Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2023

5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
[verwijderd]
1
quote:

JustRevisited schreef op 27 januari 2023 11:07:

[...]

Er zit jou duidelijk iets dwars uit het verleden.

Ga erover praten met iemand
Weer duizenden ontslagen bij Philips. Het is altijd hetzelfde liedje van kostenbesparingen. Natuurlijk wordt ook het dividend geschrapt bij zo'n grote ontslagronde.
voda
1
Beursblik: lagere resultaten Philips voorzien

Focus op strategie-update en outlook 2023.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het vierde kwartaal van 2022 de resultaten onder druk zien staan. Dit verwachten analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

In het afgelopen kwartaal boekte Philips vermoedelijk een omzet van 5,0 miljard euro, grofweg gelijk aan de 4,9 miljard euro een jaar eerder.

De divisie Diagnosis & Treatment droeg met 2,6 miljard euro flink bij aan de omzet, terwijl Connected Care 1,1 miljard euro bijdroeg. De omzet uit Personal Health kwam vermoedelijk uit op 1,1 miljard euro.

Op een vergelijkbare basis daalde de omzet van Philips afgelopen kwartaal met 5,2 procent volgens de analisten, waarbij de daling bij Connected Care het grootst zal zijn met maar liefst 14,0 procent.

De andere twee divisies, Diagnosis & Treatment en Personal Health, lieten volgens de consensus een krimp op vergelijkbare basis zien van respectievelijk 2,9 en 1,4 procent.

De aangepaste EBITA kwam volgens de analisten afgelopen kwartaal uit op 428 miljoen euro tegen 647 miljoen euro een jaar eerder. De bijbehorende marge wordt ingeschat op 8,5 procent. Dat zou flink lager zijn dan de 13,1 procent in het vierde kwartaal van 2021.

Onder de streep restte volgens analisten een verlies van 16 miljoen euro. Vorig jaar boekte Philips nog een winst van 151 miljoen euro.

Zakenbank Jefferies denkt dat analisten misschien te optimistisch zijn over de omzetkrimp in de divisie Diagnosis & Treatment in het vierde kwartaal. Voorzichtigheid bij klanten, beschikbaarheid van onderdelen en vertraagde effecten van prijsverhogingen kunnen tegenvallers opleveren. Jefferies denkt dat niet alle bestellingen kunnen worden afgerond, omdat er onderdelen ontbreken.

Bij Connected Care voorzien de analisten aanhoudende zwakte door aanleveringsproblemen. Bij Personal Health zijn de prijzen verhoogd, maar kunnen deze de volumedalingen vermoedelijk niet compenseren, aldus Jefferies.

Analisten van Barclays verwachten ook dat Philips in het vierde kwartaal weer last heeft gehad van de verstoringen in de aanvoerketen, maar voorzien ook dat er dit jaar een geleidelijke verbetering optreedt. Daarbij houdt de Britse bank duidelijk rekening met positieve verrassingen in 2023, als de verstoringen sneller dan verwacht verdwijnen en als Philips met een realistischere, conservatieve outlook komt.

Volgens Jefferies zijn de kwartaalresultaten dan ook niet zo belangrijk, na een update van Philips in december vorig jaar over de testsresultaten van zijn beademingsapparaten DreamStation 1. Daaruit rolde dat de blootstelling aan de deeltjes die vrijkomen geen gezondheidsrisico's op te leveren, terwijl ook de blootstelling aan de vluchtige gassen die vrijkomen, op lange termijn geen consequenties lijken te hebben voor patiënten. Verder lijkt ook het afbrokkelen van het schuim in de apparaten mee te vallen.

Volgens Jefferies kijken beleggers vooral vooruit naar de strategische update die de nieuwe CEO vermoedelijk zal geven, en de verwachtingen voor 2023, naast nieuwe testresultaten en de reactie van Amerikaanse toezichthouders. Het is nog steeds onduidelijk wanneer de FDA zal reageren op de testresultaten die Philips in december publiceerde.

Jaarcijfers

Over heel 2022 voorzien analisten een omzet van 17,4 miljard euro, wat neerkomt op een daling op vergelijkbare basis van 5,2 procent. De aangepaste EBITA komt uit op 1,1 miljard euro, zo voorzien analisten. Dit was in 2021 circa 2,0 miljard euro. Onder de streep rest dan vermoedelijk een verlies van 1,5 miljard euro tegen een winst van 3,3 miljard euro een jaar eerder.

Philips opent de boeken maandag voorbeurs. Vrijdagochtend meldde het Eindhovense Dagblad dat Philips maandag een nieuwe reorganisatie zal aankondigen, die alleen al in Nederland 1.000 banen gaat kosten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JustRevisited
3
De visie kan beperkt genoemd worden of niet maar de analyse die ik van de CEO heb gehoord in zijn conference call is dat het primaire probleem van Philips niet zit in innovatie (genoeg kansrijke dingen die lopen), niet in marktpositie (leider in veel gebieden), niet in propositie (record orderboek) maar in executie (snel en doortastend omgaan met supply chain issues, korte communicatielijnen, etc)

Bij ontslagen worden operationele (uitvoerende) functies gespaard en wordt er gesneden in onder andere staven (adviesfuncties) en in minder kansrijke innovatietrajecten.

Dit kun je zien als: eerst maar gewoon de boel op orde en zorgen dat we leveren vanuit het orderboek. Er is al zoveel klantvraag die we kunnen invullen ook met de huidige producten en middelen. Ga eerst gewoon cashen en de cashflow op orde brengen.

Als je dan door de storm heen bent. De operatie loopt, er zijn geen wachtlijsten meer, de tijd vanaf verkoop tot levering is korter en de hele zaak rond respironics is gesetteld - of je kunt in elk geval weer leveren - ga dan kijken hoe je weer gaat bouwen.

Dit is ook een vorm van focus. Je kunt nu bijvoorbeeld wel allerlei new business projecten starten, maar daar is nu geen tijd en aandacht voor omdat die wordt opgeslokt door uitdagingen van nu. Doe eerst je bestaande business goed en dan daarna verder kijken. Eerst het huis op orde. Dit is een heel logische en ook rationele aanpak.
[verwijderd]
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 27 januari 2023 10:22:

[...]

FD met extra info.

'Philips Nederland van plan ruim duizend banen te schrappen'

Philips staat op het punt een nieuwe grote reorganisatie aan te kondigen. Alleen al bij Philips Nederland zouden meer dan duizend banen moeten verdwijnen. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend op zijn website.

Philips presenteert op maandag de jaarcijfers. De nieuwe topman van Philips, Roy Jakobs, die in oktober 2022 als bestuursvoorzitter aantrad, zal dan ook officieel de nieuwe reorganisatieplannen afkondigen, die bovenop een aangekondigde afslanking in oktober komen. In oktober werd gemeld dat er wereldwijd 4000 banen worden geschrapt. Jakobs staat voor de taak het gebutste imago van Philips te herstellen.

Het in moeilijkheden geraakte zorgbedrijf koerst af op een verlies van €1,5 mrd over 2022, zo verwachten analisten. De rode cijfers vloeien voort uit de problemen met de apneu-apparaten en de moeizame levering van onderdelen.

Bonden zondag geïnformeerd

Suat Koetloe, bestuurder bij De Unie, reageert verbaasd over de berichtgeving. 'Dit overvalt mij. We worden pas zondagavond door de directie geïnformeerd.'

FNV-bestuurder Hans Wijers zegt dat hij al 'op scherp' stond. 'In het vierde kwartaal is al een reorganisatie aangekondigd waarbij alleen al in Nederland 800 banen werden geschrapt. Roy Jakobs zei toen ook dan Philips op 30 januari structurele maatregelen zou afkondigen', zegt Wijers.

Wijers zegt dat de bonden zondagavond via een telefonische videoverbinding door de personeelsdirectie van Philips nader worden geïnformeerd over nieuwe reorganisatieplannen.

In Nederland heeft Philips aan aantal vestigingen. De belangrijkste productielocaties bevinden zich in Drachten, waar scheerapparaten en elektrische tandenborstels worden gemaakt, en in Best bij Eindhoven waar medische apparaten, waaronder MRI-scanners, worden geproduceerd. In Drachten werken 1650 mensen en in Best 7700 werknemers. Op het hoofdkantoor in Amsterdam werken 1650 mensen.

Philips staat intussen bekend als the incredible shrinking company. Geen enkele topman heeft de herhaalde belofte om het bedrijf weer te laten groeien waar­gemaakt. En niets wijst erop dat Roy Jacobs daar wel in gaat slagen. Hij zingt hetzelfde liedje als zijn voorgangers: Philips is nog te log, te bureaucratisch. Dat wordt dus opnieuw afslanken, in de kosten snijden, markten en producten loslaten. Typisch geval van anorexia.
tjongejonge
2
www.iex.nl/Nieuws/765801/Beursblik-la...

........onder de streep rest dan vermoedelijk een verlies van 1,5 miljard euro tegen een winst van 3,3 miljard euro een jaar eerder.

www.investing.com/equities/philips-ko...

Dus (als ik het goed begrijp althans) komt nu bovenop de reeds bestaande schuldenlast (zie: Total Long Term Debt) van pak 'm beet 6,5 miljard nog eens 1,5 miljard bij......ofwel 8 miljard schuld dus........(oeps!)
JustRevisited
0
quote:

Dr. JV schreef op 27 januari 2023 11:22:

[...]

Philips staat intussen bekend als the incredible shrinking company. Geen enkele topman heeft de herhaalde belofte om het bedrijf weer te laten groeien waar­gemaakt. En niets wijst erop dat Roy Jacobs daar wel in gaat slagen. Hij zingt hetzelfde liedje als zijn voorgangers: Philips is nog te log, te bureaucratisch. Dat wordt dus opnieuw afslanken, in de kosten snijden, markten en producten loslaten. Typisch geval van anorexia.
Als je vertelt over een bedrijf dat alleen maar inkrimpt, saneert en anorexia heeft (jouw woorden) dan is het wel handig om met data te staven.

IEX geeft dit aan

77.400 werknemers in 2018
78.189 werknemers in 2021

www.iex.nl/Aandeel-Koers/11783/Philip...

Het kan zijn dat bepaalde onderdelen zijn gekrompen en andere gegroeid. Of dat bijvoorbeeld in een werelddeel is gegroeid en in Nederland niet. Dan zou je in de details moeten duiken. Maar wat ik in elk geval niet zie is een bedrijf dat alleen maar afslankt.
tjongejonge
2
www.investing.com/equities/philips-ko...

Monthly moving average:

Moving Averages: STRONG SELL Buy (1) Sell (11)
Technical Indicators:STRONG SELL Buy (0) Sell (9)
[verwijderd]
1
quote:

JustRevisited schreef op 27 januari 2023 11:56:

[...]

Als je vertelt over een bedrijf dat alleen maar inkrimpt, saneert en anorexia heeft (jouw woorden) dan is het wel handig om met data te staven.

IEX geeft dit aan

77.400 werknemers in 2018
78.189 werknemers in 2021

www.iex.nl/Aandeel-Koers/11783/Philip...

Het kan zijn dat bepaalde onderdelen zijn gekrompen en andere gegroeid. Of dat bijvoorbeeld in een werelddeel is gegroeid en in Nederland niet. Dan zou je in de details moeten duiken. Maar wat ik in elk geval niet zie is een bedrijf dat alleen maar afslankt.
Alleen al in Nederland nu weer duizend ontslagen. Er is duidelijk sprake van krimp bij Philips
JustRevisited
1
quote:

Dr. JV schreef op 27 januari 2023 12:07:

[...]

Alleen al in Nederland nu weer duizend ontslagen. Er is duidelijk sprake van krimp bij Philips
Vervelend voor de getroffen medewerkers. Maar ik zie in die cijfers dus niet een bedrijf dat alleen maar krimpt. Misschien is het zelfs achterstallig onderhoud.

Eigenlijk zou personeel nooit overbodig moeten zijn, dat zou je al direct moeten constateren en op handelen. Dat gebeurt zelden in grote bedrijven, want dan moet je als leidinggevende voor één slecht functionerend persoon een heel HR traject starten en dossiers opbouwen en noem maar op. Dit kost veel van je tijd en die kun je maar 1 keer uitgeven. (Ikzelf zou die moeite trouwens wel nemen, want onderpresteerders hebben invloed op je hele team).

Ik ken bedrijven waar elke drie jaar een reorganisatie is en managers denken: ik wacht nog wel even. Als je van bovenaf het doel krijgt dat je 10% van je team moet krimpen, dan haal je 10% brandhout er uit, zonder dat je dossiers hebt moeten maken of voor rechtbanken moet verschijnen, allemaal afgetikt met de ondernemingsraad en met een vertrekregeling. En na de afvloeiing zeg je: het wordt nu toch wel erg krap, en voeg je een jaar later weer een paar talenten toe. Het is een beetje cynisch, maar dit gebeurt gewoon.

Philips is van mening dat ze hiermee slagvaardiger wordt. Dat zou kunnen.
Door hier en daar wat lagen te verwijderen en de focus aan te brengen op operatie.
Jetzt geht los
0
Het wordt steeds gekker met die dr. P alias dr. JV. Eerst typt hij wat onder de naam dr. P en vervolgens reageert hij op zijn eigen bericht onder de naam dr. JV.

1 of 2 keer per dag iets roepen is meer dan genoeg, je hoeft niet de hele dag door berichten met dezelfde strekking te posten.
[verwijderd]
0
quote:

JustRevisited schreef op 27 januari 2023 12:22:

[...]

Vervelend voor de getroffen medewerkers. Maar ik zie in die cijfers dus niet een bedrijf dat alleen maar krimpt. Misschien is het zelfs achterstallig onderhoud.

Eigenlijk zou personeel nooit overbodig moeten zijn, dat zou je al direct moeten constateren en op handelen. Dat gebeurt zelden in grote bedrijven, want dan moet je als leidinggevende voor één slecht functionerend persoon een heel HR traject starten en dossiers opbouwen en noem maar op. Dit kost veel van je tijd en die kun je maar 1 keer uitgeven. (Ikzelf zou die moeite trouwens wel nemen, want onderpresteerders hebben invloed op je hele team).

Ik ken bedrijven waar elke drie jaar een reorganisatie is en managers denken: ik wacht nog wel even. Als je van bovenaf het doel krijgt dat je 10% van je team moet krimpen, dan haal je 10% brandhout er uit, zonder dat je dossiers hebt moeten maken of voor rechtbanken moet verschijnen, allemaal afgetikt met de ondernemingsraad en met een vertrekregeling. En na de afvloeiing zeg je: het wordt nu toch wel erg krap, en voeg je een jaar later weer een paar talenten toe. Het is een beetje cynisch, maar dit gebeurt gewoon.

Philips is van mening dat ze hiermee slagvaardiger wordt. Dat zou kunnen.
Door hier en daar wat lagen te verwijderen en de focus aan te brengen op operatie.
Het werk blijft hetzelfde en je moet het doen met minder mensen en dus neemt de werkdruk alleen maar toe.

Het is überhaupt slecht dat in een organisatie mensen rondlopen die overbodig zijn.
clearfederer
0
Goed om te zien dat PHI en hun nieuwe topman daadkracht tonen.
Natuurlijk is het voor de medewerkers die ontslag boven het hoofd hangt zuur, maar hopelijk vallen die grotendeels binnen natuurlijk verloop.
Ook goed te lezen dat het dividend gewoon gehandhaafd blijft.
Men toont daarmee vertrouwen in de toekomst en gezien de positie van PHI in de markt is dat begrijpelijk en terecht.
Maandag zal er een idd een kleine koersexplosie volgen, dus voor de wachtenden is vandaag nog een mooie kans om daarvan te profiteren.
tjongejonge
1
quote:

Dr. JV schreef op 27 januari 2023 12:07:

[...]

Alleen al in Nederland nu weer duizend ontslagen. Er is duidelijk sprake van krimp bij Philips
Vrees dat Siemens en General Electric er garen bij spinnen. Zie een aan hen verloren marktaandeel maar weer eens terug te winnen....
Jetzt geht los
0
quote:

JustRevisited schreef op 27 januari 2023 11:19:

eerst maar gewoon de boel op orde en zorgen dat we leveren vanuit het orderboek. Er is al zoveel klantvraag die we kunnen invullen ook met de huidige producten en middelen. Ga eerst gewoon cashen en de cashflow op orde brengen.

Als je dan door de storm heen bent. De operatie loopt, er zijn geen wachtlijsten meer, de tijd vanaf verkoop tot levering is korter en de hele zaak rond respironics is gesetteld - of je kunt in elk geval weer leveren - ga dan kijken hoe je weer gaat bouwen.
Ik denk ook dat dit het verhaal wordt maandag. Dit kunnen ze doen met minder personeel. De vooruitzichten zijn dan weer redelijk gunstig.
[verwijderd]
1
quote:

tjongejonge schreef op 27 januari 2023 13:09:

[...]

Vrees dat Siemens en General Electric er garen bij spinnen. Zie een aan hen verloren marktaandeel maar weer eens terug te winnen....
Door het apneu debacle heeft Philips veel marktaandeel verloren en imago schade opgelopen. Dit zal nooit meer goed gemaakt gaan worden. Klanten die overstappen naar de concurrent zie je nooit meer terug.
JustRevisited
2
Als je hier Signify luistert vanaf exact 40 minuten dan is supply chain echt zwaar aan het verbeteren.

www.signify.com/global/our-company/in...

Er wordt gesproken over betere beschikbaarheid van componenten, de inkooptijd is gehalveerd en ook een veel betere beschikbaarheid van internationaal zeetransport. Dus meerdere aspecten van supply chain, zowel de beschikbaarheid van onderdelen maar ook het transport verbeteren.

Wat in het nieuwsbericht op verkeerde been zet is dat het nieuwsbericht op IEX zegt dat het herstel in de tweede jaarhelft komt. Dit is niet juist. Alleen in de eerste jaarhelft heeft Signify een vergelijkingsbasis met een sterk Q1 en Q2 in 2022 en daarna een makkelijkere vergelijkingsbasis. Dir Dit zegt dus niets over de nominale prestaties maar vooral de relatieve prestaties per kwartaal wanneer vergeleken met die van het vorig jaar.
JustRevisited
0
quote:

Dr. JV schreef op 27 januari 2023 13:15:

[...]

Door het apneu debacle heeft Philips veel marktaandeel verloren en imago schade opgelopen. Dit zal nooit meer goed gemaakt gaan worden. Klanten die overstappen naar de concurrent zie je nooit meer terug.
Gelukkig kopen mensen niet elke maand een nieuw apneu apparaat vanwege een ander kleurtje of smaakje.

Wanneer Philips weer de markt op kan dan kan het sowieso rekenen op vraag naar producten omdat vraag nu groter is dan aanbod. Philips is als marktleider weggevallen. En daarnaast nieuwe vraag vanuit nieuwe apneu patienten.
JustRevisited
2
Ik hou rekening met het feit dat er hedgefunds zijn die maandag proberen dit aandeel te beïnvloeden. Zo zag je ook op die ‘UBS dag’ een dikke bestens verkooporder van een paarhonderd K om de koers te sturen en sentiment te brengen.

Zij zullen op de cijferdag zeker voor opening al dan niet met fake orders proberen te zorgen voor een lagere opening. Daarmee ook proberend het nieuws te sturen. Indien je rood opent is de headline “cijfers niet goed ontvangen”. Mocht dit gebeuren dan stap ik verder in dan nu.

Een opening in het rood en slot in het groen zie ik zomaar gebeuren. En dan zitten shorts er nóg verder in en moeten ze dus ook nog maar zien hoe ze die short posities weer zien te sluiten. Fundamenteel zitten ze gewoon tegen de wind in te pissen doordat de supply chain problemen zich oplossen. Hun enige hoop is slecht nieuws aan het juridische front rond Respironics. Dit is nooit uit te sluiten maar de recente onderzoeken wijzen niet die kant op.
RJ 80
1
Interessante gedachtegang Just Revisited. Hier is wel wat voor te zeggen…. Ik begin voor t eerst te denken aan voorzichtig eens wat te proberen ondanks de bekende onzekerheden die ze niet zelf in de hnd hebben momenteel. Misschien vanmiddag nog een kortlopende calloptie aangaan, wel speculatief dan voor mijn insteek in dit fonds momenteel. Dit zijn wel weer de goede stappen die Philips zet, enkel weer verdorie jammer dat het ten koste van (weer) personeel moet gaan……. Maar nu ze zitten waar ze mee zitten snap ik deze stappen wel. Dividenden lijkt me eerlijk gezegd wel het laatste waar philips aan moet denken nu. Hoewel ik me ook kan voorstellen dat ze die ietwat aan willen houden al is het maar als soelaas voor beleggers die immer in philips zijn blijven zitten en mss er zelfs deels van afhankelijk zijn als aanvulling op pensioen of iets dergelijks. Zal niet enkel alleen het financiele plaatje zijn en als dat zo is, dan siert ze dat. Maar dat zou voor mij enige reden kunnen zijn dat dividend (deels) intact te houden. Mag nu geen hoogste prio zijn alleszins.
5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 15:30
Koers 19,460
Verschil +0,355 (+1,86%)
Hoog 19,625
Laag 19,400
Volume 1.074.349
Volume gemiddeld 2.007.455
Volume gisteren 1.379.209

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront