Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Krijgt Lavide weer een omgekeerde beursintroductie...?? En zo ja met wie...??

2.376 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 » | Laatste
Pitmans
0
quote:

aextracker schreef op 25 september 2022 13:01:

Zit Vincent de Pporter er eigenlijk nog in, of is het bezit van een fonds voor hem inmiddels "het einde van het vermaak" gebleken ?.

De actuele euro 0.40\aandeel die het fonds nu noteert is feitelijk gebaseerd op...............ja wat eigenlijk..... ?
Poorter is allang verdwenen. Het schijnt dat hij hoopt Martin van der Linden ooit nog eens in een donker steegje tegen te komen.

En die waarde 40 cent ?
Enerzijds geeft onderstaande quote de pennygokkende 'belegger' mogelijk hoop dat het ooit weer naar >50 cent gaat, anderzijds zullen de 'investeerders' er ook belang bij hebben dat dat ook gebeurt.

In ieder geval zijn we na het enorm positieve nieuwtje alweer geheel terug bij af.

"Vervolgfinanciering door obligatielening
De reeds getekende commitmentverklaringen betreffen een hoofdsom van € 5.560.000. De obligaties zullen op 90% van de nominale waarde worden volgestort, Op grond van de huidige commitment verklaringen zal Lavide een bedrag van € 5.004.000 ontvangen tegen uitgifte van een converteerbare obligatielening van € 5.560.000. De obligatielening heeft een looptijd 5 jaar, een couponrente van 6% per jaar en een conversiekoers € 0,50. Kennie Capital B.V. zal zich inspannen om nog meer commitmentverklaringen te ontvangen, maximaal tot een bedrag van in totaal € 10 miljoen.
Ook zullen de investeerders optierechten ontvangen op een gelijk aantal aandelen, dat ieder met zijn deel van de hoofdsom van de converteerbare obligatielening kan verwerven, tegen een uitoefenprijs van €0,50. Het ligt in de lijn der verwachting, dat alle obligatiehouders hun lening in aandelen zullen omzetten, zodra Lavide hiervoor toelating tot de notering van Euronext Amsterdam heeft verkregen."
www.lavideholding.com/lavide-holding-...

In hetzelfde PB overigens ook onderstaande opsomming van wat kleinigheden die heel misschien roet in het eten zouden kunnen gooien :

"– Lavide is genoteerd op het strafbankje van Euronext Amsterdam. Er is een reëel risico dat Euronext Amsterdam na 13 april 2023 zal besluiten een de-listing procedure te starten. Indien Euronext daartoe besluit en de obligatiehouders gebruik maken van hun recht om terugbetaling van hun lening te vragen, zal het voortbestaan van Lavide mogelijk in gevaar komen.

– De voorgestelde investeringen in Lavide zullen mogelijk leiden tot forse verwatering voor bestaande aandeelhouders, potentieel zelfs tot vier nieuwe aandelen per iedere Euro van de uit te geven obligatielening. Dat zal gevolgen hebben voor het resultaat per aandeel.

– Met de investeringen en het opzetten van de nieuwe activiteiten zullen kosten gepaard gaan, die het resultaat van Lavide negatief zullen beïnvloeden.

– De heer Van den Ouden zal in de BAVA geen stem uitbrengen op de door hem op dat moment gehouden aandelen in Lavide. Hij beoogt zijn huidige aandelenbelang te verkopen op een wettelijk toegestaan moment en uitsluitend zijn investering in de uit te geven converteerbare obligatie te behouden."
ramptoerist
0
Recent een leuke discussie hierover op het businessclass draadje in de KK. Over verplicht converteren, en wat er tegenover staat als de boel klapt. ""Het ligt in de lijn der verwachting, dat alle obligatiehouders hun lening in aandelen zullen omzetten""

Tevens, hoe kan het dat nominaal hier nog 0,50 is? motten ze niet afstempelen?
Pitmans
0
Nee dat mot niet. De nominale waarde hoeft zich niks van de beurskoers aan te trekken.
Voor de financiers is het uiteraard wel onhandig om tegen 0,50 te converteren als de koers 0,40 is, maar het zou zomaar kunnen dat het benoemen van die hogere conversiekoers de eigenlijke reden van deze financieringsconstructie is. Het is slechts een commitmentverklaring he.
Je zult maar beoogd investeerder zijn, maar geen idee hebben waarom er problemen zijn met de huisbank.
ramptoerist
0
Dat idee betreffende de bank ligt er natuurlijk moddervet bovenop, enkel het benoemen maakt het lastig in t openbaar. Meest hilarische is dat iemand claimt geen idee te hebben wat er bancair speelt. En ook dat lijkt een herhaling van zetten.

maar goed, iets wat kosten maakt is natuurlijk een uitstekende invulling, als er uberhaupt een invulling komt voor april 23. Mooi toch? Pbtje hier, pbtje daar, en weer doorgaan met het maken van kosten.
Pitmans
1
Overigens komt dat "positief advies over een doorstart" vreemd genoeg niet van mij.
Ik keek na dat bericht van 8 september dat er naar een doorstart gekeken werd nog eens op mijn schoorsteenmantel, en zag daar tot mijn eigen verbazing nog die intentieverklaring staan, die ik dus blijkbaar nog steeds niet verstuurd had.
Om een postzegel te sparen, heb ik daarom die envelop maar opengestoomd en een uitgebreide brief met talloze argumenten waarom ik het helemaal zie zitten met die doorstart er bij gestopt, weer dichtgelikt, nog eens gewogen en jawel, 1 postzegel was nog steeds voldoende.
Dat was inmiddels nachtwerk, dus helaas, brief terug op de schouw en verdomd, opnieuw vergeten op de post te doen.
Hoewel dubbelop, want er zijn immers inmiddels heel competente gegadigden én er ligt al een positief advies over een doorstart, heb ik me plechtig voorgenomen die brief zsm te posten.

Niet nu meteen natuurlijk he, want nu regent het te hard....
ramptoerist
0
het postieve advies om de startkabel te gebruiken en de motor met een lege accu weer te starten kwam "" ( kijk, een pb, de motor maakt geluid! ) van fiscale en juridische adviseurs" he pit. Tsjongejonge!
In een eerder pb had men het nog over "een gekwalificeerd fiscaal-juridisch kantoor".
Begreep dat gekwalificeerd al niet zo in dit hele verhaal, maar wellicht dat zoiets de indruk moet wekken dat het dan dus allemaal wel in orde moet zijn.
Gek genoeg ontbrak dat nu. Wat dus weer vragen oproept. Want was het Bertje Boekhouding ( voor meer boekhouding ) , of admin kantoor Geurt en dochters? Of was het gewoon intern? vragen vragen...

Zou men soms Cor vd Maarel hebben gebeld?

Want het is niet zo moeilijk inderdaad, en zoals je schetst. Als je een advies wil over plannen betaal je iemand die je positief advies geeft over plannen. Als het negatief is hoef je die niet in te huren.

ps. Gummetje had hiervoor de term 'gerenommeerd' bedacht, maar dit terzijde.
Hammer
0
quote:

ramptoerist schreef op 27 september 2022 21:05:

Zou men soms Cor vd Maarel hebben gebeld?

Dat vind ik nog helemaal niet zo'n gekke gedachte. Als er iemand is die kan bepalen wat voor vlees men in de kuip heeft, dan is dat de v/d Maarel wel. Ik hoop dat het positieve advies voor een doorstart verder geen onduidelijke onduidelijkheden bevat zodat de wederopstanding van het uit de dood herrezen vehikel doorgang kan vinden nog voordat Pitmans zijn intentieverklaring op de bus gedaan heeft.

Ondertussen wordt het hoog tijd om weer eens bier en sjips in the slaan. :)
Ron Kerstens
1
Diede zet dus door, mooi ! Wel lef hoor, moet nu wel met de billen bloot. Ik lees wel dat er niks gebeurt voordat er een OOB accountant gevonden is, een lastige opgave die dus als eerste opgepakt moet worden.

Succes !
biobert
0
Niks geen nieuws over een nieuwe bank die noodzakelijk is want ING delist Lavide op 1 jan 2023 van hun bankrekening.
voda
0
Update: Lavide wordt Fair Financing Firm

Door ABM Financial News op dinsdag 15 november 2022
Views: 2.134

(ABM FN-Dow Jones) Lavide houdt op 27 december een aandeelhoudersvergadering waarin de lege beurshuls een nieuwe naam moet krijgen en een nieuwe CEO in de persoon van Diede van den Ouden. Dat maakte Lavide dinsdagavond bekend.

Onderdeel van de geplande statutenwijziging is de naamswijziging naar Fair Financing Firm nv of kortweg FFF.

Het bedrijf gaat zich richten op het ondersteunen van andere beursgenoteerde bedrijven, financieel en met advies. Van het resultaat moet 10 procent ten goede komen aan charitatieve instellingen.

Van den Ouden doet dit al vijftien jaar en zal dat na de benoeming volledig ten behoeve van het nieuwe beursfonds gaan doen. Samen met beurshandelaar Martijn Kok, een bestaande grootaandeelhouder van Lavide, is hij de voornaamste nieuwe investeerder.

Op 9 juni werd een investering van 5 miljoen euro door Van den Ouden en een mede-investeerder in de lege beurshuls aangekondigd. Kok bevestigde dinsdag tegen ABM Financial News dat hij met Van den Ouden deelneemt in FFF.

Lavide hoopte toen nog voor 1 oktober te kunnen vergaderen. Op 27 december zal ook worden gestemd over benoeming van de beoogde commissarissen, A.A. Jullens en J.C Lambregts-Overboom.

Update: om identiteit mede-investeerder toe te voegen.

Bron: ABM Financial News
Pitmans
2
quote:

biobert schreef op 15 november 2022 21:04:

Niks geen nieuws over een nieuwe bank die noodzakelijk is want ING delist Lavide op 1 jan 2023 van hun bankrekening.
"Het bedrijf gaat zich richten op het ondersteunen van andere beursgenoteerde bedrijven, financieel en met advies."

Als diede slim was geweest, was hij zelf een OOB-accountantskantoor begonnen met deze notering. Several flies in one clap, zeg maar.

Fair en kokkie, dat schuurt een beetje.
ramptoerist
0
En men denkt dat een OOB accountant hier wel de vingertjes aan gaat branden?

"Het bedrijf gaat zich richten op het ondersteunen van andere beursgenoteerde bedrijven, financieel en met advies.""

Ahja. Lavide was namelijk een prima voorbeeld. Succes na succes kwamen aan de deur kloppen voor een succesvolle rev notering, of hoe zat het nou?

Verder neem ik zomaar aan dat de beursgenoteerde bedrijven in dezelfde categorie vallen als waar de hele hall of fame zich over de jaren mee ingelaten heeft. Maar ik laat me graag verrassen.
ramptoerist
0
oh, en natuurlijk een riante koersstijging in t verschiet nu. Geen idee waarom, maar ook dit zal inmiddels niemand meer verbazen.
Wereldhave
0
Alle nieuwe SPACS hebben een OBB accountant. Zolang er goed betaald wordt, is de kans groot dat er een OBB accountant gevonden wordt.
ramptoerist
0
quote:

Wereldhave schreef op 16 november 2022 09:39:

Alle nieuwe SPACS hebben een OBB accountant. Zolang er goed betaald wordt, is de kans groot dat er een OBB accountant gevonden wordt.
Nou nee. Geld is hier niet van toepassing, eerder t feit dat een OOB accountant tegenwoordig moet letten op waar het zn handtekening onderzet? En dan is er ook nog voldoende aanbod.

enig idee waar dit soort zombiefondsen op draaien?
aextracker
1
quote:

Pitmans schreef op 16 november 2022 08:02:

[...]"Het bedrijf gaat zich richten op het ondersteunen van andere beursgenoteerde bedrijven, financieel en met advies."

Als diede slim was geweest, was hij zelf een OOB-accountantskantoor begonnen met deze notering. Several flies in one clap, zeg maar.

Fair en kokkie, dat schuurt een beetje.
Laat Martijn Kok maar schuiven, die weet waar hij aan begint en waarom....
Knap hoe hij zijn geinvesteerd vermogen bij elkaar heeft gepennied, daar waar anderen de keuzes verguisden.
DeZwarteRidder
0
quote:

aextracker schreef op 16 november 2022 10:09:

[...]Laat Martijn Kok maar schuiven, die weet waar hij aan begint en waarom....
Knap hoe hij zijn geinvesteerd vermogen bij elkaar heeft gepennied, daar waar anderen de keuzes verguisden.
Kokkie heeft de laatste jaren bijzonder weinig succes met z'n bekende beursbelangen.

Lavide is een van z'n grootste blunders.
Ron Kerstens
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 november 2022 10:18:

[...]

Kokkie heeft de laatste jaren bijzonder weinig succes met z'n bekende beursbelangen.

Lavide is een van z'n grootste blunders.
Heer Herc is vermogender dan alle praatjesmakers incl DZR op dit draadje bij elkaar.
2.376 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 111 112 113 114 115 116 117 118 119 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:18
Koers 0,290
Verschil -0,008 (-2,68%)
Hoog 0,290
Laag 0,288
Volume 5.500
Volume gemiddeld 12.651
Volume gisteren 4.329

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront