Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

En dan verlaat Shell ons land nog in polonaise ook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. Katsjinggg 18 januari 2022 12:25
    en laat clubjes zoals Urgenda en milieudefensie etc... (die op giften en subsidies parasiteren) uit pensioenfondsen dwingen uit Shell en confraters te gaan en forceren (met het rechterlijke mes op de keel) in clean energy...
    ben ik blij dat ze mijn pensioen niet de verdommenis in duwen (laten we hopen dat er nog wat overblijft voor de pensionado's...niet dat dat een bekommernis is van eerstgenoemde wereldvreemde clubjes
  2. Killroy 18 januari 2022 13:00
    De van iedere realiteit vervreemde politici, waarvan een D66 er zelfs twitterde dat het vertrek van Shell een zegen voor Nederland is, zullen op termijn geconfronteerd worden met vertrek van meerdere grote bedrijven zoals Boskalis ,KLM en DSM. Het strategisch beslissingsniveau ligt dan elders,inclusief de spin-offs. Verlies van hoog gekwalificeerd personeel. Het is de vraag of je dit soort mensen in de Haagse politiek tegen komt!
    Overbelaste stroomnetten en de gas problematiek zijn van het korte termijn politieke denken, de eerste voorbodes.

  3. AEX900 18 januari 2022 14:21
    Nederland is net als in 1542 een soort IS binnen Europa. Toen het geloof. Nu is het het klimaat, dus ook een soort geloof.
    De fundametalisten vieren hoogtij en zitten overal in de overheid. Hoe kan Milieudefensie zich als anti.militare groepering zich zo noemen? Evenals Greenpies (is deze wel nederlands?) zijn het subsidie clubjes met veel vrienden bij de overheid.
    Killroy noemde een aantal kandidaten, maar vergeet Ahold dat ook altijd de kop van jut is (en niet Lidl of Aldi) en >60% VS omzet heeft. Tevens de vele kleinere ondernemingen in onze gransstreek die geheel of gedeeltelijk, naar de oosterburen verkassen.
    Was voorstander van de nieuwe structuur van Unilever en Shell.
  4. MAX21 18 januari 2022 17:40
    Helaas heeft het ABP geen oog gehad voor het feit dat Shell sterk aan het vergroenen is. Daarbij komt dat gas sinds kort door de Europese commissie weer groen verklaard is. Het ABP vindt de beleggingen in Qatar schijnbaar wel passen. Een deel van de koerswinsten wordt zodoende ten nadele van gepensioneerden verspeeld.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links