Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uw Douche van Koets: nomineren maar!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Bulletje Rozenwater 11 november 2022 10:38
    De westerse centrale banken natuurlijk!
    Eerst de huizenprijzen jaren met 20% laten stijgen met gratis geld. Wat kan er mis gaan? Wel waarschuwen dat de beurzen veel te hoog staan, daar hebben de centrale bankiers geen schuld aan, wel en belerend vingertje voor de markt.
    En als het misgaat oeps.. Nou ja, dan trekken we aan de noodrem om een recessie te veroorzaken. U verliest uw baan om het systeem te redden.
  2. Laurent10 11 november 2022 11:03
    Ik nomineer meneer Powell / de Fed, voor het besturen van de allesbepalende rentes, anno 2022, op basis van CPI/inflatiegetallen die bol staan van lagging indicatoren (de huizenmarkt daalt al maanden in de VS, maar in het CPI staat Shelter gisteren nog steeds op +0,8% MoM door lagging indicatoren als OER.)
  3. eddygoed 11 november 2022 16:46
    Dit jaar hoef ik niet lang na te denken, onze regering. Volgens een rechterlijke uitspraak heft de belastingdienst ten onrechte vermogensbelasting over spaargeld hebben. Alleen mensen die bezwaar gemaakt hebben, krijgen teveel betaalde belasting terug. En de rest dus niet, want de bezwaartermijn is verstreken.

    Belachelijke uitvluchten van onze regering: 'bestuursrechtelijk klopt dit', 'we hebben het geld niet', etc. Dit voelt en is echt niet goed, en maar vreemd vinden dat het vertrouwen in de overheid laag is.
    Praktisch houdt het in dat je bij je belastingaangifte moet bekijken of er mogelijk ten onrechte belasting wordt geheven. Onmogelijk, dus gewoon er standaard maar een bezwaarschrift bij doen. En dat bij iedere aangifte, jaar in jaar uit.

    Normaal gesproken zou ik ook een nr 2 en nr3 nomineren, maar die komen niet in de buurt van onze overheid.
  4. [verwijderd] 16 november 2022 10:00
    Jammer om te lezen dat er zoveel kinderachtige reacties richting Niels geplaatst worden.
    Een analist is geen waarzegger en kan er ondanks gedegen analyse naast zitten, net zoals u of ik.
    Bovendien was afgelopen jaar een bizar beleggingsjaar, met globale en marktontwikkelingen die niemand op 1 januari had kunnen voorspellen en waarin de meeste beleggers veel geld verloren hebben.. Dat is zuur, maar hoort erbij..

    Ik heb nog nooit een advies van een analist blind opgevolgd, maar luister wekelijks met plezier en interesse naar de IEX podcast.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links