Facebook « Terug naar discussie overzicht

Meta 2022

189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Rider
0
quote:

Han 2 schreef op 8 oktober 2022 17:23:

Volgens Everything Money is Meta een Buy 150-200 range; Adobe 150-200; Fedex 50-100;
Tecnnisch is het echter nog steeds een vette sell.
Dus heel tegenstrijdig. Ga maar eens kijken of 26 oktober nog nieuws brengt.....suc6.
Zeker een mooie prijs om in te stappen momenteel.
nine_inch_nerd
1
quote:

Rider schreef op 8 oktober 2022 21:53:

[...]

Zeker een mooie prijs om in te stappen momenteel.
Bzm. Kleine plukjes.
Succes.
Han 2
0
Great video, I think Meta has extreme value. People love to hate on Mark, but this is a highly profitable business, with half the population of the world on its platform, with no debt and the founder still involved… for a fwd PE of 10. Insane.
Han 2
1
WAIT and See.

95% of Meta's revenues is advertising. At least 2 major streaming platforms ( DIsney, Netflix) announced expanding their business to advertising and I think this increased competition will pressure the market shares and profit margins of mature companies such as Meta and Google. Plus, I think Meta is facing a tone of ethical and political regulation headwinds, Apple blocking their trackers and anti monopoly regulators preventing any promising acquisition like they did in the past. Unless they make it in the metaverse which i don't fully understand how, they could melt way more. For these reasons, I am not very bullish neither on Google. What do u think Daniel ?
Meta is not for me for now. With all their integrity and honesty issues. They may be producing a miss leading reports while still staying within the legal frame.
No trust.
Google is still a good business in my eyes. I don’t think a company like Netflix or dismay can have an impact on Google\

To me this Meta's situation looks a lot like the google glass experiment of 10 years ago. If Mark achieves his goal meta will go 4 / 500% up. if not, Meta is still one of the best business in the world and the amount of money it can make if they start monetizing all their products is just insane.
Problem is when the market is offering or atleast should be offering so many other better risk free businesses… why would I invest in a company which is confusing in terms of business model, too much political and high competition. Just a nah for me when it comes to Meta. I would rather go for Alphabet.
Han 2
0
17.836 weergaven 27 sep. 2022 Meta stock is EXTREMELY cheap as their core advertising business trades at UNDER 10X EARNINGS! Is this a VALUE TRAP? Is Meta's business a melting ice-cub? Why does it trade at such a cheap valuation? If Zuckerberg can reaccelerate growth, where does META stock go from here?
Rider
0
nine_inch_nerd
0

Meta komt met nieuwe VR-headset voor de thuiswerker


Het Amerikaanse techbedrijf Meta Platforms heeft dinsdag de nieuwste virtual reality-headset van het bedrijf onthuld, de Meta Quest Pro. Het is een nieuw uitstapje van bestuursvoorzitter Mark Zuckerberg in de wereld van duurdere virtual reality (VR)-apparaten.
De Meta Quest Pro is de meest recente headset van het bedrijf in een productlijn die eerder als Oculus bekend stond. Het nieuwste apparaat kost $1500, drie keer de prijs van de oudere Quest 2. Met de Meta Quest Pro richt Meta zich op werkende professionals. Hoewel er van de Quest 2 naar schatting 15 miljoen stuks zijn verkocht, associëren veel mensen VR nog steeds met gamen, een verbinding die Meta lijkt te willen vermijden bij de nieuwste headset.
Sommige nieuwe functies van de Quest Pro zouden met name handig zijn voor mensen die vergaderingen in VR doen, terwijl ze op afstand werken. Het apparaat bevat technologie die gezichtsuitdrukkingen en oogbewegingen kan volgen en die bijvoorbeeld kan worden gebruikt om avatars menselijker te maken, zodat gesprekken in VR persoonlijker aanvoelen. Het apparaat heeft ook wat Meta een 'full-color mixed reality-ervaring' noemt. Daarbij laten camera's aan de buitenkant van de headset gebruikers de wereld om hen zien en worden afbeeldingen over elkaar gelegd terwijl ze het apparaat dragen
© Het Financieele Dagblad
nine_inch_nerd
0
Meta’s metaverse haalt eigen verwachtingen niet

Meta's belangrijkste metaverse voor consumenten, voldoet niet aan de interne prestatieverwachtingen, volgens interne documenten die The Wall Street Journal heeft ingezien. Meta streefde aanvankelijk naar 500.000 maandelijkse actieve gebruikers in Horizon Worlds tegen het einde van het jaar, maar het huidige cijfer is minder dan 200.000, volgens het rapport.
nine_inch_nerd
0
Meta’s virtuele wereld is voorlopig eenzame plaats

Vorige week pakte Meta’s CEO Mark Zuckerberg met een update uit over zijn plannen met de metaverse. Ondertussen blijft het op zijn eigen virtuele wereld "Horizon Worlds” wel akelig stil. Uit een interne nota, waar de krant Wall Street Journal de hand op wist te leggen, blijkt dat er minder dan 200.000 maandelijks actieve bezoekers zijn in het virtuele land van Meta en diens entree voor consumenten in de digitale wereld, geeft financieel-econoom Tom Simonts mee.

Van 500.000 naar 280.000

Meta mikte bij de lancering op 500.000 maandelijks actieve gebruikers op Horizon Worlds tegen het einde van dit jaar. En parcours de route werd dat cijfer al flink neerwaarts bijgesteld. Dat de teller vandaag op minder dan 200.000 staat en er sinds de lente een aanhoudend dalende trend van het aantal bezoekers werd opgetekend, is weinig hoopgevend voor Meta. De groep heeft nochtans een bijzonder grote vijver om uit te vissen. Via WhatsApp en Instagram bereikt Meta zo’n 3,5 miljard maandelijks actieve gebruikers.

Sad world

Wat de schaarse gebruikers in Horizon World aantreffen, lijkt hen bovendien maar matig te boeien. Wie wel opdaagt komt volgens de interne nota na een maand niet meer terug. Ook zou slechts 9% van de gebouwde werelden ooit door minstens 50 gebruikers bezocht zijn. De werelden worden zelfs nooit bezocht. Een “lege wereld is een trieste wereld” klinkt het bij het schaarse aantal gebruikers. Die kunnen geen werelden vinden die ze leuk vinden of andere mensen om mee om te gaan, terwijl ze het uiterlijk van de avatars ook al niet leuk vinden. Ze hebben ook gezegd dat andere gebruikers zich slecht gedragen.

De trage start van Facebook

Zo’n cijfers zijn niet direct hoopgevend voor de metaverse, al is het natuurlijk nog vroeg dag om nu al een balans op te maken van Zuckerbergs visie. Meta blijft alleszins overtuigd dat de metaverse de toekomst van de informatica is en dat haar inspanningen op dat gebied altijd bedoeld waren als een meerjarenproject.

Ondertussen worden de werknemers wel aangepord om zelf meer tijd te gaan spenderen op het platform. Het is echter nog maar te betwijfelen of Zuckerberg zich veel zorgen maakt over de trager dan verwachte acceptatiecijfers van Horizon Worlds. Ook Facebook was immers niet onmiddellijk een schot in de roos. Zodra het vliegwiel echter aan het draaien ging, ging het wél bijzonder snel.

Toch niet alleen op de wereld

De metaverse wordt natuurlijk niet enkel door Meta Platforms bevolkt. Vanuit verschillende hoeken is er interesse voor de virtuele wereld. Wat te denken van JP Morgan die een lounge opzette in Decentraland, een 3D virtuele wereld browser-gebaseerd platform. Nike ziet ook duidelijk graten in de virtuele wereld als wingewest en nam na de lancering van Meta Platforms door Zuckerberg het digitaal sneakerbedrijf RTFKT over waarmee ze NFT-schoenen kunnen maken en verkopen op Nikeland, een virtuele wereld gemodelleerd naar zijn hoofdkwartier op het videospelplatform Roblox. Concurrent adidas kon niet aan de zijlijn blijven staan en pakte ondertussen ook met een metaverse-initiatief uit.
nine_inch_nerd
0
Microsoft en Meta gaan Office 365 leveren in de Metaverse

Meta Platforms, opgericht door Facebook's Mark Zuckerberg, werkt samen met softwaregigant Microsoft om veel Office 365 apps op te nemen in Meta's VR platform. Deze stap is bedoeld om bedrijven te verleiden hun activiteiten online te verplaatsen.

Microsoft CEO Satya Nadella zei dat de Teams-software zal samenwerken met Meta's "Quest" en debuteerde onlangs tijdens Meta's Connect 2022 evenement op 11 oktober de "Quest Pro" VR gear. Hiermee kunnen gebruikers vergaderen in een virtuele ruimte die een directiekamer nabootst.

Typische Microsoft office suite programma's zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en SharePoint zullen ook toegankelijk worden gemaakt in Meta's VR. Nadella zei ook dat het streamen van een Windows Cloud PC naar Meta's headsets een toekomstige functie zal zijn.
nine_inch_nerd
0
Facebook moet Giphy weer verkopen
Door ABM Financial News op 18 oktober 2022 14:35


(ABM FN-Dow Jones) Facebook-eigenaar Meta Platforms Inc. moet gifjes-platform Giphy weer verkopen, omdat de deal de keuze voor social media gebruikers in het Verenigd Koninkrijk beperkt en de innovatie van display-advertenties vermindert. Dit meldde de Britse Competition and Markets Authority dinsdag.

Het definitieve besluit van de toezichthouder volgt op een eerdere soortgelijke uitspraak van de CMA uit december vorig jaar. Het Competition Appeal Tribunal handhaafde in juli al het besluit van de CMA.

"Deze deal zou de concurrentie op twee markten aanzienlijk verminderen. Het heeft al geresulteerd in de verwijdering van een potentiële uitdager in de Britse display-advertentiemarkt, terwijl Meta ook de mogelijkheid krijgt om zijn substantiële marktmacht op sociale media verder te vergroten", zei de CMA bij monde van voorzitter van het onderzoek Stuart McIntosh.

"De enige manier waarop dit kan worden aangepakt, is door de verkoop van Giphy. Dit zal innovatie in digitale advertenties bevorderen en er ook voor zorgen dat gebruikers van sociale media in het VK blijven profiteren van toegang tot Giphy", aldus McIntosh.

Facebook kocht Giphy in mei 2020 voor 315 miljoen dollar.
Rider
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 18 oktober 2022 16:04:

Microsoft en Meta gaan Office 365 leveren in de Metaverse

Meta Platforms, opgericht door Facebook's Mark Zuckerberg, werkt samen met softwaregigant Microsoft om veel Office 365 apps op te nemen in Meta's VR platform. Deze stap is bedoeld om bedrijven te verleiden hun activiteiten online te verplaatsen.

Microsoft CEO Satya Nadella zei dat de Teams-software zal samenwerken met Meta's "Quest" en debuteerde onlangs tijdens Meta's Connect 2022 evenement op 11 oktober de "Quest Pro" VR gear. Hiermee kunnen gebruikers vergaderen in een virtuele ruimte die een directiekamer nabootst.

Typische Microsoft office suite programma's zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en SharePoint zullen ook toegankelijk worden gemaakt in Meta's VR. Nadella zei ook dat het streamen van een Windows Cloud PC naar Meta's headsets een toekomstige functie zal zijn.

Mooie samenwerking!
nine_inch_nerd
0
Here's what analysts are expecting from META:
- Revenue: $27.4B
- EPS: $1.88
- Facebook Daily Active Users: 1.86B


Vanavond na 22:00u cijfers.
Wordt nu al meegetrokken (naar beneden) met de andere techs MSFT/GOOG.
nine_inch_nerd
0
Meta heeft opnieuw last van inzakkende advertentiemarkt
Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram, WhatsApp en Quest, heeft in het derde kwartaal op jaarbasis opnieuw een omzetdaling geboekt. Het is voor de tweede keer op rij dat Meta minder omzet behaald, een noviteit in de geschiedenis van het bedrijf. De achteruitgang van de advertentiemarkt is de oorzaak.

Meta is voor zijn omzet grotendeels afhankelijk van advertentie-inkomsten. Die markt is door de macro-economische uitdagingen als inflatie aan het krimpen. Het aantal advertenties, in jargon impressions, groeide nog wel met 17%, maar tegelijk zakten de tarieven met 18% ten opzichte van vorig jaar.

De omzet bedroeg $27,7 mrd, 4% procent minder dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De omzet ligt wel binnen de marge die Meta bij het vorige kwartaal voorspelde. Toen liet het bedrijf weten dat de omzet in het derde kwartaal uit zou komen tussen de $26 mrd en $28,5 mrd. De operationele winst zakte met 46% tot $5,6 mrd.

Gebruikerscijfers lieten wel een lichte groei zien. Maandelijks gebruiken 3,71 miljard mensen minstens een van de sociale apps van Meta, 4% meer dan vorig jaar.

Het leek er vorig kwartaal nog op dat dat sociale media meer last hadden van de veranderende advertentieklimaat dan zoekmachines. Maar eerder deze week kwam ook Alphabet, het moederbedrijf van Google, met tegenvallende cijfers. Ook de zoekmachine van Google en Youtube blijken niet immuun te zijn voor de afzwakkende advertentiemarkt.
VforVermogen
1
Alleen in Meta beleggen als je echt gelooft dat al die investeringen gaan lonen, anders wegwezen.
tampert
0
er is gewoon superveel turbulentie op de beurs. vroeger zou je denken dat dit het begin van het einde zou zijn, zo'n fikse daling, maar op het moment is het allemaal anders. kan zo weer herstellen morgen.
189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 22:00
Koers 501,790
Verschil -0,010 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 67.665
Volume gemiddeld 17.164.402
Volume gisteren 8.120.593

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront