Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
jowi
1
quote:

A3aan schreef op 15 augustus 2022 13:16:

[...]

Ik zag gisteren op TV dat aantal kamerleden in Suriname zitten. Een en al kommer en kwel met roep om sorry voor slavenverleden. Stonden velen te jammeren dat ze tot nu toe geen afkoopsom hebben ontvangen voor die positie van hun voorouders. Het gaat ze gewoon om poen voor niets te krijgen. Ze hadden het over honderden miljoenen vergoeding voor dat verleden. Ik wil ook een vergoeding. Mijn voorouders waren slaaf bij de Romeinen.
Helaas Adriaan, het Romeinse rijk is nagenoeg failliet en hangen aan het infuus van de ECB. Anders had Draghi of Berluscoli echt wel sorry gezegd!!!
jowi
0
quote:

rationeel schreef op 15 augustus 2022 13:21:

Preventief optreden?
Helaas, dat is discriminatie, toch !!
rationeel
1
www.dagelijksestandaard.nl/buitenland...

Enige tijd geleden gaf Salman Rushdie een speech bij de University of Vermont. In die speech legde hij uit dat de vrijheid van meningsuiting honderd procent onbeperkt hoort te zijn. "Op het moment dat iemand zegt, 'ik steun de vrijheid van meningsuiting MAAR,' stop ik met luisteren," aldus Salman toen. Deze held van het vrije woord werd twee dagen geleden helaas aangevallen door een zieke extremist die de fatwa van de Ayatollah Khomeini probeerde uit te voeren.

Nu Salman Rushdie in een Amerikaans ziekenhuis voor zijn leven (en gezondheid) vecht is het tijd om eens te luisteren naar wat deze man zoal geloofde. Want als je dat doet besef je al snel dat deze man een absolute held was; een held die we tegenwoordig helaas maar weinig zien.

Want in de moderne tijd horen we steeds vaker dat we onze meningsvrijheid moeten "beperken." Stel je voor dat een ander zich beledigd voelt! Moet je je nou echt z´ø uitdrukken?! Kun je niet wat liever zijn?!

Nou, Rushdie had niets met dat soort ongein. Zoals hij in een toespraak bij de University of Vermont zei, wat hem betreft moet de meningsvrijheid onbeperkt zijn.

Over Charlie Hebdo zei Rushdie: "Zij vielen iedereen aan. Ze vielen moslims aan, maar ook de paus. Ze vielen Joden aan, ze vielen zwarte mensen aan, en witte mensen, en homo's en heteroseksuelen. Waarom? Omdat Charlie Hebdo mensen uitlachte. Dat was de strategie: grappen over mensen maken, over iedereen."
rationeel
0
In het filmpje zegt hij niet JODEN, maar ISRAEL en de RABBIS

Een veelzeggende fout:(

Waarom? Het generaliseren naar vooroordelen.
rationeel
0
quote:

jowi schreef op 15 augustus 2022 13:22:

[...]

Helaas Adriaan, het Romeinse rijk is nagenoeg failliet en hangen aan het infuus van de ECB. Anders had Draghi of Berluscoli echt wel sorry gezegd!!!
Nergens kost sorry zeggen geld, behalve in Nederland;)
rationeel
1

Van Haga: “Tijd voor excuses van Indonesië voor de Bersiap genocide”

Mark Jongeneel

Op 15 augustus capituleerde Japan. Toen was de Tweede Wereldoorlog echt voorbij in het Koninkrijk der Nederlanden. De capitulatie betekende geen einde van de oorlog voor (Indische) Nederlanders. Vrijwel direct volgde de... gruwelijke Bersiap... De Bersiap ging... vooraf aan de politionele acties...

Alleen probeert de Indonesische overheid dit te verdonkeremanen met de hulp van de ...wokisten...

De wokisten die graag de geschiedenis herschrijven zodat de blanken overal de schuld van krijgen.

Realistisch Nederland moet hier een stokje voor steken.

Vandaag herdenken we de capitulatie van Japan #15augustus1945 en de slachtoffers van #WOII in voormalig Nederlands-Indië. De capitulatie betekende geen einde van oorlog voor (Indische) Nederlanders. Vrijwel direct volgde de gruwelijke #Bersiap #ikherdenk pic.twitter.com/tejlkRWp8x

— Richard de Mos ???? (@RicharddeMos) August 15, 2022

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) schaart zich achter de Federatie Indische Nederlanders bij hun verzet tegen het feit dat de ...Indonesische ambassadeur ...vandaag tijdens de Nationale Indiëherdenking een prominente rol zal krijgen, door direct na de krans van premier Mark Rutte een bloemstuk te leggen bij het Indisch Monument. Het besluit van het bestuur van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945 heeft dit besloten zónder overleg met de Indische gemeenschap.

De wijziging wordt door veel Indische Nederlanders als een regelrechte provocatie ervaren, omdat zij zowel tijdens de Tweede Wereldoorlog als de daaropvolgende Bersiap zwaar hebben geleden onder ...Indonesisch racisme én terreur”..., aldus Van Haga, die wil dat minister-president Rutte er bij het bestuur op aandringt om wijzigingen bij de herdenking terug te draaien.

“Indische Nederlanders hebben al langer grote moeite met de aanwezigheid van de Indonesische ambassadeur op de Indiëherdenking, vooral omdat Indonesië haar rol bij de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende Bersiap tot op de dag van vandaag ontkent, bagatelliseert of vergoelijkt. Indonesische oorlogsmisdadigers worden tot op de dag van vandaag ieder jaar in Indonesië als helden geëerd.”

Overigens is de prominente rol voor de Indonesische ambassadeur niet de enige tegemoetkoming aan de activisten. Deze editie zal onder andere de... vaandelmars van het Van Heutsz -regiment... niet live worden uitgezonden. “Totaal... woke... dat dit wordt gedaan. De premier moet voorzitter Thom de Graaf (D66) wijzen op het recht doen aan zijn ...belofte.... Bij zijn aanstelling twee jaar geleden verzekerde hij dat hij onder geen beding zou tornen aan de voor Indische Nederlanders heilige Indiëherdenking. Dat doet hij nu dus toch. Daarmee zwicht het bestuur voor intimidatie en geweld van een klein groepje radicale activisten, die al jaren de Indiëherdenking proberen te kapen.

Twee jaar geleden werd het Indisch Monument daags voor de Nationale Indiëherdenking zelfs beklad met beledigende en racistische leuzen”, aldus Van Haga, die het schandalig vindt dat De Graaf daar geen aangifte tegen wilde doen. Het feit dat de wijzigingen niet zijn besproken met slachtoffers en nabestaanden van de Tweede Wereldoorlog en de Bersiap vindt de BVNL-voorman “volstrekt onacceptabel.”

BVNL roept minister-president Rutte op om er bij Indonesië op aan te dringen excuses te maken voor de genocide op Indische Nederlanders tijdens de Bersiap. “Net zoals Nederland heeft gedaan voor het koloniale verleden,” aldus Wybren van Haga.

Het wordt tijd dat Indonesië de genocide tijdens de Bersiap erkent en daarvoor haar excuses aanbiedt. Goed dat van Haga hiervoor strijdt. Hopelijk weet hij de PVV, FVD en BBB aan zijn zijde te vinden. De erkenning van de Bersiap is van een groot belang omdat de wokisten dit hoofdstuk van de geschiedenis dan niet kunnen herschrijven.
rene l
5
quote:

JP Samosa schreef op 15 augustus 2022 09:00:

[...]

Op die manier wil er straks niemand meer bij de politie werken.

Vraag dat maar aan de motoragent die 2 zomers geleden bij mij thuis op de bank gezeten heeft en zijn frustraties geuit heeft hoe het er in het korps aan toe gaat.
Ik heb er genoeg over geschreven, maar dat mag niet meer.

Afgelopen week ook het incident met de auto, een boom en een paar lantaarnpalen in Tilburg waarbij de auto volledig aan gort gereden is.
Afgelopen vrijdagavond zag ik een agent hierover op tv praten.
Hij gaf aan dat er daar ter plekke binnen de bebouwde kom een maximale snelheid geldt van 50km/h.
Als oorzaak gaf hij aan de auto mogelijkerwijs te hard gereden zou kunnen hebben.
Waarom zegt hij niet de waarheid, deze automobilist heeft onverantwoord hard gereden, dik boven de 100, en het is zijn eigen schuld.
Of zouden ze zelf de onderdelen van de auto over een afstand van meer dan 10 meter daar lukraak neergelegd hebben.
Ik lees dan eens wat berichten van mensen die er vlak in de buurt wonen, hoe is het mogelijk dat zo'n jong gastje in een dikke Audi rijdt.
Ze rijden daar altijd onverantwoord hard, het zijn altijd dezelfde types, of de opmerking, als het een dronken Pool geweest was dan hadden ze ze dit breeduit in de krant geschreven.

Net als zaterdagavond bij ons, een jongen van 18 jaar op een snorscooter is dodelijk verongelukt na een aanrijding met een auto.
Het was weer raak, loeiende sirenes, de politie heli, ik dacht al, wat is er nu weer aan de hand.
Tja, een noodlottig ongeval met alleen maar verliezers, een mevrouw reed met haar auto weg van een parkeervak, ze zag de scooter niet en deze is vol op de auto gereden.
Je hoort dan ook de verhalen, de snorscooter heeft tegen de 50km/h gereden in een 30km zone.
Wie is nu de schuldige, en als de jongen een helm opgehad had dan had hij het waarschijnlijk overleefd.
Ook hoor ik dat dat tot diep in de holst van de nacht bekenden van de jongen stennis hebben staan te schoppen bij de eerste hulppost van het ziekenhuis, ze wilden vergelding tegen de vrouw.
Het personeel heeft zich bedreigd gevoeld, en de politie, die stonden er wel bij maar en ze keken er naar en deden verder helemaal niks.

En gisteren, het was ook weer flink raak met de sirenes.
Gistermiddag heeft een automobilist een bocht gemist en is rechtdoor gereden een vijver in, misschien wel ter verkoeling, niemand weet het precies, maar wat is er met de mensen aan de hand.

En aan het begin van de avond, weer sirenes, bij het station is iemand meerdere keren gestoken met een mes en de dader is er op een scooter vandoor gegaan.
De oorzaak is nog onbekend, het daderprofiel hebben ze niet genoemd, wel is de dader vanmorgen aangehouden, het is een jongen van 18 jaar.

Ook flinke onlusten bij het COA, ze zijn daar gisteren massaal op de vuist gegaan met elkaar, het COA wast haar handen schoon, en de politie, van wat ik zo hoor hebben ze niemand opgepakt.
Hoe zal het gaan als al deze gasten zich straks gaan mengen in de maatschappij, ze willen allemaal een huis hebben, en wat dan, gaan ze dan netjes aan het werk, beheersen ze inmiddels onze taal, en gaan ze zich gedragen volgens goed Nederlands gebruik.

Ik heb het een maand geleden ook meegemaakt.
Onze dochter ging met een groep vrienden op een vrijdagavond eens een keer naar de bioscoop, ze ging op de fiets.
En ja, ik had het al verwacht, iets na 11 uur ging de telefoon, pa, kun je me op komen halen, ik durf niet alleen naar huis toe.
Dat is goed zei ik, ik ben er over een kwartiertje.
Zelf meng ik mij al heel lang niet meer in het nachtelijke uitgangsleven terwijl ik daar in mijn jongere jaren altijd vaste klant was.
Ik keek wel een beetje, op, in het centrum heel veel politie en de nodige nepagenten, het was daar dus best wel veilig.
Onze dochter stond met het groepje bij de bioscoop, enkelen waren zelf met de auto, een vrouw kwam ook haar dochter ophalen, en er waren een paar die samen naar huis gingen omdat ze dezelfde richting uit moesten.
Ik observeerde de omgeving ook eens een beetje, je mag het niet zeggen, maar er liepen toch wel de nodige jongens rond in kleine groepjes die meiden flink liepen te intimideren, niet echt prettig voor vrouwen die een avondje ongedwongen uit willen gaan, tenminste zo lijkt mij dit, vroeger deden we zoiets namelijk niet.

En toen fietsten we maar naar huis.
Buiten het centrum, richting het station en onder de tunnel door.
Vele donkere mannen, wat zeg ik nu weer, ja, ik herhaal het niet maar het is wel zo, ze lopen daar alleen, wat hebben ze daar te zoeken, en zoals mijn dochter zei, ik voel mij helemaal niet op mijn gemak als ik zie hoe indringend ze me aankijken.
Wat moest ik van reactie geven, ik heb wel wat gezegd maar dat zeg ik hier maar niet, maar het is wel zo, er hoeft er maar ééntje tussen te zitten met verkeerde bedoelingen en het kan naar aflopen.

En de politie, ze mogen steeds minder, een verplichte afspiegeling van de maatschappij, en je ziet ze nauwelijks meer op straat.
Kijk zelf maar, de mensen nemen het recht in eigen hand, regels en verkeersregels worden massaal genegeerd.
Geen hand meer uitsteken, voorrang opeisen, geen richting aangeven, de maximale snelheid negeren, en kijk eens hoeveel fietsers er door rood heen rijden.

Nederland zal op termijn een exploderend Kruitvat worden.

www.youtube.com/watch?v=4NT4C1F_HZE
rationeel
0

BBC News (UK)
@BBCNews
Salman Rushdie off ventilator and able to talk

Hadi Matar, 24, is accused of running onto the stage and stabbing Mr Rushdie at least 10 times in the face, neck and abdomen.

Following the attack, his agent Andrew Wylie said the novelist had suffered severed nerves in one arm, damage to his liver, and would likely lose an eye.

Henry Reese, who had been due to interview Mr Rushdie at the event, suffered a minor head injury. He is the co-founder of a non-profit organisation that provides sanctuary to writers exiled under threat of persecution.

Before the attack, Mr Rushdie was about to give a speech about how the US has served as a haven for such writers.

The novelist was forced into hiding for nearly 10 years after The Satanic Verses was published in 1988. Many Muslims reacted with fury to it, arguing that the portrayal of the Prophet Muhammad was a grave insult to their faith.

He faced death threats and the then-Iranian leader, Ayatollah Ruhollah Khomeini, issued a fatwa - or decree - calling for Mr Rushdie's assassination, placing a $3m (£2.5m) bounty on the author's head.

The fatwa remains active, and although Iran's government has distanced itself from Mr Khomeini's decree, a quasi-official Iranian religious foundation added a further $500,000 to the reward in 2012.

Little is known about the suspect who attacked the acclaimed author on Friday.

Mr Matar, from Fairview, New Jersey, was born in the US to parents who had emigrated from Lebanon, a Lebanese official has told the media.

A review of his social media accounts has suggested he is sympathetic to the causes of the Iran's Islamic Revolutionary Guard Corps (IRG), NBC News reported.

Police have not disclosed his motive - or what an examination of a backpack and electronic devices found at the centre may have yielded.

However, no link has been definitively established with the IRG - a major military, political and economic force with close ties to Iran's Supreme Leader, Ayatollah Ali Khamenei, and many other senior figures.

Mr Rushdie was born in Bombay, India in 1947. He was sent to boarding school in England before going on to study history at the University of Cambridge. In 2007, he was knighted for services to literature.

There has been an outpouring of support for him, with the attack widely condemned as an assault on freedom of expression.

www.bbc.com/news/world-us-canada-6253...
jowi
2
Nou Rene, herkenbaar.

Als ik de berichtgeving in de dagbladen en opsporing verzocht mag geloven speelt dat niet alleen in jouw grote dorp af.
Sommige durven wel de personalia te beschrijven. De meeste journalisten idd niet.

Het beste is om -net als de rampenkabinetten Rutte- gewoon je kop in het zand te steken!!!

Ik kan je niet anders dan veel sterkte wensen met de verwerking van de door jou geconstateerde ellende.
rationeel
0
Pancakes

I would even argue Orwell was even somewhat of a philosopher. The part that I love most in 1984 is when O'Brien gives his speech to Winston about Power, I feel like a lot of Orwells actions and mindset came together and made since after that moment. The character of O'Brien arguing that the problem is Power, it has always been Power and it will always be Power. As long as humanity exists, there will be humans who seek Power over other humans in whatever form they can. Power takes many forms, such as money or guns, religions or political movements, and it will always be a part of human society.

He criticizes the Nazis and the Soviets, saying that they spoke lies about "Utopias", and while the Party of Ingsoc/Big Brother does the same, it does not believe in its own lies. That the Nazis and Soviets believed that they were going to build a Utopia once the blood was finally spilled, they could not accept that what they truly wanted was Power. O'Brien argued that Big Brother is more successful than those "Totalitarians of the past", as the Party is capable of accepting that it wants Power. It doesn't want a Utopia, it doesn't dream of saving humanity, it just wants to bend humanity to its will.

All this to say, Orwell is very obviously commenting on one of Humanities greatest problems that has been with us since our inception, and will likely follow us into our grave. There will always be people in Power, animals using more complicated toys to force other animals to do as they desire. The desire for Power will grow increasingly more subtle as we evolve. For me in that moment, 1984 ceased to be a political commentary and evolved into a commentary on human nature.
jowi
0
??????????????????????????????????????
BRON: NOS Teletekst
?? Het Rode Kruis heeft het servicepunt
bij het aanmeldcentrum in Ter Apel per
direct gesloten nadat asielzoekers
gisteren voor de poort met elkaar op
de vuist waren gegaan.

Het servicepunt startte 1 augustus en
was bedoeld voor asielzoekers die voor
de poort moeten wachten totdat ze zich
binnen kunnen laten registreren.Het
Rode Kruis kreeg dagelijks zo'n 150
vragen,bijvoorbeeld van mensen die een
flesje water of een pleister willen.

Volgens het Rode Kruis voorzag het
servicepunt in een behoefte,maar staat
voorop dat de vrijwilligers hun werk
veilig moeten kunnen doen.

OPM: ook de wereldverbeteraars van het Rode Kruis "trekken hun keutel" in !
En het rampenkabinet gaat natuurlijk gemeenten verplichten extra asielzoekers en statushouders op te nemen.
JP Samosa
1
quote:

jowi schreef op 15 augustus 2022 13:17:

[...]

De liberalen hebben no balls.
Op de portefeuille asiel hebben mn VVD ministers en staatsen gezeten en hebben niets bereikt.
Zelfs uitgeprocedeerden die het land moeten verlaten verdwijnen in NL in de illegaliteit en waar zouden die nu van leven!!!
Asielzaken was natuurlijk een post bij uitstek voor D66. Onbegrijpelijk dat het cda deze onmogelijke post heeftgeaccepteerd.
Had een D66-er deze ondankbare taak laten opknappen.
Was Een uitgelezen post voor het duo Kaag&Katja.

(En hadden Financiën en defensie gedaan kunnen worden door echte mannen….
Of vrouwen ( of lhbti+-ers) met verstand van zaken van het vakgebied.
Of andere mogelijke geaardheden/aanduidingen die ik vergeten ben)
jowi
3
quote:

JP Samosa schreef op 15 augustus 2022 15:07:

[...]

Asielzaken was natuurlijk een post bij uitstek voor D66. Onbegrijpelijk dat het cda deze onmogelijke post heeftgeaccepteerd.
Had een D66-er deze ondankbare taak laten opknappen
2002-2003 Nawijn LPF
2003- 2006 Verdonk VVD
2006 - Hirsch Ballin CDA
2010 -2012 Leers CDA
2012-2015 Opstelten VVD
maart 2015 Blok VVD
2015-2017 Van de Steur VVD
2017 Eric van der Burg (staats) VVD
2017-2019 Harbers VVD
2019-2022 Broekers-Knol VVD
2022- Van der Burg VVD

Al ruim 10 jaar is het en VVD (rampendossier) dus.
rene l
5
quote:

jowi schreef op 15 augustus 2022 15:05:

En het rampenkabinet gaat natuurlijk gemeenten verplichten extra asielzoekers en statushouders op te nemen.

Het begint toch wel een behoorlijke impact op ons leven te hebben.

Bij ons heeft de gemeente recentelijk 2 sporthallen "gevorderd" om Oekrainers in op te vangen.
Het zou in eerste instantie voor "tijdelijk" zijn.
Vorige week kwam het bericht dat "tijdelijk" een rekbaar begrip is en dat het voor langere tijd zal zijn.

Vele basisscholen maken gebruik van deze beide sporthallen om er de gymlessen in te geven.
Vele sportverenigingen maken gebruik van beide sporthallen om er 's avonds te trainen en in de weekenden wedstrijden te spelen.

Deze krijgen nu gewoon een dikke middelvinger van de gemeente, zoek het maar lekker uit, sporten is blijkbaar toch ongezond.
De basisscholen kunnen natuurlijk als het nog mooi weer is naar het park gaan voor een partijtje voetbal of softbal.
Maar als het regent of straks te koud is zal dat lastig worden.

De basisscholen zitten met hun handen in het haar en vele sporters denken nog wel even na of ze de contributie voor het nieuwe seizoen wel moeten betalen of dat ze het lidmaatschap maar beter helemaal op kunnen zeggen.
Ja, dat krijg je namelijk met dit soort fratsen.

Nederland raakt steeds verder in verval, hoe sneller Rutte (Kaag 1) valt hoe beter.
Maar hoe krijg je ze weg, wist ik het maar.
Op naar nieuwe verkiezingen en uit de EU in huidige vorm.
objectief
0
quote:

JP Samosa schreef op 15 augustus 2022 15:07:

[...]

Asielzaken was natuurlijk een post bij uitstek voor D66. Onbegrijpelijk dat het cda deze onmogelijke post heeftgeaccepteerd.
Waarschijnlijk was mw.Kaag die trotse mannetjes te slim af, daarvoor is niet veel nodig.
jowi
0
www.telegraaf.nl/video/2099302170/rel...

relschoppers-plunderen-winkels-in-hartje-londen

Wordt London ook een no go area. Ms een tip voor Heilsema om eens te kijken hoe London deze Jack & Jill's gaat aanpakken !!
[verwijderd]
1
quote:

jowi schreef op 15 augustus 2022 15:31:

[...]

2002-2003 Nawijn LPF
2003- 2006 Verdonk VVD
2006 - Hirsch Ballin CDA
2010 -2012 Leers CDA
2012-2015 Opstelten VVD
maart 2015 Blok VVD
2015-2017 Van de Steur VVD
2017 Eric van der Burg (staats) VVD
2017-2019 Harbers VVD
2019-2022 Broekers-Knol VVD
2022- Van der Burg VVD

Al ruim 10 jaar is het en VVD (rampendossier) dus.
Wie mist Ankie nu niet? En "op andere dossiers" het brokkenpiloten-duo Eric Wiebes en Sander Dekker? (Allen VVD.)
JP Samosa
0
Agent die met waterstraal in gezicht van Denisa spoot tijdens rellen in Eindhoven wordt vervolgd
De agent die tijdens de avondklokrellen in Eindhoven in januari vorig jaar demonstrant Denisa met een waterkanon tegen haar hoofd spoot, moet voor de rechter verschijnen. Haar advocaat en het Openbaar Ministerie (OM) steggelen nog over de precieze aanklacht, maar duidelijk is dat justitie vindt dat de agent met het waterkanon te ver is gegaan.

Tom van der Meer 15-08-22, 16:16 Laatste update: 16:44
De Tsjechische Denisa stond op 24 januari 2021 in de buurt van de rellen en raakte er naar eigen zeggen per ongeluk in verzeild. Terwijl ze met een groep anderen op het 18 Septemberplein stond, kreeg ze een harde waterstraal tegen haar hoofd. Ze knalde tegen de betonnen fietskelder en liep daarbij een schedelfractuur, flinke hoofdwond en veel blauwe plekken op. Het incident werd gefilmd en daarmee werd het een iconisch beeld van de rellen.

Lees ook
Denisa kreeg een voltreffer van het waterkanon, schedelbreuk en 18 hechtingen
PREMIUM
Denisa kreeg een voltreffer van het waterkanon, schedelbreuk en 18 hechtingen

Interactive video
Click to pause and explore

00:32
Vrouw omver geblazen door waterkanon bij demonstratie
Online kregen Denisa en haar vriend veel verwijten, omdat het erop leek dat ze zelf de rellen hadden opgezocht. ,,Achteraf was het een slecht idee om daar te staan maar we hadden echt niet verwacht dat het zo uit de hand zou lopen", zei de vriend van Denisa daar eerder over. Maar uit het onderzoek dat de Rijksrecherche deed blijkt dat de vriend zelf betrokken was bij de rellen. Hij gooide een kettingslot van een fiets naar een politiewagen. De inzet van de waterspuit zou voor hem bedoeld zijn. Denisa zou ook niet ‘toevallig’ op het plein zijn: zij klom op het dak van de fietsenstalling om de politie-inzet te filmen.

Maar uit het Rijksrecherche-onderzoek blijkt ook dat de politie het stel op een andere manier had moeten wegsturen. Het gebruikte geweld is ‘niet-proportioneel’ geweest, aldus een woordvoerder van het OM. ,,De waterwerper is niet bedoeld om zo op individuen te richten.”
JP Samosa
1
quote:

objectief schreef op 15 augustus 2022 16:48:

[...]

Waarschijnlijk was mw.Kaag die trotse mannetjes te slim af, daarvoor is niet veel nodig.
Ja, je bedoelt ‘die slappe knieën- mannetjes ( of vrouwtjes/lhbti-ers/ x-ers)
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,86  +6,35  +0,73%  09:53
 Germany40^ 17.985,60 +0,70%
 BEL 20 3.878,50 +0,39%
 Europe50^ 4.967,91 +0,63%
 US30^ 38.288,02 +0,10%
 Nasd100^ 17.218,25 +0,05%
 US500^ 5.015,22 -0,03%
 Japan225^ 37.561,21 -0,43%
 Gold spot 2.310,70 -0,71%
 EUR/USD 1,0680 +0,26%
 WTI 82,37 +0,39%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +31,58%
ALLFUNDS GROUP +4,28%
PROSUS +4,16%
Accsys +3,10%
Philips Konin... +2,54%

Dalers

RANDSTAD NV -6,02%
Akzo Nobel -4,09%
NSI -3,23%
B&S Group SA -2,37%
Fugro -1,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront