Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

Beperktedijkbewaking
1
quote:

luchtschip schreef op 16 maart 2022 05:40:

[...]
...
Om een lang verhaal kort te maken.

We zijn het met elkaar eens en de wetenschap volgt ook die lijn : virusdeeltjes kunnen ook in kleinere droplets, noem ze aerosolen, zitten
Ook is eenieder het eens dat kleinere droplets grotere afstanden door de lucht kunnen afleggen
Daar zijn geen uitweidingen over nodig van zandkorrels uit de Sahara

En wanneer we het eens zijn, beklinken we dat met een goed gevuld glas : proost
Nou, dat Sahara-verhaal was eigenlijk niet nodig om corona-besmetting via de lucht en aerosolen te onderbouwen. De barre praktijk heeft dit de afgelopen twee jaar wel bewezen. Nu ook weer de plots toenemende griep, na de 'versoepeling'. Mensen leren het ook nooit.


Maar nu effe wetenschappelijk.
Niet in elke uitgeademde droplet zitten virionen. Ik ken een artikel van Marion Koopmans dat het heeft over slechts 1 op 1000 of zo iets. (Ik ga het nu niet terugzoeken, en laat in het midden over welk stadium in een covid-aanval ze het had.).

Maar, zoals genoemd in een gezamenlijk artikel van Koopmans en Bonn (UvA), slaat een mens bij elke ademstoot (en zeker bij spreken/zingen/hoesten) vele honderduizenden kleine droplets uit. Om niet te zeggen een miljoen.
Als je dit ongeloofwaardig vindt : het totaal volume van 1 miljoen droplets van zeg 10 µm is slechts 0,5 kubieke millimeter. Nog altijd weinig vergeleken bij de totale vochtuitstoot - incl. waterdamp - van een mens bij één enkele ademhaling: qua orde van grootte ca 10 mm3.

Dus ja: in verreweg de meeste droplets zitten geen virusdeeltjes. Maar nog een keer ja: bij elke uitademing stoot een covid- patiënt honderden tot duizenden droplets met virus uit.

En die vallen niet naar de grond zoals die klote ballistische granaten van die klote Russen in Oekraïne.
Ik zou willen dat het omgekeerd was...
Dat van Dissel gelijk zou hebben, dat droplets met virus naar de grond zouden ploffen.
En dat die klote granaten en raketten met de wind meegevoerd zouden worden tot ver in Siberië, om het Russische volk wakker te schudden. Tot ver in China, om afzijdigen wakker te schudden.

Tot in NATO-gebied, om ons eindelijk wakker te schudden. Om ons te verlossen van politici en oud-generaals die steeds maar zeggen dat het verschil tussen recht en onrecht, tussen leven en dood slechts een papier met 10km grensverschil is....
Het NATO-verschil. En paar km verder doet humaniteit er ineens niet meer toe.

Wat mij betreft:
EEN NO-FLY ZONE EN WEL DIRECT!

Wie beweert dat dat direct tot WO-III leidt snapt er niks van.

Voor luchtschip:
"En wanneer we het eens zijn, beklinken we dat met een goed gevuld glas : proost"

Ja hoor, proost.

voda
0
China meldt eerste coronadoden in ruim een jaar
Van onze redacteur 09:59

Voor het eerst in ruim een jaar tijd rapporteert China dat mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het gaat om twee sterfgevallen in de noordoostelijke provincie Jilin. Volgens Chinese autoriteiten was de vorige keer dat mensen stierven aan corona op 26 januari 2021 - al wordt daar aan getwijfeld.

In de provincie Jilin is inmiddels een reisverbod van kracht. Eerder deze week zijn elders in China ook fabrieken stilgelegd vanwege een opleving van het coronavirus. De zuidelijke stad Shenzhen, het centrum van de Chinese technologische industrie, heeft het openbaar vervoer tijdelijk stilgelegd en burgers opgeroepen om thuis te werken. Ook scholen zijn gesloten.

In reactie schortten toeleveranciers van Apple, zoals Foxconn en Unimicron Technology, maandag hun activiteiten in de techhub op. Een deel van de productie is verplaatst naar back-upfabrieken om de productiestoring te beperken. Het aantal coronagevallen loopt al sinds de jaarwisseling op in Shenzhen, waar dan ook al maanden sprake is van reisbeperkingen. Ook in het noordoostelijke Changchun zijn er fabrieken gesloten vanwege covid. Zo schortte de Japanse autofabrikant Toyota de productie op van zijn joint venture met de Chinese FAW Group.

China heeft dit jaar al meer coronagevallen gemeld dan in heel 2021. Het nieuwe, hoge aantal besmettingen komt volgens de autoriteiten op conto van de subvariant BA.2 van het virus, een nog besmettelijkere versie van omikron. Ook in Nederland is deze variant sinds februari dominant.

De afgelopen jaren lukte het Peking om lokale uitbraken een halt toe te roepen door een combinatie van massaal testen en het isoleren van besmette mensen. Nu de omikronvariant in het land oprukt, lijkt deze zero-covidstrategie moeilijk vol te houden.

Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1433905/china-meldt...
okeanos
1
HNB : De oorlogstaal van Poetin: “Hij deelt Russen op in twee kampen: de echte en de onzuivere”
Mensen in 2 kampen verdelen is een techniek van haatpredikers.
Iemand die deze techniek toepast zit nooit aan de juiste kant. Nooit.

botje1
5
Hetzelfde als in Nederland. Onderscheid maken tussen niet gevaccineerde en gevaccineerde. Exact hetzelfde.
DurianCS
3
quote:

botje1 schreef op 19 maart 2022 21:40:

Hetzelfde als in Nederland. Onderscheid maken tussen niet gevaccineerde en gevaccineerde. Exact hetzelfde.
Nee, totaal onvergelijkbaar. Het verschil tussen gevaccineerd en ongevaccineerd is haarscherp en kent geen discussie. En dat er een verschil is tussen deze groepen is ook volledig duidelijk. Wat je er mee doet, daar kun je ovr discussiëren.
de tuinman
0
quote:

botje1 schreef op 19 maart 2022 21:40:

Hetzelfde als in Nederland. Onderscheid maken tussen niet gevaccineerde en gevaccineerde. Exact hetzelfde.
Dat is een onderscheid die niet is gemaakt. Die is er gewoon.
En dat had ook grote gevolgen.
voda
0
Krap 471 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Besmettingen in China lopen hard op.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op 471 miljoen, waarbij er in China heel veel nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Dit blijkt maandag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 1,2 miljoen besmettingen tegen 795.195 op vrijdag.

Het aantal besmettingen in China nam de afgelopen weken al met tienduizenden per dag toe. Voor de Olympische Spelen ging het slechts om tientallen nieuwe besmettingen per dag.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met bijna 79,7 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 971.162.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 24 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel bijna 20,2 miljoen besmettingen zijn.

Duitsland heeft nu meer dan 18,8 miljoen coronagevallen. Italië telt bijna 13,9 miljoen besmettingen en Spanje ruim 11,3 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 7.686.593 tegen 7.555.797 op vrijdag. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.707.561.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd tot nog toe nog altijd ruim 6 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties staat vandaag op circa 10,8 miljard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Circa 472 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Besmettingen in China stabiel.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op 472 miljoen, waarbij het aantal besmettingen in China stabiel bleef. Dit blijkt dinsdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 1,2 miljoen besmettingen net als een dag eerder. Het aantal overledenen als gevolg van COVID-19 is in China opgelopen naar bijna 10.800.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met bijna 79,8 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 972.634.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 24,3 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel bijna 20,5 miljoen besmettingen zijn.

Duitsland heeft nu meer dan 18,8 miljoen coronagevallen. Italië telt bijna 13,9 miljoen besmettingen en Spanje ruim 11,3 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 7.718.814 tegen 7.686.593 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.728.945.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties staat vandaag op circa 10,8 miljard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Ruim 474 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
China passeert grens van 11.000 corona-overledenen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op ruim 474,1 miljoen, waarbij het aantal besmettingen in China ditmaal stabiel bleef. Dit blijkt woensdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 1,213 miljoen besmettingen. Het aantal overledenen als gevolg van COVID-19 is in China opgelopen naar meer dan 11.000.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met meer dan 79,8 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 973.213.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 24,5 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel bijna 20,6 miljoen besmettingen zijn.

Duitsland heeft nu meer dan 19,0 miljoen coronagevallen. Italië telt bijna 14,0 miljoen besmettingen en Spanje ruim 11,3 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 7.759.372 tegen 7.718.814 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.741.614.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties staat vandaag op circa 10,8 miljard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Barren Wuffet
4
Israel Corona besmettingen vorige week.

data.gov.il/dataset/covid-19
Gebruikte file is "cases-among-vaccinated"

20 tot 80 jaar aandeel in de besmettingen.
Gevaccineerd (2 vaccins, 3e booster en 4e booster)
2022-03-13 - 2022-03-19.....30841 besmet (93.4%) !!

Ongevaccineerd aandeel in de besmettingen.
2022-03-13 - 2022-03-19..... 2167 besmet (6.6%) ?

20 tot 80 jaar
Ongevaccineerd besmettingsaandeel afgelopen maanden.

Mei-Juni ...68% (2021)
Week 51...44.6% (2021)
Week 52...43.5% (2021)

2022
Week 1.....34.1%
Week 2.....33.7%
Week 3.....25.3%
Week 4.....18.9%
Week 5.....14.0%
Week 6.....15.9%
Week 7.....16.3%
Week 8.....14.8%
Week 9.....12.9%
Week 10...11.5%
Week 11...10.1%
Week 12...9.2%
Week 13...8.5%
Week 14...7.5%
Week 15...7.6%
Week 16...6.6%

Die 2 vaccins (en zelfs een 3e en 4e booster) lijken mij in Israel toch niet helemaal optimaal te werken als ik naar die rap dalende cijfertjes kijk van de ongevaccineerden?

Kan eigenlijk maar 2 redenen bedenken.
Of de gevaccineerden zijn bevattelijker voor de Delta en Omicron varianten, ondanks hun 3e en 4e booster.
Of de ongevaccineerden zijn zelfs minder bevattelijker.

Bescherming door een opgelopen (natuurlijke) besmetting van de ongevaccineerden helpt hen natuurlijk wel, maar of dat de hoofdoorzaak is betwijfel ik.
Aantal corona besmettingen onder de gevaccineerden is in Israel inmiddels ook al opgelopen tot 1.948.732 (2 miljoen)

Verschil in gedrag sluit ik uit, want de gevaccineerden weten inmiddels ook wel dat ze aan de beurt zijn wanneer ze tegen een van de Omicron varianten oplopen.

Ik meende die minder kans op besmetting van ongevaccineerden ook al eerder gezien te hebben (in april 2021)
Toen dook (februari 2021) de "eerste" Afrikaanse (B.1.351) variant ineens op in Israel.
Dat heb ik hier toen ook geplaatst.

Barren Wuffet 16 april 2021 09:55
Ik schreef destijds:
Er valt mij iets op, in Israel liepen de aantallen besmettingen eerst nog terug, maar nu hebben de gevaccineerde mensen 8 x zo vaak de afrikaanse (B.1.351) variant als de ongevaccineerden?

Misschien zie ik het verkeerd, maar dacht ik meld het toch maar even voor de zekerheid.
botje1
5
Misschien is het imuunsysteem van de gevaccineerde niet meer optimaal. Dan druk ik me nog netjes uit. Mensen, mensen stop met het prikkie halen, je sloopt je eigen imuumsysteem. Komt nooit meer goed..
de tuinman
1
quote:

botje1 schreef op 23 maart 2022 20:38:

Misschien is het imuunsysteem van de gevaccineerde niet meer optimaal. Dan druk ik me nog netjes uit. Mensen, mensen stop met het prikkie halen, je sloopt je eigen imuumsysteem. Komt nooit meer goed..
Is dat ook het advies van je huisarts?
voda
0
Bijna 475,8 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Aantal besmettingen China op dagbasis omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op bijna 475,8 miljoen, waarbij het aantal besmettingen in China inmiddels redelijk stabiel blijft. Dit blijkt donderdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 1,23 miljoen besmettingen gemeld, tegen 1,21 miljoen besmettingen een dag eerder, waarmee het er op lijkt dat nieuwe, strenge coronamaatregelen die Beijing nam, effect sorteren. Het aantal overledenen als gevolg van COVID-19 is in China opgelopen naar meer dan 11.200.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met ruim 79,8 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 974.830.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met bijna 24,7 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel bijna 20,7 miljoen besmettingen zijn.

Duitsland heeft nu meer dan 19,2 miljoen coronagevallen. Italië telt bijna 14,1 miljoen besmettingen en Spanje gaat richting 11,4 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 7.802.160 tegen 7.759.372 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.757.776.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6,1 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties staat vandaag op meer dan 10,8 miljard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Meer dan 477,3 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
Nederland passeert in huidig tempo nog in maart grens van 8 miljoen.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op ruim 477,3 miljoen, waarbij het aantal besmettingen in China inmiddels redelijk stabiel blijft. Dit blijkt vrijdag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu ruim 1,24 miljoen besmettingen gemeld, tegen 1,23 miljoen besmettingen een dag eerder, waarmee het er op lijkt dat nieuwe, strenge coronamaatregelen die Beijing nam, effect sorteren. Het aantal overledenen als gevolg van COVID-19 is in China opgelopen naar meer dan 11.400.

De Verenigde Staten lopen met het aantal geregistreerde Covid-19 gevallen nog altijd voorop met bijna 79,9 miljoen gevallen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 975.838.

In West-Europa heeft Frankrijk het hoogste aantal besmettingen met meer dan 24,8 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel bijna 20,8 miljoen besmettingen zijn.

Duitsland heeft nu bijna 19,4 miljoen coronagevallen. Italië telt ruim 14,1 miljoen besmettingen en Spanje gaat richting 11,4 miljoen.

In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 7.841.258 tegen 7.802.160 gisteren. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens de meest recente data van Johns Hopkins CSSE op 3.771.233.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd ruim 6,1 miljoen mensen aan het virus overleden. Het aantal toegediende vaccinaties staat vandaag op meer dan 10,85 miljard.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
1
Wekelijkse sterfte stijgt weer. Over de interpretatie van de onmiskenbare oversterfte laat ik anderen speculeren.
Bijlage:
Rowi62
2
De griep slaat - zoals voorspeld door experts - nu flink om zich heen en omicron idem dito. Nu de ziekenhuizen er niet door geraakt worden mogen de zwakkeren gewoon sterven. Heb altijd al gezegd dat de natuur uiteindelijk zijn werk doet.
Barren Wuffet
3
quote:

gokker schreef op 25 maart 2022 09:03:

Wekelijkse sterfte stijgt weer. Over de interpretatie van de onmiskenbare oversterfte laat ik anderen speculeren.
Over de interpretatie van de onmiskenbare oversterfte wil ik ook niet speculeren.
MAAR:

assets.publishing.service.gov.uk/gove...

By 20 March 2022, the overall vaccine uptake in England for dose 1 was 69.5% and for dose 2 was 65.2%.
Overall vaccine uptake in England in people with at least 3 doses was 50.8%.

Leeftijd 18+ de aantallen besmettingen.
Besmettingen totaal.......998465 (100%)
3e booster besmet.........790490 (79.2%) (dit was 27 februari 67.5%)
Ongevaccineerd besmet...60372 (6%) (dit was 27 februari 8.2%)

Om de effectiviteit van een vaccin te berekenen gebruikt de Big Pharma altijd de ongevaccineerden als 0 groep.
Van de ongevaccineerde 30.5% groep is dus 6% ziek geworden.
Van de 0 groep is dus 19.8% ziek geworden.
19.8% nemen we dus als uitgangspunt.

19.8% van 50.8% 3e booster gevaccineerden is 10.06%
(die 10% had ik dus op zijn minst ook verwacht in de gevaccineerde groep)
Maar er is 79.2% van de 3e booster gevaccineerde groep ziek geworden.
79.2% / 10.06% is 7.87 keer hoger.

Daar staat HOGER hoor!
Dat betekent dus niet 0% (geen vaccin bescherming), maar 7.87 x nadelig effect.

De gevaccineerden vertoonden dus 787% vaker een symptomatisch ziektebeeld als de ongevaccineerde 0 groep.
De gevaccineerden hadden dus ook 787% meer kans om een ander te besmetten.

Het vaccin werkt goed tegen ziekenhuis opname?
Tel de cijfers zelf op.
Van alle ziekenhuisopnames deze periode.
Aandeel ongevaccineerden 9,7% (was 27 februari 9.8%)

Van de totale sterfte binnen 28 dagen na ziek worden.
Aandeel ongevaccineerden 12,7% (was 27 februari 13%)

Van de totale sterfte binnen 60 dagen na ziek worden.
Ongevaccineerden 7.5% (was 27 februari 7.8%)

Het wordt steeds erger.
De cijfers van 27 februari 2022 die ik kortgeleden hier plaatste vertoonde "slechts" 500% vaker een symptomatisch ziektebeeld als de ongevaccineerde 0 groep.
Het nadelige effect lijkt dus snel te verergeren.

Australie, Nieuw Zeeland, Denemarken, Schotland, Israel, Canada en diverse andere goed gevaccineerde landen zie je dezelfde vreemde abnormaal hoge aantallen bij gevaccineerden.
Met een goed werkend vaccin behoor je 75% minder vaak ziek te worden en niet 787% vaker.

Als er inderdaad een nadelig effect is van dat vaccin tenopzichte van de ongevaccineerden, dan kan dat toch ook niet zijn ontstaan door de Omicron variant?
Als het door de variant komt had ik 0% werking verwacht.
787% vaker kan toch alleen maar veroorzaakt worden door een immuum systeem wat een virus minder goed wegwerkt vergeleken met de ongevaccineerden?

Over de interpretatie van de onmiskenbare oversterfte wil ik niet speculeren.
MAAR:

Nederland kampt momenteel met een griepepidemie.
Van mij mogen ze dus gaan bijhouden hoeveel corona gevaccineerden er een symptomatisch griep ziektebeeld vertonen in vergelijking met de ongevaccineerde groep.
Dan weten we tenminste zeker dat het niet door een corona vaccin komt.
(of wel natuurlijk)

[verwijderd]
0
Barren, ik waardeer je bijdragen, maar ze verlangen teveel van de lezer. Het zou voor mij helpen wanneer je ook posts plaatst waar alleen de essentials genoemd worden en die dan met zinvolle precisie (dus b.v. geen 787%, maar 8)
Poet In Het Laadje
3
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum, bericht is verwijderd. Waarschuwing.]
DeZwarteRidder
1
quote:

Poet In Het Laadje schreef op 25 maart 2022 11:39:

Onderstaande onderzoek van de Universiteit van Zweden laat zien dat er een DNA verandering plaatsvind bij de mensen die het 'vaccin ' tot zich hebben genomen. We moeten daarom deze mensen met extra zorg benaderen. De effecten op termijn zijn in deze studie niet onderzocht , maar het lijkt me doodeng.
youtu.be/MjxlvduyJyc
www.mdpi.com/1467-3045/44/3/73/htm?s=09
LOL
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2900 2901 2902 2903 2904 2905 2906 2907 2908 2909 2910 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront