TKH Group « Terug naar discussie overzicht

TKH 2022

627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
voda
0
Beursblik: solide kwartaalupdate TKH

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) TKH heeft dinsdag een solide update gegeven over het derde kwartaal. Dit oordeelde analist Tijs Hollestelle van ING.

Hollestelle merkte op dat de outlook voor heel het jaar werd gehandhaafd. "Hoewel dit conform verwachting is, geeft dat gezien het huidige uitdagende klimaat toch een goed gevoel", aldus de analist.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal met 16,7 procent en ING mikte voor de tweede jaarhelft op een groei van 12,5 procent, hetgeen een omzetstijging impliceert van 8,5 procent in het vierde kwartaal. "Dit lijkt ons toch wat te conservatief", zo stelde de analist.

De omzetgroei in alle drie divisies was beter dan verwacht en TKH onderstreepte dat zowel de volumes als de prijzen de groei ondersteunden. De volumes stegen met 7,2 procent, terwijl de prijzen met 7,9 procent aantrokken.

Het EBITA-resultaat was dan weer conform verwachting van ING en de bank verwacht geen aanpassingen te hoeven doen aan de EBITA-taxaties voor dit jaar. Voor de operationele winst dit jaar zit ING iets boven de consensus.

ING noemde het geen verrassing dat TKH nog steeds last heeft van vertragingen en productieproblemen. TKH verwacht dat de effecten hiervan aanhouden in de komende kwartalen, wat kan leiden tot meer vertragingen in de afronding van projecten. "Dit kan betekenen dat de winstgevendheid meer dan verwacht onder druk blijft in 2023."

"Al met al een solide update, maar gezien beleggers vooral naar 2023 kijken, verwachten we niet dat het sentiment rond het aandeel zal veranderen."

ING heeft een koopadvies op TKH met een koersdoel van 61,00 euro. Het aandeel daalde dinsdagochtend met 3,8 procent tot 38,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wildboy11
1
quote:

beterwisdanonwis schreef op 15 november 2022 09:51:

prima cijfers TKH en gezien de omstandigheden ook een prima outlook, compliment aan het bedrijf. En de koers, die komt wel weer goed.
De koers moet omlaag daar heeft iex op ingezet gisteren, dus gewoon wat onrust stoken bij wat particuliertjes.
voda
0
Beursblik: recordjaar 2022 verwacht voor TKH

Degroof Petercam handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) 2022 wordt een recordjaar voor TKH Group op het vlak van omzet, winst en orderinstroom. Dit verwacht analist Michael Roeg van Degroof Petercam dinsdag na een kwartaalupdate van het bedrijf.

In het derde kwartaal liet TKH een verdere groei zien van de omzet en de winst, net als in de eerste jaarhelft en ondanks tekorten die op de marges drukten. "De cijfers hadden nog veel beter kunnen zijn als er geen problemen waren met de aanvoerketen", aldus Roeg. "Ondanks deze tegenwind, wordt 2022 een recordjaar voor TKH."

Roeg verwacht op basis van de update dinsdag zijn taxaties voor de omzet en winst in 2022 aan te moeten passen. "Het record orderboek belooft veel goeds voor 2023", zo merkte de analist op. "Bovendien zal de omzetgroei en de marges in Manufacturing Systems verbeteren als de tekorten afnemen, maar dat zal niet van de een op andere dag gebeuren."

Roeg ziet de economische omstandigheden wel verslechteren en de analist verwacht dan ook een cyclische dip in 2023, maar een snel herstel daarna. "TKH wist in het verleden snel te herstellen na een economische crisis", aldus de analist.

Degroof neemt zijn ramingen het het koersdoel voor TKH onder de loep. Het huidige koersdoel is 65,00 euro bij een koopadvies. Het aandeel TKH daalde dinsdag met 5,1 procent tot 38,02 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
objectief
1
quote:

Wildboy11 schreef op 15 november 2022 09:59:

[...]

De koers moet omlaag daar heeft iex op ingezet gisteren, dus gewoon wat onrust stoken bij wat particuliertjes.
Dat zie ik toch anders, je had hun advies van gisteren kunnen opvolgen als particuliertje.
Een duimpje voor IEX is hier zeker op zijn plaats.
Wildboy11
1
quote:

objectief schreef op 15 november 2022 10:04:

[...]

Dat zie ik toch anders, je had hun advies van gisteren kunnen opvolgen als particuliertje.
Een duimpje voor IEX is hier zeker op zijn plaats.
Schandalige actie, zoals koopadviezen bij JET, Galapagos en noem maar op bij koersen die honderden procenten hoger lagen.
zeurpietje
0
Een outlook voor 2023 geven is onder de huidige omstandigheden in de wereld grotendeels natte vinger werk. Was ik CEO zou ik daar heel voorzichtig mee zijn. Daarom ben ik ook geen CEO natuurlijk. Ik zal jullie maar voor zijn. (-:
objectief
0
quote:

Wildboy11 schreef op 15 november 2022 10:15:

[...]

Schandalige actie, zoals koopadviezen bij JET, Galapagos en noem maar op bij koersen die honderden procenten hoger lagen.
Als belegger zou je ook af en toe moeten toegeven, dat je eigenwijs was en het IEX advies niet hebt opgevolgd, omdat je dacht het beter te weten.
ischav2
0
Bij de een is het glas halfvol en bij de andere analist halfleeg. Orderboek groeit verder, weliswaar iets lagere marges, maar als de supplychain verbetert dan kan de marge omhoog en dus de winst fors verbeteren. Opvallend dat de recente verkoop van een onderdeel niet wordt meegenomen. Boekwinst 35 miljoen... zie bericht van 8 november.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

zeurpietje schreef op 15 november 2022 10:36:

Een outlook voor 2023 geven is onder de huidige omstandigheden in de wereld grotendeels natte vinger werk. Was ik CEO zou ik daar heel voorzichtig mee zijn. Daarom ben ik ook geen CEO natuurlijk. Ik zal jullie maar voor zijn. (-:
Toen de wereld nog wat overzichtelijker was, gaf TKH volgens mij ook altijd pas een outlook voor het hele (lopende) jaar bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Het zou dus een behoorlijke trendbreuk zijn om nu in deze onzekere tijd opeens wel alvast naar het volgende jaar te kijken. Daarnaast wordt dat soort lef ook niet eens altijd gewaardeerd, zie Heijmans.

Wat voor mij uit de cijfers blijkt is dat de business zich goed ontwikkelt (autonome volumegroei), de marges (tijdelijk) wat onder druk staan, maar dat het product van omzetgroei vs. margedruk nog steeds leidt tot een absoluut hoger bedrijfsresultaat.

Ik snapte de afzink na de halfjaarcijfers totaal niet. Nadien heeft zich gelukkig wel een redelijk herstel voorgedaan. Wellicht dat er nu wat winstnemingen zijn van partijen die de aandelen in de overdreven afzink hebben opgepikt. De waardering van het aandeel blijft echter vrij laag en de productportefeuille oogt nog steeds aantrekkelijk. Ik zie dus geen reden op deze koers afscheid te nemen; als de koersreactie uitgesproken positief was geweest had ik overigens wel wat afgebouwd, aangezien ik er relatief (te) fors in zit.
Bulletje Rozenwater
0
Afzink koers vind ik overdreven. Dit is gewoon het spelletje: geen trigger voor stijging: dalen omdat de koers al gestegen is.
Ik verwacht wel weer wat herstel de komende tijd, ik kan mij er niet druk om maken.
Jetzt geht los
0
Een overdreven reactie op verder goede cijfers. Wellicht had de markt nog betere verwacht. De verwachtingen voor 2023 zijn ook nog steeds prima. Ik verwacht dat de huidige koers een prima instapmoment is.
Toddemij
0
Tkh koers reageert zo vaak. Maar herstel komt dan daarop met zulke cijfers, dat zie je nu weer. Ik heb een aantal puts geschreven op koersen onder de 34 wat voor mij de technische bodem lijkt. Premies daarop waren nog behoorlijk, vandaar. Voor rond de gemiddeld 30 - 32 euro wil ik ze heel graag hebben. Is gewoon een mooi bedrijf. Waarom ik ze dan nog niet koop? Omdat ik in deze rare wereldeconomie toch erg voorzichtig blijf.
[verwijderd]
0
quote:

Piet schreef op 15 november 2022 11:40:

Zou me ook niks verbazen als we vandaag nog in de plus eindigen
Ga jij er zoveel aanschaffen?
HOBBYMAN
1
Naar mijn mening worden koersen vaak bepaald door factoren die wij niet kennen. Ik vraag me af waarom koers bij bepaalde bedrijven meer dan 10% kan stijgen bij matige cijfers terwijl daar tegenover vaak lagere koersen bij zeer goede cijfers.
Schiet mij maar lek!
Silverline
1
De update gaf geen positief nieuwe info maar een bevestiging van de augustus half jaar cijfers. Hield er al enige rekening zoals ik eerder aangaf. De supply is een marge drukker die doorloopt in 2023 niks nieuws. De verwachting is daarna afneemt. Toch zit er iets positiefs in zoals ook aan gaf nl. dat de order intake op een record staat. Dit is met name het geval voor de smart Manufacturing Systems dus de machine tak. 2022 is vrijwel voorbij en niet meer van belang en moeten ons richting op 2023. De order intake vertaald zich in een hogere omzet en zal de winst toenemen speciaal in de 2e helft. Er komen dan diverse positief samen nl: afnemen supply chain, afwerken van de orders bij de machine tak van 2022 die niet afgerond zijn en door de hogere order intake van 2022 en 2023. Daarnaast krijgen we te maken met een lagere rente door afnemende inflatie. 3 van deze 4 elementen zullen de winst een extra impuls geven. Economisch wat tegenwind moet ik nog zien of dit veel invloed zal hebben. Goede bedrijven kijken er door heen en als de inflatie afneemt in 2023 kijkt men alweer naar 2024 en 2025 voor investeringen. Dus ik zie een toename van de winst in 2023 die wel 15% hoger kan zijn dan over 2022. Bij dit scenario hoort een koers die duidelijk hoger ligt dan de huidige om maar niet direct een koersdoel te noemen maar ergens volgend jaar zou 50-55 haalbaar moeten zijn.
MOEdig Voorwaarts
4
Focus op smart werpt opnieuw vruchten af voor TKH

TKH boekte solide resultaten voor het derde kwartaal, met een omzetstijging met 16,7% op jaarbasis. De groei werd gestimuleerd door alle segmenten en werd enigszins afgeremd door tijdelijke vertragingen bij Tire Building Projects. De brutowinstmarge daalde op jaarbasis met ongeveer 150 basispunten tot 12,2% door hogere grondstofprijzen en beperkingen in de toeleveringsketen. Dat resulteerde in een bescheiden EBITA-groei van 4,4% op jaarbasis. Maar de orderportefeuille blijft groeien, gesteund door de versnelling van de energietransitie, digitalisering en fabrieksautomatisering, merkt KBC Securities-analist Thibault Leneeuw.

Cijfers per divisie

TKH Group levert producten voor industrie en telecomnetwerken en produceert machines voor bandenfabrikanten. Het creëert technologieën voor Smart Vision-systemen, Smart Manufacturing-systemen en Smart Connectivity-systemen. Deze technologieën worden gecombineerd met intern ontwikkelde software om one-stop-shop-oplossingen en geïntegreerde plug-and-play technologiesystemen te bieden.

Het bedrijf is goed gepositioneerd in snelgroeiende markten, waar het zich richt op megatrends met betrekking tot industriële automatisering, de energietransitie, digitalisering en veiligheid & beveiliging. En dat werpt zijn vruchten af, want alle segmenten droegen bij aan de omzetgroei, al hadden lockdowns in China, verstoringen in de aanvoerketen en geopolitieke ontwikkelingen een negatieve impact op de omzet.

Smart Vision-systemen
De verkoop van smart vision-systemen steeg met 20% op jaarbasis, omdat de toeleveringskettingen minder haperden. Bovendien was er een positieve impact door vertragingen in de eerste jaarhelft. Zowel machine vision en security vision vertoonden groei, vooral in fabrieksautomatisering en de batterijmarkt. De brutowinstmarges stegen ten opzichte van de eerste jaarhelft.

Smart Manufacturing systemen
Er was een omzetstijging van 5,5% ten opzichte van het derde kwartaal van 2021. De groei was beperkt door tijdelijke vertragingen in Tire Building (bandensystemen) als gevolg van beperkingen in de toeleveringsketen. Dat werd vermeld in augustus en is dus geen verrassing. Dat resulteerde in een daling van de brutowinst vergeleken met de eerste jaarhelft, terwijl de orderontvangst op een hoog niveau bleef in het derde kwartaal.

Smart Connectivity systemen
De omzet steeg met 21,6% op jaarbasis. De energietransitie was een belangrijke groeimotor met sterke vraag naar onze energieconnectiviteitssystemen, wat leidde tot een hogere productie en dito bezettingsgraad. De digitalisering profiteerde van de aanhoudende hoge investeringen in glasvezelnetwerken in Europa. Het prijsniveau van glasvezel begon te verbeteren in vergelijking met de eerste helft van dit jaar als gevolg van de antidumpingrechten van de EU op de invoer van glasvezelkabels uit China. Voorts was er een aanzienlijke groei in gespecialiseerde connectiviteitssystemen voor de machinebouw- en robotica-industrie. De brutowinstmarge daalde op jaarbasis wel omwille van grondstofprijseffecten.

TKH’s vooruitzichten voor 2022

Volgens het persbericht blijven de vraag en het orderboek sterk, waardoor de vooruitzichten voor de hele tweede jaarhelft positief blijven. Die stelling moet natuurlijk, zoals dat gaat voor zowat alle bedrijven, gelezen worden in het licht van de blijvende geopolitieke onzekerheid, in combinatie met uitdagingen in de aanvoerketen. Concreet zou de bedrijfswinst (EBIT) moeten kunnen landen op 136 à 144 miljoen euro, tegenover 113,9 miljoen euro in 2021. Dat cijfer kan tippen aan de verwachting van Thibault Leneeuw (136,9 miljoen euro).

Die vooruitzichten vallen mooi samen met de vooruitzichten die begin dit jaar werden meegegeven. Daarin liet het management van TKH weten dat het een verdere organische omzet- en winstgroei verwacht in al haar segmenten.

Smart Vision: een aanhoudend sterke vraag naar 2D- en 3D-Machine Vision en een geleidelijk herstel voor Security Vision.
Smart Manufacturing: de orderontvangsten voor Tire Building moeten op een hoog niveau blijven en de omzet in Care zal groeien dankzij de INDIVION technologie.
Smart Connectivity: snelle groei in energie-infrastructuur en stijgende digitaliseringsomzet.
KBC Securities over TKH

Thibault Leneeuw is ervan overtuigd dat de fundamenten voor het merendeel van TKH's technologische oplossingen sterk zijn. Het gaat onder meer om expertise op het gebied van Vision & Security, communicatie, machineautomatisering, robotica en kabelsystemen voor offshorewindmolenparken.

TKH heeft ambitieuze middellangetermijndoelstellingen voor de zeven verticale markten, die volgens Thibault Leneeuw niet alleen een superieure groei kennen, maar ook een sterk margeprofiel en een groter prijszettingsvermogen.

Op basis van het waarderingsmodel en winstscenario voor de komende jaren blijft de opwaartse trend een erg aantrekkelijk gegeven voor beleggers die op zoek zijn naar goed geprijsde aandelen. TKH wordt verhandeld tegen 7x EV/EBITDA voor 2022, wat neerkomt op een korting van 25% ten opzichte van de 10,9x en 10,4x in 2019 en 2020, voor de coronapandemie. Thibault Leneeuw heeft een “Kopen”-advies voor de aandelen met een koersdoel van 55 euro.

www.bolero.be/nl/analyse-en-inzicht/blog
Jetzt geht los
0
Zojuist alles van de hand gedaan. Toch nog een leuke winst behaald. Nu ga ik even aan de zijlijn staan en stap niet eerder weer in dan als de aex weer onder de 630 staat.
Dividend Collector
2
quote:

stocktrader schreef op 11 november 2022 16:08:

Hebbuh we zin an dinsdag?

Stocktrader wel!!! :-)

Ik verwacht dinsdag 41-45 euro.
Ben je alweer door naar het volgende aandeel nu je voorspellingen niet zijn uitgekomen?
HenkdeV
0
quote:

HOBBYMAN schreef op 15 november 2022 12:03:

Naar mijn mening worden koersen vaak bepaald door factoren die wij niet kennen. Ik vraag me af waarom koers bij bepaalde bedrijven meer dan 10% kan stijgen bij matige cijfers terwijl daar tegenover vaak lagere koersen bij zeer goede cijfers.
Schiet mij maar lek!
Omdat verwachtingen worden overtroffen of omgekeerd.
627 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 40,680
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 40,820
Laag 40,400
Volume 42.192
Volume gemiddeld 86.725
Volume gisteren 42.192

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront