Azerion « Terug naar discussie overzicht

Forum Azerion Group geopend

146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
ZJZDOBIZS
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 3 februari 2022 15:34:

De Laat is inmiddels gegroeid tot ca 27.000 en de Bied staat nu op ca 5000.

Gezien de aantallen in de Laat zijn er grote verkopers bezig, meest waarschijnlijk de oprichters van EFIC1.
Zeer opvallend inderdaad hoe dat er bij ligt en dan tot daar en dan niet meer verder.

Heeft meer weg van layering, dat is inmiddels bij Euronext gemeld voor onderzoek.

Want er gaat maar 200k euro om in het aandeel en ondertussen gaat er in de warrant 250k om op een prijs die even hoog is als dat het aandeel rond de 9.50 noteerde.

Waarom zou je voor zoveel warrants verzamelen met een uitoefenprijs van 11.50 euro per aandeel voor meer absolute waarde dan er op een dag om gaat in het aandeel zelf in absolute waarde...

Heel vreemd.

Wie de verkopers zijn in het aandeel geen idee.
Maar er wordt voor nog meer geld in absolute waarde gekocht in de warrants met uitoefenprijs 11.50 euro.
Wie die koopt geen idee, maar dat noem jij niet,dat valt jou niet op.....

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen aangepast. Deze account is geschorst.]
DeZwarteRidder
0
Afblazen IPO Azerion zou dure grap zijn geweest

Banken en adviseurs zijn de lachende derde bij beursgang van gamingbedrijf via ‘SPAC’ van caravankardinaal Klaas Meertens en oud-Numico-baas Jan Bennink.
Door Jeroen Molenaar
03/02/2022 08:30

Veel makkelijker en veel goedkoper. Dat zijn de veel gehoorde redenen voor een entree op Beursplein 5, via de veelbesproken ‘SPAC'. In zo'n geval koopt een genoteerde zak met geld een bedrijf. De beursgang van Azerion, van gisteren, bewijst het tegendeel.

Maar liefst €42 miljoen moest de debutant, het gamingbedrijf van Atilla Aytekin (52) en Umut Akpinar (49), aftikken aan ‘transaction costs and expenses’. Wat Azerion er zelf aan over hield, was een magere €56 miljoen.

Het zal een dikke streep door de resultaten halen, werd al in de begeleidende paperassen voorspeld. En het beursklimaat is nu niet je-van-het. WeTransfer trok, vlak voor Azerion’s IPO, al zijn keutel in. Dus je vraagt je af: waarom doorgaan?

Hele eer

Het oprichtersduo had, in een uitgebreid interview in Quote, al laten doorschemeren dat een beursgang vooral een hele eer zou zijn. Dat interview hebben de begeleidende banken Credit Suisse, Rothschild en ABN Amro waarschijnlijk zeer aandachtig gelezen. Zij waren goed voor €11,7 miljoen van die €42 miljoen.

Maar wie de kleine lettertjes goed leest, valt nog iets op. Mocht het hele feest niet doorgaan, dan zou de rekening waarschijnlijk nóg dikker zijn geweest. En een flink deel daarvan zou op conto zijn gekomen van Azerion.

Want de knappe koppen achter de super-fintech-SPAC, EFIC 1, die zijn naam na de beursgang heeft gewijzigd in Azerion, hadden de boel goed in elkaar getimmerd. Het is even puzzelen, want zo’n document zit natuurlijk boordevol jargon. Maar waar het op neerkomt, is dat alle kosten gelijk zijn, maar sommige meer gelijk dan andere.
Boekenonderzoek

In geval van afblazen, moesten beide partijen de kosten dragen die ze zelf hadden gemaakt. Wel zo fair. De juridische kosten die de SPAC (een beursgenoteerde zak met geld) had gemaakt, waren voor de SPAC. Ook fair.

Maar de kosten van het boekenonderzoek bij Azerion, door de SPAC, zou voor rekening komen van... Azerion. En de kosten die de SPAC en haar ‘sponsors’ – onder andere de investeringsmaatschappij van Quote 500-lid Meertens – zouden maken om hun knikkers in de pot te gooien, zouden worden gedeeld.

Die kosten werden, in aanloop naar de beursgang, geschat op €3 miljoen tot €6 miljoen. De helft daarvan dus voor Azerion.
Deadline

Het was zaak dat de beursgang voor 1 maart aanstaande doorging. En die deadline is gehaald. Door tóch naar de beurs te gaan en geld op te halen (ook al viel de opbrengst vies tegen) zijn die, belachelijk hoge, kosten van €42 miljoen gedekt.

Maar niet doorgaan betekende, in wezen, dat Azerion met een dikke, vette rekening zou zijn blijven zitten en die helemaal uit eigen zak had moeten betalen. Afblazen zou pas echt een dure grap zijn geweest.

www.quotenet.nl/zakelijk/a38964284/af...
DeZwarteRidder
0
Euronext:

Central order book
# Shares Bid price Ask price Shares #
1 20 9.08 9.13 5,000 1
1 332 9.02 9.14 5,000 1
1 100 9.01 9.15 3,000 1
5 296 9.00 9.19 5,000 1
1 1,100 8.99 9.20 3,000 1
1 500 8.95 9.25 3,000 1
1 150 8.94 9.43 1,100 1
2 104 8.90 9.50 500 1
1 11 8.80 9.60 500 1
1 500 8.51 9.70 103 1
3,113
26,203
DeZwarteRidder
0
De handel in Azerion loopt nu al vast wegens totaal gebrek aan belangstelling.

Misschien moeten ze meer reclame maken voor de aandelen in hun spelletjes....???
DeZwarteRidder
0
Zakelijke elite hoopt honderden miljoenen te cashen met SPACs in Amsterdam
Datum
18 januari 2022

onderzoek spacs Effect 1 2022

De oprichters van het kleine twintigtal SPACs dat onlangs naar het Damrak toog kunnen mogelijk 800 miljoen euro onder elkaar verdelen. Hiervoor moeten de SPACs wel op korte termijn geschikte overnamekandidaten vinden. Door de exorbitante beloning voor oprichters vallen de rendementen voor beleggers in SPACs in de regel tegen.

Bernard Arnault, oprichter en hoogste baas van luxeconcern LVMH, vond december voor de tweede maal de weg naar het Damrak met een special purpose acquisition company (SPAC).

Met Pegasus Acquisition Company Europe (Pegasus I) wist Arnault met enkele zakenpartners in april al een half miljard euro op te halen. Nu heeft de Fransman nog eens 210 miljoen opgehaald met de SPAC Pegasus Entrepreneurial Acquisition Company Europe (Pegasus II).

Arnault bevindt zich in goed gezelschap. Onder meer Bernard ten Doeschot (Norit en Alfen), Niek Hoek (oud-topman Delta Lloyd) en legio andere bankiers, topbestuurders en miljonairs zijn als oprichter of geldschieter verbonden aan één of meerdere SPACs.

Maar waarom haalt Arnault, de rijkste man van Europa met een geschat vermogen van meer dan 150 miljard euro, 210 miljoen euro op met een SPAC?

Bonus
Een SPAC is weinig meer dan een zak geld met een beursnotering. Beleggers storten bij de oprichting kapitaal, waarna het bestuur van de SPAC – vaak de oprichters met naam en faam in de beleggingswereld – op zoek gaat naar een onderneming om mee samen te smelten. Deze oprichters worden ook wel sponsors of promotors genoemd.

Door de fusie krijgt het overgenomen bedrijf groeikapitaal en een beursnotering. Op hun beurt krijgen beleggers in de SPAC een aandeel in het fusiebedrijf.

Het mankement van SPACs is dat het aandeel van beleggers in het nieuwe bedrijf veel lager is dan wellicht zou moeten, omdat de oprichters exorbitante kosten in rekening brengen. Een analyse van de kleine twintig blanco-cheque-bedrijven die naar de beurs kwamen in Amsterdam laat zien dat oprichters in de regel een vijfde van de inleg van beleggers afromen als het tot een fusie komt.

LVMH-topman Arnault – alias “De Wolf in kasjmier” vanwege zijn zakeninstinct en harde manier van zaken doen – laat zo’n buitenkans niet aan zich voorbijgaan.
DeZwarteRidder
0
De grote verkopers hebben met elkaar gebeld in het weekend en hebben afgesproken om hun grote verkooporders voorlopig in te trekken om de koers niet verder te laten dalen, maar wat in het vat zit verzuurd natuurlijk niet. Bovendien komen er nog desastreuze jaarcijfers uit.
DeZwarteRidder
0
In de nabije toekomst zullen bijna alle spelletjes 'genetflixed' worden. Microsoft is daar al druk mee bezig.

De kleine spelletjesmakers zullen het onderspit gaan delven.
DeZwarteRidder
0
aextracker zegt:

7 september 2021 17:00
Welkom terug nel !
Long time no see.......

Kijkend naar de aantallen lijkt hier wat aan de hand.
15 voudige volume van gemiddeld en slechts 2,5% omhoog...... nou daar worden dus onderling leuke paketten aandelen uitgewisseld

Part of "Azerions revered listing" door transfusie ADUX ?
Afgelopen jaar bescheiden positie in genomen, die ik tot e.e.a. gebeurd vasthoudt..
Waarom ?

Ömdat ik ;
a.) Verwacht dat Azerion de Adux listing benut om beursnotering in NL te halen.
b.) Azerion al een mooie geschaalde omzet richting Euro 250 Mln. heeft opgebouwd door vele acquisities en samenvoegingen..
c.) Daartoe blijkbaar gemakkelijk veel geld "uit de markt gehaald" kon worden.
d.) Azerion in een "hot-growth market" acteert.
e.) Het momentum zie stijgen, dat er kaarten op tafel gelegd gaan worden.
f.) Benieuwd ben hoe de waardering van het aandeel Azerion dan wordt bepaald ;
D.w.z. 5 of 10 aandelen ADUX voor 1 Azerion nieuw.....schat toch al gauw een bandbreedte van het aandeel tussen 10 & 20 euri's.

't is een gok, maar wel een interessante met een blik naar voren van inmiddels bijna 1 jaar..
DeZwarteRidder
0
aextracker zegt:

20 januari 2022 17:52
Ook deze positie geeft aan dat je soms je intuitie moet volgen en soms je intuitie kan voeden met feiten, waarbij uiteindelijk o.b.v. een ander scenario hetzelfde resultaat volgt;
- Mooi transactie resultaat op een speculatieve positie.

Tegen het advies in van DZR, zal ik de winsten als nu gerscoord worden aanwenden om opnieuw een positie i.r.t. notering Azerion via EDIC1 Ord SPAC te nemen.
't is gewoon gelijke aan de reguliere gedragslijn :). . . . . afwijken van een niet onderbouwd afwijkend advies van derden.
Kortom, gewoon je eigen keuzes maken en uitvoeren o.b.v. beschikbare informatie.

Stick to the plan :). Blame no one else than your selves and \ or enjoy the benefit being gratefull to yourselves.
Have fun with this one !
DeZwarteRidder
0
aextracker zegt:

21 januari 2022 08:17

On the same page here.
Doch bescheiden om te spreiden !

Mijn koerswinsten ADUX herbelegd in EFIC-1 ORD, that's EPIC :)
Dubbelop is eens zo lekker. . . . . bezig :)
DeZwarteRidder
0
De handel in Azerion is al volledig in elkaar geklapt, in de bied staan nog slechts een paar micro-ordertjes, waarschijnlijk van schoolkinderen.

EFIC1 krijgt nu al de poedelprijs voor de grootste spac-mislukking in Nederland tot op heden.
aextracker
1
DZR is op zijn ijzeren pikke getrapt . . . . :)

Next step;
. . . . de anti-tracker campagne starten . . . . met verwijzingen die "onegeloofwardigheid moeten bevestigen"
. . . .dat mag en vind ik prima, . . got used to it op fora waar ik verschijn en van mening verschil met de ridder die dingt naar de hand van freule Hendrika !

We wuiven van het speelveld naar de feule Hedrika en lachen ons rot.
Typisch verschil van gevoel voor humor :).

Time will tell wie er de mislukking van de euw is :) !
DeZwarteRidder
0
mededeling Euronext:

Total number of Ordinary Shares admitted: 181,561,748; of which 70,078,452 shares in treasury (per 2 February 2022).
Net amount of shares outstanding: 111,483,296 (per 2 February 2022); being the basis for the calculation of the market capitalization of Azerion
DeZwarteRidder
0
Hoe lucratief is het om een spac op te richten? Extreem lucratief, zo leert de fusie van de spac EFIC1 (European Fintech IPO Company) met spelletjesbedrijf Azerion.

Op een relatief kleine investering hebben oprichters zoals oud-Commerzbank-ceo van Martin Blessing, oud-Numico-topman Jan Bennink en hoogleraar financieel recht Hèléne Vletter-Van Dort tientallen miljoenen verdiend.

Uit de fusiedocumenten blijkt dat de oprichters initieel zo'n €3 mln investeerden. Nog geen jaar na de notering van de spac aan het Damrak is dat ruim vertienvoudigd, naar €35 mln. Zo kregen de oprichters 2,8% van het fusiebedrijf in handen.
'Inderdaad veel'

'Het rendement is inderdaad veel', zegt bankier Nicholas Aperghis, een van de andere oprichters van EFIC1. Zijn investering van €650.000 is nu zo'n €8 mln waard. Maar dat geld is goed besteed, denkt hij. 'Voor Azerion hebben we wel veel zekerheid kunnen bieden. WeTransfer en Coolblue konden via de traditionele manier geen beursgang maken. Maar Azerion is het, omdat het via onze spac ging, wel gelukt. Dat is voor de oprichters van dat bedrijf ook veel waard.'

Bij Dutch Star Companies Two blijkt eveneens dat er flink te verdienen is aan een spac-fusie. Oprichters zijn onder meer Niek Hoek, de oud-ceo van Delta Lloyd en Stephan Nanninga (oud-ceo SHV) en Gerbrand ter Brugge (partner bij investeerder Oaklins). Van de huidige spac-golf op het Damrak waren zij in november 2020 de eerste, nadat ze eerder al via Dutch Star Companies One communicatiebedrijf CM.com naar de beurs hadden gebracht.

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1426920/fusi...
aextracker
0
Weinig interesse in de SPAC bij IPO gaan, nadien weinig handel in het aandeel. en nog weinig fantasie in het aandeel Azerion.
Perfect beurssentiment voor Azerion om bij dunne free float, welke het aandeel kenmerkt een duikvlucht te maken.
De koers van het aandeel zegt verder weinig over de groei op het game-platform en de mate waarin er geadverteerd gaat worden.
Er vallen in elk geval blije investeerders te noteren, die in Azerion belegd zijn.
De beurswaardering van Azerion a Euro 1,1 Mrd. (ca. 3,5 keer de geschatte omzet ) is hoog.Oprichters Aytekin & Akpinar hebben bereikt wat ze wilden;
Als eerste turks-nederlandse beursgenoteerde bedrijf in Amsterdam een listing realiseren. Die droom kwam alvast uit.
Nu de bedrijfsresultaten , waar we aan kunnen afmeten of het game-platform werkt qua groei & moneytizing functie en daarmee voor de investeeerders gaat renderen.
Voorlopig is er voldoende geld op de plank uit Frankfurt, Stockholm vanuit geplaatste obligatieleningen , nu aangevuld met de miljoenen vanuit de lokale notering via EFIC-1 shares naar Azerion op de lokale beurs.
Thumbs up !

Time will tell.
DeZwarteRidder
0
aextracker
1
Veronderstellen is de kracht van DZR.
Verder dan dat komt hij niet.

Euro-Flappen zijn licht en luchtig gemaakt.
Omdat ze heen en weer moeten flapperen.

De tijd die je verspeeld aan Tracker kan je beter investeren in lezen en leren.
DeZwarteRidder
0
In plaats van een zaterdagpreek krijgen we tegenwoordig voor hetzelfde geld een zaterdag- en een zondagpreek van Trekker.
aextracker
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 februari 2022 13:25:

In plaats van een zaterdagpreek krijgen we tegenwoordig voor hetzelfde geld een zaterdag- en een zondagpreek van Trekker.
Een enkel zwart schaap gaat voor elke herder van positief nieuws verloren in de kudde van fijne forumvolgers.
146 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 16:35
Koers 1,670
Verschil -0,020 (-1,18%)
Hoog 1,686
Laag 1,660
Volume 7.781
Volume gemiddeld 55.898
Volume gisteren 12.301

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront