Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.639 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 ... 778 779 780 781 782 » | Laatste
DeZwarteRidder
1
quote:

Branco P schreef op 22 januari 2023 08:29:

Even serieus, uiteraard is het één grote oplichting. Dat is vanaf het allereerste moment volledig duidelijk. Dat neemt niet weg dat je nog steeds met een bepaalde rationale ernaar kunt kijken. In mijn optiek zal het spel pas voorbij zijn wanneer de initiators van het eerste uur hun zakken afdoende hebben gevuld. Het kan zijn dat dat moment naar voor wordt getrokken doordat overheden verdere maatregelen gaan treffen om (jonge) consumenten te beschermen. En er moeten natuurlijk niet teveel SBF’s de kop op steken, dat doet het imago van Crypto ook geen goed. Op enig moment zal wel de handel steeds verder opdrogen en valt er voor de handelsplatforms niet veel meer te verdienen. Dan loont het ook niet meer om reclame te maken en mensen te betalen om overal en nergens de Crypto te hypen. Hoe lang het nog duurt voordat we dat punt hebben bereikt, dat is de grote onbekende. Tot die tijd kan iedereen een gokje wagen natuurlijk, maar accepteer dat je een groot deel van je inleg, of zelfs je hele inleg, kunt verliezen. Er steekt namelijk geen enkele economische rationale achter Crypto. Ik persoonlijk heb het niet zo op verlies maken dus ik zou iedereen adviseren om op tijd je resterende winst te nemen of op tijd je verlies te beperken!
Crypto's zullen nooit meer verdwijnen, want ze voorzien in een grote behoefte bij een bepaalde groep personen en passen perfect bij de metaverse en AI.

De 'dinosaurussen' op dit draadje zullen vroeg of laat spoorloos verdwijnen.
[verwijderd]
1
En dat schrijft een ridder die nog nooit iemand gezien heeft die met zilver of goud wilde betalen. nepridder!
vdx777
0
quote:

Knife Catcher schreef op 22 januari 2023 20:28:

En dat schrijft een ridder die nog nooit iemand gezien heeft die met zilver of goud wilde betalen. nepridder!
en dat schrijft de Knife Catcher op pagina 666
Straddleman
0
quote:

vdx5 schreef op 23 januari 2023 11:06:

[...]

en dat schrijft de Knife Catcher op pagina 666
Hier pagina 134
DeZwarteRidder
0
quote:

Knife Catcher schreef op 22 januari 2023 20:28:

En dat schrijft een ridder die nog nooit iemand gezien heeft die met zilver of goud wilde betalen. nepridder!
Heb jij wel iemand gezien die met goud of zilver wilde betalen......????
Littletycoon
0
Zo, heb ik ook wat gepost op pagina 666, moest ik van mezelf wel doen vanwege de symbolische waarde van het getal, crypto 666.
[verwijderd]
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 januari 2023 11:40:

[...]

Heb jij wel iemand gezien die met goud of zilver wilde betalen......????
Ja!
Sterker nog, ik heb een tijd gehad dat ik mijn klusjes bij de buurman alleen met zilverern guldens betaald wilde zien. Nederland sloeg zilveren munten tot 1967.
En over inflatie en waardevastheid gesproken: voor een zilveren gulden kocht men in 1967 twee broden. Voor die zilveren gulden koop je nog steeds twee broden al zullen de bakker en de cassiere bij AH misschien raar kijken (dan moet je eerst even die zilveren gulden omwisselen in 4 euro)
HCohen
0
Genesis en exposure(dank @Plein777)

Partners keren geplaagde cryptobeurs Bitvavo de rug toe

Met het faillissement van cryptobroker Genesis neemt de onrust rond Bitvavo toe. Sommige partners van het Nederlandse platform sporen hun klanten aan tegoeden daar weg te halen. Ze verwijten de directie niet transparant te zijn. Ook is er twijfel over afgegeven garanties.

In het kort
Partners van Bitvavo sporen klanten aan crypto's van het beursplatform te halen.
Bitvavo heeft €280 mln uitgeleend aan Genesis, dat uitstel van betaling heeft aangevraagd.
Bitvavo verzekert klanten en partners dat zijn eigen aandeelhouders garant staan voor de miljoenen.
Experts in financieel recht zetten vraagtekens bij de waarde van deze garantie.
Een voor een komen wereldwijd cryptobedrijven in de financiële problemen. Wie de volgende is, blijft een verrassing. Bitvavo? De grootste cryptobeurs van Nederland heeft de afgelopen jaren een lucratief partnersysteem opgebouwd om nieuwe klanten binnen te hengelen. Die commerciële partners maken, vooral online in blogs, reclame en krijgen meestal betaald per aangebrachte klant. Maar wat als zij zich tegen hun belangrijke partner keren?

'Hoewel Bitvavo laat weten dat er geen gevaar is voor customer funds, zijn er genoeg precedenten om toch de kant van voorzichtigheid te kiezen en onmiddellijk alle fondsen uit Bitvavo op te nemen.' De mail van de Belgische Digital Currency Academy (DCA) halverwege december aan zijn klanten is kraakhelder: Bitvavo loopt het risico besmet te raken door de schuldencrisis in cryptoland, dus zet je tegoeden in een privé-portemonnee. Als het Amsterdamse bedrijf zou omvallen, dan heb jij niets te vrezen.

'Not your keys, not your coins', luidt het gezegde in de cryptogemeenschap. Oftewel: je moet de sleutels naar je cryptokluis zelf in de hand houden. Daar zijn je bitcoins, cardano's en solana's veilig. Laat je je portefeuille staan op de rekening van een beurs of broker, kun je zomaar alles kwijt zijn.

Onzekere tijden
Sinds het omvallen van de grote cryptobeurs FTX begin november zijn het onzekere tijden voor cryptobedrijven en -beleggers. Het Amerikaanse Genesis, dat weer werd geraakt door de problemen bij FTX, vroeg afgelopen vrijdag surseance aan. Het Nederlandse Bitvavo had op zijn beurt weer €280 mln aan klantengeld uitgeleend aan Genesis, dat daar rente over betaalde. De vraag is nu of, en zo ja wanneer, die €280 mln nog terugkomt.

Bitvavo's partner DCA adviseert zijn klanten alvast om waakzaam te zijn. Het in België gevestigde bedrijf werkt nog wel officieel samen met Bitvavo, zegt ceo Brecht van Caen. Hij noemt zichzelf een 'oprechte' partner, maar wil ook 'geen blamage' richting zijn achterban. 'Wij raden altijd aan crypto's in eigen beheer te nemen, daar zijn we heel transparant over.'

Hoeveel partners Bitvavo exact heeft, is onbekend. Een internetzoekopdracht levert al gauw tientallen namen op, variërend van zogenoemde financiële influencers op bijvoorbeeld Youtube, studentenverenigingen met een focus op beleggen, crypto-indexfondsen en bedrijfjes die beleggingsdiensten aanbieden. Sommige partnerships werken met 'gesloten beurs', zonder dat Bitvavo hiervoor betaalt, met het idee dat beide partners profiteren van extra klandizie.

Serieus geld

Er zijn ook zeer lucratievere samenwerkingsverbanden, met zogenoemde feeders. Affiliate partners noemt Bitvavo ze. In ruil voor nieuwe klanten geeft het handelsplatform ze een klein deel van de winst. In de voorwaarden van Bitvavo staat dat ze 15% ontvangen van de door de cryptobeurs gerekende handelskosten, pér transactie van iedere door hen aangebrachte klant. Er geldt volgens de voorwaarden een maximum aan commissie-verdiensten van €500 per maand, maar van dat percentage kan afgeweken worden. Als in: wie groot genoeg is, kan serieus geld verdienen.

‘We gaan alle affiliate links overal eruit trekken. (...) We hoeven er geen geld meer op te verdienen’
Koen Stam en Jaro Knoppert van de podcast Lotgenoten haken af als Bitvavo-partner
'Hoeveel je kan krijgen is mede afhankelijk van de omvang van je eigen community', vertelt Jelle van der Steen, oprichter van het online kennisplatform Cryptobieb. Dit bedrijf kan maandelijks 'in principe' een ongelimiteerd bedrag ontvangen van Bitvavo, legt Van der Steen uit. Exacte bedragen wil hij niet noemen. 'Ik durf wel te zeggen dat je er een leuke boterham aan kunt verdienen. En er bestaan partijen die op basis van dit systeem twintig man extra in dienst kunnen nemen.'

Blijven geloven
Het financieel aantrekkelijke partnersysteem geeft partijen een prikkel om te blijven geloven in Bitvavo, en diens garanties. Omgekeerd is het ecosysteem van bedrijfjes en online influencers een fijne voedingsbodem voor nog meer 'verkeer' op het Bitvavo-platform. Hoe meer transacties, hoe hoger de handelskosten van de klanten en dus de beloningen voor de feeders. Ook rekent de cryptobeurs kosten voor iedere storting en opname, die variëren per soort cryptovaluta, en betalingsmethode.

Met andere woorden: de winstmachine van Bitvavo, die in 2021 uit kwam op €139 mln netto, draait op actieve klanten. Die zijn er volgens Bitvavo genoeg. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf al langer ruim één miljoen - actieve - klanten. Dit aantal zou op dit moment zelfs 'per saldo' toenemen, claimt Bitvavo tegen het FD. Wel wordt desgevraagd bevestigd dat sprake is van 'een beperkte toename' van van klanten die digitale valuta in hun privé-portemonnee stoppen.
HCohen
0
Vervolg

De claim van 1 miljoen
Bitvavo is niet transparant over de exacte hoeveelheid klanten, en het verloop van het klantenbestand. Al meer dan een jaar communiceert het bedrijf dat sprake is van ruim één miljoen klanten. Lange tijd werd daarbij meegedeeld dat het specifiek ging over Nederlanders. De Reclame Code Commissie (RCC) oordeelde afgelopen zomer dat deze uiting, gedaan in een tv-spotje, misleidend is, en moet worden gecorrigeerd. Volgens Bitvavo bleek de omvang van het aantal klanten uit de administratie van de systemen, die 'voor een derde complex zijn om te doorgronden'. Om de juistheid van de claim te onderbouwen bracht Bitvavo een door bestuurders ondertekende verklaring in. De RCC wees erop dat niet sprake was van een 'onafhankelijke en controleerbare onderbouwing', en wees erop dat Bitvavo ook mensen als klant meetelt die alleen een account maken, en niet handelen. Opmerkelijk genoeg valt in de media nog steeds te lezen dat Bitvavo één miljoen Nederlanders bedient. Dit is onjuist. Bitvavo geeft nu zelf aan dat het zou gaan om 'ruim boven de één miljoen klanten', waarvan 'circa één miljoen in Nederland'. De RCC heeft recent opnieuw vragen gesteld aan Bitvavo over het aantal gebruikers, maar ziet nog geen reden verdere actie te nemen.
Sinds de problemen bij Genesis vertellen steeds meer klanten op onder meer Twitter dat ze hun crypto's bij Bitvavo weghalen. Bitvavo-ceo Mark Nuvelstijn heeft zijn klanten en partners gerust proberen te stellen met het verhaal dat Bitvavo - indien het aan Genesis uitgeleende geld niet terugkomt - zelf €280 mln op de plank heeft liggen om zijn klanten terug te betalen.

Uit het jaarverslag van 2021 is echter gebleken dat dit niet klopt. Nuvelstijn gaf daarop aan dat de aandeelhouders van het bedrijf een 'commitment' van €125 mln hebben afgegeven. Bitvavo stelt nu dat 'het leeuwendeel' hiervan al is gestort. Op de vraag of sprake is van een lening aan het bedrijf of een schenking, komt geen antwoord.


'Geen actieve herinnering'
Net als klanten, maken sommige partners zich toch zorgen over dit soort onduidelijke communicatie. Twee jongens van vijfentwintig jaar worden er zelfs een 'beetje misselijk' van, zeggen ze in een recente show van hun Lotgenoten Podcast, tegen de ruim 14.000 abonnees. Ook Lotgenoten is een Bitvavo-partner, maar makers Koen Stam en Jaro Knoppert haken af. Ze vergelijken de ceo van Bitvavo weinig flatterend met minister-president Mark Rutte, wiens 'actieve herinnering' nu en dan hapert.

'We gaan wel alle affiliate links overal eruit trekken. (...) We hoeven er geen geld meer op te verdienen', zeggen de Lotgenoten tegen elkaar. Hun abonnees krijgen expliciet instructies om hun crypto van Bitvavo af te halen, en over te zetten naar een zogenoemde 'ledger', een soort externe kluis. De makers van Lotgenoten willen desgevraagd niet in gesprek met het FD.

Als partners twijfelen aan de afgegeven garanties van Bitvavo hebben ze volgens advocaat financieel recht Frank 't Hart mogelijk een punt. Bitvavo heeft zijn klanten in onder meer haar eigen blog weliswaar verzekerd een financiële tegenvaller op te vangen, 'maar wat is die garantie waard?', vraagt 't Hart zich hardop af.

Nauwelijks onder toezicht
Hij vergelijkt het met garanties die de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers gaf aan zijn klanten. Lehman Brothers ging in 2008 failliet, de garanties waren vervolgens weinig meer waard en het domino-effect dat ontstond, wordt gezien als het startpunt van de wereldwijde financiële crisis. 'Een garantie is zoveel waard als de kredietwaardigheid van de persoon die hem geeft', zegt 't Hart. 'Een garantie van een sloeber is niets waard.'

Hoewel een forse groep particulieren hun geld aan het bedrijf hebben toevertrouwd, staat Bitvavo nauwelijks onder toezicht. Het heeft wel een registratie bij De Nederlandsche Bank moeten aanvragen, maar die is eigenlijk alleen geïnteresseerd in de herkomst van het beleggersgeld. 'DNB houdt geen prudentieel toezicht', aldus 't Hart. 'Net als in het verleden toezichthouder Autoriteit Financiële Markten dat niet deed bij effectenlease en de woekerpolissen. DNB zou misschien wel willen, maar mag volgens de wet niet eens kijken naar de financiële stabiliteit van het bedrijf.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1465292/part...
vdx777
0
HCohen 23 januari 2023 19:05

U mag helemaal geen financieel dagblad plaatsen wist u dat niet?
Branco P
0
quote:

Zaphod Beeblebrox schreef op 22 januari 2023 10:57:

[...]

"Regarding the collapse of cryptocurrency exchange FTX, Dimon commented: “I’m not surprised at all. I call them a decentralized Ponzi scheme. The hype around this thing has been extraordinary.”"

Blijkbaar heeft hij het hier niet over FTX.

"Jamie Dimon either has no clue what Bitcoin is, or he knows exactly what it is, yet ridicules and dismisses it out of pure fear of it being the ultimate disruptor to legacy banking’s core business of excessive and egregious fees."

Verder heb ik mij voorgenomen mij niet meer moe te maken aan het onbenul.
Het is heel spijtig maar het niveau is nu eenmaal niet erg hoog op IEX. Niet bij de analisten en eigenlijk nergens niet op deze site.
Nu zijn er genoeg intelligente beleggers in Nederland. Er zijn ook genoeg crypto-enthousiastelingen. Alleen, hier komen ze niet.
Correct, uit de verdere text van het artikel kun je opmaken dat Dimon het over Crypto heeft wanneer hij het heeft over "them". Met "hype" doelt hij overduidelijk ook op Crypto. Dus inderdaad, hij heeft het daar niet over FTX. Dat het ietwat ongelukkig is opgeschreven, daar ben ik het wel mee eens. Maar intelligente mensen, zoals jij en ik, wij hebben door dat Dimon het daar over Crypto heeft.
Branco P
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 januari 2023 13:10:

[...]

Crypto's zullen nooit meer verdwijnen, want ze voorzien in een grote behoefte bij een bepaalde groep personen en passen perfect bij de metaverse en AI.

De 'dinosaurussen' op dit draadje zullen vroeg of laat spoorloos verdwijnen.
Helemaal verdwijnen zullen Crypto niet, maar vehikels om jongvolwassen wat geld uit de zakken te kloppen zijn en blijven het wel. Het zal dus niet eeuwig op de huidige schaal door blijven gaan. Wel zal er genoeg animo blijven om zo nu en dan een of andere (nieuwe) Crypto te laten pieken. Maar 1/5 van de Crypto bestaat ondertussen al niet meer. Men gok is dan een verdere 50% nagenoeg waardeloos is omdat ze nauwelijks of niet verhandeld worden.
DeZwarteRidder
0
quote:

Branco P schreef op 23 januari 2023 19:49:

[...]
Helemaal verdwijnen zullen Crypto niet, maar vehikels om jongvolwassen wat geld uit de zakken te kloppen zijn en blijven het wel. Het zal dus niet eeuwig op de huidige schaal door blijven gaan. Wel zal er genoeg animo blijven om zo nu en dan een of andere (nieuwe) Crypto te laten pieken. Maar 1/5 van de Crypto bestaat ondertussen al niet meer. Men gok is dan een verdere 50% nagenoeg waardeloos is omdat ze nauwelijks of niet verhandeld worden.
Hoe meer flut-crypto's verdwijnen hoe beter.
vdx777
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 januari 2023 09:18:

[...]

Hoe meer flut-crypto's verdwijnen hoe beter.
er komen er meer bij hoor
www.dextools.io/app/en/bnb/pool-explorer
Zaphod Beeblebrox
0
Volgens Coinmarketcap.com zijn er nu 22348 crypto's. Als daar 90% van verdwijnt, wat vrij normaal is bij start-ups, blijven er ca 2250 over. Als je zo nodig nummertje 8765 wilt kopen dan neem je dus wel wat veel risico. Veilig en goed is zoals altijd een index kopen, zeg de top 25, en die elk kwartaal balanceren zodat je met de winnaars blijft zitten. Maar normaal gesproken koop je niks wat niet in de top 100 staat. Zelfs als je daarbuiten gaat kom je niet buiten de top 1000. Bovendien heeft de top 20 iets van 90% van de marketcap van heel crypto, dus als je laag op ranglijst koopt zit je meteen bij hele kleine netwerken. Het feit dat hun market cap zo klein is bewijst meteen dat vrijwel niemand dat spul koopt.
Lepre Chaun
0
Centraal-Afrikaanse Republiek wil af van koloniale munt en werkt aan speciale wet om adoptie van crypto te stimuleren

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft een commissie opgericht die belast is met de taak om bijzondere cryptowetgeving voor het land op te stellen.

In het nieuws: De president van de CAR, Faustin-Archange Touadera, tweette recentelijk het nieuwtje van een cryptowet-commissie voor zijn land. In de werkgroep zetelen deskundigen van verschillende ministeries, zoals die van Landbouw en Mijnbouw en Geologie.

Eerst Bitcoin, dan ‘Sango Coin’, nu… alle coins?

Achtergrond: Door de overheid gepushte crypto-gekte in één van de armste landen ter wereld.

Investeringen in de crypto-economie kunnen ervoor zorgen dat de schatkist van de door burgeroorlogen geruïneerde natie opnieuw gevuld raakt, luidt de redenering.

De CAR, het eerste Afrikaanse land dat van Bitcoin (BTC) een legaal betaalmiddel maakte, heeft sinds juli vorig jaar een eigen nationale digitale munt met de naam ‘Sango Coin’, genoemd naar de taal die in het land gesproken wordt.
Die internetmunt moet, ook volgens de president, het betaalmiddel van de volgende generatie worden. Vooralsnog blijft het verhoopte succes echter uit.
De ‘Sango Coin’ vereiste een minimuminvestering van 500 dollar. “In ruil daarvoor konden beleggers land in het diamantrijke land kopen voor 10.000 dollar, en zelfs het staatsburgerschap van CAR verwerven, voor ongeveer 60.000 dollar”, zo weet het mediaconcern Vice News.
Deze aanbiedingen werden later echter geblokkeerd door het hoogste gerechtshof van het land. Investeerders in de ‘Sango Coin’ zitten momenteel ook “vast” aan hun aankopen; ze kunnen hun munten niet verkopen of inwisselen.

Koloniale munt

Het bredere plaatje: De CAR wil haar afhankelijkheid van een andere munt afbouwen.

Het land is één van de 14 Afrikaanse naties die nog steeds de CFA-frank gebruiken, een weinig populaire munt die stamt uit de koloniale Franse tijd.
Omdat Parijs de druk en de circulatie van de CFA-frank regelt, oefenen de Fransen de facto financiële controle uit over meer dan 180 miljoen mensen in hun ex-kolonies.
Tegenstanders vinden dan ook dat de munt het beste bewijs is van hoe de voormalige kolonisator maar blijft zijn wetten opleggen.

Reactie: Op de vraag van Vice of de 5 miljoen burgers van de CAR de crypto-omhelzing van hun autoritaire regering als positief of negatief moeten ervaren, antwoordt Alex Lilacher, CEO van een Bitcoin-marketingbureau: “Geen van beide, want ik zie (een massale crypto-)adoptie niet snel gebeuren.”

Maar: “een alternatief hebben voor de CFA en een signaal afgeven aan Frankrijk dat de Centraal-Afrikaanse Republiek meer valuta-onafhankelijkheid wil, is in mijn ogen positief”, klinkt het verder.

15 experts #centrafricains issus de plusieurs ministères de mon gouvernement composent le comité chargé d'élaborer un nouveau projet de loi plus complet sur l'utilisation des crypto-monnaies et d'offrir à la RCA cette opportunité unique de développement économique & technologique pic.twitter.com/bZTS8HQxH3
— Faustin-Archange Touadéra (@FA_Touadera) January 20, 2023
Zaphod Beeblebrox
0
quote:

Straddleman schreef op 22 januari 2023 11:59:

[...]
Nou,
als iex een indicator voor je is, vrees ik het ergste voor je cryptoescapades.
Zoveel waarde moet je er nou ook weer niet aan hechten aan wat er hier op het forum geplempt wordt.
Het feit dat het niveau van de commentaren laag is en gespeend is van daadwerkelijke interesse bewijst dat men hier nog niet begrepen heeft dat er, nota bene voor hun eigen ogen, een nieuwe asset klasse ontstaat. Als en wanneer men begint te begrijpen dat er hier wat te gebeuren staat krijg je hele andere vragen en een compleet ander interesse niveau.

Bovendien, als je lang genoeg rondloopt hier, valt het op dat meer crypto haters uit hun holen komen gekropen rond de bodem van de berenmarkt. Zodra ze weer allemaal verdwenen zijn moet je gaan oppassen.
Straddleman
0
quote:

Zaphod Beeblebrox schreef op 24 januari 2023 11:18:

[...]

Het feit dat het niveau van de commentaren laag is en gespeend is van daadwerkelijke interesse bewijst dat men hier nog niet begrepen heeft dat er, nota bene voor hun eigen ogen, een nieuwe asset klasse ontstaat. Als en wanneer men begint te begrijpen dat er hier wat te gebeuren staat krijg je hele andere vragen en een compleet ander interesse niveau.

Bovendien, als je lang genoeg rondloopt hier, valt het op dat meer crypto haters uit hun holen komen gekropen rond de bodem van de berenmarkt. Zodra ze weer allemaal verdwenen zijn moet je gaan oppassen.
De wens is de vader van de gedachte.
Zaphod Beeblebrox
0
quote:

Straddleman schreef op 24 januari 2023 11:43:

[...]
De wens is de vader van de gedachte.
Precies, je ziet het niet en ben zelfs niet bereid te speculeren op de mogelijkheid dat er een nieuwe asset klasse ontstaat.
Er is recent veel te doen over AI. Een deel daarvan gaat zonder twijfel daarvoor gespecialiseerde blockchains op. Maar goed, als je liever digitale tulpenbol blijft roepen, dan moet je dat maar doen.
15.639 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 ... 778 779 780 781 782 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 09:17
Koers 63.350,28
Verschil -2.862,63 (-4,32%)
Hoog 63.350,28
Laag 62.914,09
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront