Franse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Algemene waarschuwing voor de Franse aandelen!

184 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Diede
1
quote:

Leefloon schreef op 8 december 2022 11:11:

[...]
Een nieuwe kandidaat: Cybergun.

KV met voorkeursrechten, en mogelijk met gratis fopwarrants als smeermiddel. Misschien, omdat om de 3 maanden de prijs per nieuw aandeel wordt aangepast. Moet je dus niet de pech hebben dat Cybergun blijft dalen, want dan loop je opnieuw achter de feiten aan. De prijs per nieuw aandeel via de voorgenomen warrants ligt nu meer dan 100% boven de prijs van een oud aandeel, en dat is inclusief een VWAP-5 discount van 12%.
Ik stonk er ook in helaas.
Ik dacht, omdat HUGO zelf >20% aandeelhouder is, dat dit een redelijk normale obligatie was.
De strikes zijn namelijk €0,40 en €0,36. (€0,36 is pas na 1 jaar aanpasbaar)

Maar helemaal achterin het persbericht staat de adder onder het gras.
Als je je obligatie overdraagt aan de trust, dan heb je opeens een equity-line-achtig product in handen.
De trust kan de lening namelijk steeds met korting in aandelen omzetten.

Wederom een (bijna) criminele truc van H om zichzelf te verrijken tov de onwetende belegger.
Al kan je dit keer wel soort van mee doen door je obligatie over te dragen aan de Trust.
Leefloon
1
quote:

Diede schreef op 23 april 2021 11:06:

bijvoorbeeld Europlasma.
Wat daalde van vele euro`s tot vele cijfers achter de komma (namelijk €0,0008).

Nu staat de koers weer op €1.
Maar dat komt omdat er een reverse split is geweest.
en de koers daardoor kunstmatig 2.000x verhoogd is. (en aantal aandelen delen door 2.000)
Bijvoorbeeld Europlasma.
Wat daalde van euro tot vele cijfers achter de komma

Nu staat de koers weer op €2.
Maar dat komt omdat er een reverse split is geweest.
en de koers daardoor kunstmatig 10.000x verhoogd is (en aantal aandelen delen door 10.000).

Van 20 miljoen aandelen van vele euro's naar 1 aandeel van €2, dus.
Leefloon
0
Diede
1
Pharnext ook na de split binnen een maand van €0,50 weer naar €0,05.

Gelukkig hebben mensen steeds beter door dat we moeten blijven van deze aandelen.

Helaas is het mechanisme er op gemaakt dat er altijd aanbod kan komen.
En hoe lager de prijs, hoe meer mensen er toch weer in stinken.

Er wordt veel gepraat over de misstanden in crypto.
Maar het mechanisme van de equity-lines is veel erger, maar het mag (blijkbaar allemaal) gewoon...
Leefloon
0
quote:

Diede schreef op 25 juli 2021 17:14:

VERGNET 12/09/2016 -83,45%
Vergnet, met een beurswaarde van krap € 2 miljoen, wordt met € 100 miljoen besprongen door onze vrienden van Negma. Er komt een reverse split van 1:4000.

En ik bezocht dolfines.com met noscript.net. Dan blijft o.a. de teller van het aantal klantenreferenties op 0 staan. Bleef de KV-teller daar maar op 0 staan:

live.euronext.com/nl/resources/notice...
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 21 december 2022 13:39:

Vergnet, met een beurswaarde van krap € 2 miljoen, wordt met € 100 miljoen besprongen door onze vrienden van Negma. Er komt een reverse split van 1:4000.
Daar gaat iets onschuldigs fout. De tabel HISTORISCHE PRIJS toont nog de oude, ongecorrigeerde koersen (momentopname). Iets vergneteten.

Niet de enige Franse (t)erreur. Van de CAC Next 20 ontbreken enkele bestaande varianten (gross return en net return) in de Indices Directory, maar dat geheel terzijde:

live.euronext.com/nl/products/indices...
Bijlage:
Leefloon
1
quote:

Diede schreef op 19 december 2022 16:29:

het mechanisme van de equity-lines is veel erger, maar het mag (blijkbaar allemaal) gewoon...
Toch zijn er, met een per notering verschillend antigif, tegenmaatregelen denkbaar. Dat iets mag, dat iets niet expliciet verboden of gereguleerd is, betekent niet dat de belegger dan vogelvrij is. Het juridische aanknopingspunt tegen bestuurders en/of investeerders is dan niet wát er gebeurt, maar hoe dat gebeurt.

Alleen al bij Euronext Brussel meen ik minstens 2 gevallen te weten (bij ex-Option of bij ex-Thrombo) waarbij het voor beleggers onmogelijk is of was om een waarde per aandeel te bepalen. Dat maakt de werkwijze soms opeens tóch strafrechtelijk zeer relevant. Ondersteunend heb je dan tevens een scheve verhouding tussen woekerwinstjes en risico, en een weleens doelloze reddingswijze die nimmer voldoende aan meerdere relevante marktpartijen werd voorgelegd.

Dat iets mag, of (impliciet ook van toezichthouders) lijkt te mogen, betekent niet het einde van strafrechtelijke en privaatrechtelijke stappen. Ik zal het antigif niet gaan weggeven, ook niet aan Ladide, maar het kan gaan om het indirecte strafbare feit van achtergehouden koersgevoelige informatie en daardoor om de onmogelijkheid om een waarde per aandeel in te kunnen schatten. Door meer variabelen dan alleen een geldbedrag gedeeld door een variabele koers, bijvoorbeeld.

Ook, juridisch een iets moeilijker punt, vallen eigen dumps niet buiten de VWAPs. Je kunt je afvragen of dat redelijk en billijk is. Zo niet, dan mag er een streep door zulke transacties, of desnoods door de hele overeenkomst met zo'n zinloze "redders" van wrakhout.

In België zou ik bijna www.watt-legal.com/investors-nl.html van o.a. Nyrstar willen tippen als leverancier van antigif. Bijna. Omdat het niveau van de klanten past bij hun verdienmodel, en schadevorderingen en dergelijke aan de orde kunnen zijn. Misleiding, onredelijkheid en onbillijkheid, verzwegen koersgevoelige informatie. Dat type aanknopingspunten, rond op zichzelf niet strafbare handelingen. Misschien soms ook misbruik van voorwetenschap met betrekking tot de handel. Ik noemde ex-Option en ex-Thrombo, maar ik verwacht mogelijk fatale bezwaren bij álle relevante Belgische bedrijven aan te treffen. Ook bij dat ene Alychlo-aandeel dat nog geen centenkoers én geen gedroomde deal heeft.
JdeFL
1
Is wat afwijkend van het draadje, maar wie gaat zich geroepen voelen om te klagen. Klein beleggerke? Weinig kans op succes, en duurder dan het potentieel te recupereren verlies. Grote beleggers? Die bewegen toch ook niet?
Als ge het Nyrstar verhaal volgt, daar zit toch wat grond in, geraakt amper vooruit (en o.l.v. beleggers met >10%).
Je kan Negma-LDA-GS aan de kaak stellen, maar dat zijn VS ingezetenen. Dan maar mithra zelf (om er eentje te noemen), maar dat zou in eigen vel snijden zijn.
Tussen theorie (bescherming van de kleine belegger) en praktijk gaapt een gaatje.
Anders: de Nationale BB. Ook een doodlopend straatje... Wat daar al niet geprobeerd is, nougabollen resultaat.
Conclusie: goed volgen waarin je belegt, en op tijd uit de voeten maken bij nattigheid.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 29 december 2022 17:27:

Tussen theorie (bescherming van de kleine belegger) en praktijk gaapt een gaatje.
Ook bij toezichthouders, alhoewel dat soms door lijkt te slaan richting overdrijven. Dat er teveel wordt toelaten, "omdat een aandeel niet beleggingswaardig is", en een negatieve uitwerking op het systeem wordt vergeten. Toch kunnen ook toezichthouders een (gratis) ingang zijn voor strijders, omdat je daar kunt pleiten voor toekomstig (EU-) beleid t.b.v. het systeem. Ze zijn daar soms nog iets teveel bezig met het vorige probleem, en niet met het volgende.

En voor het zetten van juridische stappen, niet zijnde gratis klagen, moet je nog een belang hebben om partij te zijn. Speelt ook een beetje bij Nyrstar, zo'n vraag of je na een stokoude gebeurtenis kunt kopen en dan kunt claimen slachtoffer te zijn van die gebeurtenis. Maar stel, Negma mag niet de laagste van 30 VWAP's gebruiken, zodat nieuwe aandelen met terugwerkende kracht niet €0,01 maar €0,04 Daar worden weinigen rijk van, dus de kosten van procederen zijn dan al snel een probleem. Ja, iets minder verwatering, maar dat is dan weer slecht voor het resultaat per aandeel. Een voorbeeld waar de toezichthouder alerter zou kunnen zijn, met het beschermen van een algemeen belang.

Desalniettemin zou er dus iets tegen te doen zijn, en beter dan hypothetisch. Meer iets voor verenigde aandeelhouders of principiële slachtoffers. Overigens heb ik mijn goede daad voor 2022 reeds gedaan. Een ander nobel doel, met nullen achter de komma. Een rekenmachine laat nu onnodige nullen achter de komma weg. Verdubbel ik buiten de beurs om mijn positie in Crescent, 0, dan is die berekende uitkomst niet langer 0.000000 maar 0.
Leefloon
1
Primeur? Een mogelijk nieuw slachtoffer in Nederland:

www.iex.nl/Nieuws/764014/Grootaandeel...

ABM FN-Dow Jones) Principion Holding, de grootste aandeelhouder van Azerion, heeft een putoptie overeenkomst getekend met LDA Capital. Dit maakte Azerion vrijdag bekend.

Het betreft de verkoop van maximaal 10 miljoen aandelen Azerion. Principion Holding kan deze aandelen in tranches verkopen voor maximaal 50 miljoen euro gedurende een periode van drie jaar.


Mogelijk toepasselijke uitnodiging op de website: "Register for the Azerion Strategy Deep Dive". Naar de giftigheid heb ik echter niet gekeken; ik zag nog geen oorspronkelijke bron. In theorie zou LDA slechts bereid kunnen zijn om oude aandelen over te nemen van een grootaandeelhouder, of wat dan ook. Hoe dan ook trekt LDA richting het noorden. Brrr...

Ah, gevonden. Kon erger:

Today, Azerion has announced that its largest shareholder, Principion Holding BV, has signed a put option agreement with LDA Capital Limited for the sale of up to 10 million ordinary shares in Azerion, with the primary purpose of supporting liquidity of Azerion’s shares and directing part of the proceeds to fund growth in Azerion.

Azerion CEO, Atilla Aytekin, commented: “I am pleased to welcome another institutional investor into Azerion’s shareholder base. On the back of our Strategy Deep Dive in November 2022, we continued engaging with the market and have seen a growing interest from investors in our investment case. For 2023, we envisage to grow our exposure to institutional investors and the liquidity of our stock.”

The put option agreement grants Principion Holding BV the option to sell Azerion ordinary shares to LDA Capital Limited in tranches that can, in aggregate, add up to 10 million shares or €50 million over 3 years. The volume and price of each tranche will be the result of a formula that takes into account Azerion shares trading volumes and price. Principion Holding BV is one of the investment vehicles of Azerion’s founders and holds over 48 million ordinary shares in Azerion.
JdeFL
1
The Company has secured funding for a portion of the Consideration, of up to US$24,950,000 from Rubric Capital Management LP (Investor) by way of the issue of 27,950 convertible notes with a face value of US$1,000 each (Notes) to the Investor.

Gaat over Mayne pharma. Rubric Capital Management LP, nog eentje die actief is in de branche.
Leefloon
1
YVES11
0
Let op hybrigenics doorbraak boven 0.07 wellicht laatste hoog volume laatste dagen,zusterfirma dms stijgt ook weer mooi laaste dagen remember april 2020
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 9 januari 2023 12:13:

Hopium, zou dat meer zijn dan een tekening en een 3D-print van een auto, kan er ook wat van. Dit jaar pas 4 KV's:

live.euronext.com/en/resources/notice...
Inmiddels 5 KV's in 2023. Maar goed, 't is ook al 12 januari. De tijd vliegt.
Aandachtige lezer
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 mei 2021 10:58:

[...]
Diede praat over Franse nep-convertibles.

Net zoals bij Esperite in Nederland.
Zit je ook al in de Franse aandelen?
Leefloon
1
Beetje off-topic, maar in Frankrijk lijkt er eentje te zijn die standaard trouw de laagst mogelijke biedprijs afgeeft bij relevante nieuwe of gewijzigde noteringen. Met voorspelbare aantallen die passen bij kleine beleggers en koersen van € 0,0001, dus deze Fransoos zit potentieel soms te bieden op belangen van tientallen procenten. Ik vrees echter voor deze kleine hobbyhandelaar dat grote aandeelhouders zelden met een gebrekkige kennis van zaken hun effecten zomaar dumpen, met aantallen die de bieder misschien kent van on-topic noteringen met honderden miljoenen of enkele miljarden aandelen.
Bijlage:
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 17 januari 2023 09:58:

in Frankrijk lijkt er eentje te zijn die standaard trouw de laagst mogelijke biedprijs afgeeft bij relevante nieuwe of gewijzigde noteringen. Met voorspelbare aantallen die passen bij kleine beleggers en koersen van € 0,0001,
Bij MASDS mogelijk de moeite waard, voor wie durft te gokken op een nieuwe "shuffle" bij de aandelen (en op 2x daadwerkelijke verhandelbaarheid van de rechten). IIRC op papier van waardeloos (koers onder de uitgifteprijs van € 0,06 van relatief veel nieuwe aandelen) naar € 0,1087 of zoiets, op basis van een recente hoogste koers.
JdeFL
1
Er stond vandaag nog een artikel in de Tijd en op de website van de FSMA waarbij beleggers gewaarschuwd worden tegen aasgierfondsen (zoals Highbridge) die bedrijven in nood voorzien van financiëring.
www.fsma.be/nl/news/de-fsma-waarschuw...
Onderaan ook nog een mededeling aanklikken.
Persbericht 01/02/2023
De FSMA waarschuwt voor uitgiften van vennootschappen in financieringsnood.

Geleend uit het mithra-forum. Toch vrij laat vanwege FSMA. Veel schade is al onherroepelijk.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 2 februari 2023 09:21:

www.fsma.be/nl/news/de-fsma-waarschuw...
Zonder punt erachter, of andere tekens er direct voor of achter, werkt de link wel.
Leefloon
0
Call = put, dus de FSMA vergeet behalve obligaties met een DITM calloptie de putopties (van LDA) te noemen.
184 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront