Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Onward boekt vooruitgang
Bryan Garnier herhaalt koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical kwam voorbeurs met positieve resultaten over een studie naar het herstellen van de arm- en handfunctie van mensen die lijden aan ruggengraatletstel en dat is exact waarop zakenbank Bryan Garnier wachtte.

Bryan Garnier herhaalde het koopadvies op Onward Medical met een koersdoel van 17,00 euro. De huidige koers is "onterecht", vindt analist Dylan van Haaften, en doet geen eer aan de werkelijke waarde van de ARC-behandeling van Onward.

Daarbij denkt de analist dat de berichtgeving van vanochtend slechts het begin is van een serie positieve berichten die de komende maanden kunnen worden verwacht.

Het aandeel Onward Medical stijgt dinsdag 33,6 procent naar 7,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Onward licht
Koersdoel naar 14,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Kepler Cheuvreux heeft dinsdag het koersdoel voor Onward Medical verlaagd van 14,50 naar 14,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Onward heeft vanochtend positieve studieresultaten gepubliceerd. "We zijn tevreden met de eerste resultaten, aangezien de studie het primaire eindpunt heeft gehaald", aldus de analisten van Kepler.

De gedetailleerde resultaten zullen na de beoordeling van de Amerikaanse toezichthouder FDA gepubliceerd worden. De review door de FDA mag volgens de analisten eind dit jaar of begin volgend jaar worden verwacht.

Kepler Cheuvreux verwacht daarnaast dat de resultaten van de LIFT Home Pilotstudie nog dit jaar gepubliceerd zullen worden.

Mogelijk lukt het Onward om in de Verenigde Staten een breed label te krijgen dat zowel thuisgebruik met ARC EX als in de kliniek dekt.

Het koersdoel werd licht verlaagd nadat een andere analist bij Kepler Onward is gaan volgen.

Het aandeel Onward spoot dinsdagochtend 31,5 procent omhoog tot 7,35 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Bloedingsziekten genezen met eens in de tien jaar een prikje

Nederlandse startup SanaGen is, in samenwerking met het Nederlands Herseninstituut en bloedvoorzieningsorganisatie Sanquin, hard op weg om de levenskwaliteit van patiënten met bloedstollingsziekten te transformeren én levens te redden.

Chantal van Wees 14-09-22, 08:00 Laatste update: 09:51

Als Adinda Diekstra (38) 4 jaar is en met dikke knietjes en enkels op de koude keukenvloer verkoeling zoekt tegen de pijn, slaan haar ouders alarm en laten haar in het ziekenhuis onderzoeken. Adinda: ,,Ze deden er een jaar over om erachter te komen wat het was: Factor VII deficiëntie. Een zeldzame, erfelijke stollingsstoornis van het bloed.”

Lees ook
Wat begon als een centgroot rood plekje is nu een uitgestrekt heuvellandschap
Jongeren minder in staat om in het hier-en-nu te leven na lockdowns

De impact van de aandoening op haar leven? ,,Als ik val of stoot, stopt het bloeden niet vanzelf. Ook heb ik veel spontane bloedingen. Drie keer per week injecteer ik mezelf in mijn ader met het eiwit wat mijn lever zelf niet aanmaakt, zodat mijn bloed kan stollen. Omdat mijn lichaam het eiwit niet als lichaamseigen herkent, wordt het binnen een paar dagen weer afgestoten en moet ik opnieuw injecteren. Je krijgt er junkie armen van; van het vele prikken worden je aderen zo hard en moet je iedere keer een nieuw plekje zoeken om te prikken.”

Opgroeien in angst
,,Je groeit op in angst en als je over je grenzen heengaat, zit je met een dikke knie te balen op de bank. Vakantie is ook een ding; een hele tas met medicatie mee en documenten in alle talen om uit te leggen waarom ik die lange naalden in mijn handbagage meeneem. Als ze mijn bagage kwijtraken, is dat voor mij levensgevaarlijk.

Bij de tandarts is het altijd een bloedbad en menstruatie is alsof er een kraan openstaat. Ik heb veel spier-, gewrichts- en slijmvliesbloedingen, maar met name de spontane bloedingen maken dat het vaak erg onverwacht komt of dat ik na een simpel dagje winkelen uiteindelijk 2 dagen op krukken loop. Maar omdat het levenslang is, weet ik inmiddels niet beter.”

Patiënten zijn met één injectie voor minstens 10 jaar en mogelijk zelfs levenslang van hun bloedings­nei­gin­gen af

SanaGen oprichter en directeur dr. Mosmuller
Voor de 500.000 tot 1.000.000 mensen wereldwijd die net als Adinda aan een stollingsziekte lijden, kan het leven binnenkort drastisch veranderen. Binnen een of twee jaar is hun aandoening met 1 prikje in de tien jaar te genezen. Het wondermiddel? Gentherapie. SanaGen oprichter en directeur dr. Mosmuller legt uit: ,,Samen met het Nederlands Herseninstituut en bloedvoorzieningsorganisatie Sanquin hebben wij de handen in één geslagen om zeldzame stollingsziekten aan te pakken door middel van gentherapie.”

,,Hierbij wordt DNA via een onschadelijk gemaakt virus het lichaam ingebracht. Dat virus transporteert het DNA naar de lever, waar het de lever stimuleert om het missende eiwit zelf te gaan produceren. Patiënten zijn met één injectie voor minstens 10 jaar en mogelijk zelfs levenslang van hun bloedingsneigingen af en hebben niet meer meerdere keren per week een infuus met stollingsfactor nodig. Daarmee is de behandeling een echte lifechanger.”

Zeldzame ziekten minder interessant
Inmiddels zijn ze zo ver dat ze in principe met klinische studies kunnen starten, wat inhoudt dat ze de werking van de gentherapie bij echte patiënten kunnen toepassen. Daar is echter financiering voor nodig, want het ontwikkelen van nieuwe behandelingen is een kostbaar proces en uiterst zeldzame ziekten zijn voor traditionele farmaceutische bedrijven nou eenmaal minder interessant.

In sommige landen is het praktisch onmogelijk om reguliere medicijnen voor stollings­ziek­ten te krijgen, dus daar kun je echt levens redden

SanaGen oprichter en directeur dr. Mosmuller
,,Voor een arts is er niets mooiers dan een mens te genezen, maar het businessmodel is uitdagend. Niet alleen omdat het een zeldzame aandoening is, maar ook omdat bij succesvolle gentherapie er steeds minder patiënten zullen zijn om te behandelen. Uit terugkerende therapie is het makkelijker je winst uit te rekenen”, vertelt Mosmuller.

Onwerkelijke toekomst
Oplossing schuilt volgens hem in het wereldwijd uitrollen en in de mogelijkheden die gentherapie voor andere aandoeningen kan gaan betekenen. Mosmuller: ,,De wereld is groter dan het Westen alleen. In sommige landen in Oost Europa en in een groot deel van Azië, Afrika, Midden- en Zuid-Amerika is het praktisch onmogelijk om reguliere medicijnen voor stollingsziekten te krijgen, dus daar kun je echt levens redden.”

,,Daarnaast kunnen er in de toekomst nog veel meer ziekten met gentherapie behandeld gaan worden. Denk hierbij naast de genetische aandoeningen aan Multiple sclerose, Alzheimer, de ziekte van Parkinson en heel veel soorten kanker. Als we nu investeren in de ontwikkeling van gentherapieën kunnen dit soort ziekten over vijf a tien jaar succesvol behandeld worden.”

Wat denkt Adinda van een toekomst zonder bloedstollingsziekte? ,,Onwerkelijk, futuristisch. Van het idee word ik heel erg vrolijk. Niet alleen voor mezelf, maar vooral voor de jongere generatie. Ik zit in het bestuur van de patiëntenvereniging, NVHP, en ken veel ouders met jonge kids die zij drie keer per week moeten prikken in die kleine adertjes. Het prikken is een must wil het kind enigszins mee kunnen in de maatschappij. Wanneer ik dit als jong kind zou hebben gehad, was me veel gewrichtsschade bespaard gebleven. Die nieuwe generatie blijft hiermee enorm veel bespaard.”

www.ad.nl/gezond/bloedingsziekten-gen...
voda
0
Europa wil meer preventief kankeronderzoek: ‘Eén op twee krijgt het’

Europa wil de komende jaren een flinke duw geven aan preventief kankeronderzoek. Dat moet helpen het aantal mensen dat aan deze ziekte overlijdt – in 2020 meer dan 1,3 miljoen – fors terug te dringen. ,,Naar schatting één op de twee krijgt er in zijn leven mee te maken”, aldus de Commissie. Jaarlijks worden 2,7 miljoen nieuwe gevallen gediagnosticeerd.

Frans Boogaard 20-09-22, 19:22 Laatste update: 20-09-22, 22:29

In nauwe samenwerking met de lidstaten wil Brussel bereiken dat al over drie jaar 90 procent van de bevolking die verhoogd risico loopt op borst-, darm- en baarmoederhalskanker regulier onderzoek krijgt aangeboden. De bedoeling is dat daarna uit te breiden met long-, prostaat- en maagkanker.

Het gaat om een dubbele inhaaloperatie. In de eerste plaats omdat de huidige uitwisseling van ‘beste praktijken’ al twintig jaar oud is en kankeronderzoek en -bestrijding sindsdien een enorme vlucht hebben genomen. In de tweede plaats omdat de afgelopen twee jaar het kankeronderzoek, en soms ook de behandeling, in veel lidstaten zwaar geleden heeft onder de coronadrukte. ,,Dat heeft een tol geëist, want hoe eerder je erbij bent, hoe meer levens je kunt redden”, aldus vice-Commissievoorzitter Margaritis Schinas. ,,Door onderzoek in heel Europa een boost te geven laten we zien dat we de ziekte collectief en beslissend willen bestrijden.”

Door onderzoek in heel Europa een boost te geven laten we zien dat we de ziekte collectief en beslissend willen bestrijden

Margaritis Schinas, vice-Commissievoorzitter
Voorzichtig
De aanpak van de Commissie is voorzichtig omdat volksgezondheid niet echt een Europees beleidsterrein is (dat is het pas sinds de corona-epidemie een beetje aan het worden). Brussel beperkt zich dan ook tot ‘aanbevelingen’ aan de lidstaten en zwaait hier en daar met een zak geld. De uitbreiding van het onderzoek, zo stelt de Commissie voor, zou wel heel gericht moeten zijn. Zo wil ze het borstkankeronderzoek voor vrouwen verruimen naar de leeftijdsgroep van 45 tot 74 (nu 50 tot 69).

Voor baarmoederhalskanker zou het moeten gaan om onderzoek in de groep van 30 tot 65 jaar (minstens eens in de vijf jaar), voor darmkanker ook weer om de leeftijdsgroep van 45 tot 74, voor prostaatkanker om de groep tot 70. Longkankeronderzoek zou kunnen worden beperkt tot zware (ex-)rokers van 50 tot 75, en het onderzoek naar maagkanker tot streken waar die soort veel voorkomt. Op die manier zou 55 procent van de meest voorkomende kankers zijn afgedekt, denkt Eurocommissaris van Volksgezondheid Stella Kyriakides.

Brussel mag dan over volksgezondheid niet het laatste woord hebben, het is wel van plan erop toe te zien dat iedereen absoluut gelijke toegang krijgt tot onderzoek: mensen met een kleine portemonnee even goed als dikverdieners, plattelanders even goed als stedelingen.

www.ad.nl/buitenland/europa-wil-meer-...
voda
0
Novartis wil focus verleggen naar Amerikaanse markt
Concentreert zich op 8 medicijnen.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis ziet het realiseren van groei in de Verenigde Staten momenteel als topprioriteit. Dit stelde de Zwitserse farmareus donderdag in een strategie-update.

Novartis wil de Amerikaanse markt op een eerste plek zetten, om in de regio meer patiënten te kunnen helpen en ook om Amerikaanse personeel meer invloed en kansen te geven binnen het bedrijf.

Het doel is om de concurrentiepositie te verbeteren en om op autonome basis de Amerikaanse activiteiten te laten groeien om zo tot de top 5 grootste spelers in de VS te behoren in 2027. Afgelopen jaar stond het bedrijf nog op een tiende plek.

Tegelijk wil Novartis ook tot de top 3 in China gaan behoren, waar het afgelopen jaar nog een vijfde plek innam, en de leidende posities in Duitsland en Japan behouden.

Novartis steekt momenteel alle aandacht in de ontwikkeling van acht behandelingen, waaronder Cosentyx, Entresto, en Zolgensma, die in potentie miljarden aan omzet kunnen realiseren.

Tussen 2021 en 2027 wil Novartis jaarlijks gemiddeld met 4 procent groeien. Op de middellange termijn moet de operationele marge naar circa 40 procent.

Vorige maand meldde Novartis al dat het Sandoz, een fabrikant van generieke medicijnen, geheel wil afsplitsen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
PERSBERICHT: Persbericht Biocartis Group NV: Biocartis kondigt start aan van wijzigingsproces en ruilaanbod voor haar bestaande converteerbare obligaties
PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE

26 september 2022, 07:40 CEST

Biocartis kondigt start aan van wijzigingsproces en ruilaanbod voor haar bestaande converteerbare obligaties

Mechelen, België, 26 september 2022 -- Biocartis Group NV (de 'Vennootschap' of 'Biocartis'), een innovatief bedrijf in de moleculaire diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt de lancering aan van de wijzigingsprocedure en de aanbieding tot omruiling van haar 4,00% converteerbare obligaties met vervaldatum in 2024 (de "Bestaande Converteerbare Obligaties") als onderdeel van de allesomvattende herkapitalisatieregelingen die op 1 september 2022 werden aangekondigd. Dit is opnieuw een belangrijke mijlpaal op weg naar het verzekeren van ongeveer EUR 66 miljoen aan nieuwe middelen om de groei van de Vennootschap in de nabije toekomst te ondersteunen.

Overeenkomstig de eerdere aankondiging van de Vennootschap op 1 september 2022, wordt aan de houders van de Bestaande Converteerbare Obligaties gevraagd om in te stemmen met bepaalde wijzigingen aan de Bestaande Converteerbare Obligaties, zoals een gedeeltelijke conversie in aandelen gelijk aan 10% van de uitstaande nominale bedragen, een verlenging van de looptijd met 3,5 jaar tot november 2027, en de betaling van de overblijvende coupons in natura (Payment-In-Kind) (via kapitalisatie van coupons) om kasmiddelen te sparen. Op 1 september 2022 hadden de Houders van meer dan 65% van de Bestaande Converteerbare Obligaties zich reeds verbonden om voor dergelijke wijzigingen te stemmen, en de Vennootschap heeft sindsdien bijkomende steun ontvangen.

Tegelijkertijd wordt aan houders van de Bestaande Converteerbare Obligaties het recht geboden om deze om te ruilen tegen nieuwe second lien gewaarborgde converteerbare obligaties (de "Nieuwe Converteerbare Obligaties"), op voorwaarde dat zij zich ertoe verbinden pro rata deel te nemen aan een volledig gewaarborgde (fully backstopped) investering van EUR 25 miljoen in bijkomende Nieuwe Converteerbare Obligaties. De Nieuwe Converteerbare Obligaties zullen genieten van zakelijke zekerheden op activa en aandelen, even als bepaalde waarborgen, met vervaldatum in november 2026, en zullen een hogere coupon in geld betalen van 4,5%.

De documentatie met betrekking tot de wijzigingsprocedure en de aanbieding tot omruiling is op een daartoe toegewijde website opgeladen, en houders van de Bestaande Converteerbare Obligaties dienen contact op te nemen met hun makelaars of de Vennootschap indien zij de komende dagen geen toegang hebben verkregen tot de betrokken documentatie. Bestaande houders die geen bijkomende financiering verstrekken overeenkomstig de voorwaarden van de Nieuwe Converteerbare Obligaties, zullen niet toegelaten worden om te ruilen, en hun Bestaande Converteerbare Obligaties zullen blijven uitstaan onder de gewijzigde voorwaarden.

Om de allesomvattende herkapitalisatietransactie volledig tot uitvoering te brengen, zal de Vennootschap binnenkort haar aandeelhouders, houders van inschrijvingsrechten, houders van converteerbare obligaties, bestuurders en commissaris uitnodigen voor een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Hoofd Corporate Communications & Investor Relations Biocartis

e-mail rdegrave@biocartis.com www.globenewswire.com/Tracker?data=Ai...

tel +32 15 631 729

gsm +32 471 53 60 64
voda
0
Onward ziet verlies toenemen
Verwachtingen gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medial heeft in de eerste zes maanden van dit jaar het operationele verlies zien stijgen, terwijl het nog steeds verwacht tot eind 2024 over voldoende middelen te beschikken. Dit bleek dinsdagochtend uit cijfers van het medisch technologiebedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel.

In de eerste zes maanden van dit jaar kwam het operationeel verlies uit op 15,1 miljoen euro tegen 9,3 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg op jaarbasis van 0,6 naar 1 miljoen euro.

Onder de streep restte een nettoverlies van 16,0 miljoen euro tegen 12,2 miljoen euro een jaar eerder.

Er was eind juni 76,8 miljoen euro aan cash. Dat is minder dan de 89,4 miljoen euro eind december 2021. Dit had te maken met de kasuitstroom gerelateerd aan de operationele activiteiten.

Onward handhaafde de verwachting dat het medisch technologiebedrijf voldoende middelen heeft om tot eind 2024 de plannen te kunnen financieren.

"Met een sterke balans zal de huidige cashpositie naar verwachting volstaan om de activiteiten tot eind 2024 te financieren en investeringen in productontwikkeling, klinische tests, operationele capaciteiten en commerciële lancering te voort te zetten." Onward blijft evenwel de mogelijkheden onderzoeken om zijn cashpositie verder te versterken "nu de aandelenkapitaalmarkten in de VS en wereldwijd verbeteren".

Na positieve studieresultaten rond Up-LIFT liet Onward eerder al weten plannen te hebben goedkeuring aan te vragen in de VS en Europese Unie dit jaar of begin 2023. Dit moet de weg vrijmaken voor een commercialisering van ARC-EX voor patiënten met ruggenwerfletsel. Goedkeuring wordt in de tweede helft van volgend jaar verwacht.

In de tweede helft van dit jaar verwacht Onward resultaten uit de Lift Home-studie, naast data uit de STIMO-HEMO en HemON-studies.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Nieuw medicijn remt Alzheimer volgens onderzoekers af
ANP Producties - 1 uur geleden
© ANP

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - De farmaceuten Eisai en Biogen zeggen dat een door hen ontwikkeld medicijn de ziekte van Alzheimer significant vertraagt. Die conclusie trekken ze uit een grootschalig, internationaal onderzoek met bijna 1800 patiënten met beginnende Alzheimer.

Het medicijn, Lecanemab genaamd, verminderde de verslechtering van de cognitieve functies (zoals geheugen en het oplossen van problemen) in een periode van achttien maanden met 27 procent in vergelijking met een groep die een placebo kreeg. Dat was het belangrijkste doel van het onderzoek.

Ook alle andere onderzoeksdoelen werden gehaald. Eén daarvan was een verandering in de hoeveelheid amyloïde plaques, een ophoping van bepaalde eiwitten die verband houdt met Alzheimer. Lecanemab veroorzaakte ook bijwerkingen, waaronder zwellingen in de hersenen en bloedingen.

De resultaten zijn een mijlpaal voor onderzoekers in de zoektocht naar een medicijn tegen Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. Maar in hoeverre patiënten gebaat zijn bij de therapie blijft nog de vraag. Lecanemab remt de achteruitgang weliswaar af, maar houdt die niet volledig tegen en zorgt ook niet voor genezing.

Biogen en Eisai ontwikkelden eerder een ander medicijn tegen Alzheimer, waarover een controverse ontstond. Het middel werd in de Verenigde Staten in juni 2021 goedgekeurd. Maar bij één van de twee grote onderzoeken naar het middel was er geen bewijs dat het middel effectief was. Een van de grote Amerikaanse zorgverzekeringsprogramma's, Medicare, weigerde te betalen voor het medicijn Aduhelm dat aanvankelijk 56.000 dollar per jaar zou kosten.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ni...
voda
0
Vivoryon ziet verlies stijgen
Voldoende in kas tot eind december 2023.

(ABM FN-Dow Jones) Vivoryon heeft het verlies in de eerste helft van dit jaar wat zien toenemen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de jaarcijfers van het biotechbedrijf.

CEO Ulrich Dauer bleek vooral te spreken over de vooruitgang die werd geboekt in de ontwikkeling van kandidaatmedicijn varoglutamstat. Bovendien wees hij op de private plaatsing van aandelen die vanochtend werd aangekondigd, en waarmee het biotechbedrijf uiteindelijk 30 miljoen euro hoopt op te halen. Daarbij verwelkomt Dauer een nieuwe aandeelhouder, namelijk KKR Dawn Aggregator.

Vivoryon boekte het afgelopen halfjaar een operationeel verlies van 13,4 miljoen euro, in vergelijking met 11,8 miljoen euro in het voorgaande jaar. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 12,6 miljoen euro, tegen een verlies van 11,7 miljoen euro een jaar eerder.

Vivoryon boekte nauwelijks tot geen licentieomzet in de eerste helft van dit jaar, net als in 2021.

Outlook

Vivoryon verwacht dat de aanwezige middelen voldoende zullen zijn om de onderzoeks- en ontwikkelingskosten te kunnen financieren tot en met eind december 2023. Dat is inclusief de 15 miljoen euro die de private plaatsing van vandaag opleverde, maar zonder de optie van nog eens 15 miljoen euro die vandaag ook werd verstrekt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
PERSBERICHT: Biognosys breidt zijn mondiale aanwezigheid uit met een Amerikaanse vestiging in biofarma-hub Cambridge, Massachusetts
-- De uitbreiding is onderdeel van de groeistrategie van het bedrijf voor
Noord-Amerika en zal de samenwerking met biowetenschapsbedrijven en de
academische wereld bevorderen

-- Er vindt een inauguratie-evenement plaats op 12 oktober, met presentaties
van medewerkers van NeoGenomics, Takeda en Kymera
ZÜRICH, Zwitserland en CAMBRIDGE, Massachusetts, Sept. 30, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Biognosys, een leider in proteomica-oplossingen van de volgende generatie voor medicijnenonderzoek en -ontwikkeling, kondigde vandaag aan dat het een kantoor heeft geopend in Cambridge, Massachusetts, een mondiale hub van farmaceutische en biotechnologiebedrijven.

De opening van het kantoor is onderdeel van de doorlopende uitbreiding van Biognosys in Noord-Amerika en een aanvulling op de uitbreidende bedrijfsontwikkelings- en wetenschappelijke teams in de Verenigde Staten. Het kantoor biedt Amerikaanse medewerkers van Biognosys een plek om te werken en elkaar te ontmoeten, en zal vergaderingen en projectsamenwerking met in de VS gevestigde farmaceutische en biotechbedrijven faciliteren.

"De opening van een kantoor in Cambridge is een belangrijke mijlpaal voor Biognosys om onze wereldwijde voetafdruk te vergroten en ons bedrijf in Noord-Amerika te laten groeien", aldus Oliver Rinner, Ph.D., CEO en medeoprichter van Biognosys. "Ik vind het geweldig om nu een plek te hebben om onze medewerkers en partners te verwelkomen in het hart van deze mondiale biofarma-hub."

Om deze mijlpaal te vieren, organiseert het bedrijf op 12 oktober van 15.00 tot 19.00 uur EST een www.globenewswire.com/Tracker?data=iT... groots inauguratie-evenement met een rijk wetenschappelijke programma. Kristina Beeler, Ph.D., Chief Business Officer van Biognosys, zal het seminar inleiden met een overzicht van de meest recente ontwikkelingen binnen en rond Biognosys. Daarna presenteren medewerkers van NeoGenomics, Takeda en Kymera en experts van Biognosys case studies over de toepassing van Biognosys' proteomica-platforms www.globenewswire.com/Tracker?data=rG... TrueDiscovery(TM), TrueTarget(TM) en TrueSignature(TM) binnen de medicijnenonderzoeks- en -ontwikkelingspijplijn.

Kijk voor meer informatie en om in te schrijven op www.globenewswire.com/Tracker?data=6k... biognosys.com/us-office-inauguration

Cambridge en de Greater Boston Area zijn uitgekozen als eerste kantoorlocatie voor Biognosys in de VS, op basis van de lange geschiedenis en track record als biotech-hub, met een hoge concentratie van biofarmabedrijven en gerenommeerde levenswetenschapsinstellingen, een groot aantal levenswetenschapsprofessionals en uitgebreide aanwezigheid van investeringen en financiering voor innovatie en onderzoek.

"Dankzij onze vestiging in Cambridge zitten we dichter dan ooit bij onze partners en klanten om hun onderzoek naar medicijnen te ondersteunen met proteomica-oplossingen van de volgende generatie", aldus Ben Gonzales, MBA, Head of Sales and Business Development, Noord-Amerika.

Met zijn toplocatie in de buurt van Kendall Square bevindt het kantoor van Biognosys zich in het centrum van mondiale biofarma-hub in Cambridge, Massachusetts. Kijk op www.globenewswire.com/Tracker?data=6k... biognosys.com/contact voor contactinformatie.

Kijk voor meer informatie op www.globenewswire.com/Tracker?data=6k... biognosys.com.

Mediacontactpersoon

Yves Serroen

Head of Marketing and Communications

Phone +41 (0) 79 571 09 21

www.globenewswire.com/Tracker?data=_l... yves.serroen@biognosys.com
voda
0
Galapagos ontvangt positief CHMP-advies voor update Europees label Jyseleca

Door ABM Financial News op maandag 3 oktober 2022
Views: 3.606

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) een positief advies gekregen over de Type II-wijzigingsaanvraag voor ontstekingsremmer Jyseleca. Dit meldde Galapagos maandagavond nabeurs.

Hiermee kan de Europese productinformatie van de ontstekingsremmer worden gewijzigd met betrekking tot de testiculaire functie na behandeling van patiënten met inflammatoire darmziekten en reumatologische aandoeningen.

"Dit positief CHMP-advies is een belangrijke mijlpaal voor Jyseleca en biedt belangrijke informatie voor patiënten en artsen", aldus Chief Medical Officer Dr. Walid Abi-Saab van Galapagos. "We zullen nu alle relevante productinformatie en materialen bijwerken met als doel de toegang tot Jyseleca te vergroten, zodat Europese patiënten die baat kunnen hebben bij de behandeling, deze ook kunnen krijgen."

De Type II wijzigingsaanvraag werd in juni 2022 ingediend bij het EMA, ondersteund door tussentijdse gegevens uit de lopende MANTA en MANTA-RAy studies.

In deze studies werd het potentiële effect van het gebruik van filgotinib op spermaparameters en geslachtshormonen bij volwassen patiënten met inflammatoire darmziekten en diverse reumatologische aandoeningen onderzocht.

"Na beoordeling van de tussentijdse gegevens door het CHMP werd er in de opinie geconcludeerd dat de gegevens geen verschil lieten zien tussen de behandelgroepen in het aantal patiënten bij wie een afname van 50 procent of meer in spermaparameters werd vastgesteld ten opzichte van de uitgangswaarde in week 13 en week 26", volgens het bedrijf.

Verder concludeerde het CHMP dat de gegevens "geen relevante veranderingen in geslachtshormoonspiegels of verandering ten opzichte van de uitgangswaarde in spermaparameters tussen de behandelgroepen toonden."

"Over het geheel genomen besloot het CHMP dat deze klinische gegevens niet suggestief zijn voor filgotinib-gerelateerde effecten op de testiculaire functie", aldus Galapagos.

Naar aanleiding van het positief CHMP-advies wordt de tekst in het gedeelte van de Speciale Waarschuwingen en Voorzorgsmaatregelen over het mogelijke effect van filgotinib op de spermaproductie en de mannelijke vruchtbaarheid verwijderd uit de zogeheten Samenvatting van de Productkenmerken of SPC. Ook worden de MANTA/MANTA-RAy-studies verwijderd uit het Risk Management Plan (RMP), aldus Galapagos.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Strijd tegen alzheimer nog maar net begonnen: twijfel over toelating van medicijn groot
Door JOHAN WIERING

Updated 2 min geleden
47 min geleden
in FINANCIEEL

Lecanemab kan het aftakelingsproces bij beginnende alzheimer aanzienlijk vertragen, zo bleek vorige week uit onderzoek. Een mooie opsteker, maar het is lang niet zeker dat dit middel of een vergelijkbaar medicijn binnen een paar jaar op de markt komt.

Ongeveer 200.000 Nederlanders hebben Alzheimer. ANP/HH

Wereldwijd lijden steeds meer mensen aan alzheimer, de belangrijkste vorm van dementie, die zich naast geheugenklachten onder meer kenmerkt door gedragsproblemen. Het is inmiddels één van de belangrijkste doodsoorzaken. Geen wonder dat farmaceuten hun inspanningen in de ontwikkeling van een medicijn de afgelopen jaren sterk hebben opgevoerd.

Door de enorme complexiteit werd er echter weinig voortgang geboekt, wat ruim een jaar geleden bij de Amerikaanse toezichthouder FDA meespeelde om Aducanumab van het Amerikaanse Biogen en Japanse Eisai goed te keuren. En dat terwijl de onderzoeksresultaten op een weinig overtuigende werking wezen. Ook al vanwege de hoge kosten besloten zorgverzekeraars het medicijn slechts zeer beperkt te vergoeden, waardoor het een commerciële flop werd.

BEKIJK OOK:
Dit jaar wordt duidelijk of farmaceuten strijd tegen alzheimer gaan winnen

Beide bedrijven gingen in de tussentijd heel hard aan de slag met de verdere ontwikkeling van hun andere alzheimer-remmer Lecanemab en met succes, afgaande op de resultaten van het onderzoek onder 1800 patiënten. Bij patiënten die het medicijn kregen, ging het geheugen en het vermogen tot het oplossen van problemen in een periode van achttien maanden 27% langzamer achteruit vergeleken met patiënten die een placebo ofwel nepmedicijn slikten. Ook vertraagde de ophoping van bepaalde eiwitten die verband houden met alzheimer.

Peter Bertens, senior beleidsadviseur van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, wijst erop dat terwijl het ’oude middel’ Aducanumab het sterkst hecht aan fibrillen, ofwel plaques, Lecanemab het sterkst bindt aan protofibrillen die bij de aanmaak van plaques gevormd worden. „Het werkingsmechanisme is dus anders.”

Hij wil zich echter niet branden aan de vraag hoe groot de kans is dat Lecanemab daadwerkelijk op de markt komt. De FDA zal in zijn beoordeling meenemen dat een relatief hoog percentage van 21% van de patiënten die Lecanemab slikten, bijwerkingen kreeg in de vorm van een hersenzwelling of bloeding, zij het dat er zelden sprake is van ernstige gevallen.

BEKIJK OOK:
Vermogensbeheerders breken hoofd over farmasector

De stijgingen van de beurskoersen met meer dan een derde bij zowel Biogen als Eisai in reactie op de onderzoeksresultaten tonen wel dat de financiële wereld veel meer vertrouwen heeft gekregen in een commercieel succes. Dat de koersen van concurrenten zoals het Zwitserse Roche en het Amerikaanse Eli Lilly mee omhoog getrokken werden, wijst erop dat beleggers en analisten ook enthousiaster zijn geworden over hun alzheimer-remmers.

De onzekerheid blijft vooralsnog wel groot. Zeker na toelating in de VS kan een middel jaarlijks honderden miljoenen dollars bijdragen aan de winst, maar daar staat het risico tegenover dat vele jaren van onderzoek en ontwikkeling nooit iets zullen opleveren.

www.telegraaf.nl/financieel/887378171...
voda
0
Studieresultaten Onward bevestigen haalbaarheid thuisbehandeling dwarslaesie
Met topline resultaten van LIFT Home-studie.

(ABM FN-Dow Jones) Onward Medical heeft positieve resultaten met de LIFT Home-studie gepresenteerd. Dit liet het bedrijf met noteringen in Amsterdam en Brussel woensdagochtend weten.

De studie toont de veiligheid en haalbaarheid van ARC-EX-therapie bij thuisbehandeling van mensen met een dwarslaesie aan, aldus Onward.

Zeventien mensen werden in de studie ingeschreven in vijf toonaangevende onderzoekscentra voor dwarslaesie in de Verenigde Staten.

De deelnemers oefenden drie keer per week gedurende een periode van een maand op activiteiten uit het dagelijks leven. Ongeveer 97 procent van deze sessies werd voltooid zonder gebruiksproblemen, wat de haalbaarheid van een thuisbehandeling bevestigt.

"We verwachten dat we eerst in klinieken zullen starten, maar naarmate de gemeenschap meer ervaring krijgt met de ARC-EX-therapie, verwachten we dat veel patiënten deze technologie ook thuis zullen willen gebruiken", aldus CEO Dave Marver in een toelichting.

Onward is van plan de studieresultaten te bespreken met de regelgevende instanties om het juiste goedkeuringstraject voor thuisgebruik te bepalen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Nederlands bedrijf ontwikkelt vaccin tegen gonorroe
ANP - 1 uur geleden

BILTHOVEN (ANP) - De Nederlandse vaccinontwikkelaar Intravacc gaat aan de slag om een vaccin tegen de geslachtsziekte gonorroe te ontwikkelen. Zoiets is nog niet op de markt, hoewel er op meer plekken in de wereld al wel onderzoek naar wordt gedaan. Het bedrijf heeft een contract gekregen van 14,6 miljoen dollar van het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), zo laat het zelf weten.

© Copyright ANP 2022

Het moet een vaccin worden dat door middel van een neusspray wordt toegediend. Dierproeven wezen volgens Intravacc al uit dat het effectief kan zijn en een langdurige immuniteit tegen de soa kan opleveren. Het bedrijf gaat de werkzaamheid en veiligheid onderzoeken met een test bij gezonde volwassenen, om te beginnen vermoedelijk in 2025 bij een klein groepje.

Gonorroe wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria gonorrhoeae, die mannen infecties van urinebuis, endeldarm, keel en bijbal kan bezorgen en vrouwen infecties van urinebuis, baarmoederhals, eileiders, keel en endeldarm. Mannen krijgen er bijna altijd klachten door, waaronder de gevreesde druiper, vrouwen minder.

Gonorroe wordt behandeld met antibiotica, maar de bacterie raakt daar steeds beter tegen bestand waardoor de effectiviteit minder wordt en de noodzaak van een vaccin urgenter.
voda
0
Nederlandse computerchip moet einde maken aan dierproeven

Onderzoek naar en het testen van medicijnen is kostbaar en ingewikkeld. Momenteel zijn er twee opties: dierproeven of cellen kweken onder laboratoriumomstandigheden. Geen van beide houdt echter voldoende rekening met de grote diversiteit tussen individuen. De chips van de Nederlandse start-up Bi/ond straks wel.

Till Behne 06-10-22, 14:00

Mensen van verschillende achtergronden, genders en leeftijden krijgen nu nog medicijnen voorgeschreven die zijn ontwikkeld op basis van genetische criteria die sterk van hun eigen genetisch materiaal verschillen. Dat is dus niet de meest ideale situatie. En omdat er op dieren of gekweekte cellen wordt getest, kan er onvoldoende worden voorspeld wat er in het menselijk lichaam gebeurt, omdat de cellen maar weinig op elkaar lijken. De technologie van Bi/ond biedt een oplossing voor dit probleem.

Lees ook
Nieuwe tv nodig? Dit is de best geteste van het moment
Zo stel je iOS 16 in zodat je automatisch berichten van je baas verbergt

Veel briljante ideeën blinken uit in eenvoud en roepen de vraag op: waarom bestaat dit niet al lang? In deze rubriek portretteren wij start-ups en hun geniale hersenspinsels. Hoe kwamen ze tot dit plan en wat was er nodig om het te realiseren?

Het bedrijf van Nikolas Gaio, Cinzia Silvestri en William Fausto Quiros Solano is een spin-off van de TU Delft, en werd opgericht in 2017. Bi/ond heeft een computerchip ontwikkeld waarop cellijnen (een verzameling identieke cellen) geplaatst kunnen worden. Daarmee kan de onderzoeker heel nauwkeurig bepalen wat voor medicijn zou kunnen werken en wat het ideale behandelplan is.

Kanker
Deze zogeheten Organ-on-Chip-technologie is een kruisbestuiving tussen microfabricatie en biologie. De chips kunnen meerdere functies en organen nabootsen. ,,Ze zijn gebruiksvriendelijk en daardoor goed door biologen te gebruiken”, vertelt Silvestri. ,,Dankzij de voorspellende waarde van Organ-on-Chip, kunnen we de dynamiek van het menselijk lichaam op een realistische manier nabootsen.”

Deze manier van werken is ook op veel andere ziektes toepasbaar

De technologie wordt momenteel gebruikt door academische ziekenhuizen in Leiden en Rotterdam. Leiden past de technologie toe op hartspierweefsels, terwijl het Erasmus Universitair Medisch Centrum de technologie inzet rondom (borst)kankerbehandelingen.

,,Naast het beste medicijn voor een specifiek individu kunnen we hiermee ook de ideale behandelmethode voor een bepaald type kanker bepalen. Door een kankercel op onze chip te plaatsen en deze lang genoeg in leven te houden kunnen we de meest effectieve chemokuur vaststellen. Deze manier van werken is ook op veel andere ziektes toepasbaar.”

De twee producten van Bi/OND, de inCHIPit (L) en de comPLATE © Fred Leeflang

In 2016 werkten Gaio, Silvestri en Solano als promovendi elk aan hun eigen onderzoeksproject binnen de TU. Het idee waarop Bi/ond is gebaseerd, kwam min of meer voort uit een fout van Solano. Toen hij zijn ‘mislukking’ toch maar even onder de microscoop bestudeerde, bleek dat het nog helemaal niet zo gek was wat hij had geproduceerd. Silvestri was uiteindelijk degene die het drietal samenbracht in een start-up.

Privacy
Sindsdien is het bedrijf bezig met investeringen op te halen, de werking en veiligheid van het product aan te tonen en het team samen te stellen. ,,We werken inmiddels met een club van elf mensen. We hebben hier in Delft ons eigen biolab gebouwd en op de campus van de universiteit produceren we onze eigen chips. Onze technologie wordt dus in de academische ziekenhuizen van Leiden en Rotterdam getest, zij hebben toegang tot het DNA van patiënten. Dat hebben wij als bedrijf in verband met privacy natuurlijk niet. In de toekomst hopen we dat nog veel meer ziekenhuizen onze chips gaan gebruiken voor onderzoeken naar nieuwe medicijnen en naar specifieke behandelingen”, legt Silvestri uit.

Vanzelfsprekend is Bi/ond niet de enige start-up die zich met dit onderwerp bezighoudt. Volgens Silvestri zijn er wereldwijd wel twintig bedrijven die aan vergelijkbare oplossingen werken. ,,Het is super om een geweldig idee te hebben, maar wij kunnen dit probleem natuurlijk niet helemaal alleen oplossen. Wij hebben gekozen voor een benadering met hardware, maar uiteindelijk kunnen we allemaal veel van elkaar opsteken. Wij focussen ons op bepaalde organen en andere bedrijven weer op iets anders. Over een paar jaar kunnen deze uitgewerkte ideeën vast ergens samenkomen en elkaar versterken om zo de medische wereld drastisch te veranderen.”

Mitchell Han © Fred Leeflang

Voor het zover is, moet er nog wel een hoop gebeuren. Bi/ond verkoopt nu enkele stuks Nederlandse ‘early adopters’ en mikt op 2023 om de eerste versie van hun chip breder op de markt te brengen. Een uitgebreidere en geavanceerdere versie moet enkele jaren later gaan volgen.

Silvestri: ,,In onze sector is validatie en regulering een langdurig proces. Farmaceutische bedrijven zijn grote, vaak logge spelers die niet makkelijk van hun gebaande paden afwijken. Dierproeven volledig loslaten is niet zomaar gedaan. Daarnaast is het vinden van investeerders ook een uitdaging. Nu gaat er vooral heel veel geld rechtstreeks naar farmaceuten. En wij zitten in het proces daarvoor, dus ook die routine moeten wij zien te doorbreken. Wat dat betreft is het allemaal nog best conservatief.”

Inmiddels werken er bij Bi/ond elf gedreven mensen, maar wil het bedrijf verder groeien, dan is het aantrekken van meer talent noodzakelijk. ,,Vooral senior talent binnenhalen is lastig”, weet Silvestri. ,,Die kiezen toch vaak voor zekerheid en een goed salaris bij een groot bedrijf als ASML in plaats van voor een onzeker, maar veel spannender avontuur bij een start-up als Bi/ond.”

Toch is Nederland in het algemeen en Delft specifiek een zeer vruchtbare thuisbasis voor het jonge bedrijf gebleken. Volgens Silvestri is er een steeds uitgebreider en diverser ecosysteem en is ons land, zeker na de Brexit, de beste techhub binnen Europa. ,,Wij hebben in 2017 bijvoorbeeld de accelerator van YES!Delft gedaan. Daar hebben we binnen een paar maanden geleerd wat het is om ondernemer te zijn. En zij hebben een geweldig netwerk van investeerders. YES!Delft is altijd een vraagbaak gebleven. Hun medewerkers brengen ons in contact met pers en helpen ons met het organiseren van evenementen.”

www.ad.nl/tech/nederlandse-computerch...
voda
0
Galapagos presenteert nieuwe data tijdens UEG Week

Door ABM Financial News op donderdag 6 oktober 2022
Views: 1.937

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos zal data presenteren tijdens de United European Gastroenterology (UEG) Week 2022 die plaatsvindt van 8 tot 11 oktober 2022. Dit meldde het biotechbedrijf donderdag nabeurs.

Galapagos zal verschillende presentaties leiden met nieuwe post-hoc analyses van de SELECTION-studie, waarin de veiligheid en werkzaamheid van Jyseleca® (filgotinib) werd onderzocht bij patiënten met matige tot ernstige actieve colitis ulcerosa, aldus het bedrijf.

Verder geeft Galapagos een presentatie over de veiligheidsdata van filgotinib in een brede risicogroep in reumatoïde artritis.

Naast de presentaties over klinische gegevens organiseert Galapagos op maandag 10 oktober 2022 ook een hybride symposium: 'JAK to the future - a patient centric choice in UC', meldde het bedrijf.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Bio-Rad Laboratories wil fuseren met Qiagen - media
Qiagen al eerder overnameprooi.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse Bio-Rad wil een combinatie vormen met het Duitse Qiagen. Dit meldden bronnen tegen de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal.

Qiagen, leverancier van monster- en testtechnologieën voor moleculaire diagnostiek, had volgens de krant maandag na het sluiten van de reguliere handel een marktwaarde van circa 10 miljard dollar, Bio-Rad van 11,6 miljard dollar, na een koersdaling van 8,4 procent na publicatie van deze berichten.

Mocht de combinatie van de grond komen, dan betreft dit een volgende mijlpaal in de markt voor medische diagnostiek die na de uitbraak van de coronacrisis flink is gegroeid.

In 2020 was Qiagen al een doelwit van Thermo Fisher Scientific. Die deal liep stuk, nadat er te weinig aandelen werden aangemeld. Thermo Fisher betaalde vervolgens in 2021 circa 17 miljard dollar voor PPD.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Merck licht optie op kankervaccin Moderna
Samenwerking op basis van mRNA-vaccin van start.

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft de optie gelicht om samen met Moderna een gepersonaliseerd kankervaccin te ontwikkelen. Dit maakten de twee farmaceuten woensdagmiddag bekend.

Het vaccin wordt al getest in combinatie met een therapiemiddel van Merck, Keytruda, als aanvullende behandeling voor patiënten met risicovol melanoom.

De behandeling werkt door middel van een mRNA-vaccin, dat het menselijke immuunsysteem zo manipuleert dat het specifieke kankercellen aanvalt.

De bedrijven werken al sinds 2016 aan deze toepassing. "We verwachten dit kwartaal data over toepassing als gepersonaliseerd kankervaccin en blijven enthousiast over de toekomst en de impact die mRNA kan hebben als nieuw model voor de behandeling van kanker", zei voorzitter Stephen Hoge van Moderna.

Merck betaalt Moderna 250 miljoen dollar en de bedrijven zullen samenwerken bij de ontwikkeling en commercialisering van het middel, en de kosten en opbrengsten uit dit nieuwe type medicijn delen.

De samenwerking combineert de expertise van Merck op het gebied van immuno-oncologie met de baanbrekende mRNA-technologie van Moderna, zei Eliav Barr van Merck.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Galapagos geeft begin november update over laatste ontwikkelingen
Kwartaalcijfers worden ook besproken.

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos zal op 4 november een presentatie geven over de strategische doelstellingen, wetenschappelijke pijplijn en commerciële vooruitgang. Dit maakte het biotechbedrijf maandagochtend bekend.

Galapagos geeft de update over de laatste ontwikkelingen in de Yale Club in New York, voor analisten, investeerders en de pers.

Galapagos zal dan ook de resultaten van het derde kwartaal, die gepubliceerd worden op 3 november, bespreken.

Het evenement is onder meer te volgen via een livestream op de website van het bedrijf.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Roche ziet omzet stijgen
Outlook gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) Roche heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet zien stijgen, ondanks de daling van de verkoop van corona-gerelateerde producten in het derde kwartaal. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van de Zwitserse farmaceut.

Tegen constante wisselkoersen steeg de groepsomzet met 2 procent tot 47,0 miljard Zwitserse frank, tegenover 46,7 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

In beide divisies daalde de omzet uit de verkoop van corona-gerelateerde producten aanzienlijk in het derde kwartaal. Maar dit werd volgens CEO Severing Schwan gecompenseerd door de sterke vraag naar "nieuwere geneesmiddelen voor multiple sclerose, hemofilie, spinale musculaire atrofie en kanker", die hoog blijft.

De omzet uit de farma-divisie bedroeg 33,2 miljard Zwitserse frank en de omzet bij de divisie diagnostica kwam op 13,8 miljard uit.

Outlook

Op basis van de laatste cijfers besloot Roche om de outlook voor het hele boekjaar te handhaven. Daarmee rekent de farmaceut op een lage enkelcijferige omzetgroei tegen constante wisselkoersen. De kernwinst per aandeel stijgt vermoedelijk met 1 tot 5 procent.

Roche verwacht tevens het dividend verder te verhogen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront