Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 31 januari 2023 13:57:

[...]
Ennuh heb je al een antwoord op mijn vraag hoe Russische ouders in Nederland, België, Luxemburg, etc. etc. de schulden bij de Universiteiten kunnen voldoen?
Je zwijgt weer als het graf om een antwoord op deze vraag te geven omdat jij ook wel aanvoelt dat de Universiteiten die inkomstenbron echt niet aan zich voorbij laten gaan.
[...]

[Modbreak: gelieve het netjes te houden op het forum.]
Wat een ongelooflijke lulkoek.

Het thema Russische studenten in het buitenland is hier gisteren uitvoerig ter sprake gekomen.
De paar honderd Russische studenten worden door westerse subsidies ondersteund (wel eens van Erasmus gehoord?) en brengen geen geld in het laatje. Ietsje meer zitten er in Duitsland. Ik heb nog wel de cijfertjes genoemd.

Meer woorden maak ik niet aan je vuil.

Gokker, de hufter
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 31 januari 2023 13:57:

Gokker,

Op mijn lange, uitvoerige, heldere, kristalheldere posting van gisteren schrijf je brutaal:

Je verdraait weer alles, maar het zal me wat.........

Toch iedere keer weer zo leerzaam, hoe jij totaal niet ingaat op de lange posting en mijn verwijt aan jou gewoon wegwuift.

Ennuh heb je al een antwoord op mijn vraag hoe Russische ouders in Nederland, België, Luxemburg, etc. etc. de schulden bij de Universiteiten kunnen voldoen?
Je zwijgt weer als het graf om een antwoord op deze vraag te geven omdat jij ook wel aanvoelt dat de Universiteiten die inkomstenbron echt niet aan zich voorbij laten gaan.

Opvallend is ook het zwijgen van Luchtschip en DZR op mijn lastige vraag.

En voor de rest, Gokker: De maand is alweer 31 dagen oud en dus 31 maal 5800 Euro op zak gehouden. Wel héél hard gewerkt deze afgelopen maand, maar daar wordt een mens dan ook voor beloond.

Ennuh geloof jij nu maar wat jij wilt geloven: Ik vang genoeg her en der op om te weten dat zakenrelaties voor een hoog percentage gewoon doorgaan.

Peter
[Modbreak: gelieve het netjes te houden op het forum.]
Russische studenten die in West-Europa studeren krijgen vaak van hun ouders contant geld mee in de vorm van euro's of dollars, die in Rusland gekocht zijn tegen ca 3 keer de officiële koers.
het zwaard
1
DZR: Russische studenten die in West-Europa studeren krijgen vaak van hun ouders contant geld mee in de vorm van euro's of dollars, die in Rusland gekocht zijn tegen ca 3 keer de officiële koers.

Of in Antwerpen wat Russische "steentjes" of gewoonweg wat gouden munten omruilen. Die Russische diamanthandel floreert zoals nooit te voren ,is er zelfs niet verboden in uit vrees dat ze anders naar Indië of Singapore verhuist .

België gaat door met handel in Russische diamanten ondanks commentaar van EU-landen
Ondanks de uitgebreide steun aan Oekraïne, blijft België wel diamanten verhandelen met Rusland. Dat klaagt de Britse krant ‘The Guardian’ aan na een uitgebreid onderzoek. Polen en de Baltische staten eisen nu dat de handel in diamanten volledig wordt stopgezet.

Bron: The Guardian
ffff
3
quote:

gokker schreef op 30 januari 2023 17:58:

[...]

Het aantal Russische studenten aan Nederlandse universiteiten is nihil.
China: nihil
Zuid Afrika: 20
India:26
Luxemburg:56
België: 287
Japan:521
Zwitserland: 979
Finland: 1728
Frankrijk: 2751
U.K.: 3376
U.S.A.: 4901
Tsjechië: 6407
Duitsland: 11055

uis.unesco.org/en/uis-student-flow

Je zit dus gewoon te liegen met je mooie praatjes, meneer 5913,07 euro/dag.
Best leerzaam weer zo'n posting van Gokker!
Ten eerste: Is het onderwijs in Nederland echt zo ontzettend gruwelijk beroerd geworden dat er honderden studenten Luxemburg, Belgié, en zelfs bijna duizend in Zwitserland en meer dan duizend in Duitsland gaan studeren, maar volgens intrigant Gokker niet één enkele Rus in Nederland. Een teken van de zwaar afgenomen kwaliteit van het Nederlandse onderwijs....?
Ten tweede:
Dan zat ik natuurlijk toch met mijn zo netjes geposte via, via, via posting over betalingen door Russen.....

En dan zoek ik zelf ook wat op internet en lees:

Maart 2022:
In Nederland wonen zo'n 12,5 duizend mensen van Russische afkomst. Daarvan volgen 1331 studenten hier een opleiding. Nataliaa Zubareva is er daar een van. Als het aan Mahdi ligt is ook zij vanaf oktober niet meer welkom in de EU. Dan verloopt namelijk haar studentenvisum. "Ik heb mijn hele leven al gepland om in Europa te wonen en werken. Al die plannen komen dan in gevaar", zegt Nataliaa tegen Editie NL.

Voortaan wat beter je gezonde verstand gebruiken, Gokker, want je overdonderde mij wat met je NUL Russen en mijn opgevangen Roebles-transacties.

Om jezelf aan te halen: Je zit weer eens mooi te liegen en de waarheid geweld aan te doen.

Peter
[verwijderd]
0
grappig die Peter. Je hebt blijkbaar helemaal niet gelezen wat er verder nog gepost is over dit thema. Dat de cijfers over Nederland die ik vond, niet klopten, was al vrij snel duidelijk. Maar dat schrijf je natuurlijk niet.

Weet je trouwens überhaupt dat er momenteel een discussie gaande is over het aantal buitenlandse studenten aan Nederlandse universiteiten? Er komen er veel teveel...
Van alle eerstejaarsstudenten komt 40 procent niet uit Nederland.
[verwijderd]
0
quote:

het zwaard schreef op 1 februari 2023 15:00:

Hoeveel Russische studenten telt Luxemburg ?
56
ffff
2
Gokker postte hierboven:

uis.unesco.org/en/uis-student-flow

Je zit dus gewoon te liegen met je mooie praatjes, meneer 5913,07 euro/dag.

DAT is precies wat je schreef, Gokker en een beschaafd mens biedt dan later toch even zijn excuses aan.

Overigens is zo'n discussie weer een mooi voorbeeld hoe KK-bezoekers op elkaar reageren: De HELE discussie vond zijn oorsprong in het geruzie over de waarde van de Roebel met vooral Kees en over het al of niet kunnen betalen met Roebels in West-Europa.

Altijd leerzaam om te zien hoe een ruzie ontstaat. Zelf had ik van een bankier...via...via gehoord hoe men het probleem van de roebelomwisselingen aanpakt in West-Europa en dat het feit door DZR triomfantelijk aangedragen dat de Grenswisselkantoren je niet meer aanbiedt om roebels aldaar te wisselen nauwelijks enige waarde of invloed heeft. Er zijn zoveel andere mogelijkheden. Dus ook voor Russische studenten en hun ouders en dat had ik nu precies via...via gehoord.

En dan sta je toch even met een bek vol tanden als Gokker beweert dat er in Nederland helemaal geen Russen studeren. Onmiddellijk dacht ik natuurlijk aan mijn bankier die mij wat vertrouwelijke informatie had gegeven en dan denk je: Heeft die bankier mij nu ook maar wat wijs gemaakt?.

Maar het bleek Gokker te zijn, die zich vergiste, maar toch ook niet vies ervan was om mij als leugenaar en fantast weg te zetten. En excuses.....? Dat kennen ze aan de Amsterdamse grachten niet.......

Enfin, COLLEGA GAZPROM oftyewel SHELL maakte een winst van bijna 40 miljard dollar....Gewoon echte Gazprom-cijfers om het zo maar eens uit te drukken offuh...Noorse cijfers....offuh Arabische cijfers.

38 MILJARD Euro en GELUKKIG is Shelle verhuisd naar Londen en scheelt dat ook weer extra in de dividendbelasting, NAAST de extra dividendverhoging van 15 procent. Het waren klote tijden, maar er gloort zo nu en dan weer een stevig zonnestraaltje. Dat vertrek van Shell UIT Holland heeft mij al duizenden Euro's EXTRA ogeleverd. Bravo !

Peter
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 2 februari 2023 11:35:

[...]
Overigens is zo'n discussie weer een mooi voorbeeld hoe KK-bezoekers op elkaar reageren: De HELE discussie vond zijn oorsprong in het geruzie over de waarde van de Roebel met vooral Kees en over het al of niet kunnen betalen met Roebels in West-Europa.
[...]
Je blijft liegen. De "discussie" ontstond toen ik Kees vroeg over welke actie van Putin hij schreef, of het misschien de militaire actie was.

Dit is heel eenvoudig terug te lezen, ook welke zin de moderator had verwijderd. Die ging niet alleen over de militaire actie (zoals ik vermoedde) maar over "denazificatie".

Kees is inmiddels met de noorderzon vertrokken, nadat hij me netjes had geantwoord.
ffff
1
Ik blijf niet liegen, Gokker: Ik reageerde ENKEL EN ALLEEN over het gezeur, het geharrewar, het gediscussieer over de waarde van de Roebel. Ik wist niet eens dat Kees ook maar iets over denazificatie gepost had, want dat had de moderator al weggehaald. toen ik de postings las.

Dus blijf nou niet halsstarrig je gelijk zoeken. Je denkt toch niet dat ik het met Kees ook maar iets eens zou zijn als hij het over de denazificatie van Oekraïne heeft. Loop niet met modder te smijten!
[verwijderd]
2
quote:

ffff schreef op 2 februari 2023 12:33:

Ik blijf niet liegen, Gokker: Ik reageerde ENKEL EN ALLEEN over het gezeur, het geharrewar, het gediscussieer over de waarde van de Roebel.
[...]
Je woedeuitbarsting richting moderator en mij, was een directe reactie op mijn vraag aan Kees.
Aan de roebel discussie had ik tot dat moment niet deelgenomen.

Alles na te lezen.

En houd nu eens op met je emotionele praatjes. Past niet bij een succesvolle "ondernemer".
het zwaard
0
Voor 4 x F en Kees :

Pas op met Russische aandelen
Alex Wolf van Standard Life Investments ziet de economische situatie van Rusland verder verslechteren.
De lage olieprijs en de internationale sancties storten de Russische economie in een diepe recessie. De laatste voorspellingen gaan voor dit jaar uit van een economische krimp van 5%.

De vorige recessie stamt uit 2009, maar dit keer is de situatie een stuk slechter. Voor het eerst onder Poetins leiderschap kampt het land met dalingen op alle fronten: lagere olieprijzen, lagere lonen (-9% voor 2015), minder winkelverkoop (-4,4% op jaarbasis) en lagere welvaart. Alleen de inflatie stijgt (nu 16,7%). Extra probleem voor Rusland is dat het banken en bedrijfsleven voor financiering zijn afgesloten van de internationale markten. Dat maakt lenen bijzonder kostbaar.

Als de bevolking de gevolgen van de aanstormde crisis gaat voelen, valt sociale onrust niet uit te sluiten, stelt Alex Wolf, econoom opkomende markten bij Standard Life Investments. Hij denkt dat de koopjesjagers, die de Russische beurs weer opzoeken, van een koude kermis thuiskomen.

Hallo jongens, graag jullie mening hierover !
DeZwarteRidder
0
quote:

het zwaard schreef op 2 februari 2023 23:28:

Voor 4 x F en Kees :

Pas op met Russische aandelen
Alex Wolf van Standard Life Investments ziet de economische situatie van Rusland verder verslechteren.
De lage olieprijs en de internationale sancties storten de Russische economie in een diepe recessie. De laatste voorspellingen gaan voor dit jaar uit van een economische krimp van 5%.

De vorige recessie stamt uit 2009, maar dit keer is de situatie een stuk slechter. Voor het eerst onder Poetins leiderschap kampt het land met dalingen op alle fronten: lagere olieprijzen, lagere lonen (-9% voor 2015), minder winkelverkoop (-4,4% op jaarbasis) en lagere welvaart. Alleen de inflatie stijgt (nu 16,7%). Extra probleem voor Rusland is dat het banken en bedrijfsleven voor financiering zijn afgesloten van de internationale markten. Dat maakt lenen bijzonder kostbaar.

Als de bevolking de gevolgen van de aanstormde crisis gaat voelen, valt sociale onrust niet uit te sluiten, stelt Alex Wolf, econoom opkomende markten bij Standard Life Investments. Hij denkt dat de koopjesjagers, die de Russische beurs weer opzoeken, van een koude kermis thuiskomen.

Hallo jongens, graag jullie mening hierover !
Een waarschuwing voor Russische aandelen is volkomen onzinnig, want je kunt ze niet kopen of verkopen.
ffff
1
Jouw opmerking is eveneens onzinnig, DZR. Je kunt net zoveel Russische aandelen kopen als je wenst in minstens vijftien landen waaronder Turkije, Kazachstan, Dubai, Qatar, Zuid-Afrika, Turkmenistan. ( Etc. etc ..) En je in roebels ontvangen dividenden gewoon omzetten in Euro's.

Maar ja als je leefwereld niet verder reikt dan de Grenswisselkantoren......Tja....... En verder DZR, je kunt dagelijks kopen en verkopen........ Niet alles geloven wat de media vertellen.

Peter
DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 3 februari 2023 12:39:

Jouw opmerking is eveneens onzinnig, DZR. Je kunt net zoveel Russische aandelen kopen als je wenst in minstens vijftien landen waaronder Turkije, Kazachstan, Dubai, Qatar, Zuid-Afrika, Turkmenistan. ( Etc. etc ..) En je in roebels ontvangen dividenden gewoon omzetten in Euro's.

Maar ja als je leefwereld niet verder reikt dan de Grenswisselkantoren......Tja....... En verder DZR, je kunt dagelijks kopen en verkopen........ Niet alles geloven wat de media vertellen.
Peter
We wachten nog steeds op je mededeling dat je geld hebt ontvangen uit Moskou.
ffff
1
Ja natuurlijk. Had ik al gemeld. Nou loop je toch zo te klieren, op te fokken , al maandenlang in dit draadje om je Rusland-haat maar een uitlaatklep te geven, maar DZR net zo goed als die correcte, brave en verantwoordelijke Universiteitsbesturen in HEEL West- Europa, geen land uitgezonderd, hun Russische bijdragen van hun Russische studenten innen, zo int Peter zijn deeltje als mede-aandeelhouder van Gazprom.

Weet je DZR; Geen woord van instemming van jou gelezen dat uiteindelijk de Westerse maatschappijen, de Noren, de Britten, de Fransen, de Amerikanen, de Arabieren net zo goed schandalig veel hebben verdiend als de door jou zo verguisde Gazprom....

Peter
het zwaard
0
Oei, lijkt mij slecht nieuws te zijn voor aandeelhouders van Russische bedrijven, of zie ik het verkeerd ?

Eind vorige week waarschuwde Rusland ervoor dat het Europese embargo op geraffineerde aardolieproducten zoals diesel de internationale markten “nog meer uit evenwicht brengt”. Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov beloofde dat Rusland maatregelen zou nemen om zijn belangen te beschermen.

Inkomsten fors gedaald
Volgens het Russische ministerie van Financiën lagen de gezamenlijke inkomsten uit olie en gas in januari maar liefst 46,4 procent lager dan een jaar geleden. Over het algemeen daalden de Russische inkomsten met 35 procent ten opzichte van januari vorig jaar. En dat terwijl de uitgaven, onder meer door de oorlog, bijna 60 procent hoger liggen dan een jaar geleden.

Begrotingstekort loopt op
Verschillende Russische officials minimaliseren de impact van westerse sancties en embargo’s op de Russische inkomsten, maar volgens de Russische minister van Financiën Anton Siluanov kan het begrotingstekort als gevolg van sancties in de loop van 2023 nog verder oplopen.

Nieuwe sancties
De Europese Unie heeft tegen 24 februari, exact één jaar na de inval in Oekraïne, alvast een reeks nieuwe sancties aangekondigd. En de Verenigde Staten zijn volgens persbureau Bloomberg van plan om een invoerheffing van 200 procent in te voeren op in Rusland gemaakt aluminium. Indien de monsterheffing er effectief komt, betekent dat in de VS waarschijnlijk het einde van de invoer van aluminium uit Rusland, dat na China de grootste producent is van het metaal. Traditioneel is het land goed voor zowat 10 procent van de Amerikaanse aluminiuminvoer, maar de jongste tijd is dat aandeel gezakt naar zowat 3 procent.
luchtschip
2
“Gazprom” is creating its own private military company,

volgens informatie van de Oekrainse Inlichtingendienst

Ukrainian military intelligence reported this on February 7 with reference to the order signed by Russian Prime Minister Mykhailo Mishustin.

The document establishes that the founders of the organization will be Gazprom Neft with a 70% stake in the authorized capital of the "organization" and "Private security organization Staff Center" with a 30% stake.

When creating the "organization", the government of the Russian Federation refers to the law "On the safety of facilities of the fuel and energy complex", which states that enterprises of the industry "may be granted the right to establish a private security organization". The size of the share of such an enterprise in the authorized capital of the newly created "organization" cannot be less than 50%.

babel.ua/en/news/90253-ukrainian-mili...

Het zal niet lang duren of de GazProm aandeelhouders zijn financier van een prive legertje van huursoldaten
ffff
1
Het zal niet lang duren of de GazProm aandeelhouders zijn financier van een prive legertje van huursoldaten

Wat ben en blijf je toch een fanatieke stoker, Luchtschip!

Dringt het tot jouw bolle hersens door dat het totaal geen verschil maakt of een bedrijf zijn eigen bedrijfsrecherche, bedrijfsbeveiliging, zijn eigen bewakingsdienst heeft of dat je , zoals bij Westerse multinationals die wereklijk giga - overwinsten maken met een Shell van 40 miljard dollar en dan voor die multinationals speciale wetten, speciale belastingen uit de grond stampt en daarmee oorlogsmaterieel financiert. Dringt et nu werkelijk niet tot jouw bolle hersens door, dat zoiets eigenlijk precies hetzelfde is.

En als aandeelhouder van Shell, RWE, E.ON, Total, ENGIE waarbij stuk voor stuk extra speciale belastingheffingen zijn getroffen om de overdadige winsten wat te temperen, draag ik dus bij aan het oorlogspotentieel van het Westen, maar moet je niet verbaasd zijn als de tegenstander precies hetzelfde doet.....

Stemmingmakerij, escaleren...Je kunt echt niets anders meer.

Ik zou zeggen Luchtschip...stuur die ganzen erop af...........

Peter
DeZwarteRidder
0
Ik verwacht dat Gazprom een miljardenbedrag gaat betalen aan Poetin om de oorlog in Oekraïne te financieren, wellicht in de vorm van een renteloze lening of een speciale oorlogsbelasting.
3.020 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 147 148 149 150 151 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.893,90 -0,74%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.942,69 -0,84%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.385,90 +0,12%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 85,06 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront