TIE « Terug naar discussie overzicht

Gaat TIE in de handen gespeeld worden van Objectif Lune?

60 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
aextracker
0
Kwiirk,

Het verlengen van de zittingstermijn van TV was ook voor mij in de aanloop naar de AvA 2015 een "onbegrijpelijke gang van zaken". Dit mede in het licht en verlengde van eerdere toezeggingen" van RvC leden tijdens AvA's.
Los van de historie en capaciteiten van Ton Veth, is het governance technisch "not done" en eerder uitgesproken (2 jaar geleden bij de AvA) dat "opvolging en samenstelling van de RvC de aandacht heeft". Dat men hier op terug komt heeft een reden ! Maar welke die echt is , is naar mijn mening niet verteld.

Ik kan de "toevalligheid" en correcte verklaringen ten spijt tijdens de AvA , de gedachte niet geheel ontkoppelen van de ontwikkelingen dat er "verdacht veel aandelen & lijntjes, direct, danwel indirect bij OL related parties" uitkomen. Het verklaard wsl. de kop van deze draad.

Toch heeft TIE KINETIX in haar omzet volgens mijn beperkte inzicht en begrip van de beide clubs daartoe "teveel onnodige ballast" voor OL .

Wanneer ik dan zie hoe de belangen volgtijdelijk worden veroorzaakt, dan lijkt het aannemelijk dat OL niet vanaf dag 1 hier een "vooropgezette intent" heeft gehad om TIE KINETIX in te lijven.
Als ze dat hadden willen doen, waren er diverse momenten geweest dat heel goedkoop te kunnen regelen.
Ik houdt het daarmee meer op een "organisch groeiende partnership", waarbij bij mij vnl. de vraag beklijft , hoe waardevol en relevant deze partrnership voor TIE KINETIX is (omzet en marge).
Of zijn hier "on the flipside amicable terms & conditions" overeengekomen achter de "survival of the strugglers" strategy waar TIE KINETIX in lijkt te verkeren ?

Anderszins zijn de "fouten die ontstaan", de bewegingen die kort na elkaar volgtijdelijk zich voordoen "te toevallig voor toeval". Kortom, het rookt en smeult , doch waar de energie van het vlakkerende vurtje vandaan komt ? Ik durf het niet te zeggen, totdat het tegendeel bewezen is.
Wellicht werkt TIE KINETIX toch gewoon aan een verdere uitbouw van partnerships, als met EPICOR en komen er gewoon nog meer innovaties tot stand uit deze partrnership, die goed is voor zowel de software ontwikkelaar (TIE KINETIX) als de re-seller (Objective Lune).

Leuk om via de bijgaande twitter link (verder te snuffelen NB. ! OL heeft een leuke prijs\award in UK ontvangen).
Click even op de foto naast de twitterlinks (blok foto rechtsonder ( betreft 20 yr party event OL) en click vervolgens 4-5 keer door , totdat je op de CEO message over OL Connect uitkomt.
Leuk om af te luisteren en te zien , dat de partnership met OL Connect een mooie tool heeft toegevoegd aan haar portfolio. Techniek van software house TIE KINETIX.

www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...

Over de promotionele waarde van dergelijke partnerships & connecties en hoe daarmee om te gaan valt wat te zeggen........ getuige de website van OL

www.google.nl/url?sa=t&rct=j&...

Wat denken de forum lezers ervan ? Business wise en promotionele waarde voldoende om OL verder als re-seller met TIE KINETIX software door te ontwikkelen ?

Of aanstonds innhet verlengde van de donkerbruine denklijn van GG een "hostile takeover & reversed integratie\co-listing in USA\canada", met een stevige waardevernietiging voor alle aandeelhouders in Europa ten spijt ?

Tracker
[verwijderd]
0
Mannen,

Ik kan mij weer niet aan de indruk onttrekken dat wij elkaar weer rustig aan het praten zijn. Er zitten een aantal dingen faliekant fout bij TIE, en ik lees ze zullen een goede reden hebben, maar ik ken hem niet". Dat de AFM erbij wordt getrokken vind ik alleen maar juist, en misschien eigenlijk al erg laat. Dat de AFM het ook laat afweten.. Tja, misschien toch de VEB erbij betrekken: die jongens houden meer van aanpakken.

Het is niet gezond dat 50% in handen is van een club die elkaar al jaren kent. Sorry heren, maar het zou voor SNS een knalharde rode kaart moeten vormen.

Trekkert, je spreekt van "verdacht veel lijntjes": wanneer gaat dit voor jou nu echt een probleem worden?

Kwiirk, je spreekt over dat het misschien illegaal is dat Ton Veth er al zo lang zit: wanneer wordt het voor jou te veel? Wanneer gaat het voor jou een reden vormen om je geld ergens anders in te stoppen?

Zolang mensen positief over TIE blijven schrijven op dit forum, is er voor TIE toch helemaal geen reden uit dingen anders aan te pakken?

OL reseller van TIE: OL heeft vandaag de dag al een veel groter bereik dan TIE. De kennis die TIE toevoegd aan dit partnership is gelimiteerd. Als het uberhaupt geld oplevert, lijkt het mij vanuit OL oogpunt makkelijker/goedkoper deze kennis ergens anders in te kopen: in dit partnership zullen ze eerder van de eigen kracht moeten uitgaan, dan van de additionele commercieele slagkracht van TIE.

Succesvolle partnerships zijn diegenen die al jaren lopen: bijvoorbeeld Epicor. Ook die staan echter onder druk. Het is al meerdere malen voorgekomen dat Epicor een clubje overnam waar dezelfde EDI kennis zat al s wat ze bij TIE inkopen. Waarschijnlijk geeft dit aan, dat Epicor EDI als te klein ziet. Investeringen elders creeeren een betere marge.

"tot nu toe was de exit waardevermeerdering van de aandelen". Iedereen verliest op een gegeven moment het geduld. Peter van Schaik heeft zijn geduld al langer verloren, en is zelf opgestapt. Dat is de reden waarom ik naar een andere manier zoek waarop de heren de gewenste Euries in de zak kunnen steken.
Kwiirk
0
Illegaal is wat overdreven, de verlenging van het commissariaat van Ton Veth, gaat in tegen de regels van de corporate governance code. Ik heb in de AVA krachtig gepleit voor het neerleggen van het voorzitterschap van de RvC door Ton en Dirk Lindenbergh het voorzitterschap laten vervullen. Verder vind ik de bijdrage van Honée te mager, dus ook die in 2016 vervangen. Zo krijgen we een sterke RvC en dat is met deze aandeelhouders wel nodig.
Aandelen TIE heb ik momenteel niet noemenswaardig (warrants wel) en dat is maar goed ook met de verwerking van de" structurele incidentele tegenvallers" in de komende Q2 cijfers.
[verwijderd]
0
Of je houdt je aan corporate guidelines, of niet. Planning is een zeer slecht excuus. Dat de RvC zichzelf niet houdt aan zijn eigen afspraken, is een erg zwaar teken aan de wand.

Is het tegen de wens van >50% vd aandelen dat er verandering komt?

Ik kan de individuele bijdragen van de commissarissen moeilijk inschatten. Hetgeen ik wel zie, is wat er gebeurt in de tijd, en hoe hiermee wordt omgegaan. Of eigenlijk meer hoe zaken worden genegeerd.

Zullen de aandeelhouders buigen voor de commissarissen? Ik schat eerder in dat het verhaal andersom wordt.
[verwijderd]
1
En de cijfertjes geven de aandeelhouders de zoveelste tik om de oren. Het persbericht begint met het vergelijken van appels met peren, alhoewel ze later netjes vertellen dat over 2014 TFT alleen over de eerste 4 maanden meetelde.

Grappige opmerkingen van Jan Sundelin: "KPN has indicated to consolidate certain of its brands, as a result of which our future revenue with these brands will be uncertain".. Tja, als wij via de krant al lezen dat KPN stopt met Hi, dan lijkt mij de future redelijk certain?

Het lijkt mij nu ook wel duidelijk dat TFT niet de cijfertjes gaat halen die bij overname werden geprognotiseerd.

Analytics: "new customers contracts were signed".. zijn dat de klantjes die zijn overgenomen van die andere club? Of zijn dit daadwerkelijk nieuwe klanten?

De post "one-time expense" is een vaste waarde bij TIE, en het is altijd in deze hoek waar de klappen vallen.

Het overal bij vermelden "ex-EU projecs" geeft weer mij weer het gevoel dat we nogmaals appels met peren gaan vergelijken. Dat ze uit lopende projecten gaan stappen: lijkt mij dat daar weer voer voor toekomstige claims ligt.

Marcello, kom er eens in met je boekhouders-bril.
Dinald
0
Hm, volgens mij zit inmiddels alle oude ellende in de cijfers. Het gigaverlies is al afgedekt. Er zijn forse voorzieningen getroffen (1213 k). Verder is er fors gesneden in het personeelsbestand. Vooral in D en US. Of vooral dat laatste -in de US- verstandig is?
Volgens mij is het dieptepunt voorbij. Wat mij betreft is de zelfkastijding nu juist afgerond :)


[verwijderd]
0
Ellende afgerond: tja, dat houden ze ons nu al jaren voor. Eerst zien, dan kan mijn reeds lang vertrokken geloof eens terugkeren van die al jaren durende lach-stuip..

De ellende duurt al 15 jaar. Tijd dat de kop van de top eraf gaat.
Dinald
0
quote:

Gekke Gerrit schreef op 21 mei 2015 16:00:

Ellende afgerond: tja, dat houden ze ons nu al jaren voor. Eerst zien, dan kan mijn reeds lang vertrokken geloof eens terugkeren van die al jaren durende lach-stuip..

De ellende duurt al 15 jaar. Tijd dat de kop van de top eraf gaat.
Tuurlijk Gerrit, je hebt gelijk: de track record is drama wat betreft "ellende". Dat blijkt ook uit de koers. De "oude" ellende is afgerond. Dat houdt niet in dat er geen nieuwe ellende aan komt. Maar een kwartaaltje zónder shit moet er nu toch inzitten.

Kwiirk
0
Voor Gerrit gaat het zonnetje schijnen nu de top zich niet meer kan verschuilen achter de ellende uit het verleden. "Ellende" uit het heden vind ik in de 2e kw cijfers. 2e Kw 2014 omzet 5.287K, 1e kw 2015 5.099K en 2e kw 2015 4.691K, een dalende trend ondanks de groeicijfers uit het persbericht 1e halfjaar 2015. De top weet dus wat haar het komende halfjaar te doen staat: omzetgroei. En wij zullen over 6 maanden weten of de top in staat is om ellende uit het heden te voorkomen.
aextracker
0
Heren analytici,

TIE's H-1 2015 resultaten geven helaas opnieuw aanleiding tot teveel discussie op dit forum.
Er is dan ook een reden toe. Het is jammer, dat dit in het persbericht niet helder wordt neergezet. Het neigt naar "voorzichtig verhullen van de werkelijkheid". Dat kan TIE zich in een "mature beleggerscommunity" als in NL echt niet veroorloven. Het tast de vertrouwensfactor aan.

Ik zet de feiten van 2014 vs. 2015 voor jullie op een rij ;

1.) Consolidated omzet H1 steeg van Euro 9.483 naar Euro 10.464 Mln(+10%)
2.) Consolidated omzet Q1 steeg van Euro 4.196 naar Euro 5.097 Mln (+21%)
3.) Consolidated omzet Q2 steeg van Euro 5.287 naar Euro 5.367 Mln(+1.5%)
4.) Elimineer de stijging van EU omzet in Q22015 ; Euro 969-307K = 662 K
5.) Resteert Q 2 omzetverloop excl. EU Euro 4.998 Mln naar Euro 4.704 Mln
6.) Per saldo in Q2 een daling op Operations excl. EU in Q2 a Euro 294 K.

Conclusies ;
1.) De kernwaarde transparantie is met het verhangen van omzet\reporting bordjes van landen naar "business lines" onder druk gekomen , daar waar het de vergelijkbaarheid betreft met voorgaande jaren.
2.) De omvorming naar "business line reporting" laat 1 jaar na dato aftrap nieuwe strategie nog geen versnelling van winstgevende omzet zien.
3.) E-commerce zal met het "verschralen van de 3 jaars deal KPN" druk zetten op waarmaken doelstellingen 2015 in H-2.

Het is mij niet duidelijk waarom het aantal FTE's in grote kernmarkten als BRD & USA dalende blijkt => samenhang met additionele integratie kosten (verloop ?) en of tegenvallende omzet \ klantverlies , verschuiven groei-initiatieven naar re-sell partners als Objective Lune ?

Voorts vraag ik mij af waarom organisatie Frankrijk in FTE's groeit en er geen persberichten verschijnen > 1 jaar na aanstelling van de nieuwe manager.
Persberichten die zouden moeten aantonen dat "Roy du Soleil" terecht vervangen is en de aanleiding vormt tot omzetgroei, die jaren achtereen stagneerde in Frankrijk.

Tot slot vraag ik mij af ,waarom UK genoemd wordt en gerept wordt van "een vestiging". Het lijkt er op, dat deze vestiging nog immer bestaat uit 1 FTE (ex CNET medewerker), die op enkele klanten services verleent i.p.v. stevig acquisitief tekeer gaat onder nieuwe klanten t.b.v. de resp. business lines.

Al met al geen mooi, noch stabiel verbeterend plaatje wat TIE KINETIX in H-2 2015 rapporteert. (Los bezien van het EU debacle en de daarmee samenhangende kosten).

Ik kan bevroeden dat de (te) directe vraag van Kwiirrk tijdens de AvA aan Dhr. Lindenberg in dit stadium niet positief beantwoord werd.

Er zijn i.m.o. teveel "bewegende panelen", waardoor de som der delen bij TIE niet lekker optellen. Het gevolg zien de aandeelhouders wederom gereflecteerd in de dalende beurskoers. je moet wel van "schoon schip maken" houden als je hier als nieuwe Vz. van de RvC instapt. Dan beter 1 jaartje wachten en zien hoe het scheepje verder koerst.

Daarbij zit de guarantor vooralsnog aan de goede kant van de koerswaardering (6.11 \aandeel excl. de garantie regeling a Euro 300 K).
Tot Euro 5.85 zal hij niet piepen. Zodra de aanvullende claimdekking vanuit de guarantor gedekt dient te worden en hij > 30% schiet wordt het anders.
Vormt dat dan de "prelude voor het eindspel"?
Pas dan wordt alles ECHT duidelijk, waar hier zo veel over gespeculeerd wordt.

Ik kan mij indenken , dat de guarantor de steun verleende om ;
a.) TIE cash safe te spelen om de groei ex-EU te laten leiden tot versnelling van winstgevende groei.
b.) Zijn eigen belang veilig te stellen en invloed te krijgen op de koers van het scheepje.
c.) Een dienst te verlenen aan andere related parties, die die mogelijkheid niet meer zonder aanpalende consequenties konden opbrengen.

Wat ik niet begrijp, dat het MT zo lang zijn gang kan\kon gaan onder toezicht van een RvC zonder zaken ordentelijk en op tijd te voorzien \ regelen i.r.t. de EU schade-claim.
De EU kwestie was MT & RvC al veel langer bekend.
Onderwijl zijn vragen van aandeelhouders vanuit RvC & MT niet ECHT serieus opgepakt. Ook de RvC heeft onvoldoende gedaan met serieus en goed bedoelde vragen vanuit het aandeelhoudersfront.
Het beeld beklijft dientengevolge dat TIE KINETIX MT "geen inmenging van derden" toestaat. Onder dat gesternte kan ik plaatsen dat Dhr. Lindenbergh nog geen voorzitter wilde worden van de RvC.

Het risico ontstaat ondertussen door het uitblijven van zichtbare verbetering en doorbraken vanuit de nieuwe business line gebaseerde strategie, dat het aandeel naast onbekend ook onbemind raakt bij bestaande aandeelhouders.
De indruk is bij mij aan het ontstaan dat TIE KINETIX daar niet ver van verwijderd is.
Dat is buitengewoon jammer.
TIE KINETIX was volgens mij een bedrijf wat "goud in handen" had.
Het lijkt alsof onder de dunne gouden buitenkant een massa zit met minder inhoud dan benodigd om de glans erop te krijgen. Daardoor lijkt het alsof de TIE KINETIX verbleekt en verdwijnt in de massa.

Zomaar wat gedachten waar eenieder vrij op kan schieten. De cijfers van H1 2015 vs. 2014 daarentegen liegen niet. De trend is niet verbeterend, doch vertoont op zijn minst een "hick-up".

Ik laat me graag van het tegendeel overtuigen. Het lijkt erop dat die kansen met het voortschrijden van de tijd verder afnemen.

Tracker
Dinald
0
Het wordt tijd dat de club ooit een keer substantieel in de plus draait. Het imago van "losers" van zich gaat afschudden. Hoewel ik sceptisch ben, zou het best eens kunnen dat er een kwartaal komt met 3 a 4 ton € winst.

Thnx trouwens aan de trouwe vullers van dit leuke forum :). Het is qua belegging in TIE inderdaad af en toe zelfkastijding, maar t forum is onderhoudend!De bijbehorende vakterm voor beleggen in TIE is denk ik "cognitieve dissonantie".
Verder is het veelzeggend dat het veelal dezelfde bijdragers zijn. De kring van TIE beleggers is klein. Al jaren. Hoewel t bedrijf in 5 jaar wel verdubbeld is.

Het zou me niet verbazen dat die nieuwe financiele man beter aanstuurt op geld verdienen. De cijfers meer laat spreken. Een beleid van eerst de kranen dicht (houden!) en dan pas dweilen. In dat kader snap ik ook de personeelsreductie.
Mochten er andere zaken spelen, is dat immers weer reden tot zorg.
Wat Q 3 betreft ben ik met weliswaar met veel scepsis, dus optimistisch.

Kwiirk
0
quote:

marcello106 schreef op 23 mei 2015 19:36:

Welke getallen gebruik je Kwiirk?
5.099+4.691=9.790
H1=10.464->Q2=5.365
Sorry, reken 2e kw 2015 excl. EU en andere kwartalen inclusief. EU 2e kw. 2015 bedraagt 662K. Dan worden de vergelijkende cijfers:
2e kw 2014 5.287K, 1e kw. 2015 5.098K en 2e kw 2015 5.365K.
Kwiirk
0
quote:

aextracker schreef op 24 mei 2015 12:26:

Heren analytici,

Ik kan bevroeden dat de (te) directe vraag van Kwiirrk tijdens de AvA aan Dhr. Lindenberg in dit stadium niet positief beantwoord werd.

Wat ik niet begrijp, dat het MT zo lang zijn gang kan\kon gaan onder toezicht van een RvC zonder zaken ordentelijk en op tijd te voorzien \ regelen i.r.t. de EU schade-claim.
De EU kwestie was MT & RvC al veel langer bekend.
Onderwijl zijn vragen van aandeelhouders vanuit RvC & MT niet ECHT serieus opgepakt. Ook de RvC heeft onvoldoende gedaan met serieus en goed bedoelde vragen vanuit het aandeelhoudersfront.
Het beeld beklijft dientengevolge dat TIE KINETIX MT "geen inmenging van derden" toestaat. Onder dat gesternte kan ik plaatsen dat Dhr. Lindenbergh nog geen voorzitter wilde worden van de RvC.

Zomaar wat gedachten waar eenieder vrij op kan schieten. De cijfers van H1 2015 vs. 2014 daarentegen liegen niet. De trend is niet verbeterend, doch vertoont op zijn minst een "hick-up".

Ik laat me graag van het tegendeel overtuigen. Het lijkt erop dat die kansen met het voortschrijden van de tijd verder afnemen.

Tracker
Beste Tracker,

Ik ben opgehouden commissarissen TIE en commissarissen in het algemeen met zachte hand aan te pakken. Mijn ervaring: met duidelijke en een beetje harde hand is effectiever.
Jouw conclusie dat MT TIE Kinetix te gevoelig is voor inmenging van derden lijkt mij een juiste conclusie. MT heeft op min of meer kritische momenten te weinig basisvertrouwen. Had men dat wel gehad, dan was veel meer haast gemaakt met het opruimen van de ellende, immers die zaten de unieke mogelijkheden van het bedrijf alleen maar in de weg. En dan had men inmenging van derden ook veel meer toegejuicht. Tie blijft te veel emotie en te weinig argumentatie, Lindenbergh is daartegen een probaat medicijn.
aextracker
0
Een medicijn toedienen aan een patient door een geneeskundig directeur, met verstand van algemene zaken, is geen garantie tot volledig en gezond herstel van de patient.
De geneeskundig directeur kan wel procedures initieren, met als gevolg dat de juiste specialisten in dienst zijn\komen en op de juiste plaats acteren.
Hierdoor neemt de kans van herstel bij de zieke patient toe.

Ik zie bij voorkeur een "doeltreffend medicijn en een uitmuntend specialistenteam", dan een harde hand die leidt tot "kaalslag in een streekziekenhuis". Dat brengt de patienten verder van huis.

Op naar de Q-3 cijfers dan maar ?
Richtinggevende persberichten die duiden op het herstelpatroon van de zwakke patient is het minste wat de familie mag verwachten.
Het streekziekenhuis moet laten blijken dat er een gekwalificeerde communicatie afdeling bestaat met oog voor alle stakeholders.

Tracker
Kwiirk
0
Tracker, je hebt zoals gewoonlijk helemaal gelijk, een doeltreffend medicijn en een uitmuntend specialistenteam voor een mini mini streekziekenhuis. Wat zou bij TIE Kinetix dan moeten veranderen?
aextracker
0
quote:

Kwiirk schreef op 26 mei 2015 11:30:

Tracker, je hebt zoals gewoonlijk helemaal gelijk, een doeltreffend medicijn en een uitmuntend specialistenteam voor een mini mini streekziekenhuis. Wat zou bij TIE Kinetix dan moeten veranderen?
Kwiirk,
Ik weet niet of ik gelijk heb , doch wel een duidelijke mening :).

Een diagnose laten trekken door de bestaande specialisten in het mini-mini streekziekenhuis en deze vervolgens middels een second opinion objectief laten toetsen.
Daarna kan de geneeskundig directeur beoordelen en bepalen wat nodig is om het mini-mini streekziekenhuis tot een internationaal befaamde specialist te laten uitgroeien en de erkenning te laten krijgen die het mogelijk verdient.

Tracker
[verwijderd]
0
Heren,

Volgens mij had ik al eerder voor een actieve inmenging van de RvC gepleit. En daarbij had ik zelfs een volledige vervanging van de zittende club op mijn verlanglijstje staan. Dat zou eens een keer een strategie kunnen opleveren. Afwezigheid van een strategie gaat bij iedere club een keer voor problemen zorgen. De afwezigheid van een strategie heeft bij TIE is ieder geval niet geleid tot groei.

Ik pikte weer eens bij wat duistere bronnen op, dat TIE de schuld richting EU helemaal nog niet betaald heeft. TIE zou zijn debet langszaam terug betalen doordat nieuwe rekeningen aan de EU simpelweg niet betaald worden. Ofwel de EU wordt als krediteur ingezet. Ik dacht dat doordat mr Komen 700K had gestort, EU volledig zou worden betaald... Misschien weer eens te naief van mij. Die 700K wordt dus gebruikt om lopende liquiditeitsproblemen op te lossen.

Trekkert: prima stukje had je geschreven 24/5. Ben je ervan uitgegaan dat TFT de eerste 2 maanden van FY2014 nog niet bij de club was? Misschien een leuke om een "what if" te maken en TFT wel voor geheel FY 2014 mee te tellen. Ik denk dat de cijfertjes FY2015 nog beroerder zouden zijn.

Kop eraf, weg ermee!
Pitmans
0
Vreemde zaken soms in de emailservice van AFM.
In het bericht van nieuwe meldingen van vandaag, staat Objectif Lune vermeld, met vewijzing naar onderstaande melding......uit 2013 ?????????????????

www.afm.nl/nl-NL/Professionals/regist...
60 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:28
Koers 1,410
Verschil -0,020 (-1,40%)
Hoog 1,450
Laag 1,410
Volume 1.221
Volume gemiddeld 2.851
Volume gisteren 20

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront