VEON « Terug naar discussie overzicht

Forum VEON (voorheen VimpelCom) geopend

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
lucas D
0
quote:

effegenoeg schreef op 9 juni 2022 10:20:

[...]

Je geeft daarmee mijn mening weer van achterkamerpolitiek.
Dat is het niet, deze verkoop hoort bij de plannen waar ook de verkoop van o.a. masten behoorde.
Pb om oud Fe
0
quote:

Rob schreef op 8 juni 2022 16:01:

[...]
Als je er niet veel wilt hebben moet je het niet doen. Het schiet niet op om bijv. 500 aandelen te kopen. Tegen deze koers kan je weinig gebeuren. Ik zou gewoon een gokje wagen en er een paar duizend kopen.
Ik snap deze opmerking echt niet. Waarom zou je dat nu wel kunnen roepen en bij een koers van 1,30 niet? Het kan net zo goed gebeuren dat dit aandeel verder zakt naar 20 cent. Dus als je koopt in deze tijd, dan moet je er wel vertrouwen in hebben dat het goed gaat komen.

Tegen de huidige koers zijn 2000 aandelen nog steeds 1170 euro. Dat is meer dan ik overwoog om hierin te stoppen, juist omdat dit meer een hoog risico zet zou zijn. Maar ik doe het op dit moment niet. Ik hoop dat de beurs betere kansen gaat geven in sterkere bedrijven.
lucas D
0
AMSTERDAM, 10 juni 2022 /PRNewswire/ -- Vandaag heeft de Chief Executive Officer van VEON Ltd. (NASDAQ: VEON) (Euronext Amsterdam: VEON), een wereldwijde digitale operator die mobiele connectiviteit en diensten levert, de belanghebbenden van het bedrijf op de hoogte gebracht van belangrijke financiële en zakelijke ontwikkelingen.

In zijn brief schreef VEON's CEO Kaan Terzioglu:

Beste VEON stakeholder,

Ik ben blij u op de hoogte te kunnen houden van onze laatste prestaties op belangrijke gebieden die van belang zijn voor VEON Group. Sinds mijn laatste brief hebben we verschillende belangrijke transacties afgerond en we drijven verschillende andere naar voltooiing, terwijl de operationele prestaties van onze bedrijven gezond blijven.

Als wereldwijde operator die digitale diensten levert aan bijna 220 miljoen mensen in acht landen, blijft VEON (NASDAQ: VEON) (Euronext Amsterdam: VEON) internationale investeerders aantrekken zoals EXOR Capital (VK), Shah Capital (VS), Kopernik Global Investors (VS) en PIMCO (VS), die onlangs hun bezit van onze aandelen hebben verhoogd, volgens de laatste openbare indieningen. Ik wil graag mijn waardering uitspreken voor uw voortdurende vertrouwen in VEON.

Liquiditeit, kapitaalstructuur en fusies en overnames

Deze week kondigden we de succesvolle afronding aan van de verkoop van onze Georgische activiteiten aan onze voormalige lokale partner, met een opbrengst van USD 45 miljoen, gelijk aan 3,5 keer de EBITDA van 2021 (pre-IFRS 16). Dit is een nieuwe stap in het versterken van onze focus op snelgroeiende markten met een kritische massa van gebruikers, het stroomlijnen van onze groepsactiviteiten om waarde op lange termijn te creëren voor klanten, partners en aandeelhouders. Beeline Georgia is een leider op het gebied van 4G-penetratie en digitale diensten, dankzij de succesvolle uitvoering van veon's digitale operatorstrategie. Het lokale managementteam en de nieuwe Georgische aandeelhouder zetten zich in voor de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf en voor het ondersteunen van de digitale transformatie van het land.

Een ander belangrijk aandachtsgebied voor VEON is onlangs liquiditeitsbeheer geweest en we hebben de totale contanten en deposito's van onze Groep verhoogd tot ongeveer USD 2,4 miljard, inclusief USD 1,8 miljard equivalent van in USD en EUR luidende contanten en deposito's aangehouden door het hoofdkantoor in Amsterdam. Dit werd bereikt nadat we de kaspositie van VEON Group verder hadden verbeterd door het gebruik van onze huidige doorlopende kredietfaciliteit te verhogen tot USD 973 miljoen, zoals aangekondigd op 25 mei 2022. Zoals eerder vermeld, hebben we geen materiële schuld die vervalt in 2022.
lucas D
0
Vervolg:

Naast de liquiditeit op HQ-niveau werd recentelijk opnieuw de aandacht gevestigd op het zelfvoorzienend karakter van onze werkmaatschappijen op het gebied van financiering. Jazz in Pakistan en Banglalink in Bangladesh hebben met succes lokale langetermijnfinanciering opgehaald om hun spectrumbehoeften te dekken, met 10-jarige PKR 40 miljard (circa 222 miljoen USD) en 5-jarige BDT 12 miljard (circa USD 135 miljoen) leningen , respectievelijk. We hebben ook materiële vooruitgang geboekt bij de vereenvoudiging van onze kapitaalstructuur. Zoals gecommuniceerd op 21 april 2022, werden in totaal RUB 90 miljard aan leningen vernieuwd naar PJSC VimpelCom, waarbij de voormalige lener (VEON Finance Ireland) en de voormalige garant (VEON Holdings BV) waren vrijgelaten. Deze transactie bracht de verplichtingen van de roebel in lijn met de inkomsten van de roebel en verminderde de externe schuld van het hoofdkantoor. We werken ook aan het rationaliseren van de eigendomsstructuur van de VEON Group in Beeline Kazachstan.

De volgende belangrijke stap in portefeuillebeheer is nu de in afwachting van voltooiing van de putoptie voor Djezzy in Algerije voor 682 miljoen dollar, zoals bekendgemaakt in onze handelsupdate voor 1Q22 op 28 april 2022. Dit zal zowel onze activiteiten beter stroomlijnen als onze kaspositie verder verbeteren .

Ondersteuning van connectiviteit in onze markten

Tegenwoordig is de humanitaire behoefte aan connectiviteit net zo belangrijk als andere basisbehoeften zoals voedsel, water, onderdak en gezondheidszorg. In feite is connectiviteit vaak een cruciale levensader voor ieder van ons, aangezien we afhankelijk zijn van telecommunicatienetwerken om in basisbehoeften te voorzien, in contact te blijven met dierbaren, toegang te krijgen tot betrouwbare informatie en belangrijke digitale diensten te gebruiken.

In Oekraïne blijft het Kyivstar-team een ??buitengewone inspanning leveren om de netwerken draaiende te houden, ondanks de schade aan torens en stroomvoorzieningen. Sinds het begin van het conflict zijn er meer dan 3.400 reparaties aan basisstations uitgevoerd en is zo'n 26.500 meter kapotte glasvezel vervangen. Meer dan 90% van het netwerk van Kyivstar is nog steeds operationeel. We hebben 100 nieuwe basisstations toegevoegd in het westelijke deel van het land en honderden meer geüpgraded met de nieuwste technologieën om ononderbroken communicatie mogelijk te maken.

Groei in onze voetafdruk aangedreven door het digitale operatormodel
lucas D
0
Voor zover ik het goedgezien heb, werd er in Amerika net met 1 order van 1.000.000 de koers op 0,4530 gezet?
lucas D
0
De een verkoop de ander koopt, maar wie heeft nu het meeste perspectief bij het handelen rond de koersen van afgelopen weken?
De verkoper? Dat lijkt lastig zonder aandelen.
De koper? Dat ligt aan de omstandigheden op de markt en het begin van vredes besprekingen tussen Rusland en OekraÏne.
Buy low
0
Kan iemand het enorme verschil verklaren tussen de VEON koers in euro’s en dollars. Dat is veel groter dan dat je op basis valuta koerscorrectie zou verwachten. Zijn er andere risico’s en zo ja, welke?
effegenoeg
0
quote:

Buy low schreef op 22 juni 2022 19:41:

Kan iemand het enorme verschil verklaren tussen de VEON koers in euro’s en dollars. Dat is veel groter dan dat je op basis valuta koerscorrectie zou verwachten. Zijn er andere risico’s en zo ja, welke?
Voor velen hier was het Russische roulette met fatale afloop.
effegenoeg
0
quote:

Buy low schreef op 22 juni 2022 22:35:

Maar hoe verklaart dat het verschil?
Hierbij dient ook nog vermeld te worden dat de roebel weer koerst op zijn waarde van voor de inval Oekraïne.
Dus zeg het maar.
Buy low
0
Je begrijpt mij niet. Het in dollars in de New York genoteerde aandeel VEON is giga veel goedkoper dan het zelfde aandeel genoteerd in Amsterdam. Ook als rekening wordt gehouden met de dollar-euro koers. Ik snap niet waarom? Wie kan mij dat uitleggen.
lucas D
0
De verhandelde aandelen in Amerika zijn niet de aandelen Veon die in Nederland verhandeld worden.
Om daar of hier te mogen handelen zou je daar of hier aandelen moeten kopen.

De Nederlandse koers is afhankelijk wat in Nederland verhandeld word en tegen welke prijs.

De Amerikaanse koers is afhankelijk wat in Amerika verhandeld word tegen welke prijs.

Wanneer je in Nederland Veon aandelen in Amerika (nasdaq) aanschaft krijg je de Amerikaanse koers in je portefeuille te zien.
Rob
0
VEON heeft het er maar over hoe goed ze het doen. Het wordt tijd dat ze in augustus dan een interim dividend uitkeren, al was het maar 10 eurocent per aandeel. Wat denk jij Lucas?

Overigens zijn mjjn VEON aandelen overgezet van DeGiro naar de RABO bank. Heeft twee maanden in beslag genomen, belachelijk.
lucas D
0
quote:

Rob schreef op 26 juni 2022 17:02:

VEON heeft het er maar over hoe goed ze het doen. Het wordt tijd dat ze in augustus dan een interim dividend uitkeren, al was het maar 10 eurocent per aandeel. Wat denk jij Lucas?

Overigens zijn mjjn VEON aandelen overgezet van DeGiro naar de RABO bank. Heeft twee maanden in beslag genomen, belachelijk.
Ik zit al vanaf het begin bij de Rabobank met mijn beleggingen tot grote tevredenheid.
lucas D
1
AMSTERDAM, 25 mei 2022 /PRNewswire/ -- VEON Ltd. (NASDAQ: VEON) (Euronext Amsterdam: VEON), een wereldwijde digitale operator die mobiele connectiviteit en diensten levert, heeft vandaag aangekondigd dat de Raad van Bestuur de datum voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van het Bedrijf (de "AVA") heeft vastgesteld op 29 juni 2022.

De registratiedatum voor de Jaarlijkse Algemene Vergadering van 2022 is vastgesteld op 25 mei 2022.

finance.yahoo.com/news/veon-announces...
Rob
0
quote:

lucas D schreef op 26 juni 2022 20:29:

[...]
Ik zit al vanaf het begin bij de Rabobank met mijn beleggingen tot grote tevredenheid.
Ja, ik ook. Heb later DeGiro erbij genomen. Nu heb ik daar alleen nog wat Bammetjes. Het is me na deze ervaring te link om daar nog veel te handelen. Nu is het een aandeel met Russische connecties waarvan ze de handel stilleggen. Straks kan het van een bedrijf zijn wat connecties met China heeft of een ander land. En de preciese reden hebben ze mij nooit duidelijk kunnen maken.
voda
0
Resultaten Veon onder druk
Door wisselkoerseffecten en afschrijvingen.

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het eerste kwartaal van 2022 de omzet en de winst zien dalen. Dat maakte het telecombedrijf met een beursnotering in Amsterdam dinsdag bekend.

Er werd in het eerste kwartaal een 0,4 procent lagere omzet geboekt van 1,82 miljard dollar. De EBITDA daalde op jaarbasis met 4,5 procent tot 771 miljoen dollar. Veon ondervond vooral last van wisselkoerseffecten. Gerekend in lokale valuta steeg de omzet met 9,8 procent en de EBITDA met 5,3 procent.

Netto leed Veon afgelopen kwartaal een verlies van 97 miljoen dollar. Voor afschrijvingen was er evenwel sprake van een winst van 375 miljoen dollar, tegen 140 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2021.

Veon schreef 449 miljoen dollar af op Beeline in Rusland.

De operationele kasstroom bedroeg afgelopen kwartaal 565 miljoen dollar.

Verder meldde Veon dat in april en mei de omzet op jaarbasis hoog enkelcijferig groeide, gerekend in lokale valuta.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
lucas D
0
Sterke groei op jaarbasis in onderliggende nettowinst van de Groep en veerkrachtige kasstroomgeneratie

AMSTERDAM, 28 juni 2022 /PRNewswire/ -- VEON Ltd. (NASDAQ: VEON) (EuronextAmsterdam: VEON), een wereldwijde digitale operator die mobiele connectiviteit en diensten levert, maakt vandaag de niet-geauditeerde tussentijdse verkorte geconsolideerde jaarrekening voor zijn 1Q22 Group-resultaten bekend.

Na de publicatie van onze 1Q22 trading update op 28 april 2022, en gezien de ongekende uitdagingen en marktvolatiliteit waarmee VEON te maken heeft gehad, hebben we nu onze 1Q22 jaarrekening voltooid, die de veerkrachtige prestaties die we met onze trading update hebben gerapporteerd, verder ondersteunen.

VEON sloot 1Q22 af met een omzet van USD 1.823 miljoen, +9,8% j-o-j in lokale valuta (-0,4% j-o-j in gerapporteerde valuta) en ebitda van USD 771 miljoen, +5,3% j-o-j in lokale valuta (-4,5% j-o-j in gerapporteerde valuta). VEON boekte een nettoverlies van USD 97 miljoen in 1Q22, terwijl de nettowinst voor bijzondere waardeverminderingen van de Groep met 168% op jaarbasis steeg tot USD 375 miljoen, tegenover USD 140 miljoen in 1Q21. In 1Q22 bedroeg de capex van de Groep USD 377 miljoen (-3,8% op jaarbasis), met een capexintensiteit van 23,3%, -2,1 p.p. op jaarbasis. De nettoschuld/EBITDA van de Groep bedroeg 2,4x op 31 maart 2022.

In een reactie op de resultaten zei Kaan Terzioglu:

"De vandaag gepubliceerde 1Q22-jaarrekening versterkt de sterke onderliggende prestaties van VEON Group, gedreven door de succesvolle implementatie van onze digitale operatorstrategie in al onze regio's, waar we essentiële connectiviteit en digitale diensten blijven leveren. De nettowinst voor bijzondere waardeverminderingen steeg met 168% op jaarbasis, terwijl de cash uit operationele activiteiten van USD 565 miljoen de hoge veerkracht van ons bedrijf aantoont, zelfs in moeilijke tijden. Onze 1Q22-resultaten, samen met onze sterke prestaties in april en mei, tonen de voortdurende en effectieve operationele en financiële discipline van VEON, evenals de vooruitgang die we blijven boeken bij het uitvoeren van onze strategie."

1Q22 Jaarrekening

Na de trading update van 1Q22 op 28 april 2022 rapporteert VEON vandaag de niet-geauditeerde tussentijdse verkorte geconsolideerde jaarrekening voor 1Q22. VEON boekte een nettoverlies van USD 97 miljoen in 1Q22, terwijl de nettowinst voor bijzondere waardeverminderingen van de Groep met 168% op jaarbasis steeg tot USD 375 miljoen. De kasstroom uit operationele activiteiten in 1Q22 bedroeg USD 565 miljoen, tegenover USD 596 miljoen in 1Q21, wat wijst op de aanhoudend sterke kasstroomgeneratie in de hele operatie.

Verhaal gaat verder

finance.yahoo.com/news/veon-discloses...
lucas D
0
Veon:

2021:
31 dec 1,518 = ijkpunt einde maand winst/verlies

2022:
31 januari slotkoers 1,308 = - 13,8 %
28 februari slotkoers 0,560 = - 63 %
31 maart slotkoers 0,680 = - 54,9 %
30 april slotkoers 0,660 = - 56,4 %
31 mei slotkoers 0,590 = - 61 %
30 juni slotkoers 0,585 = - 61,5 %

Slotkoers vrijdag 03 juni 0,602
Slotkoers vrijdag 10 juni 0,585
Slotkoers vrijdag 17 juni 0,573
Slotkoers vrijdag 24 juni 0,580

De maand mei een slotkoers van 0,585 dat is 0,005 lager dan de voorgaande beursmaand.
Nieuws:
Blijft staan:

De slotkoers van mei is 0,933 lager gesloten dan de slotkoers van 31 december 2021

Hoogste dagkoers 04 januari 1,600
Laagste dagkoers 07 maart 0,485
Volgende maand een nieuw overzicht.
Rob
0
Ik heb mijn dikke verlies maar gepakt. Ik begrijp die afschrijving op Beeline Rusland ook niet? Worden ze Rusland uitgeknikkerd?

Alles verkocht op 1 na.
Bijlage:
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 11:08
Koers 0,864
Verschil -0,012 (-1,37%)
Hoog 0,864
Laag 0,864
Volume 2.000
Volume gemiddeld 47.014
Volume gisteren 88.140

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront