LBJQEJKBq-k
U vraagt zich in bovenstaande post af wat Hugo snuift.
Welnu als ik uw post goed lees dan snuift u van alles.
Wat een misselijkmakende fietsenmaker bent u toch.
Foei, ga je mond spoelen. Dat u hier een podium krijgt verbaasd me. Maar ja dat is Nederland. Elke idioot kan onzin posten.
Gedver…een fietsenmaker die aan een arme asielzoeker een fiets verkoopt van 15 jaar oud, afgetrapt door zijn vrouw voor maar liefst honderd euro, denkt de wijsheid in pacht te hebben. Wat een nivo.
Verhuis naar Rusland man.
rene l
1
quote:

matad schreef op 1 februari 2023 19:55:

[...]

U vraagt zich in bovenstaande post af wat Hugo snuift.
Welnu als ik uw post goed lees dan snuift u van alles.
Wat een misselijkmakende fietsenmaker bent u toch.
Foei, ga je mond spoelen. Dat u hier een podium krijgt verbaasd me. Maar ja dat is Nederland. Elke idioot kan onzin posten.
Gedver…een fietsenmaker die aan een arme asielzoeker een fiets verkoopt van 15 jaar oud, afgetrapt door zijn vrouw voor maar liefst honderd euro, denkt de wijsheid in pacht te hebben. Wat een nivo.
Verhuis naar Rusland man.
Ha, ha, ha Matad, ik heb nog nooit poedersuiker gesnoven en ik zal deze rotzooi ook nooit tot mij nemen, net als al die andere troep.

Wel heb ik nog een vraag.

In dat revalidatiecentrum waar u zit, hebben ze daar naast gratis wijn en cognac ook gratis bier?
A3aan
0
Maar nu even het hoofddoel van IEX, namelijk beursactiviteiten. Hebben jullie ook een mooie winst gemaakt in januari? Tussen het tijdverdrijf door hier ben ik actief gebleven op de beurs. Een ouderwetse winstmaand voor mij, één van de beste ooit, zelfs.
jowi
0
quote:

A3aan schreef op 1 februari 2023 20:19:

Maar nu even het hoofddoel van IEX, namelijk beursactiviteiten. Hebben jullie ook een mooie winst gemaakt in januari? Tussen het tijdverdrijf door hier ben ik actief gebleven op de beurs. Een ouderwetse winstmaand voor mij, één van de beste ooit, zelfs.
Ja, hoor volledige Shell positie en een deel ST Microelectronics gecasht en mijn Leonardo SPA kleurt lekker groen.
matad
1
quote:

rene l schreef op 1 februari 2023 20:16:

[...]

Ha, ha, ha Matad, ik heb nog nooit poedersuiker gesnoven en ik zal deze rotzooi ook nooit tot mij nemen, net als al die andere troep.

Wel heb ik nog een vraag.

In dat revalidatiecentrum waar u zit, hebben ze daar naast gratis wijn en cognac ook gratis bier?
U beweert nog nooit gesnoven te hebben doch waarom gedraagt u zich dan zo?
Iets anders dan doorgesnoven onzin kan men uw post toch niet noemen.
En….personen die even geen antwoord (kunnen) geven komen altijd met een tegenvraag. Wijst meestal ook op beginnende dementie.

Groet en sterkte.
jowi
3
quote:

rene l schreef op 1 februari 2023 20:16:

[...]

Ha, ha, ha Matad, ik heb nog nooit poedersuiker gesnoven en ik zal deze rotzooi ook nooit tot mij nemen, net als al die andere troep.

Wel heb ik nog een vraag.

In dat revalidatiecentrum waar u zit, hebben ze daar naast gratis wijn en cognac ook gratis bier?
Nou Rene l, maak je niet druk hoor.
Die Matad is volop actief op het Rusland draadje.
Sommige fanatieke posters van dit draadje blijken slechts ff over te vliegen naar dit draadje, lezen vervolgens selectief of niet goed en uiten vervolgens hun frustaties.

TOP POSTS MATAD
Top posts Aanb.
Rusland
Koffiekamer - 17 okt 2022 19:28
13
Rusland
Koffiekamer - 28 jul 2022 18:36
12
Rusland
Koffiekamer - 23 jan 2023 14:52
11
Rusland
Koffiekamer - 16 jan 2023 11:10
11
Rusland
Koffiekamer - 10 jul 2022 12:44
10
Rusland
Koffiekamer - 6 aug 2022 21:31
9
Rusland
Koffiekamer - 2 apr 2022 06:47
9
Rusland
Koffiekamer - 24 jan 2023 16:43
8
matad
0
Dag Jowi,
Ik ben inderdaad even overgevlogen en vlieg na een zeer kort verblijf weer terug.
Wat een zielig draadje is dit. Dat jij en Jostov, die Rus die zich Josti5 noemt, hierop vertoeven zegt eigenlijk al genoeg. Tjonge wat een nivo. Ik wist echt niet dat dit in Nederland nog mogelijk was. Elke asielzoeker steekt erboven uit en geloof me die heb ik voldoende ontmoet.
Veel succes met je prietpraat.
A Mao
0
quote:

A3aan schreef op 1 februari 2023 20:19:

Maar nu even het hoofddoel van IEX, namelijk beursactiviteiten. Hebben jullie ook een mooie winst gemaakt in januari? Tussen het tijdverdrijf door hier ben ik actief gebleven op de beurs. Een ouderwetse winstmaand voor mij, één van de beste ooit, zelfs.
Ondertussen knettert het behoorlijk aan de overkant
Euro dollar bijna 1,10
jowi
2
quote:

matad schreef op 1 februari 2023 20:59:

Dag Jowi,
Ik ben inderdaad even overgevlogen en vlieg na een zeer kort verblijf weer terug.
Wat een zielig draadje is dit. Dat jij en Jostov, die Rus die zich Josti5 noemt, hierop vertoeven zegt eigenlijk al genoeg. Tjonge wat een nivo. Ik wist echt niet dat dit in Nederland nog mogelijk was. Elke asielzoeker steekt erboven uit en geloof me die heb ik voldoende ontmoet.
Veel succes met je prietpraat.
Ha, ha Matad

Helaas is gebleken dat op het Rusland geen normale inhoudelijke discussie mogelijk is. De verwijten en vergelijkingen vliegen je bij een andere zienswijze om de oren. Zegt genoeg over de verloedering van ons land en het verbaast mij dat dit allemaal acceptabel is voor Moderator.

Hoe zo polarisatie. En dat jij met je posts daar zoveel likes / aanbevelingen ontvangt zegt meer en meer dan genoeg.

Zoals jezelf tegen een ander zegt, "ga lekker naar Rusland of Oekraïne"
A3aan
0
quote:

A Mao schreef op 1 februari 2023 21:23:

[...]

Ondertussen knettert het behoorlijk aan de overkant
Euro dollar bijna 1,10
Ja dat is even minder goed voor mijn dollarrekening t.o.v.. de Euro. Maar in de late avond is dat toch ruimschoots goed gemaakt door NVidia en RIOT waar ik flink inzit. Werd tijd, want het was flink moeilijk om op de beurzen in de USA een stuiver te verdienen.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

rene l schreef op 1 februari 2023 11:50:

[...]
Het zijn niet mijn woorden en dat heb ik volgens mij ook duidelijk aangegeven.
Een aantal mensen die vlak bij hem stonden hadden namelijk geconstateerd dat zijn pupillen wel extreem groot waren.
Daarnaast was zijn gedrag ook heel erg opvallend, zeer opgewonden, gekke opmerkingen maken, en heel erg gejaagd.
Mij lijkt het ook dat wanneer je als minister een gemeente bezoekt om serieuze kwesties te bespreken het wenselijk is om een totaal ander gedrag te vertonen dan wij hij gedaan heeft.
Hij heeft in ieder geval de indruk achter gelaten dat hem van alle kanten aan professionaliteit ontbreekt.
Hugo de Jonge is een licht-narcistische ADHD-er. Dat geeft bij sommige mensen de indruk dat hij wat gesnoven heeft.
matad
0
quote:

Willempie3 schreef op 1 februari 2023 17:20:

In Nederland wordt je gewoon enorm geholpen als je weinig geld hebt. Daarom komen er zoveel asielzoekers naar ons land. Die kunnen echt met hun mobieltje wel uitzoeken wat de beste landen zijn om naar toe te gaan....
Met een laag inkomen betaal je in Nederland geen belasting door alle toeslagen en krijg je zelfs extra geld toe van de staat.
Hetzelfde geldt voor de grote aantallen buitenlandse studenten: Je krijgt hier een prima universitaire opleiding voor ongeveer 2000 Euro collegegeld per jaar. In de USA kun je daar nog niet eens 1 maand voor studeren.
Wat domheid betreft blijkt u moeilijk te verslaan. Chapeau.
Ziet u de eerste Nederlander naar het duurste vakantieland vertrekken of denkt u niet dat de meeste boeren naar Canada of Australië emigreerden omdat het daar het slechtste was? Nee lieve dommerd daar trokken ze naar toe omdat het daar het beste was zo hadden ze uitgezocht zonder mobieltje. Een normale gezonde beweegreden voor menselijk handelen en vooral voor de bekende zuinige Nederlander. Ooit van de Lidl of de Aldi gehoord of van Tango pompstations? Overigens de domheid straalt van uw hele post af. Zo heb ik nog nooit over studenten gehoord met een hoog inkomen. U blijkbaar wel.
Groet.
JP Samosa
2
Zag laatst n student die eerst n maand in n hotel zat, op zoek naar n kamer. Studenten van nu hebben bijbanen, iPhones,eigen bedrijfjes of n zak geld van paps. Lekker lunsen ,feestjes..
Ik gun het ze van harte, want ze zijn leuk.
Maar ‘de arme student’ is een mythe
DeZwarteRidder
1
Een nieuwe anti-witwaswet, waarbij elke transactie boven de 100 euro moet worden onderzocht, stuit op veel weerstand. De vrees bestaat dat door privacyschending en ‘massa-surveillance’ onschuldige burgers de dupe worden. Het gaat nu al geregeld flink mis.

Zo schrokken Anne-Marie Kemmer en haar man zich een hoedje toen ze opeens niks meer konden betalen. Hun beide betaalrekeningen waren zonder waarschuwing geblokkeerd en ze bleken 1,2 miljoen euro in de min te staan. “De bank had een enorme reservering gemaakt op onze rekeningen zodat we er niets meer mee konden. Een megabedrag als blokkade. We konden geen cent meer overmaken. Enorm schrikken. Je hebt geen idee wat je overkomt.”

Het echtpaar had 1500 euro naar een nieuwe rekening bij een nieuwe bank overgeboekt en dat was genoeg reden voor hun bank om hen af te sluiten. “Dit is mogelijk een frauduleuze betaling”, kregen ze in de chat te lezen, toen ze contact opnamen met de bank. “Je schrikt je helemaal te pletter.”

Als crimineel behandeld

Na een aantal gesprekken met bankmedewerkers van verschillende afdelingen bleek dat er sprake was van een vergissing van de bank in hun nadeel. De rekeningen werden uiteindelijk weer vrijgegeven. “Idioot toch? We konden geen pizza meer bestellen, niets meer betalen. Je wordt toch even behandeld als crimineel. Geen sorry. Niets”, aldus haar man Dirk tegen RTL Nieuws.

Het is nog maar de vraag of de nieuwe wet er komt. Er is stevige kritiek, onder andere bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij vinden dat de wet leidt tot een onrechtmatige inbreuk op de grondrechten van mensen. De wet moet van tafel, vindt de privacywaakhond.

Ook in de Tweede Kamer is er fel verzet tegen het wetsvoorstel, dat bedoeld is om de onderwereld dwars te zitten, maar zijn doel ver voorbij lijkt te schieten. Ondertussen houdt Minister Sigrid Kaag van Financiën vast aan haar plannen.

Bron(nen): RTL Nieuws
leek2018
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 februari 2023 09:37:

Een nieuwe anti-witwaswet, waarbij elke transactie boven de 100 euro moet worden onderzocht, stuit op veel weerstand. De vrees bestaat dat door privacyschending en ‘massa-surveillance’ onschuldige burgers de dupe worden. Het gaat nu al geregeld flink mis.

Zo schrokken Anne-Marie Kemmer en haar man zich een hoedje toen ze opeens niks meer konden betalen. Hun beide betaalrekeningen waren zonder waarschuwing geblokkeerd en ze bleken 1,2 miljoen euro in de min te staan. “De bank had een enorme reservering gemaakt op onze rekeningen zodat we er niets meer mee konden. Een megabedrag als blokkade. We konden geen cent meer overmaken. Enorm schrikken. Je hebt geen idee wat je overkomt.”

Kan ook weer tot problemen lijden zoals bij de toeslagfraude. Ten onrechte als witwasser aangeduid worden met alle negatieve gevolgen van dien.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 886 887 888 889 890 891 892 893 894 895 896 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.746,40 -0,13%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.920,20 +0,12%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.386,77 +1,09%
 EUR/USD 1,0648 -0,21%
 WTI 82,51 +0,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront