Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het is september, het is meteen beroerd voorbeurs en oh, chippers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 1 september 2022 08:39
    1. Sell in May and Go Away, But remember to come back in September.

    Dit is waarschijnlijk een van de oudste en meest bekende beurswijsheid uit de beleggingswereld. De uitspraak ontstond in de jaren ’30, verrassend genoeg in Londen. De originele uitspraak luidde: “Sell in May and go away, and come back on St. Leger’s Day”. De uitspraak refereert naar het feit dat veel aristocraten, kooplieden en bankiers de stad verlieten tijdens de warme zomermaanden. St. Leger’s Day is een paardenrace die medio september werd gehouden en het einde van de zomer inluidde. Later waaide de uitspraak over naar de VS, waar handelaren veelal vakantie namen tussen Memorial Day (eind mei) en Labor Day (begin september).

    Sell in May

    De gedachte is dus dat tijdens de zomer, door het gebrek aan professionele handelaren, de rendementen en volumes tegenvallen. De uitspraak is de afgelopen decennia talloze keren onderzocht. Het klopt dat de beurzen gemiddeld genomen de beste rendementen lieten zien tussen oktober en april. In mei werd tussen 1929 en 2012 een gemiddeld rendement van -0,01% geboekt. In de zomermaanden zagen we echter wel positieve rendementen met een plus van 0,7% in juni, +1,5% in juli en een winst van 0,7% in augustus. Opvallend genoeg is september de slechtste maand van het jaar met een gemiddeld verlies van 1,1%. Statistisch gezien is het dus het beste om na de daling van september in te stappen. Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.
  2. forum rang 4 M357 1 september 2022 09:12
    Ik roep dit al maanden! Wij worden allemaal genaaid door speculanten en handelaren in gas, olie en elektriciteit. Er zijn geen feitelijke tekorten vandaar onder andere de gedachte van OPEC de olieproductie te verlagen.

    German 1y ahead Power Price has almost halved within 2 days from €1,050 per MWh to €545 today. This raises the question of who is operating in the electricity market. Is it pure speculation? Are these meaningful prices that reflect real scarcities?
  3. forum rang 4 StoplossBurner 1 september 2022 10:18
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 1 september 2022 08:39:

    ..Statistisch gezien is het dus het beste om na de daling van september in te stappen. Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst...
    Indien er in het verleden een paar zwarte zwanen in of net voor september zijn geweest dan vertekend dat al snel. Of er moet een of ander causaal verband tussen de kans op zo'n zwarte zwaan en september aan te wijzen zijn. Maar dat lijkt mij haast onmogelijk. Maak het gewoon niet te moeilijk en beleg maandelijks vaste bedragen.
  4. forum rang 5 Jason Voorhees 2 september 2022 08:51
    @Wiegveld, lang verhaal zeg, halverwege afgehaakt, interessant lees straks de rest, denk ik.
    Als je hetzelfde doet als de gemiddelde investeerder, dan zijn je resultaten ook gemiddeld, tja dus probeer ik te kijken naar aandelen die qua thema naar de toekomst beter zouden kunnen presteren.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links