Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Aventis, Sanofi-Synthélbo en l'Oréal; wat een dag!

112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
hirshi
0
quote:

ONN schreef op 28 september 2017 11:32:

Lees je de Donald Duck nog wel 's hirshi ? En wat denk je dan als je Dagobert weer 's tegenkomt ?
Mooie karikatuur.
Jij hebt meer van Kwik, Kwek of Kwak.
Je mag zelf kiezen.
ONN
0
ffff
0
www.finanzen.net/nachricht/aktien/dri...

17 jaar oud is dit draadje.....

L 'Oréal volop in de belangstelling vandaag. 5 Procent erbij...

Mevrouw Bettancourt met haar vele miljarden is nogmaals 5 procent vermogender....

Als ik Nicolas Sarkozy was, zou ik er nog maar eens een keertje langs gaan.....

392 Euro's ofwel 862 ouderwetse Hollandse guldentjes per aandeel. Ik weet nog dat ze ruim 100 gulden per aandeel kostten....

Enfin, lees maar op Franse en Duitse sites....

Peter
ffff
0
www.finanzen.net/aktien/lor%C3%A9al-a...

Plus 663 procent........ Maar dit is een wat vertekenend ( dus verkeerd( getal, want L 'Oréal is een gulle duvidendbetaler en dat zie je uiteraard niet in die 663 procent.
ffff
0
www.boursier.com/actions/actualites/n...

Niet alleen fantastisch nieuws over L 'Oréal vandaag en de beursreactie daarop, maar ook echt goed nieuws voor Sanofi. Staat tenslotte ook in de titel van deze draad.

Sanofi komt met goede onderzoeksresultaten of eigenlijk beter gezegd behandelingsresultaten voor Dupixent. Te gebruiken bij huidaandoeningen die je je grootste vijand niet wenst.

Mooi Frans dagje vandaag en eigenlijk de hele week als je mijn posting van eergisteren over Véolia in de waterbeleggingsdraad ook nog gelezen hebt Van 22 naar 26 Euro....Zo moet je het hebben...

Peter
ffff
0
Posting, speciaal enkel en alleen voor BDB: Een heel klein stukje van ruim 20 jaar posten in de KK van IEX en ruim 45 jaar beleggen....

Dividend 4,80 Euro per aandeel. Vandaag uitbetaald Aandeel noteert 340 Euro.

Ennuh tienduizenden in portefeuille....

(Boursier.com) — L 'Oréal reprend un peu de terrain en ce milieu de semaine dans un marché toujours très volatil. Alors que le numéro un mondial des cosmétiques détache son dividende de 4,8 euros ce mercredi, AlphaValue a rehaussé de 'réduire' à 'accumuler' sa recommandation sur la valeur avec une cible ajustée de 386 à 387 euros. Bernstein a de son côté confirmé son avis 'achat' et sa cible de 435 euros.

Utrechtse prestaties, zullen we maar zeggen.
marique
1
"Dividend 4,80 Euro per aandeel. Vandaag uitbetaald"

Peter,

Vandaag ex-dividend, uitbetaling vrijdag 29/04.

Die 4,80 is bruto, daarvan gaat bij mij 13% div. belasting af. Te vereffenen met mijn inkomstenbelasting.
Hoeveel div. belasting gaat er als Luxemburg ingezetene van af?
ffff
0
Hoi Marique,

Ik tik, uiteraard alleen speciaal voor jou ( !!!) eventjes het rapport van KPMG over !! Weliswaar enkele jaren oud, maar het behandelt 100 procent jouw vraag:
Stel: Gezamenlijke bruto dividenden uit Holland: 1000.000 Euro Afgehouden is 150.000 Euro door Nederlandse dividendbelasting.

In Luxemburg worden bij de inkomstenbelasting de helft aangeslagen, dus van de 1 miljoen wordt 500.000 afgehandeld. . Daar gaat een "tranche exonérée vanaf van 1500 Euro Blijft over 498.500 Euro als revenue imposable

Belasting/ Impot: 45,5 procent = 226.817 Euro Van dit bedrag wordt de reeds in Holland afghouden dividend belasting afgetrokken. Dus resteert belastingaansla g van 76.817 Euro voor dit theoretische geval van 1000.000 inkomsten uit Hollandse dividenden

Dus totaal ben je 226.817 Euro kwijt bij een dividendinkomsten van 1 miljoen, oftewel je houdt 77,3 procent.

Twee opmerkingen nog Marique: Besef dat bij een dividendinkomsten van 1 miljoen een vermogen achter schuilt van pakweg 30 tot 40 miljoen waarbij je in Nederland weer vermogensbelasting betaalt en hier niets. Dus uiteraard moet je de te betalen Vermogensbelasting in Nederland ook bij de oefening betrekken....

Ten tweede: Bovenstaand kleine alinea uit het rapport van KPMG was de vraagstelling over Oprichting van een SPF. Maar dat voert te ver hier om daar dan weer de voor- en nadelen van te vermelden.

Peter
marique
2
Peter,
Dank voor toelichting.

35 mln vermogen kost in Nederland tegenwoordig 560.000 euro (box 3)
Met een vermogen van ruim 100 mln bespaar je op jaarbasis 1,5 mln euro.
Met zo'n besparing kun je in Luxemburg of Zwitserland mooi wonen.
Je hebt groot gelijk.
ffff
0
Speciaal voor Belegger en voor Marique,

Oftewel voor echte beleggers !

Gisteravond werd ik verrast door een schitterend bericht op mijn Iphone van L' Oréal : Voortaan even als L aangeduid, want het blijft een lastige naam om steeds foutloos te typen.
Sinds ik mijn L- aandelen uit mijn portefeuille heb gehaald en overgebracht naar de verzamelplek van L in Frankrijk krijg ik de mooiste berichten toegestuurd:

Hun Chiffres dáffaires zijn zo maar eventjes met 18,5 procent toegenomen. Een groei van 11 procent bij vergelijkbare cijfers. De LUXE - sector groeide met .......38 procent. Schitterend wat die vrouwen allemaal niet erop smeren en er weer af schrapen met L -producten.

Jaar Omzet Winst in miljard Winst per aandeel Dividend

2014 22 miljard 3,9 5,34 2,70
2017 26 miljard 4,6 6,65 3,55
2021 32 miljard 6,1 8,82 4,80
2022 38 miljard 7,4 11,26 6,00

In 2022 nam het resultaat van 7,4 miljard met zo maar eventjes 21 procent toe en per aandeel met 27 procent.......

Waarde bedrijf L : 3033 MILJARD........

Mevrouw Betencourt is niet voor niet de rijkste vrouw van Europa. Dat vind ik altijd ook nog een leuk aspect aan L, die verhalen....... De kapper van de dementerende vrouw die er met 900 miljoen vandoor gaat en toch slechts een kleine anderhalf jaar de gevangenis in moet....

De koffers vol met geld die de medewerkers van de vorige Franse president Sarkozy bij L ging ophalen, gelijk enkele maanden geleden in Brussel door de afgevaardigden van Socialistische partij koffers met geld werden ontvangen afgegeven door Marokko en Qatar...... Prachtige verhalen......

En dan die fantastische fiscale optimalisatie voor wie er oog voor heeft, voor wie aan het werk gaat, voor wie de rekenmachine hanteert.........
Onze vrienden in Frankrijk bieden bovenop de luxueuze dividend van 6,00 per aandeel nog eens een extra bonus van 60 cent per aandeel. Toe maar....Het kan niet op. Het scheelt mij nog eens een etra van tien mille op een uitkering van een ton.....

BELEGGEN is toch zo lastig: Je zit met Philips, Lernout en Hauspie, met Bayer en IMTECH......maar gelukkig ook met ASML, Aalberts, Platina-aandelen, L 'Oréal Airbus, Arcelor, DSM, Merck KGaA.

En zo bouw je in een halve eeuw een pracht vermogen op....De plussen samen met de minnen......

L 'Oréal was een extra posting waard. Ze maakten mij gisteravond weer helemaal blij en mijn vrouw mag net zoveel smeren als dat ze wenst. Ik zeg NIETS van al die flesjes, tubetjes, spuitbussen en God-weet- wat dat die L'Oréal jongens en meisjes verzinnen.

Peter
marique
0
"Onze vrienden in Frankrijk bieden bovenop de luxueuze dividend van 6,00 per aandeel nog eens een extra bonus van 60 cent per aandeel."

Peter,

Ik mag toch aannemen dat je het dividend van l'Oréal al veel eerder wist. Namelijk bij de bekendmaking van de jaarcijfers op 9 februari j.l.
Ik heb l'Oréal al vanaf 2003 in mijn volgbestand. Van iets later datum ook LVMH, Essilor en Kering. Met deze aandelen in je portefeuille zit je goed met geannualiseerd koersrendement van zo'n 12 á 15%. Het dividendrendement van 1,5 á 2,0% is meegenomen.

Hoe zit het met de ingehouden dividendbelasting in jouw geval? Rekent l'Oréal (of jouw Zwitserse broker) het volle tarief (30%) en moet je dan zelf elk jaar actie ondernemen om dat geheel of gedeeltelijk terug te krijgen? Of wordt bij uitkering meteen het gereduceerd tarief van 12,8% ingehouden?
ffff
0
Hoi Marique,

Ik was vooral verrast door de uitgebreide mail met een massa informatie inclusief natuurlijk de nodige promotie en reclame. Ik vond al die grafiekjes, cijfers, statistiekjes die L 'Oréal mij vrijdagmiddag toestuurde toch echt indrukwekkend. Het dividend wist ik wel, inderdaad, maar nu kreeg ik er meteen informatie bij hoe zij dat daar in Frankrijk gaan verwerken. Kortom, ik kan niet anders zeggen: Eerste klas begeleiding en service. Overigens merk ik hetzelfde bij ENGIE en was ik afgelopen drie maanden onder de indruk van de uitleg/ begeleiding/ openhartigheid bij zowel DSM, met echt uitvoerig antwoord als bij Brederode. Weer anders gezegd: Als je hen een duidelijke brief stuurt, dan krijg je geen nietszeggend antwoord terug, maar een antwoord waar je mee verder kunt.

Bij AL mijn Franse aandelen wordt bij dividenduitbetalingen 12,8 procent ingehouden. Dat gebeurt automatisch. Alleen moet ik iedere twee jaar dat bekende formulier invullen en hier bij de Fiscus in Luxemburg laten ondertekenen. Dus die klus valt wel mee, want je kunt hier gewoon...... binnen...buiten lopen en je hebt de oerouderwetse stempeltje en handtekening. En dat in de tijd van IT, van ChatGPT.

Tenslotte Marique; Alleen maar om te vertellen: Die Zwitsers zijn toch nog weer twee stappen verder geëvolueerd dan afgelopen 45 jaar mijn Nederlandse, Duitse, Belgische en Luxemburgse banken. Hoezo? Nou, bij iedere dividenduitbetaling krijg ik er, waarschijnlijk helemaal verwerkt in hun computersystemen een berichtje bij, dus extra erbij, hoe de dividenduitbetaling in mijn geval fiscaal afgehandeld wordt. Het is echt service van de bovenste plank.

En tenslotte Marique: NOG een goed bericht: Ik heb bijna 10 jaar te doen gehad met Clearstream en daar veel in de KK over gepost. Hoe lastig zij doen, hoe echt onbereikbaar ze zijn, zowel telefonisch als via e-mail. Maar vooral, het ergste, dat je zoveel maanden, tot zelfs 9 maanden toe op je Bescheinigungen moest wachten.

En nu...? Daar in Zwitserland blijken ze alles via...DEUTSCHE BANK te laten lopen en kreeg ik afgelopen week al de benodigde Bescheinigungen via mijn Zwitserse bankier van...Deutsche Bank. Dus nu in 3 maanden tijd afgewerkt, terwijl het vroeg tot zelfs 9 maanden kon duren bij Clearstream

En zo houden we elkaar maar op de hoogte!

Tenslotte Marique: Alleen voor jou... ! Mocht je nog eens in .......... komen, ga dan maar eens een tien minuten daarvandaan fietsen en bekijk de realisatie. Bijna twee jaar werk, maar : Het wordt prachtig!

Peter
ffff
0
DIT DRAADJE is alweer bijna twintig jaar oud.

Het aandeel leverde mij fortuinen op. Koers nu 423 Euro...... Sinds dat de aandelen nu gewoon bij L 'Oréal geboekt/ gepost/ geparkeerd staan krijg je ook schitterend beleggersmateriaal toegestuurd. Plus uiteraard tien procent extra dividend. In deze barre beurstijden toch een juweeltje om aan de borst te drukken. Ook al is het dan geen echt goud of echte diamanten, het voelt bijna hetzelfde......

Koers 423 Euro. Had mij DAT twintig jaar geleden gezegd....

L'Oréal : parce qu'elle le vaut bien !
Par Jean-Baptiste André
Publié le 14/11/2023 à 09h10, mis à jour le 14/11/2023 à 09h40

L'Oréal : parce qu'elle le vaut bien !
L'Oréal : parce qu'elle le vaut bien !
Crédit photo © L'Oréal / Mario Fourmy
(Boursier.com) — L 'Oréal avance de 0,5% à 416,5 euros à l'ouverture du marché parisien, soutenu par une note de Morgan Stanley. La banque américaine a relevé sa recommandation sur le numéro un mondial des cosmétiques à 'surpondérer' en visant 450 euros. MS a modifié sa sélection de titres dans le secteur des produits ménagers et des soins personnels, se concentrant sur les entreprises offrant une visibilité sur leur croissance et leur marge. Un marché de la beauté fragmenté offre des opportunités aux acteurs bien capitalisés, dont L'Oréal est l'un des bénéficiaires attendus.
Le broker explique son choix de passer à l'offensive sur le géant français en raison de sa croissance supérieure, de ses marges, de sa faible exposition aux marques propres et de sa capacité à prendre des parts de marché...

©2023 Boursier.co
plusmin
2
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
ffff
1
DIT draadje waarachtig........... 20 jaar oud.

En speciaal voor Opentop nog eens boven water gehaald omdat ik vanmorgen enkele uren bezig ben geweest met ....Vermogensbeheer.
Voor mijn haters een schandalig beroep, zeker als je een fervente socialist bent , een Rusland hater, die maar niet begrijpt, dat 20 jaar geleden een belegging in Gazprom een volkomen normale belegging was of een royalist die graag met een vlaggetje zwaait.

Maar nu even waarom ik hier bij L' Oréal terugkom, want bestudering van mijn portefeuille leert mij dat L 'Oréal mij in het jaar 2023 het allermeest heeft opgebracht. De 18000 aandelen noteerden op 1 januari 2023 333,60 Euro en vandaag/ gisteravond: 450,65 Euro Dat is dus een vemogenswinst van 18000 maal 117,05 oftewel : Meer dan 2,1 MILJOEN. Niet in de Efteling, beste haters, maar in....Frankrijk! Daarover straks meer.
L 'Oréal behoort samen met ASML tot de aandelen die meer dan 7 procent van mijn portefeuille uitmaken en een kleine verklaring vormen voor de groei daarvan door de ....tientallen jaren heen, want zo'n portefeuille groeit met horten en stoten.
De bestanddeel L 'Oréal bedraagt dus 18000 maal 450,65 en pak je calculator er maar eens bij. Opentop kan het allemaal inzien.....

Dan toch TWEE randopmerkingen die gewoon de moeite zijn. Niet alleen Peter werd dit jaar 2023 een eind wijzer van L 'Oréal maar uiteraard de erfgename Mevrouw Francoise Bettencourt: Ze is de eerste vrouw met een vermogen van meer dan 100 miljard, dat is dus 100.000 maal 1 miljoen......., Je hebt altijd een bazin boven baas, denkt Peter dan....... Ennuh ze kan met verhalen voor de dag komen, Sarkozy etc.

En dan de vermogensbeheerder .......Als Nederlander eerst naar België, dan naar Luxemburg, maar daar wordt de portefeuille overgenomen door de Zwitsers en dan komt de geweldige Emmanuel Macron, de President die er alles aandoet om Frankrijk weer op de beleggingskaart te zetten: Zet die aandelen, beste Hollander nu van Zwitserland, keurig netjes naar Frankrijk en.......Je krijgt tien procent extra dividend...... Peter dacht goed na en deed dat:
Dit jaar dividend van L "Oréal: 6 Euro, dus 108.000 Euro maar nu ze in Frankrijk staan 10.800 ( Tienduizendachthonderd, te controleren door Opentop ) EXTRA. DAT is weliswaar geen fiscale optimalisatie maar wel degelijk een mooi staaltje vermogensbeheer. Je moet er allemaal bovenop zitten, maar het brengt ook wel degelijk wat op als je geen bankzitter en /of profiteur bent, maar onderneemt.

En dan ervaar je ook de geweldige Investor Relation afdeling van L "Oréal. Mijn God, wat houden z hun beleggers goed op de hoogte en ondertussen ervaar je ...precies hetzelfde bij SUEZ......

Het zijn feestdagen waarop vrouwen, meisjes, meiden, de specialen voor kapitalen aan cosmetica gebruiken en verbruiken...Prima zo en dan te bedenken dat ik de eerste 50 aandelen ooit kocht nadat ik Marique hier in de KK verteld had dat ik bij mijn visites bij patiënten thuis en na lichamelijk onderzoek zo graag even mijn handen wilde wassen, mij opviel dat overal zoveel van die dure potjes, tubetjes, spuitbussen van L 'Oréal stonden...... DAT was echt waar het allereerste begin zonder balansen en winstcijfers te bestuderen, maar....ogen in je kop. En dat levert dan ruim 30 jaar later ruim 2 miljoen vermogenswinst op op één enkel jaar 2023 en ruim 118.000 Euro dividend waar nog wel wat belasting vanaf moet......( 12,7 procent)

ZUINIG zijn op je posters die iets te melden hebben, IEX !

Peter
Opentop
0
Peter jammer dat je niet wil inzien dat het mij echt geen lor uitmaakt of je nu 20 of 120 miljoen verdiend hebt.
Mijn wrevel ontstaat als je zoals laatst weet te melden dat Solvay gesplitst wordt in 2 bedrijven. Dat maakt jouw 450000€ rijker.
Wat moet ik daar dan mee?
Het is maar een half procent van je vermogen hoe belangrijk is dat?
Dan ga ik het volgen en zie dat het aandeel daarvoor achterblijft bij de index. Dan zie ik dat het een te hoog en het andere te laag noteert. Persaldo is de koers wat lager de koers wordt ondersteund door het dividend wat eraan komt.
Ik zou graag van jou hebben gehoord wat jouw visie is, wat doe jij? Verkoop je het een en houdt je het ander?
Dat kan aanleiding geven tot meer inzicht hoe jij je porto hebt opgebouwd. Welke sectoren welke niet welke landen wel welke niet
Welk fonds etc etc.
Juist dan kunnen we van mening verschillen maar dan heb je het voordeel dat je al 45 jaar extreem succesvol bent.

Bijvoorbeeld je spreekt over Solvay je kent de mensen, je zit in L’Oréal je kent de mensen. Je sprak regelmatig over een baron in België. Dan vraag ik me af, koop je die aandelen omdat je vertrouwen hebt in de mensen? Of heb je andere redenen?
L’Oréal begrijp ik is ingegeven door de praktijk waar veel L’Oréal producten stonden.
Is dat een criterium? Als ik om mij heen kijk zie ik Philips als merk thuis en in het ziekenhuis. Apple pc en telefoons maar heb je dan ook Philips en Apple?
Waarom zou je ons ook de kans dat ook wij zo’n kapitaal kunnen opbouwen niet gunnen?

Bij Buffett weet je dat hij bedrijven zoekt die min 10% winst maken
Die over 5 jaar mogelijk 15-20% winst maken. Het hoeven geen kapitaal sterke firma ‘s te zijn het kapitaal levert hij wel.
Zo stapte die in Wells Fargo na 2008 . Maar hij stapte ook weer uit toen hij dacht dat de rek in de winst eruit was.

Gelukkig nieuwjaar
marique
0
quote:

Opentop schreef op 1 januari 2024 13:15:

(...)
L’Oréal begrijp ik is ingegeven door de praktijk waar veel L’Oréal producten stonden.
Is dat een criterium? Als ik om mij heen kijk zie ik Philips als merk thuis en in het ziekenhuis. Apple pc en telefoons maar heb je dan ook Philips en Apple?
(...)
Een mogelijk slimme gedachte is om een porto samen te stellen met bekende en veel gekochte consumentenmerken. Er is ooit eens een beleggingsfonds geweest, ik meen van Robeco. Bestaat niet meer, geloof ik, dus dan is dat ook geen overweldigend succes geweest.
ffff
0
Opentop,

Je begint je lange antwoord met de opmerking dat het jou geen lor uitmaakt of ik nu 20 miljoen bij elkaar belegd heb of 120 miljoen.

Alleen al met die opmerking is er voor mij geen enkele reden om dan dieper op je vragen in te gaan. Waarom krijgen succesvolle beleggers zoveel aandacht? Uiteraard door het kapitaal dat ze hebben weten te vergaren. Zoiets trekt toch de aandacht en worden we geattendeerd op geweldige ondernemers van de buitengewone categorie als Elon Musk of de oprichter van Adyen of de oprichter van L 'Oréal.

Dan heb je zeer succesvolle traders die bedrijven het mes op de keel zetten en daardoor megawinsten weten te maken door het opdelen van het bedrijf waarin ze nog maar net geparticipeerd hebben.
Als zo'n bekende manipulator geen succes in het verleden zou hebben gehad, was er geen hond die ernaar luisterde, maar juist omdat ze in het verleden miljarden daarmee hebben verdiend, volgt de financiële wereld hen nauwgezet in de zin van: Waar hebben ze nu weer hun zinnen op gezet.

Ik heb totaal niet de ambitie om aan andere mensen ( beleggers0 te vertellen wat ze zouden moeten doen. Dat is juist de les die ik in meer dan 50 lange jaren geleerd heb, dat je , VOLGENS MIJ, uiteindelijk de beurzen niet kunt voorspellen. Mij wordt regelmatig gevraagd of "ik geen tip" heb. Die heb ik NOOIT, want geen mens weet beter als ik dat je 20 procent kans hebt dat de tip iets wordt, 20 procent kans dat het aandeel afbrandt en 60 procent kans dat het aandeel niets bijzonders doet.

Grappig is ook dat ik spontaan, eerlijk, openhartig vertel hoe en waarom ik mijn eerste L 'Oréal aandelen kocht en jij dat een flauw en Janlul-argument vint, hetgeen jij natuurlijk best mag vinden. Niets op tegen, maar waardeer nu eens de openhartigheid van iemand die eind 2022 dan toch uiteindelijk 18000 aandeln in portefeuille had en in het jaar 2023 daar meer dan twee miljoen vermogenswinst op realiseerde en meer dan 108.000 dividend door nog eens aan een speciaal program mee te doen.

Je zult dus van mij NIETS leren, Opentop, maar ik kom hier nu meer dan 25 jaar en sinds twee , drie jaar zwaar verguisd door politiek sterk socialistisch ingestelde bezoekers, door monarchiebewonderaars, en last but not least door Ruslandhaters.

DAT heeft allemaal geen barst met beleggen te maken. Integendeel. Til "ffff"aan en zie hoe ik 15, 20 jaar geleden wel 40 tot 50 ab'tjes kreeg omdat beleggers wel degelijk wel iets opstaken van al mijn lange beleggingsescapades.

IEX is drastisch veranderd van een forum voor nauwelijks nog voor beleggers naar een forum voor politiek geïnteresseerden die het op dit beleggingsforum de godsganselijke dag hun politieke mening willen doordrukken en daarbij totaal geen oog meer hebben voor bijvoorbeeld de koers van goud of zoals ik attent opmerkte de koers van de Zwitserse frank.

Opentop, ik waardeer het dat je toch een reactie gegeven hebt, maar ik blijf het minnetjes vinden om mijn postings hier in de KK van IEX , inmiddels na bijna 26 jaar, zo'n kleine 40.000 af te doen als "Eftelingverhalen" Zoals ik al vaker geschreven heb: DAT pik ik niet meer, evenals keihard werken aan twee schitterende villa's en die ook realiseren en dan hier in de KK, ziekelijk jaloers, door een andere bezoeker te lezen: Die zullen wel leeg en onverhuurd zijn....... Die jaloezie zit er zo dik bovenop en de moderatie is zo slecht dat het vaak het beste is om maar te zwijgen , tenzij het te gortig wordt.

Momenteel hier GIGA-wateroverlast in Luxemburg, maar zoals ik iedere avond via de satelliet zie ook in Nederland. Wat een weldaad zou het zijn als BDB eens wat achtergrondinformatie, nog eens extra, bij al dat gebeuren zou kunnen geven. Maar hoeveel steengoede posters worden niet weggecensureerd, dan wel weggetreiterd.

En daar laat ik het bij met als laatste opmerking: Zijn er in de hele KK andere beleggers die meer dan twee miljoen vermogenswinst met één enkele aandeel in 2023 hebben kunnen realiseren. Hij/ zij melde zich....... Ik denk dat het héél stil blijft, Opentop.

Peter
Opentop
1
Hi FFFF je vind het kennelijk leuk om over grote bedragen te praten die dan jouw toevallen. Nou prima. Mij gaat het niet sec om de getallen bij zulke zaken horen altijd meer gegevens, zo is belangrijk wat is het resultaat over hoeveel jaar moet je dat zien.
Wat is de benchmark. Buffett bijvoorbeeld stelt dat je beter af bent om gewoon de S&P 500 te kopen.
Van jou dus geen tips okay.
Persoonlijk heb ik een paar aannames gemaakt waarbij ik tot de conclusie kom dat er een reden is waarom jij als belegger bij niemand bekend bent.

aanname 1- je begint met 220.000 EU , en je maakt 45 jaar 10% winst , inclusief her belegd dividend. -
dan is je bezit na 45 jaar : 12 miljoen EU.

Dus, als jij 10 keer meer hebt, zal je met 2,2 miljoen begonnen zijn.

Aanname 2- je bent beter dan de S&P en maakt geen 10% maar ieder jaar 15%
Begin je met 220000 EU dan heb je nu een 78 miljoen bij elkaar.
Dus ben je niet met 220000 EU begonnen maar met 350.000 EU.

Aanname 3- je bent net zo goed als Buffett , die maakt van 1400$ in 1984 nu een 545000$ , een 18% per jaar al 39 jaar lang.
Dus jij doet het 45 jaar , dan ben je begonnen met 120.000 EU.

Dat zijn zo'n beetje de mogelijkheden, ik vind dat je pas echt een conclusie mag trekken als je alle parameters kent. Persoonlijk zou ik ervoor kiezen om als ik een 45 jaar horizon had, de S&P te kopen en ik ging dan iets anders doen.

Marique
Toen mijn kinderen iets met geld van doen kregen, heb ik ze inderdaad aandelen laten kopen, beheren van bedrijven die ze ook in het gewone leven tegenkomen. Het resultaat was inderdaad teleurstellend. Maar wel een manier om het systeem uit te leggen.

www.fool.com/investing/how-to-invest/...,Data%20source%3A%20Slickcharts.com.

Peter ik dank je voor het feit dat je zelf aangeeft dat ik niets van je zal leren, het is jouw beslissing, als je terugleest zul je zien dat het mij er juist omging te horen welke fondsen en hoe je die fondsen selecteert en met name ook wat is je exit strategie ? Ik dacht bij juist het splitsen van Solvay in 2 bedrijven dat je wellicht zou kiezen om in de 1 te blijven en de ander niet omdat het niet bij je past, maar goed , water under the bridge en zoals je zegt aan water geen gebrek momenteel.

grt
Opentop
0
@Peter dank voor je reactie het is duidelijk, je gaat ons niets leren, wel beleren zo zie ik in de Fiscale Optimalisatie draad. Toch moet ik je bedanken want doordat ik een paar van jouw fondsen bekeek viel me de rode draad op.

1)2023 was prima tot aan maart april voor de meeste fondsen daarna ging het berg afwaarts tot aan november.
2)vanaf november zijn bijna alle fondsen steil omhoog, eigenlijk kon je geen verkeerde keuze maken. Kinepolis wellicht profiteerde niet. Net als DSM die sinds de top in Nov 2021 alleen maar zakt.

De reden achter de steile stijging ken ik niet maar ik vermoed het idee dat de inflatie onder controle is en de rente verlaagd zou kunnen worden in 2024. (inmiddels is dat enthousiasme wat getemperd) Een andere reden is simpelweg meer vraag van beleggers die een soort van FOMO gedrag vertonen. Per einde jaar kan je natuurlijk niet zonder een aandeel wat al 2 maanden stijgt in de porto.

Ik begrijp het enthousiasme van Peter, nu veel beter. Hij heeft in maart en april de hoogste waarde gezien en vervolgens ziet die dat iedere maand slinken. Totdat November komt en er plotseling een geweldige slinger aan de waarde van de porto gegeven wordt.

De vraag en afweging die volgt is, was het gedrag van november naar december een herstel of het inprijzen van een groeiende economie die we in 2024 zullen zien ? Is de beweging van november een dead cat bounce in een zakkende markt ?

Het enige fonds wat zich lijkt te ontrekken aan de afzwakkende koersen is Philips dat blijft ook in januari maar herstellen.
volgens mij is dat het resultaat van de Agnelli familie die haar belang nog eens uitbreidde.
Er is nog een fonds dat geheel 2023 bleef stijgen Airbus.
Ik keek naar
Ab Inbev
Engie
Sanofi
Ageas
Brederode
K B C
Airbus
Arcelor M
Díeteren
Sofina
ASML
Prosus
Heineken
Randstad
L'oreal

Het beeld is duidelijk, vanaf april 2023 is het eigenlijk dood geld en een herstel van de koersen vanaf november maken het jaar toch heel goed. Daar deden we dan 12 maanden over waar de beste koersen al na 4 maanden op de borden stonden.

Conclusie
De witte raaf is Philips.
De markt reageert en masse dat betekent dat de aanleiding impact heeft op alle fondsen. (rente besluiten).
Rente besluiten zijn afhankelijk van de inflatie cijfers ism het op gang houden van de economie.

Bedankt Peter
112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.794,80 -1,29%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.932,38 -1,05%
 US30^ 37.825,24 +0,34%
 Nasd100^ 17.753,04 +0,34%
 US500^ 5.063,24 +0,05%
 Japan225^ 38.508,62 -0,49%
 Gold spot 2.389,28 +0,26%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 84,70 -0,42%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront