Engie « Terug naar discussie overzicht

Forum Engie geopend

357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Boba Fett
0
Barclays verhoogt het koersdoel van Engie naar € 18,00 van € 17,50. Het koopadvies van dinsdag 26 juli 2022 wordt herhaald.
Boba Fett
0
voda
0
Advies van Citigroup over Engie
Beurshuis Citigroup
Aandeel Engie
Datum 26 oktober 2022
Advies Kopen
Koersdoel 15,50 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 26 oktober 2022 brengen de analisten van Citigroup het beleggingsadvies "kopen" uit voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 15,50 EUR.
Boba Fett
0
Ajay Patel van Goldman Sachs handhaaft zijn positieve mening voor het aandeel met een koopadvies. Voorheen bedroeg het koersdoel 19.50 EUR, maar nu is deze verhoogd naar 21.70 EUR.
voda
0
Advies van J.P. Morgan over Engie
Beurshuis J.P. Morgan
Aandeel Engie
Datum 10 november 2022
Advies Overweight
Koersdoel 24,50 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 10 november 2022 hebben de analisten van J.P. Morgan hun beleggingsadvies voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488) herhaald. Het advies van J.P. Morgan voor Engie blijft "overweight".

De analisten behouden hun koersdoel van 24,50 EUR.
voda
0
Advies van UBS over Engie
Beurshuis UBS
Aandeel Engie
Datum 10 november 2022
Advies Kopen
Koersdoel 15,50 EUR

Detail advies
LONDON (Trivano.com) - Op 10 november 2022 hebben de analisten van UBS hun beleggingsadvies voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488) herhaald. Het advies van UBS voor Engie blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 15,50 EUR.
voda
0
Advies van Deutsche Bank over Engie
Beurshuis Deutsche Bank
Aandeel Engie
Datum 11 november 2022
Advies Kopen
Koersdoel 16,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 11 november 2022 hebben de analisten van Deutsche Bank hun beleggingsadvies voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488) herhaald. Het advies van Deutsche Bank voor Engie blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 15,00 EUR naar 16,00 EUR.
voda
0
Advies van ABN AMRO - ODDO BHF over Engie
Beurshuis ABN AMRO - ODDO BHF
Aandeel Engie
Datum 11 november 2022
Advies Market outperform
Koersdoel 17,50 EUR

Detail advies
PARIJS (Trivano.com) - Op 11 november 2022 hebben de analisten van ABN AMRO - ODDO BHF hun beleggingsadvies voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488) herhaald. Het advies van ABN AMRO - ODDO BHF voor Engie blijft "market outperform".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 17,00 EUR naar 17,50 EUR.
Boba Fett
1
2 nieuwe adviezen:

Credit Suisse verhoogt het koersdoel van Engie naar € 23,00

Het advies van J.P. Morgan voor Engie blijft "overweight".
Het koersdoel wordt door J.P. Morgan verlaagd van 24,50 EUR naar 23,00 EUR.
[verwijderd]
1
Engie-topman Thierry Saegeman sluit verlenging kerncentrales niet uit: "Niets is onmogelijk"

Thierry Saegeman, de CEO van Engie België, houdt de deur op een kier over het openhouden van de kerncentrales Doel 3 en Tihange 4, zoals de federale regering wil. De deadline van 31 december kan alsnog gehaald worden, denkt Saegeman. "We werken constructief verder aan een oplossing", zegt hij in een interview met VRT NWS. Maar daarvoor moet de federale regering eerst nog enkele moeilijke knopen doorhakken.

De tijd dringt voor een akkoord over de verlenging van de jongste kerncentrales. Op 31 december moet de deal afgerond zijn, een deadline die De Croo zichzelf heeft opgelegd. Maar enkele nieuwe ontwikkelingen strooien roet in het eten.

Zo komt de commissie voor nucleaire voorzieningen (CNV) om de drie jaar samen om uit te maken of er voldoende budget is voor de berging van het Belgische kernafval en de afbraakwerken van de kerncentrales in ons land.

Het onafhankelijke orgaan liet onlangs weten dat er dit jaar 3,3 miljard euro extra nodig zal zijn om de kosten het hoofd te bieden. Die som komt bovenop de 1 miljard euro nucleaire rente die Engie moet betalen én de overwinstbelasting die de federale regering in de steigers heeft staan.

Overwinstbelasting

Eerder liet Engie al weten niet gediend te zijn met de beslissing van de CNV. "Zonder een beperking van de kosten en zonder duidelijkheid daarover wil geen enkele goede huisvader in de verlenging van de kerncentrales investeren."

Dat bedrag zou volgens Saegeman te hoog liggen en dreigt Engie "operationeel in rode cijfers te brengen". Engie hekelt ook de het idee van een overwinstbelasting op de elektriciteitsproductie, dat in strijd zou zijn met eerder gemaakte afspraken zoals de nucleaire rente.

Juridische stappen

Engie pleit daarom voor de installatie van een maximumfactuur, een idee dat dan weer gevoelig ligt voor de Belgische overheid. "Afspraken zijn er om gehonoreerd te worden", aldus Saegeman. "We kunnen ons vandaag niet uitspreken over de grootte van een maximumfactuur. Maar de belastingbetaler heeft alle belang bij een maximumfactuur, zij betalen namelijk 40 procent van de kosten voor de berging van het nucleaire afval."

Het bedrijf dreigt er dan ook mee om juridische stappen te ondernemen indien zij alleen de kosten moeten dragen van het kernafval en de overwinstbelasting. "We moeten vaststellen dat andere landen veel meer voortgang hebben geboekt inzake de opberging van het kernafval. Engie moet het afval zelf langer opslaan en de onderzoekskosten voor berging betalen."

Ook de overwinstbelasting zal Engie op kosten jagen, aldus Saegeman. Nochtans boekte het bedrijf recordwinsten van 5,5 miljard euro gedurende de energiecrisis. "Maar als je dat vergelijkt met de operationele bedrijfswinsten, dan duw je met de overwinstbelasting de activiteit in rode cijfers. De winst van nucleaire energie moet altijd voor een stuk terugvloeioen naar de gemeenschap, maar we moeten ook nog winsten overhouden om te investeren."

Deur op een kier

CEO Engie Thierry Saegeman zei dinsdag nog dat hij "het weinig waarschijnlijk acht" dat er dit jaar nog een akkoord rondkomt over de verlenging van de jongste kerncentrales Doel 3 en Tihange 4.

In "Terzake" zet Saegeman de gesloten deur opnieuw op een kier. "We stellen vast dat er vooruitgang wordt geboekt. Niets is onmogelijk, we werken constructief verder aan een akkoord en een oplossing". Het akkoord moet dan wél in de lijn liggen met het principeakkoord dat eerder dit jaar werd afgesloten. Op die manier kan er alsnog rekening gehouden worden met de deadline van 31 december, dat de federale regering zichzelf heeft opgelegd.

www.msn.com/nl-be/nieuws/other/engie-...
Stalin
0
Goedemorgen,

Ik heb me al enige tijd ingelezen in Engie. Aantrekkelijk divident, Nutsbedrijf met relatief lage schulden en natuurlijk in lijn met de langzaam maar zekere transitie naar duurzame energie. Koersdoelen neem ik niet al te serieus meer maar zien er ook prima uit.

Hoe kijken jullie naar dit bedrijf de komende jaren en wat is het sentiment?

Ik overweeg daarnaast om te investeren in ETF's die zich richten op bedrijven in de opkomende markten die 'meehelpen' het klimaatprobleem op te lossen.

Verneem het graag, groeten Lex
[verwijderd]
0
Thierry Saegeman (CEO Engie Electrabel): 'Geen deal betekent geen kernenergie meer in België'


Hoofdeconoom Trends

Het belang van de onderhandelingen over de verlening van de kerncentrales kan niet worden onderschat, zegt Thierry Saegeman, de CEO van Engie Electrabel. "De uitkomst zal een impact hebben op de volgende generatie, de volgende regeringen en de toekomst van kernenergie in ons land."


Onder de kerstboom van Engie liggen dezer dagen geen pakjes maar miljardenfacturen. De Commissie voor Nucleaire Voorzieningen (CNV) vraagt dat Engie 3,3 miljard euro extra stopt in de nucleaire spaarpot voor de ontmanteling van de kerncentrales en de berging van het afval. De federale regering trakteert het bedrijf op een extra overwinstbelasting van 300 miljoen euro. Daarom heeft het beursgenoteerde Engie deze week de financiële markten moeten informeren, hoewel het bedrijf delicate onderhandelingen voert met de federale regering over de verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3. Engie is bereid tot een verlenging, mits er een maximumfactuur komt voor de berging van het afval en mits de staat co-aandeelhouder van die kerncentrales wordt. Vooral het bepalen van de maximumfactuur blijft een harde noot om te kraken, hoewel Engie en de federale regering daarover een intentieverklaring ondertekenden op 21 juli.

trends.knack.be/economie/bedrijven/th...
Boba Fett
0
Vreemd koerverloop gisteren...
Het aandeel won bijna 50c, en zakte daarna terug, vandaag terug in de -
Waar blijven die hoge koersen die alle analisten voorspellen? Afwachten tot 21/2?
Alfonz
2
quote:

Boba Fett schreef op 4 januari 2023 09:39:

Vreemd koerverloop gisteren...
Het aandeel won bijna 50c, en zakte daarna terug, vandaag terug in de -
Waar blijven die hoge koersen die alle analisten voorspellen? Afwachten tot 21/2?
Die vooropgestelde(te)hoge koersen zullen er volgens mij niet komen maar het mooie dividend wel.
voda
1
Advies van Deutsche Bank over Engie
Beurshuis Deutsche Bank
Aandeel Engie
Datum 13 januari 2023
Advies Kopen
Koersdoel 15,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 13 januari 2023 hebben de analisten van Deutsche Bank hun beleggingsadvies voor Engie (ENGI; ISIN: FR0010208488) herhaald. Het advies van Deutsche Bank voor Engie blijft "kopen".

Het koersdoel wordt door Deutsche Bank verlaagd van 16,00 EUR naar 15,00 EUR.
DubbeltjeblijftDubbeltje
2
quote:

Alfonz schreef op 17 januari 2023 12:59:

Wat is er gaande, stevige correctie vandaag.....?
Ik vermoed dat de fors lagere gasprijzen de koers lager zetten.
Een andere reden heb ik ook niet kunnen vinden
Alfonz
0
quote:

DubbeltjeblijftDubbeltje schreef op 17 januari 2023 13:31:

[...]

Ik vermoed dat de fors lagere gasprijzen de koers lager zetten.
Een andere reden heb ik ook niet kunnen vinden
Toch nog altijd een zeer stabiel bedrijf voor de (middel) lange termijn....
Leefloon
0
Geen tip, maar niet-pessimistische durfals zouden naar een just-out-of-the-money short put januari (of februari) kunnen kijken, bij koopbereidheid. Reken bij het minder riskante januari wel even het rendement op jaarbasis uit, want bijvoorbeeld de uitoefenprijs € 12,40 levert nu netto maar een paar euro op. Een voordeel is dat de koers dan niet hoeft te herstellen, aan de onderkant zit nu nog wat veiligheidsmarge, en de "ramp" van de daling van .vandaag ligt achter ons. Op het moment van bekijken ligt een nettorendement rond 20% per jaar, ondanks misschien netto slechts € 5 premie. In een kleine week, dus toch meer dan € 260 per jaar over een onderliggende waarde van € 1.240. Geen tip, en jammer dat de maandelijkse expiratie al voor de deur staat. In werkelijkheid komt het toch nog duidelijk boven 20% per jaar uit, omdat de margin onder € 1.240 zal liggen. Wellicht geschikt voor iemand die eens kennis wil maken met een short putoptie, en bij onverhoopte uitoefening eventueel met een covered call als synthetisch dividend.
357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 15,930
Verschil +0,110 (+0,70%)
Hoog 15,950
Laag 15,735
Volume 6.102.077
Volume gemiddeld 5.835.783
Volume gisteren 4.929.937

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront