Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.549 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 ... 1124 1125 1126 1127 1128 » | Laatste
Blanco rolling
1
quote:

bp5ah schreef op 29 december 2022 23:14:

[...]
Wat betaal je voor gas ?

Btw :

Wat is het gevaar?
Maar aan die extreme flexibiliteit kleeft natuurlijk ook een nadeel. Je weet als consument – zeker nu de prijzen per dag enorm kunnen verschillen – simpelweg niet waar je aan toe bent. Op een slechte dag kunnen je kosten opeens letterlijk met euro's per kuub of kWh omhoogschieten.

www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/533...
Ik heb stadswarmte, gebruik nauwelijks want ik hen een A energie label huis.
Toch is het voorschot voor die warmte ca 200 p/mnd omdat Vattenfall een idioot tarief hanteert voor die warmte die in mijn dorp ook nog eens met normale biomassa is opgewekt
Candelll
4
overzichtje om de dag te beginnen

Amerikaanse gasproductie heeft tijd nodig om te herstellen. Aangezien delen van gasproducerende bekkens de productie met maar liefst 30% hebben verlaagd tijdens de strenge kou, met name het Appalachian Basin, lijkt het erop dat de terugkeer naar het niveau van voor het invriezen enkele weken, zo niet maanden, zal duren, aangezien de Amerikaanse productie seizoensgebonden daalt in het nieuwe jaar.

Rusland verbiedt olie-export aan Price Cap Coalition. De Russische president Vladimir Poetin heeft deze week een decreet ondertekend dat de levering van olie en producten verbiedt aan landen die zich aan het olieprijsplafond houden, waarbij de maatregel van toepassing is op alle stadia van de levering tot aan de eindafnemer en van kracht wordt op 1 februari 2023.

US Refining Eyes Snelle herstart. Raffinaderijen aan de Amerikaanse Golfkust proberen de activiteiten te hervatten in een tiental faciliteiten die hun activiteiten hebben stopgezet als gevolg van de recente bevriezing, in totaal 3,6 miljoen vaten per dag, waarbij Port Arthur en Deer Park minstens een tot twee weken nodig hebben voordat een volledige terugkeer.

ExxonMobil klaagt de EU aan. De Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil (NYSE:XOM) klaagt de Europese Unie aan omdat zij de meevallerbelasting van het blok op oliemaatschappijen betwist, met het argument dat Brussel daarmee haar wettelijke bevoegdheid overschrijdt en beweert dat de heffing verdere investeringen zal ontmoedigen.

Finland krijgt zijn allereerste FLNG-terminal. Het Amerikaanse LNG-bedrijf Excelerate Energy (NYSE:EE) heeft de allereerste drijvende opslag- en hervergassingseenheid van Finland, de Exemplar met een capaciteit van 5 bcm per jaar, geleverd aan de haven van Inkoo, een van de 19 nieuwe FSRU-projecten die in Europa in gebruik zullen worden genomen de volgende jaren.

Trinidad & Tobago Licentieverlening gaat mis. Nadat de diepwatervergunningsronde van Trinidad en Tobago dit jaar slechts vier biedingen (van de 17 beschikbare blokken) ontving van een consortium van BP (NYSE:BP) en Shell (LON:SHEL), bereidt de regering van het eiland zich voor op afwijzing omdat ze niet aan de minimumeisen voldeden.

Witte Huis lanceert EV Truck Credits. In overeenstemming met het IRA-wetsvoorstel van president Biden zal de Amerikaanse regering belastingverminderingen invoeren voor bezorgbedrijven en andere bedrijven die vanaf 1 januari overstappen op elektrische vrachtwagens, met een bereik van belastingverminderingen tussen $ 7.500 en $ 40.000.

De eerste vrachtladingen tussen Venezuela en de VS worden nu geladen. Volgens geruchten in de media zal dit weekend de eerste levering van Chevron-opgewaardeerde (NYSE: CVX) Venezolaanse ruwe olie naar een Amerikaanse raffinaderij plaatsvinden na de recente vrijstelling van het Witte Huis, een tanker geladen met asfaltachtige Boscan-ruwe olie.

Kwantitatieve aanscherping vertraagt ??windprojecten. Het consortium van Shell (LON:SHEL), EDP Renewables en Engie heeft de Amerikaanse regelgevers gevraagd om uitstel van de planning van het 804 MW Mayflower-windpark ten zuiden van Martha's Vineyard, omdat stijgende rentetarieven aanzienlijke uitdagingen vormen voor energie-aankoopovereenkomsten.

Somalië vecht voor zijn jurisdictie. Somalië verwierp een "illegale claim" van Genel Energy (LON:GENL) op olie-exploratierechten in de afgescheiden regio van Somaliland nadat het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde oliebedrijf had aangekondigd dat het geotechnisch onderzoek voor zijn vergunde areaal voorbij is, waardoor de inzet voor de exploratie in Oost-Afrika toeneemt .

China ontvangt meer Amerikaans LNG De Amerikaanse LNG-ontwikkelaar NextDecade (NASDAQ:NEXT) zei dat het de hoeveelheid vloeibaar gas die wordt geleverd onder een termijnovereenkomst met het Chinese ENN Natural Gas (SHA:600803) zal verhogen van 0,5 miljoen ton per jaar naar 2 miljoen ton per jaar, afkomstig van het komende RGLNG-project.

Argentinië heeft pijpleidingen nodig voor schaliegroei. Ondanks de aanleg van een nieuwe gaspijpleiding die medio 2023 in gebruik zal worden genomen, heeft de snelle productiegroei in de Vaca Muerta-schaliewinning in Argentinië ervoor gezorgd dat de gasafname de limiet van 2 Bcf per dag heeft bereikt, wat de behoefte aan nieuwe pijpleidingcapaciteit benadrukt.

Chili vermijdt staking van lithiumarbeiders. Het Chileense SQM (NYSE:SQM), de op één na grootste lithiumproducent ter wereld, waarschuwde na twee maanden van moeizame onderhandelingen voor een staking bij verschillende productie-eenheden in het hele land, maar zijn voorraad blijft dalen na een daling van 11% in de afgelopen 5 handelssessies .

Indiase vraag naar steenkool piekt in 10 jaar Nu het kolenverbruik tot nu toe met 10% jaar-op-jaar is gestegen tot bijna 1,2 miljard ton, zal de vraag van India naar de fossiele brandstof naar verwachting de komende tien jaar stijgen tot het ergens tussen 2030 en 2035 piekt, aldus het ministerie. van kolen en mijnen.
Candelll
0
zo te zien gaan de indexen iets lager openen, voor shell bestens in en op 27 terug lossen.
Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 30 december 2022 08:36:

Carl, futs lager, brent hoger.. (toch) bestens in?
Bestens in op shell koers die reeds hoog staat enkel als 3 indicatoren groen staan olie/dj/goud.
Ik heb shorts 26,80eur van gisteren eruit gedaan op 26,55-26,60-26,65eur had wel gehoopt op 26,45eur maar deze kwam niet het eerste kwartier.
Koers kan weer alle kanten uit en op 26,80 en hoger staan weer nieuwe shortorders.
Succes
bp5ah
0
andre68
0
quote:

bp5ah schreef op 30 december 2022 09:57:

Eindejaarsrally , hele AEX rood net ... , behalve BESI stond nipt groen ....
Mooi. Die zijn dan ook wel weer genoeg gedaald in december.
Roel Walda
0
quote:

Ron-tron system schreef op 30 december 2022 09:23:

[...]
Bestens in op shell koers die reeds hoog staat enkel als 3 indicatoren groen staan olie/dj/goud.
Ik heb shorts 26,80eur van gisteren eruit gedaan op 26,55-26,60-26,65eur had wel gehoopt op 26,45eur maar deze kwam niet het eerste kwartier.
Koers kan weer alle kanten uit en op 26,80 en hoger staan weer nieuwe shortorders.
Succes
Ron-tron system
0
quote:

Roel W schreef op 30 december 2022 10:44:

Hoe gaan jullie short op Shell ?
Hier via cfd short 1/1 op de koers hefboom 5.
Maar je kan ook put opties kopen of call opties schrijven(ongedekt).
Value-eter
0
Heb nog een geschreven call 28 Jan 23. Twijfel beetje wanneer terug te kopen. Negatief waarde is inmiddels redelijk gedaald.
Money Never Sleeps
0
quote:

Roel W schreef op 30 december 2022 10:44:

Hoe gaan jullie short op Shell ?
Turbo short kan ook. Ligt ook aan je broker.
Ik ga bijna nooit short (meestal turbo long), maar een turbo short en long wordt bij mijn rabo gefaciliteerd door BNP Paribas.
Let op je stoploss / hefboom , rentekosten
Opentop
0
quote:

Ron-tron system schreef op 29 december 2022 23:18:

[...]
Energie wordt vooral verbruikt tijdens de wintermaanden en daarom we moeten terug naar de oorsprong van de mens gaan om echt groen te denken;)
Die leefden in Afrika en daar was het nooit koud en dus geen verwarming nodig.
De oplossing is simpel we moeten met zijn allen verhuizen en ik spreek uit ervaring met 5jaar mauritius als vaste plek want geen enkele minuut de verwarming nodig gehad.
Gewoon de gebieden waar je geen verwarming en geen airco nodig hebt gaan industrialiseren en klaar:)
De oplossing is soms veel simpeler dan je denkt.

Eigenlijk ook best raar, dat de emigranten naar de USA bijvoorbeeld naar een plek zijn gegaan waar het klimaat niet bepaald vriendelijk is. Met name zo rond Michigan , zijn veel ex Noord Europeanen.
Je zou toch juist liever een beetje de zon opzoeken.
Up&Down
1
Leuk om te melden. Waarschijnlijk gaan we vandaag, op de laatste handelsdag van het jaar en de laatste dag van BvB, door de grens van 7 miljard uitstaande aandelen heen.
ASK
0
Zou die BvB snel zijn aandelen Shell verkopen.
Als hij dat snel doet heeft hij geen vertrouwen meer in Shell.
Als hij geen aandelen verkoopt kan dit wel eens duiden op vertrouwen in Shell voor de toekomst.
Zo maar wat mijmeringen.
Candelll
0
Poetin zegt dat Rusland nu een van China's grootste olie- en gasleveranciers is
30-12-2022 | 05:09 uur EST

De Russische president Poetin neemt via een videoverbinding in Moskou deel aan een ceremonie waarbij de productie op een gasveld wordt gelanceerd
MOSKOU (Reuters) - De Russische president Vladimir Poetin zei vrijdag dat Rusland een van China's grootste leveranciers van olie en gas is geworden, met 13,8 miljard kubieke meter gas dat via de Power of Siberia-pijpleiding in de eerste 11 maanden van 2022 naar China is verscheept.
In opmerkingen aan het begin van een videoconferentie met de Chinese president Xi Jinping zei Poetin: "Volgens de resultaten van dit jaar is Rusland een van de leiders geworden in de olie-export naar China."

Rusland heeft Saoedi-Arabië vorige maand ingehaald als China's belangrijkste leverancier van ruwe olie.

Poetin voegde eraan toe dat Rusland China's op één na grootste leverancier van pijpleidinggas en de vierde grootste leverancier van vloeibaar aardgas (LNG) is. Hij zei dat de zendingen in december 18% boven de dagelijkse contractuele verplichtingen lagen.

De Russische energie-export naar China is aanzienlijk gestegen sinds Moskou op 22 februari zijn strijdkrachten naar Oekraïne stuurde. 24, waarna westerse landen ongekende sancties oplegden aan Rusland.

Vicepremier Alexander Novak zei op 29 november dat de Russische energie-export naar China dit jaar met 64% in waarde was gestegen en met 10% in volume
Candelll
0
Weet je iedereen is bezig om goedkopere energie in huis te halen, eigenlijk zou "POUTIN" zijn gaskraan en olie volle bak op de markt moeten loslaten, als ik naar de toekomts ga zien en iedereen heeft zonne energie en warmte pompen, en de gemeentes voldoende windmolens hebben, wat gaat hij dan doen met zijn gas en olie.Las gisteren nog ergens dat men voor olie een alternatief zou kunnen hebben......syntetische brandstof...De wereld is in verandering.....

Nu wacht ik op mijn pakje van bol.com ze moeten een pijp leveren, zou gezonder zijn dan sigaretten...
Candelll
1
Meest verhandelde aandeel in 2022 bij Saxo Bank
De gegevens van Saxo Bank schetsen een iets ander beeld dan dat van zijn concurrenten. Daar staat geen techbedrijf op plek één, maar Shell. Met ruim 37% koerswinst is dit met afstand het best presterende AEX-aandeel van 2022. De rest van de top tien meest verhandelde aandelen bij Saxo Bank ziet er als volgt uit: ING, ASML, Philips, Just Eat Takeaway, Besi, ASMI, Aegon, ABN Amro en Prosus. Ook de rest van de top tien kent dus minder techaandelen dan bij Trade Republ
22.549 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 ... 1124 1125 1126 1127 1128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:38
Koers 33,880
Verschil -0,035 (-0,10%)
Hoog 34,090
Laag 33,785
Volume 5.322.034
Volume gemiddeld 7.617.915
Volume gisteren 7.480.978

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront