Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2022

110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
JK Dutch
0
Hele markt dondert in elkaar en Corbion blijft liggen. Het blijft een bijzonder aandeel, teveel afgestraft mss de laatste maand
JK Dutch
0
Gaat Corbion extra emissie doen?
Wat betekent dit voor de koers?

Beloofd niet veel goeds
Toddemij
0
quote:

Toddemij schreef op 10 augustus 2022 18:33:

Bedrijfsresultaat - 16% naar 59 milj. Corbion had eind juni een schuldratio van 2,6 naar 3 3. Nou sry maar deze cijfers kunnen mij niet bekoren. En dan gaan we nog een zware periode tegemoet. Ik vind dit aandeel op de slotkoers boven de 31 nog duur. Zie het nog wel verder zakken naar 28 euro.
Nu 2 maanden verder, koers onder de 28 en de geluiden m.b.t. een emissie worden steefs luider. Je kunt je capaciteit wel flink uitbreiden maar je negatieve kasstroom wordt steeds hoger in dit economische landschap met stijgende energiekosten en suikerprijzen. Zelfs op dit nivo durf ik mijn handen nog niet te branden aan het aandeel, zeker niet nu DSM voorlopig druk bezig is om met zijn Zwitserse fusiepartner te integreren en een overname van Corbion nog steeds een droom is. Bovendien is bij een stijgende rente het dividendrendement nog steeds vrij laag en dekt de vrije cashflow de payout niet eens.
profeetM
0
De analist van Berenberg ziet mogelijk een emissie van €100 mio eraan komen bij Corbion. Is dit niet wat overdreven? Iemand een mening?
Toddemij
0
quote:

profeetM schreef op 7 oktober 2022 10:24:

De analist van Berenberg ziet mogelijk een emissie van €100 mio eraan komen bij Corbion. Is dit niet wat overdreven? Iemand een mening?
Gezien hun schuldenpositie en daarmee de oplopende rente zou dat idd niet vreemd zijn. Juist nu is het mijden van bedrijven met een hoge schuldenlast belangrijk. En wie zegt dat de capaciteitsuitbreiding geheel benut gaat worden als het economisch tegen gaat zitten in de wereld. Allemaal onzekerheden .
JK Dutch
1
quote:

Toddemij schreef op 7 oktober 2022 16:00:

[...]

Gezien hun schuldenpositie en daarmee de oplopende rente zou dat idd niet vreemd zijn. Juist nu is het mijden van bedrijven met een hoge schuldenlast belangrijk. En wie zegt dat de capaciteitsuitbreiding geheel benut gaat worden als het economisch tegen gaat zitten in de wereld. Allemaal onzekerheden .
Goeie analyse, hoge schuld en investeren in toekomstige capaciteit nu teveel risico dat je lastig gewaardeerd krijgt in een hogere koers.
Mijden tenzij je wellicht speculeert op een daling of gelijkblijvende koers.
voda
0
Meer omzet en resultaat voor Corbion
Outlook 2022 herhaald.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet en het resultaat zien oplopen, maar de marge 100 basispunten zien dalen. Dit bleek donderdagochtend uit de cijfers van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

De netto-omzet steeg over de verslagperiode met 35,5 procent naar 1.080 miljoen euro. Autonoom betekende dit een stijging met 23,8 procent. Alle divisies droegen bij aan deze stijging, volgens CEO Olivier Rigaud, maar de topman merkte wel zwakte op in PLA.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBITDA) steeg met 25,8 procent tot 142,8 miljoen euro, autonoom een plus van 7,1 procent. De bijbehorende marge daalde echter van 14,2 naar 13,2 procent.

Outlook

De omzetgroei voor dit jaar wordt door Corbion nog altijd geschat op 20 tot 25 procent autonoom. Deze groei is volgens het bedrijf vooral te danken aan prijsverhogingen en een betere mix.

De aangepaste EBITDA-marge komt naar verwachting nog altijd uit aan de onderkant van de bandbreedte van 12 tot 15 procent.

Corbion herhaalde ook prognose voor de investeringen, die dit jaar uitkomen op 200 tot 230 miljoen euro.

Het aandeel Corbion sloot woensdag op 26,84 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
PJ
0
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Corbion
Naar 38,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor het aandeel Corbion verlaagd van 47,00 naar 38,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Dit bleek uit een analistenrapport van de bank na publicatie van de resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar.

Degroof Petercam verklaarde de koersdoelverlaging door te wijzen op de onzekerheid over de financiële positie van Corbion en de lagere verhoudingen tussen de toonaangevende parameters ten opzichte van sectorgenoten.

De bank beoordeelde de resultaten over het derde kwartaal als beter dan verwacht met een autonome omzetgroei van 23,8 procent, waar Degroof Petercam vooraf uitging van 15,8 procent. Voor de EBITDA had Degroof Petercam 39,1 miljoen euro over het derde kwartaal in de prognose opgenomen, terwijl Corbion donderdagmorgen met 41,6 miljoen euro naar buiten kwam.

Degroof Petercam verwacht de taxaties voor de onderneming te verhogen op basis op de beter dan verwachte omzetontwikkeling en de operationele resultaatvorming. Daar staat wel een een lagere verwachting voor de PLA-samenwerking tegenover.

Het aandeel Corbion noteerde donderdag op een groen Damrak 1,1 procent hoger op 27,14 euro

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JK Dutch
0
Corbion heeft een flinke stijging achter de rug, de Q3 cijfers hebben geen indruk gemaakt, de EBITDA marge loopt 1% terug, dit zie je in resultaten terug. Daarnaast zie je dat het beeld technisch ook verslechterd. Ik verwacht nu eerst (in ook een dalende trendlijn) een terugval richting 24,24 (de meest recente bodem) die dan getest zal worden. Daaronder de dalende trendlijn als volgende weerstand.

Let op, ook qua financiering is Corbion erg gevoelig.
voda
0
Beursblik: focus op doelstellingen bij beleggersdag Corbion
Bank sluit andere parameter niet uit.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo richt aanstaande donderdag bij de beleggersdag van Corbion op een aantal punten, waaronder de doelstellingen van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

"Het zou kunnen dat de doelstelling verschuift van marge naar absolute getallen als het om het operationeel resultaat (EBITDA) gaat. Verder bestaat er bij beleggers nogal wat zorg over de schuldpositie van de onderneming. Ik ben benieuwd of de ontwikkeling van de joint venture met Totalenergies aan de orde komt en wat de status van omega-3 in de toekomst kan worden", aldus analist Robert Jan Vos van de bank.

ABN AMRO heeft een Outperform advies voor het aandeel Corbion met een koersdoel van 35,00 euro.

Het aandeel Corbion noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,8 procent lager op 29,54 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
JK Dutch
0
Het aandeel stijgt al lange tijd en komt van heel ver, ik heb zo’n onderbuik gevoel dat er ook bij het minste we een buikschuiver gaan maken.
Zorgen zitten rondom schuldpositie en de vraag hangt boven de markt of er een extra emissie gaat plaatsvinden. Spannend of er donderdag daar iets over genoemd gaat worden.
JK Dutch
0
Vandaag en gisteren komen in de verschillende indicatoren verkoopsignalen naar boven.
Stochastic, RSI en MACD geven verkopen aan, ook de lange termijn trendkanaal zit de koers in het dalende kanaal aan het eind van een stijging en lijkt de bovenkant trendkanaal nu een weerstand te vormen.

Ik verwacht dat we nu omlaag gaan en kan de informatie fundamenteel dit mss versnellen. TA technisch nu even niet aankomen denk ik. Iemand input hierop dan hoor ik graag jullie reactie.
Bijlage:
JK Dutch
0
Vandaag komt het voortschrijdend gemiddeld (MA20) dichtbij de huidige koers en kan als deze elkaar kruisen nog een verkoopsignaal opleveren.
voda
1
PERSBERICHT: Corbion presenteert update van haar strategie Advance 2025

Tijdens de vandaag in Amsterdam te houden Capital Markets Day voor analisten en beleggers presenteert het management van Corbion een update van de voortgang met de strategie Advance 2025, inclusief aangepaste doelen voor de periode 2023-2025. Duurzaamheid blijft vooropstaan in al onze besluitvorming dankzij ons doel 'Preserve what matters'.

Tijdens het evenement worden onder andere de volgende hoofdpunten belicht:

-- significante voortgang geboekt met de uitvoering van Advance 2025,

-- de oprichting van Algae Ingredients als nieuwe business unit, volgend op
de commerciële doorbraak,

-- verhoging van het doel voor de netto-omzetgroei(1) in 2023-2025 naar
5-8%(2) per jaar (was: 4-7% per jaar),

-- een nagestreefde groei van de aangepaste EBITDA(1) met 15-20% per jaar in
2023-2025,

-- verbetering van onze financieringsratio(3), zodat deze in 2023 onder 2,9x
uitkomt en vanaf 2024 binnen een bandbreedte van 1,5-2,5x blijft,

-- het in gang gezette desinvesteringsproces voor de emulgatorenbusiness,
die niet tot de kernactiviteiten behoort.
Wij liggen goed op koers met de uitvoering van onze strategie Advance 2025 ondanks een uiterst volatiel bedrijfsklimaat. Wij slaagden erin onze autonome omzetgroei substantieel te verhogen, onze aangepaste EBITDA te verhogen, te investeren in onze organisatie en productiecapaciteit, al onze niet tot de kern behorende manage-for-exit-activiteiten tot een goed einde te brengen, break-even-EBITDA te bereiken voor omega-3 op algenbasis en ons doel voor verkleining van onze koolstofvoetafdruk aan te scherpen in lijn met 1,5degC. Vandaag markeert het begin van de tweede fase van onze strategie Advance 2025.

Na het bereiken van het break-even EBITDA-niveau in juni 2022, zoals verwacht, denken wij dat nu het moment is aangebroken om Algae Ingredients los te maken van Incubator en als aparte business unit verder te laten gaan. Daarmee onderstrepen we ons vertrouwen in het groei- en winstgevendheidspotentieel van deze business. Omega-3 op algenbasis is ons eerste product dat onder deze business unit valt.

Wij verhogen onze guidance voor de autonome groei van de netto-omzet(1) in de periode 2023-2025 van 4-7% naar 5-8%(2) . Gezien de sterk volatiele inputkosten schakelen we over van een margedoel op een doel voor de autonome groei van de aangepaste EBITDA (15-20% op jaarbasis), omdat wij dit zien als een betere maatstaf voor onze performance. Wij streven naar een aangepaste EBITDA van EUR 250 miljoen voor onze kernactiviteiten in 2025.(4)

Wij verwachten onze financieringsratio(3) te verbeteren, zodat deze uitkomt op 2,9-3,2x per ultimo 2022, < 2,9x in 2023 en 1,5-2,5x vanaf 2024, ongeacht desinvesteringen of acquisities. Binnen dit financieringskader blijven wij significante investeringen doen ter ondersteuning van winstgevende groeikansen in al onze business units.

We hebben het proces gestart dat moet leiden tot desinvestering van onze niet tot de kern behorende emulgatorenbusiness, zodat wij onze inspanningen volledig kunnen richten op winstgevende groei van onze kernactiviteiten. In 2020 hebben we deze business geclassificeerd als niet tot de kern behorend en als 'managed-for-value'. De emulgatorenbusiness heeft in de afgelopen paar jaar erg goed gepresteerd en zich ontwikkeld tot de marktleider in de Amerikaanse emulgatorenmarkt.

TotalEnergies en Corbion zijn vastbesloten de PLA-business tot verdere bloei te brengen. We zijn in gesprek over verkenning van verscheidene operationele en financiële modellen aangaande de toekomstige behoefte aan melkzuur voor de productie van PLA in Grandpuits.

Financiële guidance 2023-2025

Financiële doelen 2023-2025 (kernactiviteiten)

-- Autonome groei van de netto-omzet: 5-8%(2) op jaarbasis

-- Autonome groei van de aangepaste EBITDA: 15-20% op jaarbasis
Onderliggende ambities

-- Autonome groei van de netto-omzet van Sustainable Food Solutions: 5%(2)
op jaarbasis

-- Autonome groei van de netto-omzet van Lactic Acid & Specialties: 7%(2) op
jaarbasis

-- Autonome groei van de netto-omzet van Algae Ingredients: 25%(2) op
jaarbasis

-- EBITDA-investeringen t.b.v. andere Incubator-initiatieven: 0,5-1,5% van
de omzet van de kernactiviteiten van Corbion (op jaarbasis)

-- Investeringen: gemiddeld EUR 160 miljoen per jaar

-- Covenant net debt/covenant EBITDA: richtbandbreedte van 1,5-2,5x

-- ROCE > WACC
Bijlage

-- 20221201 Corbion PR NL final
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
2
Corbion wil komende jaren harder groeien

Met minimaal 5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion wil de komende jaren een omzetgroei realiseren van minstens 5 procent. Dit bleek donderdagochtend uit een persbericht van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën in aanloop naar de beleggersdag die de onderneming vandaag organiseert.

Van 2023 tot en met 2025 mikt Corbion op een autonome omzetgroei van 5 tot 8 procent per jaar. De oude doelstelling lag op 4 tot 7 procent.

Naast omzet ligt er ook een doelstelling voor het aangepaste operationeel resultaat (EBITDA). Die moet met 15 tot 20 procent per jaar groeien naar 250 miljoen euro voor de kernactiviteiten in 2025.

Onderliggend stelt het bedrijf zich ten doel met de netto-omzet bij de tak Sustainable Food Solutions in deze jaren op jaarbasis met 5 procent te laten groeien, bij Lactic Acid & Specialties met 7 procent en bij Algae Ingredients met 25 procent.

Een punt van aandacht bij beleggers volgens ABN AMRO Oddo is het investeringspeil en daarmee de schuldpositie. Het bedrijf wil tussen 2023 en 2025 jaarlijks 160 miljoen investeren en mikt daarbij op een schuldratio van 1,5 tot 2,5 vanaf 2024.

In 2022 komt deze bandbreedte naar verwachting uit op 2,9 tot 3,2. Voor 2023 is de verwachting dat de ratio nog op 2,9 uitkomt.

Corbion is verder gestart met desinvestering van de emulgatorenbusiness, die niet langer tot de kernactiviteiten wordt gerekend.

Deze tak heeft dit jaar volgens Corbion erg goed heeft gepresteerd en heeft zich ontwikkeld tot de marktleider in de Amerikaanse markt.

Met Totalenergies is Corbion in gesprek over verkenning van verscheidene operationele en financiële modellen aangaande de toekomstige behoefte aan melkzuur voor de productie van PLA in Grandpuits.

Het aandeel Corbion sloot woensdag op 29,24 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
110 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 18,700
Verschil -0,260 (-1,37%)
Hoog 18,760
Laag 18,510
Volume 136.729
Volume gemiddeld 139.293
Volume gisteren 95.522

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront