Marel « Terug naar discussie overzicht

Forum Marel geopend

296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Berenberg haalt Marel van kooplijst
Koersdoel omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft maandag het advies voor Marel verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 6,60 euro naar 4,60 euro.

Marel profiteerde het afgelopen jaar flink van de investeringsdrang onder klanten, zoals voorzien, maar de winstgevendheid was een teleurstelling, aldus analist Fraser Donlon. "En er is weinig reden om op korte termijn een duidelijke verbetering te verwachten", voegde hij toe.

"Gezien de premie waartegen het bedrijf noteert, besluiten we om het advies te verlagen naar Houden", verklaarde Donlon.

De analist verlaagt zijn taxaties voor de komende drie jaar met gemiddeld 20 procent vanwege een combinatie van onder meer lagere marges en hogere rentelasten. "Er komen betere instapmomenten", verwacht Berenberg.

Het aandeel Marel sloot vrijdag op 4,23 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Blub
0
Morgen de cijfers,

Bedrijf heeft ontslagronde doorgevoerd, orders zijn er voldoende. Ben benieuwd hoe de effectievere bedrijfsvoering heeft uitgepakt op de cijfers.
Zelf heb ik een positie ingenomen en denk ik dat er goede verwachtingen en cijfers komen.

Gisteren ging de koers met groetere volume omhoog, dit kan zijn dat posities zijn ingenomen. Vandaag blijft de omzet laag. Stukken vasthouden lijkt erop

Verder is er niet veel te vinden. Op naar morgen... Succes
voda
0
Marel introduceert nieuw bedrijfsmodel

Door ABM Financial News op woensdag 2 november 2022
Views: 1.425

(ABM FN-Dow Jones) Marel introduceert een verfijnd bedrijfsmodel om zich beter te kunnen positioneren voor toekomstige groei en om winstgevendheid op lange termijn te verzekeren. Dit maakte de fabrikant van slachtmachines woensdag nabeurs bekend

Focus First noemt het bedrijf zijn verfijnde bedrijfsmodel. Het bedrijfsmodel heeft zeven bedrijfsdivisies: Pluimvee, Vlees, Vis, Retail and Food Service Solutions, Service, Software Solutions en Plant, Pet and Feed.

Daarnaast formaliseerde het bedrijf een uitvoerend bestuur dat uit zes leden bestaat om "focus, snelheid en schaalgrootte te garanderen", zei Marel.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Marel boekt lagere winst

Door ABM Financial News op woensdag 2 november 2022
Views: 1.241

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft het afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt op een hogere omzet. Dit maakte de fabrikant van slachtmachines woensdag nabeurs bekend.

Het concern zei in een toelichting op de cijfers dat de marktomstandigheden uitdagend blijven vanwege aanhoudende verstoringen in de toeleveringsketen en hoge inflatie, wat resulteert in inefficiënties in de productie en hogere kosten is verband met tijdige levering.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 8,9 miljoen euro, in vergelijking met 23,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 331,9 miljoen euro in het derde kwartaal van 2021 naar 450,6 miljoen euro.

Het concern meldde tevens een nieuwe driejarige termijnlening van 300 miljoen dollar te hebben afgesloten.

Outlook

Marel mikt op een geleidelijke opbouw van de omzet en operationele prestaties in 2022 en 2023, gebaseerd op een sterk orderboek met betere prijs/kosten-dekking in de nieuwe bestellingen.

Om dit te kunnen realiseren introduceerde het concern in een separaat persbericht een verfijnd bedrijfsmodel met zeven bedrijfsdivisies. Daarnaast formaliseerde het bedrijf een uitvoerend bestuur dat uit zes leden bestaat om naar eigen zeggen focus, snelheid en schaalgrootte te garanderen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
voda
0
Advies van ING over Marel
Beurshuis ING
Aandeel Marel
Datum 07 november 2022
Advies Houden
Koersdoel 3,60 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 november 2022 hebben de analisten van ING hun beleggingsadvies voor Marel (MAREL; ISIN: IS0000000388) herhaald. Het advies van ING voor Marel blijft "houden".

Het koersdoel wordt door ING verlaagd van 4,60 EUR naar 3,60 EUR.

Op 2 februari 2022 publiceerde Marel zijn jaarresultaten.
voda
0
07:14
*Berenberg verhoogt advies Marel van Houden naar Kopen
07:14
*Berenberg handhaaft koersdoel Marel op 4,60 euro
voda
0
Beursblik: Berenberg zet Marel op kooplijst

Koersdoel blijft 4,60 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag het advies voor Marel verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel 4,60 euro blijft.

De marges van Marel hebben in 2022 een dieptepunt bereikt, terwijl het aandeel 18 procent slechter presteerde dan de brede markt sinds de adviesverlaging van Berenberg in augustus. De risico's staan nu meer in verhouding met het verwachte rendement, aldus Berenberg, met een koerspotentieel van 30 procent.

Volgens Berenberg hebben analisten die aan de verkoopkant zitten inmiddels hun ramingen aangepast. Marel mikt zelf op een EBIT-marge van 16 procent en 3 miljard euro aan omzet in 2026. Dat is volgens Berenberg wellicht wat te ambitieus, maar 2,6 miljard euro is volgens de bank wel haalbaar, door een combinatie van autonome groei en overnames.

Het aandeel Marel sloot dinsdag op 3,63 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Marel boekt lagere winst

Omzet wel tientallen procenten hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft het afgelopen kwartaal een langere winst ondanks een flink hogere omzet geboekt. Dit maakte de fabrikant van slachtmachines woensdag nabeurs bekend.

CEO Arni Thodarson sprak van een transformatiejaar met verstoringen in de toeleveringsketen en verschuivingen in het consumentengedrag.

De omzet steeg met ruim 33 procent op jaarbasis van 367,4 miljoen euro naar 489,2 miljoen euro. Het bedrijf haalde het afgelopen kwartaal voor 413,4 miljoen euro aan orders binnen.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam meer dan 41 procent hoger uit op 77,9 miljoen euro, in vergelijking met 55,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 18,5 miljoen euro, tegen 28,5 miljoen euro een jaar eerder.

In heel 2022 boekte Marel een nettowinst van 58,7 miljoen euro op een omzet van 1,7 miljard euro. In 2021 bedroeg de winst nog 96,2 miljoen euro op een omzet van bijna 1,4 miljard euro.

De EBIT-marge daalde van 11,3 procent in 2021 naar 9,6 procent in 2022.

Eind december had Marel een schuldratio van 3,6. Het bedrijf wil terugkeren naar een schuldratio van minder dan 3.

Outlook

Marel streeft voor de periode 2017 tot en met 2026 op een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 12 procent, autonoom aangevuld met overnames. Het bedrijf voorziet dat de markt jaarlijks met 4 tot 6 procent groeit.

Het management van Marel verwacht dat de basiswinst per aandeel sneller zal stijgen dan de omzet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: resultaten Marel beter dan verwacht

Door ABM Financial News op woensdag 8 februari 2023
Views: 1.709

(ABM FN-Dow Jones) De vierdekwartaalcijfers van Marel waren beter dan verwacht en weerspiegelden een herstel van de EBIT-marge. Dit zei analist David Kerstens van Jefferies volgend op de resultaten van het concern woensdag nabeurs.

De EBIT-marge herstelde in het vierde kwartaal naar 12,4 procent, in vergelijking met 10,3 procent in het derde kwartaal en 6,3 procent in het tweede kwartaal, waarmee Marel op schema ligt om de doelstelling van 14 tot 16 procent tegen het einde van 2023 te bereiken, zei de analist.

Marel boekte in het vierde kwartaal een 33 procent hogere omzet van 489,2 miljoen euro, wat 6 procent boven consensus was. Daarentegen steeg de orderintake met 3 procent tot 413,4 miljoen euro, wat 2 procent onder consensus was. De EBIT steeg met 49 procent tot 60,9 miljoen euro. Dit was dan weer 35 procent boven consensus, aldus de analist.

Jefferies hanteert een Houden advies op Marel met een koersdoel van 3,75 euro. Het aandeel Marel sloot woensdag op 3,62 euro.

Bron: ABM Financial News
effegenoeg
0
TheWatchman
0
.......suit yourself, effegenoeg ....
Ik vind dit (persoonlijk) een 'Buy & hold'- aandeel ;-)
voda
0
07:29
*Jefferies verhoogt koersdoel Marel van 3,75 naar 4,50 euro
07:29
*Jefferies handhaaft Houden advies op Marel
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Marel

Naar 4,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Marel verhoogd van 3,75 naar 4,50 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de bank.

Jefferies voerde enkele wijzigingen door op basis van de resultaten over het vierde kwartaal, die een beter dan verwachte marge van het bedrijfsresultaat (EBIT) liet zien van 12,4 procent. Dit suggereert volgens Jefferies oplopende volumes, een verbeterde efficiëntie en een betere kostenbeheersing.

Ook de omzet was over het vierde kwartaal beter dan verwacht, volgens de bank door hogere prijzen.

Op basis van de cijfers en de waardering stelde Jefferies vast dat het aandeel tegen een korting wordt verhandeld van 5 procent ten opzichte van sectorgenoten.

Het aandeel Marel sloot donderdag op 4,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
effegenoeg
0
quote:

TheWatchman schreef op 9 februari 2023 13:03:

.......suit yourself, effegenoeg ....
Ik vind dit (persoonlijk) een 'Buy & hold'- aandeel ;-)
Ik kan je veel vertellen over de gehanteerde term.
Kijk even op de grafiek sinds de introductie.
voda
0
Grootste investeerder in Nederlandse voedingsindustrie
Slachtmachinebouwer Marel uit IJsland zet tanden in robotisering en software
Door GERT VAN HARSKAMP

Updated Gisteren, 19:38
Gisteren, 19:30
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Na Unilever en FrieslandCampina is het de grootste investeerder in onderzoek en ontwikkeling in de Nederlandse voedingsindustrie, het IJslandse Marel. Het bedrijf zit midden in een transitie naar investeringen in software en robotica, maar in Nederland is het nog steeds leidend in vleesverwerking. Een positie die de IJslanders ondanks de krimp van de veestapel niet in gevaar zien komen.

Werknemer op de productielocatie van Marel in Dongen ANP/HH

Hoewel Marel niet direct op het netvlies van de consument staat, is de kans groot dat het stukje kip op het bord geslacht is met een machine waar de IJslandse investeerder geld in heeft gestoken. Zo kocht Marel in 2012 de productie van kippenslachtmachines in Boxmeer dat daarvoor van Stork was. De IJslanders maken kippenslachtmachines in Dongen.

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique in Nieuwkuijk over, een bedrijf dat verpakkingsmachines maakt voor de vlees en voedingsindustrie en verwerkingsmachines, zoals een speksnijder voor spekreepje. Met Marel als eigenaar is Sleegers beter in staat de markt van verwerkingsmachines voor kant-en-klaar meu’s.

BEKIJK OOK:
’Meer nieuwe beursgangen in 2020’

Omzet
Marel zag afgelopen jaar zijn omzet met ruim een kwart stijgen tot €1,7 miljard, blijkt uit vorige week gepresenteerde cijfers. Grofweg de helft van de inkomsten komt uit pluimvee, 30% uit vleesverwerking en de rest uit vis, plantaardige producten en diervoeding.

Hoewel Marel, dat actief is in dertig landen, geen financiële gegevens op landenniveau verstrekt, schetst een woordvoerder hoe belangrijk Nederland is. „De beursnotering in Nederland en dat een derde van de zevenduizend werknemers in Nederland werkt, zegt veel over de footprint in Nederland.”

BEKIJK OOK:
Marel brengt ethisch dilemma naar Damrak

Veehouderij
Ingrepen in de Nederlandse veehouderij hebben op de activiteiten van Marel in Nederland geen invloed, aldus de woordvoerder. „In Nederland neemt het vlees misschien wel af, maar wereldwijd niet. We verkopen de machines wereldwijd.”

De Russische invasie heeft de winstgevendheid afgelopen jaar wel onder druk gezet. De brutowinstmarge voor aftrek rente en belastingen (ebit) kwam over het hele jaar uit op 9,6% tegenover 11,3% in 2021. Daarbij moet aangetekend dat Marel het laatste kwartaal een recordomzet van €489 miljoen boekte en met een ebit-marge van 12,4% de winstgevendheid in de laatste drie maanden behoorlijk wist te verbeteren.

Ceo Arni Oddur Thordarson stelt echter wel dat de investeringsstrategie op de schop gaat en de IJslanders meer gaan investeren in robotisering en automatisering. In 2026 wil het bedrijf de helft van zijn omzet uit ’software en service’ halen.

www.telegraaf.nl/financieel/635008258...
voda
0
09:51
*ING verhoogt koersdoel Marel van 3,60 naar 4,10 euro
09:51
*ING handhaaft Houden advies op Marel
voda
0
Beursblik: ING verhoogt koersdoel Marel

Schuldvermindering gaat ten koste van het dividend.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft dinsdag het koersdoel voor Marel verhoogd van 3,60 naar 4,10 euro met een onveranderd Houden advies, na een sterk laatste kwartaal van een moeilijk 2022. Dit bleek uit een rapport van analist Tijs Hollestelle.

De analist verwacht een omzetgroei van 8,5 procent in 2023, waarvan 3,2 procent autonoom, voornamelijk gedreven door een hogere vraag in de divisie die zich richt op gevogelte. De vraag naar vlees- en viseiwitten zou de komende tijd onder druk kunnen blijven staan door de inflatiedruk, denkt Hollestelle.

Marel heeft aangegeven de schuld in 2023 te willen terugbrengen, wat Hollestelle als positief beschouwt. Maar de eerste stap daartoe ging wel ten koste van het dividend, dat aanzienlijk onder de schatting van ING uitkwam. Waar de bank rekende op 3,01 eurocent per aandeel, krijgen aandeelhouders slechts 1,56 eurocent uitgekeerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ava Marel keurt alle agendapunten goed

Door ABM Financial News op woensdag 22 maart 2023
Views: 1.460

(ABM FN-Dow Jones) De aandeelhouders van Marel hebben woensdag tijdens de jaarvergadering hun goedkeuring gegeven aan alle agendapunten. Dit meldde het concern woensdag nabeurs na afloop van de bijeenkomst.

De jaarvergadering keurde onder andere een dividend goed van 1,56 eurocent per aandeel voor 2022 goed.

Bron: ABM Financial News
296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:18
Koers 3,260
Verschil -0,010 (-0,31%)
Hoog 3,270
Laag 3,230
Volume 41.883
Volume gemiddeld 458.144
Volume gisteren 395.472

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront