Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op hypotheekplannen Prinsjesdag valt het nodige af te dingen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 StoplossBurner 2 september 2022 10:20
    Belasten van de winst op gerealiseerde overwaarde bij verkoop (inkomen uit vermogen), gelijk aan het belasten van het inkomen uit arbeid zou rechtvaardig zijn. Eventueel nog corrigeren voor gemiddelde inflatie. Hoewel je eigenlijk nog makkelijk zou kunnen beargumenteren dat inkomen uit arbeid juist lager zou moeten worden belast dan uit vermogen. Aangezien meer arbeid juist meer gewenst is in deze tijden (van personeelskrapte die structureel is i.v.m. vergrijzing) en inkomen uit vermogen dit juist ontmoedigd. Alleen hoe dit op een rechtvaardige manier op te tuigen zonder dat het een groot bureaucratische rompslomp wordt zie ik niet gebeuren. Enige van de weinig manier om een heel klein beetje rem te zetten op de steeds verder oplopende vermogensongelijkheid in dit land. En die heeft nu m.i. een ongezond niveau bereikt met 1 op 10 kinderen die in armoede opgroeit. Om werken te laten lonen zal de belasting op arbeid omlaag moeten in ruil voor hogere belasting op inkomen uit vermogen.
  2. Stock-King24 2 september 2022 10:34
    quote:

    D_invest schreef op 2 september 2022 10:20:

    Het lijkt wel communisme, voor ieder die teveel bezit wordt afgestraft. Misschien toch maar emigreren naar een communistisch land. Eentje die aanmoedigd om wel eigen huis en bezittingen te hebben.

    China? Anyone?
    Even Googlen op 'Great Reset', dan vallen je puzzelstukjes in elkaar. In het begin dacht ik dat het alleen maar wappies waren die hiertegen protesteerden, maar ik begin er langzaam steeds meer in te geloven dat er grotere machten spelen. WHO met leden zoals Sigrid Kaag en Wobke Hoekstra die de great reset willen implementeren, het lukt aardig :-)
  3. TimothyF 2 september 2022 10:48
    quote:

    D_invest schreef op 2 september 2022 10:20:

    Het lijkt wel communisme, voor ieder die teveel bezit wordt afgestraft. Misschien toch maar emigreren naar een communistisch land. Eentje die aanmoedigd om wel eigen huis en bezittingen te hebben.

    China? Anyone?
    In China wordt bezit niet afgestraft. Ga gerust eens kijken in een Chinese stad.

    Overigens heb je als eigen woning- en vermogen-bezitter toch gvd geen klagen in dit land? Ik vind dat ik als werknemer veel harder wordt 'aangepakt', en dan nog, dan heb ik het nog steeds erg goed.
  4. Jeewee 2 september 2022 10:53
    Onbegrijpelijk deze nieuwe plannen. Het komt er dus op neer dat de huizenbezitters en meer betalen voor de boodschappen en meer gaan betalen voor hun huis en veeeeel meer voor energie! Dit betekent dus dat er nog veel meer mensen in financiële problemen gaan komen. Wel gaat de inkomsten belasting omlaag met 6%...... Dit is een doekje voor het bloeden.
    Er worden tientallen miljarden verdient dankzij de hogere prijzen door hele grote bedrijven en louche overheden. Ga het geld wat nodig is bij die bedrijven halen niet bij de gewone burger!
  5. Jeewee 2 september 2022 11:01
    Als werknemer zou ik juist niet klagen de inkomsten belasting gaat volgens dit voorstel van 37%naar 31%. Als jij geen eigen huis hebt kan jij die 6% in je zak steken..... Tenzij je een eigen huis hebt dan kan je als je een btj pech hebt 800euro per maand meer kwijt zijn aan je huis .....
  6. forum rang 9 objectief 2 september 2022 11:26
    quote:

    D_invest schreef op 2 september 2022 10:20:

    Misschien toch maar emigreren naar een communistisch land.
    Eentje die aanmoedigd om wel eigen huis en bezittingen te hebben.

    Ben je de weg kwijt; decennia lang werden er miljarden in de eigen woning gepompt.

    Elk kind kreeg de boodschap mee: koop een eigen woning, dat is een goudmijn.
    Dat is ook gebleken, gezien de extreme vraag en de waardestijging van onze woning van 2 ton naar 2 miljoen.
    Een hypotheekje erop van 2% en je woont nergens zo goedkoop.
  7. Bullwish 2 september 2022 11:26
    Tja...links beleid.
    De afgelopen jaren heeft het Nederlandse electoraat steeds rechtser gestemd, maar het beleid werd steeds linkser.
    De VVD is de VVD niet meer, dat is onder leiding van Rutte een linkse partij geworden.
    Rechtse partijen zijn vakkundig buiten de deur gehouden.

    Wat men m.b.t. huizen gemakshalve vergeet, is dat het ook onderhouden moet worden, verzekerd moet zijn, er OZB over betaald moet worden, enz. Huurders hebben al deze kosten niet, maar daar gaat men aan voorbij. De auto was al een melkkoe, vastgoed is een nieuwe melkkoe. Graaien! Het zijn simpelweg jaloeziebelastingen. De (r)overheid gooit veel te veel geld over de balk aan onzinnige dingen (zoals bv. klimaat) en dat moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.

    Nederlanders komen nooit in opstand, dat zit niet in de aard van het beestje. Pas was er wat ophef over boeren die protesteerden, maar ik vind die boeren juist bijzonder mild. In bijvoorbeeld Frankrijk zouden boeren acties voeren die vele malen verdergaan. Ophef over een paar boeren bij een minister voor de deur. De boeren kwamen in haar privédomein. Terecht zie een boer dat zij hen ook juist privé keihard raakt. Politici mogen Nederlanders met ambitie kapotmaken, maar ze willen zelf niet lastiggevallen worden. Humor!

    Nederland is geen land voor mensen met ambitie. Het wordt steeds moeilijker om hier iets op te bouwen. Als je iets hebt (bijvoorbeeld vermogen opbouwt), dan vindt een ander daar iets van, meestal willen ze het dan afpakken. Tja...jaloezie.

    Je wordt hier continu getart door doorgeslagen regelgeving en belastingdruk.
  8. GoldenRobbie 2 september 2022 11:27
    snel verkopen nu het nog kan en emigreren....De TV Kantine in Den Haag is aardig op weg met de opstand tegen de NL samenleving en alles wat is opgebouwd netjes af te breken - zie column Ronald Plasterk! in Telegraaf .....Rutte is niet alleen de langst zittende Min Pres, maar vooral ook de slechtste OOIT!
  9. forum rang 9 objectief 2 september 2022 11:27
    quote:

    Pat71 schreef op 2 september 2022 11:03:

    Met belastingen, onder welke naam dan ook, en inflatie kan het volk prima onder controle gehouden worden en we laten het gewoon gebeuren. Ze verzinnen van alles om alle inkomsten geleidelijk weer te vorderen.
    welkom in het nieuwe nu; welvaartgroei en zorgeloosheid zijn verleden tijd.
  10. forum rang 9 objectief 2 september 2022 11:29
    quote:

    GoldenRobbie schreef op 2 september 2022 11:27:

    snel verkopen nu het nog kan en emigreren....De TV Kantine in Den Haag is aardig op weg met de opstand tegen de NL samenleving en alles wat is opgebouwd netjes af te breken - zie column Ronald Plasterk! in Telegraaf .....Rutte is niet alleen de langst zittende Min Pres, maar vooral ook de slechtste OOIT!
    Rutte is wel de beste, zonder Rutte gaan we het Duistland zonder Merkel achterna. Sinds zij vetrokken is zit men aldaar een dalende lijn die niet l
  11. Bullwish 2 september 2022 11:34
    quote:

    objectief schreef op 2 september 2022 11:27:

    [...]

    welkom in het nieuwe nu; welvaartgroei en zorgeloosheid zijn verleden tijd.
    Als ze je gaan beroven van de bezittingen, wil je dat toch verdedigen, lijkt me.
    Het is een club elitaire figuren waar we van af moeten. Pim Fortuyn noemde het "de gevestigde orde".
  12. Bullwish 2 september 2022 11:39
    Ik stel voor: een ingezetenenbelasting.
    Ze willen toch gelijkwaardigheid voor iedereen? Nou, dan hoort dit er ook bij. Als je hier woont, moet je een bepaald bedrag betalen dat voor ieder persoon hetzelfde bedrag is. Verder telt niets mee, geen inkomen of vermogen, een mens is een mens. Gelijke behandeling.
    Geen belasting op verrmogen, van iemand's bezit blijf je af, dat is diefstal.
    Gewoon een ingezetenenbelasting invoeren en heel veel andere belastingen schrappen. Dat is ook nog eens veel werkbaarder voor de fiscus.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links