Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 25 juni 2022 19:44:

[...]
@Ratio: dát zijn nog eens aantallen aanbevelingen bij de reacties :-)
Heb je de opsomming gehoord, van wie er allemaal waren?
josti5
0
quote:

rationeel schreef op 25 juni 2022 20:23:

Ene R

De eerste Bilderberg was in 1943 bij de opa van Máxima thuis.
De eerste conferentie was in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek van 29 tot 31 mei 1954.

nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconfe...

Daarom heet de conferentie ook 'Bilderberg'.

Wat is jouw bron?

Zou interessante info zijn!
jonas
3
Weer zo een wereldvreemde wereldburger uitspraak van vooralsnog de premier Van Nederland., Naar wat en wie kijkt deze premier eigenlijk?

Stel er is behoefte aan groenten men je hebt een eigen moestuin vol ermee dan neem je toch gewoon die groenten tegen kostprijs uit eigen tuin? Wat heeft de wereldmarktprijs daar eigenlijk mee te maken?, De rest ga je verhandelen tegen wereldmarktprijs en zo snel mogelijk en dan vooral aan Duitsland.

Duitsland en hun industrie dreigt in grote problemen te komen en dat is de econommische motor van Europa. Gaat Duitsland in depressie dan gegarandeerd ook hier ook neergang en niet zo en beetje ook.

Meneer Rutte is echter nog lang niet bezig met het openzetten van de gaskraan dat zal moeten en zo snel mogelijk. Daar begint hij pas over als het te laat is. De dorpse Nederlandse beslommeringen zijn dan wel weer een excuus voor te laat

„Er zijn mensen die zeggen dat je Groningen moet openstellen omdat dat zou leiden tot lagere gasprijzen”, aldus Rutte. „Welnu, 40 miljard kubieke meter gas is niet voldoende om de gasprijzen op de spotmarkt te laten bewegen”, zo verwijst hij naar de dagtarieven.

De prijs van gas is momenteel door de oorlog in Oekraïne en afsluiting door president Poetin van Europese export al €129,50 per terrawattuur geworden, tegen €15 begin januari 2021" bron De Telegraaf

Groet, Jonas

PS Als Rutte even zou nadenken dan moet je natuurlijk richting Rusland nu ook duidelijk maken dat alle energiebronnen voluit open zullen gaan bij gasboycot.

.
rationeel
0
quote:

josti5 schreef op 25 juni 2022 20:48:

[...]

De eerste conferentie was in Hotel De Bilderberg in Oosterbeek van 29 tot 31 mei 1954.

nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconfe...

Daarom heet de conferentie ook 'Bilderberg'.

Wat is jouw bron?

Zou interessante info zijn!
Stond bij een van die commentaren.
[verwijderd]
1
Op een dag als vandaag vraag je je misschien af hoe Amerika (VS) eigenlijk omschreven moet worden. Gelukkig heeft Joe Biden het antwoord: in een enkel woord! Moeilijk woord misschien, maar ik denk dat het wel klopt...

www.youtube.com/watch?v=087UC0i4_Xc
[verwijderd]
0
quote:

Kees1 schreef op 25 juni 2022 11:54:

De Koning heeft gisteren gezegd dat hij de boeren een warm hart toedraagt en dat hij vindt dat de boeren perspectief moet worden geboden. Dit is een heel interessante ontwikkeling.
....
....
O.K. maar wat is er gebeurd met "niet normaal maken, wat niet normaal is"?
jonas
7
Deze vraag ligt er nog voor IZDP. Voeg nog even toe toeristische sector wordt ook al beperkt. Neem Amsterdam. Daar willen ze alleen rijke toeristen. Transport begint al op achterstand met de idioot hoge benzineprijzen hier. En hebben een beetje tech bedrijf in ontwikkeling dan is dat zo naar vanwege meer kapitaal naar de USA.

Onze bankensector ook vakkundig gekortwiekt in de Rutte PvdA-periode. Zelfs de meer interne bouw moet nu blijkbaar plat voor de waan ideeën van de natuuridioten en hun vriendje bij D'66 en Groenlinks die overigens aantioonbaar zelf het meeste in het vliegtuig zitten.

Score Multinationals met Nederlandse wortels wegwerken door Rutte en de Kamer verhoogd: naast Shell, Unilever nu ook DSM al weg.

Daarom nogmaals mijn vraag aan IZDP en een ieder die zich aangesproken voelt

"Gezien jouw geringe kennis van de agrarische sector begrijp ik nu wel beter dat je niet zoals ik voor 100% achter de boeren staat.
Typisch het verhaal van de kip zonder kop die wat uitkraamt.

Kom ik op dat besteden. Waar moet dat geld dan vandaan komen? .Onder Rutte zijn de multinationals al deels vertrokken. Industrie moet weg, Boeren ook uiteraard . Schiphol ook fors inkrimpen en ach wegen voor transport kunnen ook wel wachten, huizen mogen niet gebouwd en de instroom van nieuwe mensen blijft maar doorgaan.

Kan je me vertellen hoe Nederland dan wel het geld moet verdienen na deze afbraak van het land die nodig zou zijn volgens Rutte en vriendin Kaag en bijwagen CDA Hoekstra?

Gaarne echt antwoord IZDP: waar moet Nederland nog aan verdienen in de toekomst? En niet eromheen kletsen!"

Groet, Jonas
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Kees1 schreef op 25 juni 2022 14:48:

[...]
Zij verdedigen al heel lang hun eigen belang.
Stel, je bent een accountant. Je stelt de balans op van het Koninklijk Huis. Dan staat prominent aan de linkerkant van de balans het recht op het koningschap. Wat is de post 'Erfelijk Koningschap NL' wel niet waard? Voor het behoud hiervan is vereist dat NL in stand blijft en het volk het mooi blijft vinden. Kijk eens naar al die Duitse en Oostenrijkse adel. Die zijn dat allemaal kwijt geraakt. Niets van over.
Het Koninklijk Huis is een succesvol familiebedrijf.
Door het gedram van met name D'66 speelt de koning geen enkele rol meer bij een formatie, ook niet als deze stagneert en meer dan 200 dagen duurt. Er zijn partijen die dat terug willen draaien en het staatshoofd weer iets meer invloed willen geven bij de keuze van een informateur, zoals dat onder Beatrix en Juliana gebruikelijk was:
www.trendsmap.com/twitter/tweet/15406...

Naar mijn bescheiden mening was dat een prima gewoonte, die door Beatrix goed ingevuld werd. Als partijen het na verkiezingen in meerderheid eens zijn over een te benoemen (in)formateur zal de koning die adviezen zonder meer opvolgen. Maar als ze blijven bakkeleien en er een maandenlange patstelling ontstaat, zoals dat na de verkiezingen in 2021 het geval was (schandalig genoeg terwijl er een coronacrisis aan de gang was!), dan is het goed dat een niet politiek figuur met enig gezag de kar weer in beweging kan brengen door het zelf benoemen van een informateur als katalysator in het proces.

Is dat ondemocratisch? Welnee, ten eerste zal de koning niet zomaar plompverloren iemand benoemen, maar eerst goed luisteren naar alle fractievoorzitters. Ten tweede wordt het uiteindelijke regeerakkoord bepaald door de deelnemende partijen, niet door de formateur, laat staan door de koning.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

Kees1 schreef op 25 juni 2022 14:48:

[...]
Zij verdedigen al heel lang hun eigen belang.
Stel, je bent een accountant. Je stelt de balans op van het Koninklijk Huis. Dan staat prominent aan de linkerkant van de balans het recht op het koningschap. Wat is de post 'Erfelijk Koningschap NL' wel niet waard? Voor het behoud hiervan is vereist dat NL in stand blijft en het volk het mooi blijft vinden. Kijk eens naar al die Duitse en Oostenrijkse adel. Die zijn dat allemaal kwijt geraakt. Niets van over.
Het Koninklijk Huis is een succesvol familiebedrijf.
Het Koninklijk Huis is niet het enige familiebedrijf dat in symbiose leeft met BV Nederland.
rationeel
1
Een tegemoet komen aan alle dominante partijen, met als doel als instituut te overleven.
DeZwarteRidder
0
Alleen wat oudgedienden durven hardop te zeggen dat de VVD te veel op Rutte leunt

Onder politiciElke week schrijft politiek verslaggever Hans van Soest over wat er speelt in Den Haag in Onder Politici. Deze week: waarom Sophie Hermans niet de opvolger van Mark Rutte mag heten.
Hans van Soest < 12-06-22, 13:00 Laatste update: 12-06-22, 13:44

Op 2 augustus gaat Mark Rutte de geschiedenisboekjes in als langstzittende premier van Nederland. Die dag is hij 4310 dagen minister-president, een dag langer dan huidig recordhouder Ruud Lubbers.
rene l
7
Afgelopen week hebben de regeringsleiders van de BRICS landen online hun eigen top gehouden.
Deze landen zijn, Brazilie, Rusland, India, China en South Africa.

Apart genoeg is er door onze eigen media geen aandacht aan besteed, slechts Trouw heeft het in een artikel benoemd.
Belangrijk nieuws is het natuurlijk niet, en waarom zou je er het volk dan ook mee lastig vallen, er is al zoveel slecht nieuws en je zou door de bomen het bos niet meer zien.
Wel kan ik op vele Belgische- en Duitse internetsites de samenvattingen lezen van wat er besproken is, ook is het ter sprake gekomen in het nieuws op de Duitse tv.

Verder hoorde ik gisteravond in het nieuws dat Rusland gewoon doorgaat met het leveren van o.a. olie.
Dit verloopt nu via Azie maar komt uiteindelijk via een omweg toch bij ons terecht.
Er wordt een beetjes schamper over bericht, Rusland levert deze olie tegen een forse korting zegt men.
Maar kijk nu zelf, wat kost een barrel tegenwoordig, heel wat meer dan voor het gedonder in de Oekraine begon, en Rusland verdient er juist meer aan dan een half jaar geleden.
Kijk maar naar onze benzine- en gasprijzen, deze lopen de spuigaten uit.

Tja, straks schaliegas uit de VS, zie de kwestie van zo'n 10 jaar terug, wie hebben er belangen bij, ik zal maar geen namen noemen, ze zijn gewoon te vinden op internet.
Alles sancties vanuit Europa komen de Amerikanen eigenlijk wel goed uit, de North Stream gasleidingen waren hun tenslotte altijd al een doorn in het oog en nu spinnen ze er garen bij.

Europa is verworden tot aangeschoten wild, iederéén verdient nu aan ons, en wij worden gemangeld en mogen niks meer.
Hoe gaat dit op termijn aflopen, ik zal er maar niks van zeggen.
Wel wil nog wel kwijt dat het op termijn goed fout zal gaan bij ons.

Maar laat Rutte en zijn consorten maar schuiven, ze weten er wel raad mee hoe ze ons tot wanhoop moeten drijven, en ons aan de bedelstaf moeten brengen.
Hier zeg ik verder ook niks meer over maar denk er wel het mijne van.
Beursgoeroe
3
quote:

rene l schreef op 26 juni 2022 15:57:

Afgelopen week hebben de regeringsleiders van de BRICS landen online hun eigen top gehouden.
Deze landen zijn, Brazilie, Rusland, India, China en South Africa.

Apart genoeg is er door onze eigen media geen aandacht aan besteed, slechts Trouw heeft het in een artikel benoemd.
Belangrijk nieuws is het natuurlijk niet, en waarom zou je er het volk dan ook mee lastig vallen, er is al zoveel slecht nieuws en je zou door de bomen het bos niet meer zien.
Wel kan ik op vele Belgische- en Duitse internetsites de samenvattingen lezen van wat er besproken is, ook is het ter sprake gekomen in het nieuws op de Duitse tv.

Verder hoorde ik gisteravond in het nieuws dat Rusland gewoon doorgaat met het leveren van o.a. olie.
Dit verloopt nu via Azie maar komt uiteindelijk via een omweg toch bij ons terecht.
Er wordt een beetjes schamper over bericht, Rusland levert deze olie tegen een forse korting zegt men.
Maar kijk nu zelf, wat kost een barrel tegenwoordig, heel wat meer dan voor het gedonder in de Oekraine begon, en Rusland verdient er juist meer aan dan een half jaar geleden.
Kijk maar naar onze benzine- en gasprijzen, deze lopen de spuigaten uit.

Tja, straks schaliegas uit de VS, zie de kwestie van zo'n 10 jaar terug, wie hebben er belangen bij, ik zal maar geen namen noemen, ze zijn gewoon te vinden op internet.
Alles sancties vanuit Europa komen de Amerikanen eigenlijk wel goed uit, de North Stream gasleidingen waren hun tenslotte altijd al een doorn in het oog en nu spinnen ze er garen bij.

Europa is verworden tot aangeschoten wild, iederéén verdient nu aan ons, en wij worden gemangeld en mogen niks meer.
Hoe gaat dit op termijn aflopen, ik zal er maar niks van zeggen.
Wel wil nog wel kwijt dat het op termijn goed fout zal gaan bij ons.

Maar laat Rutte en zijn consorten maar schuiven, ze weten er wel raad mee hoe ze ons tot wanhoop moeten drijven, en ons aan de bedelstaf moeten brengen.
Hier zeg ik verder ook niks meer over maar denk er wel het mijne van.
yep ....we zijn met z'n allen de sjaak ...............moet nog doordringen bij een heleboel struisvogels .................
objectief
1
quote:

Beursgoeroe schreef op 26 juni 2022 17:14:

[...]

yep ....we zijn met z'n allen de sjaak ...............moet nog doordringen bij een heleboel struisvogels .................
Als je in Rusland woont, valt het nog mee. Daar zitten ze al veel langer in de ellende. Ik zou daar blijven wonen.
Portisch
3
Fredje jij hebt de eerste prijs gewonnen.
Hoeveel flauwekul kun je 1 regel kwijt ! ( dat was de prijsvraag)
Prijs: enkeltje Rusland.
jowi
8
quote:

objectief schreef op 26 juni 2022 17:59:

[...]

Als je in Rusland woont, valt het nog mee. Daar zitten ze al veel langer in de ellende. Ik zou daar blijven wonen.
Ik zag dit weekend een programma over de EU boycot en de gevolgen voor het Russische volk (NPO programma).
Tot dusver merken ze er niet veel van. Sommige producten zijn iets duurder maar bijna alles is gewoon verkrijgbaar.
Het heet plotseling anders. Krijg dus de indruk dat wij in Europa er veel meer hinder van hebben dan de Russen.

Conclusie: weer een goed EU plan.

En ja natuurlijk. Vrijheid van meningsuiting, het is maar net hoe je het hier bekijkt. Hier wordt je mond ook gesnoerd
als je een afwijkende mening hebt over het heersende beleid. En ik zag zelfs dat bewindslieden, journalisten van niet gewenste omroepen gewoon negeren. Alsof ze niet bestaan. Persvrijheid!!!!!

Zag gisteren ook het programma mediastorm. Onderwerp de boeren protesten. Theorieën over wat er allemaal onderliggend speelde. Financiering, belangen van quote 100 bedrijven zelfs de Rabobank werd genoemd. Totaal geen kritische vragen in het programma en totaal geen onderbouwing. Regels voor de journalistiek!!!

Ik dacht wat een complot theorieën, maar ja dat is natuurlijk niet op de NPO, dat zie je alleen maar aan de rechterflank.

Het wordt tijd dan we i.p.v. de wereldverbeteraar te spelen eens de handen in eigen boezem steken. We glijden af naar een dictatuur.
rationeel
1
Rob
@WEFareCriminals

BREAKING ?? Een maat van me werkt als filiaalhouder bij een groot fitness bedrijf. Ze hebben van de overheid post gekregen met de mededeling; dat er rekening gehouden moet worden, dat de oude #coronamaatregelen terugkomen, zoals de #QRCode Medio aug/sept 2022
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.735,00 -0,20%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.914,23 +0,00%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.385,31 +1,03%
 EUR/USD 1,0647 -0,23%
 WTI 82,38 +0,21%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront