AFC Ajax « Terug naar discussie overzicht

AJAX 2022

259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
maci
0
quote:

Hans2021 schreef op 15 februari 2022 17:56:

De VEB is de juridische beursvar ;-)
Nee, dat zijn ze niet.
Zij maken het verschil wat velen hier niet doen.

Er is een voetbalclub Ajax die in een vereniging zit en;
er is een beursgenoteerd bedrijf Ajax dat aan heel andere juridische voorwaarden moet voldoen.
voda
0
Ajax treft schikking met familie Nouri
Club betaalt bijna 8 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft een schikking getroffen met de familie van Abdelhak Nouri, die vijf jaar geleden tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk werd getroffen door een hartstilstand.

De club en de familie zijn een schadevergoeding van 7,85 miljoen euro overeengekomen.

Ajax vergoedt daarnaast sinds de zomer van 2017 onder andere de kosten die gemaakt moeten worden voor de verpleging en verzorging van Nouri, en de club zal dit blijven doen.

Met de schikking is de procedure die door de familie Nouri bij de Arbitragecommissie van de KNVB was aangespannen, beëindigd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
MOEdig Voorwaarts
0
Nieuw schandaal bij Ajax: Bogarde bleef aan na ernstige ‘seksuele intimidatie’

www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=400549

"De vrouw was niet werkzaam bij Ajax, maar kwam 'vanwege de functie van Bogarde bij Ajax' in contact met de oud-linksback. De conclusies van het onderzoek: Bogarde stelde zich 'gaandeweg het contact weinig respectvol op en werd na verloop van tijd agressief op verbale wijze'. De oud-international is daarbij 'voorbijgegaan aan de bezwaren en tegenwerpingen' van de vrouw."
--------------------------------

Waarom ben ik niet verbaasd? ;-)

Ik lees "privesfeer", dus hij lost het maar lekker zelf op. Ik mag hopen dat hij nog wat pieken over heeft gehouden aan zijn voetbalcarriere, o.a. vergaard met zijn "protestactie" bij Chelsea destijds. Bij dit soort types valt dat echter vaak nog tegen.

www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=285941
MOEdig Voorwaarts
2
@Schikking Nouri

Vind het bedrag op zich nog wel meevallen, na al die verhalen dat hij beter was dan Messi en dus ook miljarden had kunnen verdienen tijdens zijn carriere.

Volgens mij wist hij echter van zijn hartkwaal en heeft hij er zelf voor gekozen door te gaan met voetballen. Wat mij betreft had 0 euro ook genoeg geweest.

nos.nl/artikel/2210735-is-nouri-over-...

Misschien een wrange conclusie, maar welbeschouwd heeft zijn familie hem nu per saldo aan Ajax verkocht; we take the money, you take care of Abdelhak...
maci
0
Goede zaak!

25 februari 2022 15:03
Laatste update: 15 minuten geleden
nu.nl

De vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars moet 1,25 miljoen euro aan tekengeld terugbetalen aan Ajax, zo blijkt een toelichting bij de vrijdag verschenen halfjaarcijfers. De Amsterdamse club maakte daarin ook bekend dat het met behulp van een extern bureau een veiliger sport- en werkklimaat wil creëren.

Overmars stapte op 6 februari op, na meldingen van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwelijke medewerkers van Ajax. Hij werd op 28 januari tijdens een bijzondere algemene vergadering voor aandeelhouders herbenoemd tot medio 2026. Overmars kreeg daardoor 1,25 miljoen euro aan tekengeld.

De raad van commissarissen van Ajax benadrukt dat Overmars, die in 2012 in dienst trad als directeur voetbalzaken, uiteindelijk zelf heeft besloten op te stappen. Volgens de rvc is er geen sprake van een afvloeiingsregeling en moet het volledig vooruitbetaalde tekengeld van 1,25 miljoen euro worden terugbetaald.

In de toelichting op de jaarcijfers staat ook dat een medewerker van Ajax twee dagen voor de herbenoeming van Overmars algemeen directeur Edwin van der Sar informeerde over signalen van mogelijk grensoverschrijdend gedrag door de directeur voetbalzaken. Een dag later werd de voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) geïnformeerd.

'Goede nazorg is van groot belang'
Ajax benadrukt dat er op die 27e januari slechts sprake was van een enkel signaal zonder dat feiten, namen of data waren genoemd. De club heeft overwogen de buitengewone vergadering van 28 januari met de herbenoeming van Overmars uit te stellen maar de juiste informatie daarvoor zou nog hebben ontbroken.

Het uitstellen van de vergadering zou volgens Ajax tot veel onrust en vragen hebben geleid, die nog niet te beantwoorden waren. Getroffen medewerkers zouden het uitstellen van de vergadering als onveilig kunnen hebben ervaren, hetgeen ten koste zou kunnen gaan van de waarheidsvinding.

Ajax heeft op 27 januari wel direct een externe onafhankelijke deskundige ingeschakeld. Die liet al snel weten dat voor een zorgvuldig onderzoek en de noodzakelijke waarheidsvinding de vertrouwelijkheid van het signaal van cruciaal belang was. Pas na enkele dagen van extern onderzoek en meerdere gesprekken ontstond er een juist beeld over de aard en de omvang van het grensoverschrijdende gedrag van Overmars.

'Goede nazorg is van groot belang'
Bij het besluit om de buitengewone vergadering door te laten gaan, heeft Ajax meegewogen dat dit geen onomkeerbare gevolgen zou hebben. Als de signalen onvoldoende grond zouden hebben, dan zou de herbenoeming van Overmars blijven staan. De directeur voetbalzaken kon worden ontslagen als de uitkomst van het onderzoek daar aanleiding tot gaf.

Inmiddels is Ajax bezig met vervolgstappen na het grensoverschrijdende gedrag van Overmars. De club schrijft dat het gedrag ingrijpend is geweest voor de vrouwen die ermee te maken hebben gehad. "Goede nazorg is daarbij van groot belang en die is in gang gezet", aldus Ajax.

"Ajax gaat stappen zetten naar een veiliger sport- en werkklimaat en zal hierbij worden bijgestaan door een extern gespecialiseerd bureau. Dit bureau is een onderzoek gestart en komt met aanbevelingen die met behulp van deskundige derden worden opgevolgd."

maci
0
Ajax boekt lagere winst
Voorziet voor hele gebroken boekjaar een negatief resultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft het afgelopen halfjaar een fors lagere winst geboekt ondanks een hogere omzet. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de beursgenoteerde Amsterdamse voetbalclub.

Ajax boekte het afgelopen halfjaar een 38,5 miljoen euro hogere omzet van 117,2 miljoen euro, in vergelijking met 78,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Ajax boekte in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar een operationeel resultaat van 20,2 miljoen euro, tegenover een 1,3 miljoen euro negatief een jaar eerder. Onder de streep resteerde echter een winst van 2,5 miljoen euro, tegenover 38,5 miljoen euro een jaar eerder.

De winst werd onder andere gedrukt door stijgende bedrijfskosten, waaronder salariskosten, wedstrijd gerelateerde kosten en de schadevergoeding met de familie Nouri.

Outlook

De Amsterdamse voetbalclub verwacht dat het operationeel resultaat en het resultaat na belastingen door de impact van de voortdurende coronacrisis in het seizoen 2021/2022 naar verwachting negatief zal zijn.

Door: ABM Financial News.
maci
0
Bron: VEB 25-02

"Commissarissen Ajax gaan in de spiegel kijken.

Ajax is er niet in geslaagd een veilig sport- en werkklimaat te garanderen. De commissarissen van de voetbalclub steken de hand in eigen boezem en gaan in zelfanalyse. Doelstelling: verbetering van de cultuur bij de club.

Dat blijkt uit de antwoorden van president-commissaris Leen Meijaard van Ajax op vragen van de VEB naar aanleiding van (de communicatie rond) het grensoverschrijdend gedrag van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Niet eerder koos Ajax zulke scherpe bewoordingen in de zaak Overmars, wiens gedrag de commissarissen van Ajax ‘in de strengst mogelijke bewoordingen’ veroordelen.

Ook laat de president-commissaris weten dat de raad van commissarissen (rvc) de tekenvergoeding van 1,25 miljoen euro geheel heeft teruggevorderd van Overmars. De overeenkomst met de voormalig directeur bood daartoe de mogelijkheid. Van enige vorm van vertrekvergoeding is bovendien ‘geen sprake’.

In hun beantwoording geeft de rvc inzicht in de afwegingen rond de aandeelhoudersvergadering van 28 januari jl., waarna Marc Overmars werd herbenoemd. Commissarissen werden een dag voordien op de hoogte gebracht over het grensoverschrijdend gedrag door de directeur voetbalzaken.

De rvc overwoog de vergadering en daarmee de herbenoeming van Overmars uit te stellen, maar zag daarvan af, omdat er ‘op dat moment simpelweg te weinig informatie’ was. ‘Dat zou verder mogelijk tot veel vragen en onrust hebben geleid, die toen ook nog niet te beantwoorden waren.’ Ook zou uitstel niet in het belang van de getroffen medewerker zijn.

Lees hier de brief met de reactie van Ajax**Direct naar de brief

Spiegel
Commissarissen erkennen in de beantwoording van de VEB-vragen tekort te zijn geschoten in hun taakuitvoering. Meijaard schrijft namens hen dat ‘de conclusie moet zijn dat deze voorzorgsmaatregelen (om een veilig sport- en werkklimaat te garanderen, redactie) en mechanismen in dit geval niet naar behoren hebben gefunctioneerd (…). Wij trekken ons dat aan en het is onze verantwoordelijkheid om te zorgen dat dit snel, grondig en effectief anders wordt; wij gaan alles in het werk stellen om dat voor elkaar te krijgen.’

De rvc meent een en ander op te kunnen lossen door zelfevaluatie.

De beantwoording van de vragen van de VEB komt op de dag dat Ajax ook de halfjaarcijfers presenteerde. Ajax boekte in het afgelopen half jaar een operationeel resultaat van 20,2 miljoen euro en een winst na belastingen van 2,5 miljoen, maar rekent voor het hele (gebroken) boekjaar op een negatief operationeel resultaat."

De in het artikel genoemde brief kan je hier lezen: www.veb.net/media/616787/20220225-bri...
voda
1
Ajax contracteert talent Rayane Bounida
Voor drie seizoenen.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft de 16-jarige aanvaller Rayane Bounida gecontracteerd. Dit meldde de Amsterdamse voetbalclub maandagavond.

Bounida, een Belgische jeugdinternational, tekent een contract voor de duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Hij komt deze zomer over van het Belgische RSC Anderlecht.

Financiële details werden niet gemeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
gbakl
0
www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1021101/...
.
niemand twijfelde toch echt aan het feit dat Promes alleen maar zijn leugens volhield om niet aangeklaagd te worden.

oh ja, Frank de Boer wel en die vond zelfs dat hij deze persoon dringend nodig had in Oranje, maar Frankie deed wel meer
stomme dingen en daar hebben we voorlopig geen last meer van.
gbakl
0
www.nhnieuws.nl/nieuws/286366/frank-d...
...........................
in mijn ogen speelde Promes toen ook niet, hij liep alleen maar wat verdwaasd in het rond daar en was teveel
met zichzelf bezig.

op dit vlak was van Gaal toch heel wat slimmer bezig als trainer en coach.
Wilbar
0
Huntelaar nieuwe technische man Ajax

AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar (38) krijgt een technische functie bij Ajax. De voormalig topspits gaat Gerry Hamstra ondersteunen, die samen met Erik ten Hag tijdelijk de technische leiding krijgt.

,,Los van deze aanstelling van Huntelaar hebben de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax zichzelf gezamenlijk ten doel gesteld om in de zomer van 2022 een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen”, schrijft Ajax in een persbericht.

In zijn nieuwe rol gaat Huntelaar samenwerken met de gelouterde hoofdscout Henk Veldmate en de voormalige rechterhand van Marc Overmars, Gerry Hamstra. Samen moeten zij de leegte opvullen, die Overmars op technisch gebied achterlaat. De directeur voetbalzaken stapte eind januari op wegens grensoverschrijdend gedrag.

In twee periodes in dienst van Ajax speelde Huntelaar 257 duels, waarin hij 158 keer scoorde.

„Om de continuïteit voor de korte termijn te borgen zijn na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars de meeste taken behorend bij het betaald voetbalbeleid tijdelijk neergelegd bij technisch manager Gerry Hamstra. Hij werkt daarin nauw samen met hoofdtrainer Erik ten Hag. Huntelaar gaat hen daarin per direct ondersteunen. Vanaf 1 juli 2022 gaat hij daarnaast programma’s volgen waardoor hij zich verder gaat ontwikkelen in zijn nieuwe rol buiten het veld. De ex-prof, die deze zomer bij Schalke 04 zijn imposante voetbalcarrière afsloot, tekent een verbintenis die loopt tot 1 juli 2024”, laat Ajax weten.
Wilbar
0
Huntelaar nieuwe technische man Ajax

AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar (38) krijgt een technische functie bij Ajax. De voormalig topspits gaat Gerry Hamstra ondersteunen, die samen met Erik ten Hag tijdelijk de technische leiding krijgt.

,,Los van deze aanstelling van Huntelaar hebben de Raad van Commissarissen en de directie van Ajax zichzelf gezamenlijk ten doel gesteld om in de zomer van 2022 een nieuwe directeur voetbalzaken aan te stellen”, schrijft Ajax in een persbericht.

In zijn nieuwe rol gaat Huntelaar samenwerken met de gelouterde hoofdscout Henk Veldmate en de voormalige rechterhand van Marc Overmars, Gerry Hamstra. Samen moeten zij de leegte opvullen, die Overmars op technisch gebied achterlaat. De directeur voetbalzaken stapte eind januari op wegens grensoverschrijdend gedrag.

In twee periodes in dienst van Ajax speelde Huntelaar 257 duels, waarin hij 158 keer scoorde.

„Om de continuïteit voor de korte termijn te borgen zijn na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars de meeste taken behorend bij het betaald voetbalbeleid tijdelijk neergelegd bij technisch manager Gerry Hamstra. Hij werkt daarin nauw samen met hoofdtrainer Erik ten Hag. Huntelaar gaat hen daarin per direct ondersteunen. Vanaf 1 juli 2022 gaat hij daarnaast programma’s volgen waardoor hij zich verder gaat ontwikkelen in zijn nieuwe rol buiten het veld. De ex-prof, die deze zomer bij Schalke 04 zijn imposante voetbalcarrière afsloot, tekent een verbintenis die loopt tot 1 juli 2024”, laat Ajax weten.

www.telegraaf.nl/sport/1006552237/hun...
www.ajax.nl/artikelen/ajax-neemt-klaa...
voda
0
Klaas Jan Huntelaar opgenomen in technisch staf Ajax
Gaat Gerry Hamstra ondersteunen.

(ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft oud topvoetballer Klaas Jan Huntelaar in dienst genomen. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub zondagavond in een persbericht bekend.

Huntelaar zal ondersteuning verlenen aan technisch manager Gerry Hamstra, die de meeste taken van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars tijdelijk heeft overgenomen.

Ajax wil deze zomer een nieuwe directeur voetbalzaken aantrekken.

Huntelaar speelde speelde in zijn carrière 257 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 158 doelpunten maakte. Hij tekende een verbintenis die loopt tot 1 juli 2024.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Wilbar
0
Marc Overmars directeur ambitieus Antwerp

ANTWEPEN - Marc Overmars wordt de nieuwe technisch directeur van Antwerp. De bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag opgestapte directeur voetbalzaken tekent in België een contract voor meerdere jaren. Vandaag wordt hij nog gepresenteerd.

www.telegraaf.nl/sport/1000591307/mar...
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Wilbar schreef op 21 maart 2022 12:33:

Marc Overmars directeur ambitieus Antwerp
Het opportunisme dat voetbal heet!

Narrow escape trouwens gisteren.

Lijkt me overigens een goed plan om deze zomer toch eens naar de financien te kijken en "hete" spelers wel op het juiste moment verkopen; met een beetje redelijke loting moet die groepsfase CL sowieso door te komen zijn en wegens totaal gebrek aan vorm over een willekeurige tegenstander struikelen gebeurt dus ook als je je selectie ten koste van alles zoveel mogelijk bij elkaar houdt!

Wat mij betreft dan liever af en toe stevig cashen of, als dat niet strookt met de (voetbal)clubgedachte, gewoon maar eens die vijf miljoen "loslopende" aandelen opkopen middels een redelijk bod en de beursnotering beeindigen.

Voor €18 per aandeel teken ik bij de drie kruisjes;-)
REDKID
0
Ajax van de beurs halen zou mooi zijn.. voor 24 euro de mijne. de huidige voorhoede Haller Anthony Tadic is alleen al de huidige beurswaarde waard a 230 Miljoen.
IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER
0
De koers van ons aandeel staat inmiddels we erg laag.

Op dit moment is er een koper voor 25.000 aandelen op Euro 12,50.
Is De heer Musk na Twitter ook van plan om grootaandeelhouder van Ajax te worden?
Wie kan het hem vragen?
voda
0
Ajax en Manchester United bereiken akkoord over Erik ten Hag

Door ABM Financial News op donderdag 21 april 2022
Views: 2.782

(ABM FN-Dow Jones) Ajax en Manchester United hebben overeenstemming bereikt over de overgang van hoofdcoach Erik ten Hag naar de Engelse club. Dit maakte de Amsterdamse beursgenoteerde voetbalclub donderdag bekend.

Ten Hag is sinds januari 2018 als hoofdtrainer in dienst bij Ajax en verlaat de club aan het einde van dit seizoen.

"Vierenhalf jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden", zei algemeen directeur Edwin van der Sar in een toelichting.

"Ik wil op een mooie manier afsluiten, dus met het kampioenschap. Met de titel kwalificeren we ons rechtstreeks voor de Champions League. Daar hoort Ajax thuis", voegde Ten Hag toe.

Zaken zoals een persoonlijk akkoord met de club, de looptijd van zijn contract en eventuele andere noemenswaardige zaken, worden door Manchester United verzorgd.

Bron: ABM Financial News
259 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 10,350
Verschil +0,050 (+0,49%)
Hoog 10,400
Laag 10,250
Volume 1.413
Volume gemiddeld 2.090
Volume gisteren 1.024

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront