Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
LTOke
0
quote:

midjj schreef op 6 december 2022 11:45:

PDI geeft een kerstcadeautje!

seekingalpha.com/news/3914100-pimco-d...
Dat is cadeautje 1.
Cadeautje 2 is van Total

Paris, October 27, 2022 – In accordance with the shareholder return policy presented during the investor day on September 28, aiming for a shareholder return of 35% to 40% from 2022, the Board of Directors convened on October 26, 2022 under the chairmanship of Mr. Patrick Pouyanné, Chairman and Chief Executive Officer:

declared the distribution of the third 2022 interim dividend at €0.69/share, equal to the first and second 2022 interim dividends and an increase of 5% from the interim and the final dividends paid for the 2021 financial year,

set the ex-dividend and payment dates of the special 2022 interim dividend of €1/share.
'belegger''
0
Voor Franse aandelen zoals Total scheelt het per broker of ze willen meewerken aan het toepassen van het gereduceerd tarief voor de bronbelasting.
QueSera
0
quote:

midjj schreef op 6 december 2022 11:45:

PDI geeft een kerstcadeautje!

seekingalpha.com/news/3914100-pimco-d...
Zit nu op Madagascar, maar heb toch maar 100 bijgekocht. Ik wilde sowieso nog uitbreiden- maar wilde eigenlijk eerst minder roodstand. Maar nu kon ik het niet laten liggen.

Ik ga binnenkort denk ik wat bijstorten, want de euro krabbelt een beetje op. Eens kijken waar die heen kan en dan ga ik het gat gedeeltelijk stoppen met wat ik hier aan het verdienen ben….
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik ben steeds vaker iets aan het overhangen van DG naar IB: nu ook weer NLY.
Ik laat behoorlijk wat optiepremies liggen door mijn VS aandelen bij DG aan te houden...

Daarnaast vind ik het steeds lastiger worden dat ik opties (op mijn EUR/NL aandelen) die ik wél bij DG heb, niet kan doorrollen: het handmatig terugkopen en weer aankopen met een latere expiratiedatum is voor iemand met mijn talent voor slechte timing vaak veel inefficiënter, dan wanneer ik gewoon kan doorrollen met een limiet.

Het probleem dat DG geen (M)LP's aanbiedt is sinds de nieuwe belastingheffing in de VS waar IB me van op de hoogte bracht echter geen probleem meer: ook bij IB ben ik ze nu van de hand aan het doen (vóór 31 DEC, maar slechte timing speelt me parten...)
@robutrecht: dat lijstje van 6 pagina's waar je naar verwees bevat veel bestaande uitzonderingen (veel LP's die al waren uitgesloten), dus waarschijnlijk zijn er maar een paar extra. Ook al zijn het er maar een paar: het maakt DG er niet aantrekkelijker op...

Wat ik ook irritant vind aan DG is dat je bij een reeds ingegeven order alleen de limietprijs kan aanpassen en verder niets (dus ook niet het aantal of als je per ongeluk een dagorder hebt gevoerd terwijl die doorlopend had moeten zijn: in beide gevallen mag je de order verwijderen en helemaal opnieuw weer invoeren).

Wat wel nog steeds handig is bij DG, is de simpele interface... maar ja, nu ik steeds meer begin te wennen aan IB, is dat ook niet meer zo bezwaarlijk. Dus eigenlijk ben ik mijn posities elke keer weer een stukje bij beetje aan het afbouwen bij DG richting IB...

(*) Voor de dames in het huis heb ik echter geen goede vervanger voor DG... IB is gewoon te omslachtig voor ze/mij. Het inloggen wordt knap ingewikkeld als ik dat voor iedereen met een 2 factor authentication moet doen (ik geef toe: dat is eigenlijk ook de bedoeling bij DG, maar tot nu toe kan ik nog gewoon enkelvoudig inloggen) en ook het bijhouden van dividend vind ik te omslachtig bij DG. Maar ja... misschien moet ik ook voor hen maar eens beginnen aan een 2e account bij IB, want is eigenlijk onverantwoord dat ik geen posities voor ze heb in bijvoorbeeld een fonds als PDI van Pimco (omdat DG dit niet aanbiedt).
Warren II
0
Withholding Tax on Foreign Partners' Share of Effectively Connected Income – IRC Section 1446
A partnership (foreign or domestic) that has income effectively connected with a U.S. trade or business (or income treated as effectively connected) must pay a withholding tax on the effectively connected taxable income that is allocable to its foreign partners. In most cases, a partnership determines if a partner is a foreign partner and the partner's tax classification based on the withholding certificate provided by the partner. The tax rate for such withholding varies depending on whether the foreign partner is a corporation, in which case the rate is the highest rate of tax specified in IRC 11(b). In case of foreign partners that are not corporations, the rate is the highest rate of tax specified in IRC 1. Note: Currently, the withholding tax rate for effectively connected income allocable to non-corporate foreign partners is 37%, and 21% for corporate foreign partners.

Is hier al meer duidelijkheid over?
Is mij toch niet helder wat met deze wetwijziging beoogd wordt...
Het zou misschien ook kunnen zijn dat deze 10% regeling de bestaande 37% heffing vervangt. Dan is het de vraag of het wel zo'n 'slechte' verandering is.
Wel zou je als dit het geval zou zijn niet alleen 10% over je dividenden/distributions kwijt zijn (veel minder dan de huidige 37% dus), maar ook 10 % over de capital gains, hetgeen natuurlijk minder aantrekkelijk is. Aan de andere kant zijn de MLP's in het algemeen meer gericht op het uitbetalen van hoge distributies dan op capital gains m.i.
Maar misschien interpreteer ik het helemaal verkeerd.....

Overigens kan het ms toch nog beter zijn als je een hoog koersrendement hebt gerealiseerd op een van je MLP's dan toch voor 1 januari te verkopen om die 10% heffing te vermijden...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik denk dat die 2 los van elkaar staan: een distribution is nu eenmaal inkomen en wordt tegen het hoogste tarief (37% belast), tenzij je (bij de IRS) kan aantonen dat je in aanmerking komt voor een lager tarief...

Wat er nieuw is, is dat je bij verkoop ook de 10% gaat betalen: volgens IB over de "gross proceeds" (= bruto opbrengsten, wat normaal gesproken staat voor de verkoopwaarde), terwijl de IRS zelf het consequent heeft over "amount realized" (wat zou moeten staan voor de gerealiseerde winst).(*)

Ik ga ervan uit dat IB een verkeerde term heeft gebruikt in de communicatie, maar zelfs als het "alleen maar" 10% over de boekwinst zou zijn, dan nog is het handig als ik vóór 31 DEC mijn LP's van de hand doe. Ik doe dat met pijn in het hart, maar vooral met ET en DMLP heb ik een mooie rit kunnen maken, en voor ET vond ik dat er nog meer in het vat zat, maar die 37% gecombineerd met die 10% maakt het allemaal iets te complex voor mij, dus dan doe ik ze nu (op tijd) van de hand, los daarmee mijn roodstand af (dat scheelt ook weer 5.33% debetrente op jaarbasis) en herbeleg het meerdere in andere stukken.

Ik zit dan overigens wel met een fors gat in de maanden FEB-MEI-AUG-NOV, maar dat ga ik wel weer rustig aan opvullen. Het "mooie" (voor een spreadsheet nerd) is overigens ook dat ik de cashflow stand per 1 JAN bijhoudt in mijn grafiek. Door deze exercitie daalt de stand per JAN23, maar is die stand nog wel (fors) hoger dan JAN22 en JAN21. De lagere USD/EUR koers zorgt óók voor een "iets" (-10% t.o.v. 3 maanden geleden!) lagere JAN23 stand. Hierdoor wordt het voor mij een stuk makkelijker (zo hoop en verwacht ik) om ook gedurende 2023 de cashflow boom verder te laten groeien. Het is toch leuker als ik die jaarlijntjes elke jaar kan laten groeien, i.p.v. dat ze gaan dalen...

I know... dit is spreadsheet geleuter, maar ik wordt daar gewoon heel erg "zen" van...

(*) Mocht ik het verkeerd zien, dan hoor ik dat ook graag, al draait dat denk ik niet meer mijn verkoopbeslissing terug, maar het is altijd goed om te weten als je iets verkeerds ziet
Warren II
0
Ik vrees dat je gelijk hebt AVM. Onderstaande quote viste ik van de website van vermogensbeheerder Charles Schwab. Die geeft duidelijk aan dat het bovenop de 37% komt..
Inhalige types daar aan de andere kant van de oceaan.! Gaat er wel voor zorgen dat buitenlandse investeringen in MLP's flink omlaag zullen gaan lijkt me, maar misschien beogen ze dat wel?

This new PTP withholding tax is separate from the existing 37% withholding for individuals and
30% withholding for entity accounts on payments of U.S. source dividends, interest, and other
income related to PTP securities
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Tsja... ik heb wel eens gedacht dat wij, door te investeren in die MLP's, nog meer profiteerden van de bodemschatten in de VS dan de bevolking in de VS zelf (*). Net zoals wij het in NL het eigenlijk erg vervelend vinden als buitenlandse beleggers verdienen aan de NL energiegebruikers.

(*) Mits we bij de IRS moeite zoude doen om een lager tarief dan 37% te krijgen, stel 15%, dan zouden we in feite 0% belasting betalen. Stel 15%, dan krijgen we via de inkomstenbelasting in NL die 15% weer terug, dus per saldo 0%, omdat die MLP's ook geen vennootschapsbelating hoeven af te dragen. Een Amerikaan moet nog altijd wél "gewoon" inkomstenbelasting betalen over die distributions. Daar staat weer tegenover dat een MLP geen winstbelasting hoeft te betalen, omdat ze eigenlijk een soort nutsbedrijven zijn die speciaal voor gepensioneerden cashflows moeten opleveren: gepensioneerden in de VS moeten zelf hun eigen pensioen verzorgen d.m.v. dit soort beleggingen in hun pensioenrekening. Wij als NL-ers profiteerden daar in feite meer van dan hun eigen bevolking. Jammer dat ze dit "gat" nu dichten...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Misschien blijf ik nog wel vanaf een "afstandje" verbonden met ET en DMLP, door puts te blijven schrijven... het blijven twee fascinerende aandelen die heel goed pasten in mijn portfolio...
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Nog een paar kassaaaa momentjes zo op het einde van het jaar:

Broadcom (NASDAQ:AVGO):
Dividendverhoging van $4.10 naar $4.60/kw (+12%), waarmee de fw dividendyield op de huidige koers van ca $544 op ca 3.4% komt
Zie: seekingalpha.com/pr/19050073-broadcom...

Ares Capital Corporation (NASDAQ:ARCC):
Is al van een paar weken terug, maar ik zag het pas vandaag toen ik de dividendjes ervan verwerkte. Regulier dividend is verhoogd van $0.43/kw (sep) naar 0.48/kw (dec). Let op dat het in jun nog $0.42/kw was en 1 jaar geleden (dec 2021) nog maar $0.40. dit is dus een stijging van ca +12% t.o.v. sep. Dat is al fors maar t.o.v. een jaar terug is de stijging zelfs +20%(!). Als dit niveau kan worden vastgehouden, dan zou dit een forward rendement inhouden van ca 10%.
Zie: seekingalpha.com/pr/18988960-ares-cap...
Daarnaast is er ook een extra dividend van $0.03 dat er (soms) bij komt, maar ik houd er geen rekening mee in mijn sheet voor de verwachte dividenden.

Tegenover dit "dividendgeweld" moet wel worden opgemerkt dat het aantal uitstaande aandelen na 5 jaar van stabiliteit, nu wel weer (best hard) groeit. Zie: www.macrotrends.net/stocks/charts/ARC...
De laatste aankondiging was +8m uitgifte een maandje terug (7/11) en de koers is sindsdien ca -3% gedaald, maar dat scheelt eigenlijk niet zo heel veel met de andere financials. Ik ga er vanuit dat ARCC weet wat ze doen:
"Ares Capital expects to use the net proceeds of this offering to repay certain outstanding indebtedness under its debt facilities. Ares Capital may reborrow under its debt facilities for general corporate purposes, which include investing in portfolio companies in accordance with its investment objective."
--> nu moet je geld binnenharken om goedkoop in te slaan (ik doe in principe hetzelfde, alleen ietsje te laat en op een iets kleinere schaal...)

Wat enig vertrouwen geeft, is dat ARCC de kredietcrisis van 2008 best goed heeft doorstaan: hoewel de koers in 3 jaartijd van een hoogtepunt van ca $20 in 2007 daalde naar een dieptepunt van ietsje meer dan $3(!) en weer terug naar $17 in 2010 (en ca $19 nu). Bleef het dividend altijd uitbetaald worden. Midden in de financiële crisis daalde het weliswaar van $0.42 naar $0.35/kw, maar zelfs op t.o.v. de piekkoers van ca $20 was dat nog altijd een rendement van 7% (en t.o.v. de "alles gaat naar de klote"-koers van $3.30 was het zelfs een rendement van >40%... als ik toen al had kunnen bodemvissen...). Enfin... ik ben ben best blij met ARCC en hoor mijn positie hier eigenlijk in uit te breiden... (had ik eigenlijk begin oktober al moeten doen, maar toen had ik nog niet de "uitverkoopactie" van mijn MLP's...)
QueSera
0
Ik zag net in mijn IB statement dat RNP een special dividend van 1.07 per share uitdeelt!
Het maandelijkse dividend is 0,14 $ (dividendyield 7,6 %), dus reken maar uit! Ik heb helaas nog maar een kleine positie, was nog aan het opbouwen….

RNP is een CEF Cohen and Steers REIT and pref fund.
'belegger''
0
Van Lanschot gaat 20 december 'ex-dividend' met een kapitaalteruggave van €1,50. Dat doen ze wel vaker. Daarnaast werd over 2021 een bedrag van €2 als gewoon dividend uitgekeerd. Maar 2020 was geen goed jaar, daar zal het ingrijpen van DBN bij de banken vast mee te maken hebben. Het aandeel Van Lanschot noteert nu op €22,90. Met het dividend over 2021 betekent dat een dividendrendement van 8,73% en de kapitaalteruggave geeft daar bovenop 6,55%. In totaal zit je dan iets boven de 15%. Maar dat is het verleden. Garantie tot de draaideur van het bankfiliaal.

Bij Amerikaanse aandelen zie ik de gebruikelijke uitbetaling per kwartaal als een voordeel. Ik weet eigenlijk niet of dat gewoon een jaarlijkse beslissing is na de jaarcijfers en dat de uitbetaling enkel wordt uitgesmeerd, of dat er ook wel tussentijds wordt ingegrepen. Met Europese aandelen zit je een heel jaar te wachten tot je weet waar je aan toe bent.
marique
0
quote:

'belegger'' schreef op 11 december 2022 10:43:

(...)
Bij Amerikaanse aandelen zie ik de gebruikelijke uitbetaling per kwartaal als een voordeel. Ik weet eigenlijk niet of dat gewoon een jaarlijkse beslissing is na de jaarcijfers en dat de uitbetaling enkel wordt uitgesmeerd, of dat er ook wel tussentijds wordt ingegrepen. Met Europese aandelen zit je een heel jaar te wachten tot je weet waar je aan toe bent.
Weet niet of bij Amerikaanse aandelen een ander recht geldt maar voor Europese aandelen moet het dividend worden goedgekeurd bij de jaarlijkse AVA. Dus 1x per jaar. Dat dividend wordt dan vervolgens bij sommige bedrijven, zoals Unilever, door 4 gedeeld en per kwartaal als interim dividend uitgekeerd.
Sommige bedrijven werken met een halfjaarlijks interim dividend. Dat dividend wordt eigenmachtig door de RVB beslist bij de halfjaarcijfers (dus zonder uitdrukkelijke goedkeuring van de aandeelhouders) en moet je zien als een voorschot op het slotdividend een halfjaar later.
'belegger''
0
Volgens mij lees ik hier bij bepaalde Amerikaanse aandelen ook weleens over een kapitaalteruggave i.p.v. dividend. Ik vraag mij af of op zo'n kapitaalteruggave dividendbelasting wordt ingehouden. Misschien verschilt dat ook wel tussen NL en VS. Als NL ingezetene krijg je uit uiteindelijk de belasting wel terug op NL en VS aandelen, maar het is toch aardig van de instanties als je het meteen krijgt.
marique
0
robutrecht
0
3 keer KASSAAAAA voor mij:

W. P. Carey (NYSE:WPC) declares $1.065/share quarterly dividend, 0.4% increase from prior dividend of $1.061.
Forward yield 5.39%

Pfizer (NYSE:PFE) declares $0.41/share quarterly dividend, 2.5% increase from prior dividend of $0.40.
Forward yield 3.17%

Bristol-Myers Squibb Company (NYSE:BMY) declares $0.57/share quarterly dividend, 5.6% increase from prior dividend of $0.54.
Forward yield 2.85%
Bob003
0
PIMCO Dynamic Income Fund (NYSE:PDI) declares $0.65/share special dividend.
Payable Dec. 22; for shareholders of record Dec. 15; ex-div Dec. 14.

6.283 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 ... 311 312 313 314 315 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 73,920
Verschil +1,160 (+1,59%)
Hoog 75,660
Laag 73,800
Volume 493.340
Volume gemiddeld 376.904
Volume gisteren 538.179

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront