Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"NPO slaat plank volledig mis met docuserie Planet Finance"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. B_B_B 20 januari 2023 16:46
    Nou ja, alsof jij als "specialist" alles zo goed weet Niels. Ik zou jou ook geregeld miskleunen maken waar je u tegen zegt. Op die manier bezien zou je dus best een standpunt dat alles speculeren en "snel (of langzamer voor de bangerds) rijk worden" is. De een is alleen wat risico avers dan de ander. Ikzelf beleg, eh speculeer, (uh, hoe moet ik het noemen) al decennia, en kan eigenlijk niet anders stellen dat de beurzen en bedrijven een hoge mate van speculatie in zich heeft. Kijk eens hoe de beurzen regelmatig op en neer spuiten zonder nieuws: puur omdat iedereen continu met zijn geld zit te schuiven om ergens anders nog sneller rijk te worden. Beleggen, en in nog sterkere mate speculeren, is in de kern nou eenmaal een vies spelletje, want het gaat altijd over groei, de beste, snelste en meest verdienende zijn. En alle schapen lopen overwegend één kant op, tot ze schrikken en met zijn allen de andere kant op rennen. Ik ben het dus niet oneens met de stelling dat de beurs in essentie een casino is, en mister market uitermate grillig kan zijn. Gezien je 'involvement': begrijpelijk (maar jammer) dat je zo verongelijkt reageert op kritische geluiden waar toch echt ook een kern van waarheid in zit.
  2. Toddemij 20 januari 2023 16:49
    De NPO....het verlengstuk van D'66 die dit land kapot maakt met regeltjes, achterkamertjespolitiek bedrijft en oppositie monddood probeert te maken door partijenverbod of kiesdrempels.
    Sinds zij in de regering zitten is er zoveel extra chaos. Deze documentaire zal een weerspiegeling zijn van overbelichten van ziekelijk kapitaal hebberige mensen. Maar dat beleggen in deze wereld een must is om gewoon inkomen te genereren, een maatschappij/ bedrijven geld verschaft om te investeren daar zal gewoon overheen worden gestapt. Door de negatieve uitersten te belichten polariseren de VPRO / documakers en NPO de samenleving nog meer.
  3. forum rang 5 tradersonly 20 januari 2023 17:07
    Ik vind het niet verkeerd dat ze de uitwassen laten zien. En beleggen hoort saai te zijn en over de lange termijn te gaan? In de kleine twintig jaar dat ik beleg vind ik het allesbehalve saai. Kredietcrisis, eurocrisis, Corona-crisis, inflatie, wilde rente bewegingen.. etc. Allesbehalve saai.
  4. forum rang 7 handyman6 20 januari 2023 17:15
    Een ECB die ons bezweert de rente te moeten blijven verhogen,vanwege te hoge ( kern) inflatie en wel tot boven de 4%, terwijl hun eigen inflatie cijfers maand op maand met bijna 0,5% afnemen?
    Weten ze soms iets meer dan wij?
    Bv dat hun eigen inflatie cijfers gewoon niet juist zijn ? Nml veel hoger.
    Zomaar een gedachte.....
  5. forum rang 9 objectief 20 januari 2023 17:18
    quote:

    handyman6 schreef op 20 januari 2023 17:15:

    Een ECB die ons bezweert de rente te moeten verhogen,vanwege te hoge ( kern) inflatie en wel tot boven de 4%, terwijl hun eigen inflatie cijfers maand op maand met bijna 0,5% afnemen?
    Weten ze soms iets meer dan wij?
    Bv dat hun eigen inflatie cijfers gewoon niet juist zijn ?
    Zomaar een gedachte.....
    Dat de ECB meer weet dan wij is vanzelfsprekend. Het verschil tussen de huidige ECB rentes en de inflatie is nog hemelsbreed.
  6. Geldput 20 januari 2023 17:28
    Planet Finance geeft geen beleggingstips en is ook geen kruistocht tegen bankiers of de rijkste 1 procent, maar kijkt achter de glanzende gevels van het grote geld. Marije Meerman reist langs een bonte stoet van traders, shortsellers en valutagoeroes, door een onvoorspelbare en veelal ondoorzichtige wereld waar rendement lonkt. Een wereld met de reputatie dat je er slapend rijk kunt worden en werkend arm blijft.

    Dit is dus geen cursus beleggen voor Piet. Misschien kun je daar zelf een docu over maken AJ?
51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links