CM.com « Terug naar discussie overzicht

CM.COM 2021

3.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 179 180 181 182 183 184 185 186 » | Laatste
Thilu
1
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 25 december 2021 14:33:

[...]

Jij ook fijne kerst hoor. Bedankt voor je waardering. Die dag van gisteren heeft naar ik denk weinig met shorters te maken. Maar ik vergelijk (voor mezelf) veel meer. Ook in de peer groep zie je onderling soms contraire bewegingen. Wel weten we dat Artisan Investments aan het verkopen was en onder die grenswaarde hoeft die niets meer te melden. Echter ik vroeg me gister ook af, DE aantallen zijn zo klein (nog geen 13k stukken) en die Artisan Investments heeft natuurlijk GEEN baat bij lageren koersen na zulke omzetten. Ik denk derhalve dat het wel eens met kleinere beleggers te maken kan hebben, die de commotie omtrent F1 in Zandvoort 2022 voorbij hebben zien komen. Er was nogal wat opwinding over in de media en zelfs uitgebreid op TV.

Ze willen zelfs de F1 in Zandvoort vanaf 2022 gaan verbieden als hypocriete? rechters ze gelijk gaan geven.

Kopie van een stukje artikel van Ronald Plasterk: "We zijn oliedom bezig als we op de ene plaats bossen aanleggen ter wille van de CO2, en op andere plaatsen ten koste van extreem veel geld proberen te voorkomen dat er bossen gaan groeien. Ons land als geheel kent geen stikstofcrisis, net zomin als onze buurlanden, waar ze er nog nooit van gehoord hebben. De stikstofuitstoot is in Nederland sinds de jaren negentig meer dan gehalveerd. De stikstofcrisis is een bestuurlijk gecreëerd probleem, en kan alleen bestuurlijk opgelost worden. Je kunt in plaats van een minister van N beter een minister aanstellen die het misverstand doorziet, en Brussel gaat vertellen dat Nederland de Natura 2000-gebieden zal heroverwegen. Een andere redelijke en houdbare oplossing is er niet. Dit is niet een politiek links of rechts onderwerp; de nieuwe Duitse regering met sociaaldemocraten kent geen stikstofcrisis en besteedt er geen miljarden aan."

De agrarische sector wordt op het gebied van ammoniakemissie op een ondankbare en onmenselijke manier geschoffeerd: “ze zullen het moeten slikken en stikken met hun stikstof”.
Rücksichtslos worden hen steeds veranderende beperkingen en moeilijke regels opgelegd en men spoort de veehouder zelfs aan tot verkassen naar bv. het buitenland (via onze NL uitkoopgelden) of sluiten.

Realiseert de politiek zich wel, dat dit hardwerkende mensen zijn, die ons voedsel produceren en deel uitmaken van de samenleving die ook hun salarissen betalen? En dat als ze gaan emigreren het alleen maar het verschuiven v.h. probleem is.

De politiek met vele van haar burgers denken de wijsheid in pacht te hebben. Nou laten we deze wijsheid dan ook maar eens in dienst stellen van de huidige boeren en kijken of er geen andere oplossingen zijn.

Ook wat de F1 in Zandvoort betreft, we maken ons in NL compleet belachelijk als dit soort wereldse evenementen (1x per jaar) om de stikstofboekhouding moet worden gecanceld.

Laatste CM link: www.cm.com/nl-nl/blog/platform-update...

Denk ook dat het gister niet door de shorters komt hoor, maar blijft interessant om te volgen wat ze gaan doen. Zou het persoonlijk niet erg vinden als die partij nog wat meer verkoopt, op korte termijn kan het de koers wel veranderen maar op langere termijn zou ik een hogere free float niet erg vinden (tenzij dillution). We zullen zien wat er met de gp zal gebeuren, denk dat hij wel gewoon weer door gaat
Nuchtere Kijk Op
5
Nog een stukje tekst wat OOK aan de F1 en Zandvoort is te koppelen.

{In opdracht van het ministerie van LNV werd het Adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld. Het eindadvies van dit college is juni 2020 verschenen. Sindsdien mogen bijvoorbeeld geen nieuwe autowegen en woonwijken worden aangelegd zonder dat de extra stikstofuitstoot die hiermee gepaard gaat, wordt gecompenseerd. In Nederland liggen nu ruim 18.000 projecten stil! Er wordt zelfs gewacht op gerechtelijke uitspraken dat het F1 evenement 2021 maar eenmalig is geweest. Het verhaal dat we in Nederland de hoogste stikstof waarden hebben klopt trouwens niet. De hoogste NOx scores boven de gemiddelde grenswaarde vinden we terug bij Frankrijk, Italië, Engeland, Duitsland, Griekenland en de allerhoogste bij Turkije. De NOx scores van Nederland, Denemarken, Zwitserland en België zijn praktisch gelijk en liggen iets boven de gemiddelde grenswaarde.
Met NOx wordt zowel NO (stikstofmonoxide) als NO2 (stikstofdioxide) bedoeld. Stikstofoxiden ontstaan door het mede verbranden van stikstofgas op hoge temperatuur, bijvoorbeeld in een verbrandingsmotor. Als diesel met benzine vergeleken wordt, kan geconcludeerd worden dat diesels meer NOx produceren, omdat de verbranding plaatsvindt bij hogere druk en bijgevolg ook hogere temperatuur. F1 auto's zelf rijden op speciale benzine brandstof en is totaal niet te vergelijken met sterk vervuilende dieselmotoren. Andere voorbeelden van verbrandingsprocessen zijn bv. huishoudelijke verwarming op gas. Het vreemde feit doet zich voor dat bv. Duitsland de kernenergiecentrales sluit en wil overschakelen op juist gas. In Nederland moeten we van het gas af, en willen ze overschakelen naar ook kernenergie. Uniforme regels binnen de EU zijn nog ver te zoeken. Erger is het nog gesteld met biogas centrales die veel meer uitstoot hebben zoals Co2 en al vele bossen hebben doen verdwijnen. Deze gehele crisis is een bestuurlijk gecreëerd soort boekhoudprobleem in de politiek, en kan alleen bestuurlijk opgelost worden.}
WENS1234
0
Door THEO BESTEMAN

Gisteren, 11:53
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Beleggers in Nederlandse aandelen deden er dit jaar goed aan de recente advieswijzigingen van analisten te volgen die in de boeken van beursgenoteerde bedrijven duiken. De absolute favorieten van analisten leverden particulieren geen verlies, maar 2% meer winst dan de markt.

Afgelopen jaar waren de analisten gemiddeld net als vorig jaar optimistisch: 55% van de uitstaande adviezen voor Nederlandse aandelen kregen een koopadvies. Dat blijkt uit het jaarlijks herhaalde onderzoek naar alle analistenrapporten van vijftien zakenbanken door Dirk Gerritsen, universitair docent Beleggen en Financiële Markten aan de Universiteit van Utrecht en zelfstandig data-analist Willem Gerritsen.

Over tien jaar vergeleken, doen beleggers er goed aan de opwaarderingen van analisten in de gaten te houden, dat leverde hen een ’significant’ voordeel van 2% op ten opzichte van de markt, aldus Dirk Gerritsen.

BEKIJK OOK:
Weekblik: ’Eindejaarsrally houdt geen stand’

Maar markten veranderen razendsnel, is het nog slim om dan een analistenrapport te volgen, vroegen de onderzoekers zich af. Op de korte termijn na het afgegeven advies kunnen beleggers inderdaad al zeker profiteren.

ASMI en ASML favoriet
Maar ook bij beleggers die in 2021 niet meteen reageerden op zo’n advieswijziging zagen de onderzoekers dat ze tot nog 130 dagen na het verschijnen van het rapport winst boekten dankzij het volgen van de koopadviezen. „Bij twijfel bij een aankoop heeft het zin om de recente adviesveranderingen te raadplegen”, stellen zij over de resultaten van 2449 adviezen.

BEKIJK OOK:
Column: beleggen in crypto’s kent zijn voor- én nadelen

De minst aangeraden aandelen door analisten bleven bovendien bijna 4% achter bij de markt. Dus beleggers die denken zelf even koopjes te kunnen vinden, komen vaak bedrogen uit.

BEKIJK OOK:
Beursblog: AEX sluit licht lager, Wall Street blijft dicht

Het aandeel van halfgeleider ASMI (koers +108%) en chipmachinemaker ASML (+72%) deden het ook dit jaar weer als beste en kregen ook de voorkeur van analisten. Ook chemieconcern DSM (+44%) en bank ING (+67%) gingen bovenin mee.

Daartegenover waren de resultaten van Air France KLM (-23%), biotechfonds Galapagos (-46%) en winkelvastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (-9%) voor de analisten het meest teleurstellend.

Goldman wint, ING matig
Van alle zakenbanken gaf Goldman Sachs dit jaar volgens deze vergelijking de beste adviezen af. Bank of America Merrill Lynch en Kepler Chevreux volgden. Onderin, met adviezen die het slechtst rendeerden, staan dit jaar Deutsche Bank, Barclays en UBS. ING eindigde op plek 12 van de top 15.

BEKIJK OOK:
Kersverse beleggers op dikke winst, maar experts maken zich wat zorgen

De analisten zijn met koopadviezen niet heilig en presteerden eerder veel slechter. Uit het jaaronderzoek van Dirk en Willem Gerritsen van 2016 bijvoorbeeld bleek dat de beleggers die leunden op hun koopadviezen financieel het schip in gingen. Wie toen alle positieve adviezen juist volledig negeerde, boekte dat jaar 11% winst op zijn beleggingsportefeuille.

www.telegraaf.nl/financieel/131389104...
Nuchtere Kijk Op
2
Het verlies van vrijdag lijkt nu goedgemaakt 28,40 maar of het jaarverlies 2021 nog goedgemaakt gaat worden? We sloten 31-12-20 op 31,-- en opende dit jaar op 31,40 in wat men noemt 1 v.d. betere beursjaren ooit.

Niet voor CM qua koers in 2021, maar wat niet is, kan altijd nog komen. Ik blijf optimistisch gestemd, maar dat zal niemand hier op het forum zijn ontgaan ;-)

Van de Building Blocks site ;-) >
www.makeitintilburg.com/en/make-it/sp...
IvoNiehe1
2
Met regelmaat lezen we berichten in het nieuws over storingen tijdens het inplannen van vaccinatieafspraken, nu wederom met het uitsturen van de sms-uitnodiging. Ik ben benieuwd of CM door de GGD hierbij betrokken is (en tot hoever).

Misschien valt het mij alleen op, maar er zijn betalingstoringen geweest op Zandvoort. Problemen met het terugbetalen van de tickets van 7th Sunday. Een twintig-voudige e-mail bom vanuit CM met de personaliseringsbevestiging voor Wish outdoor, waarna een officieel excuses volgde.
De groei gaat voor alles, maar moet wel de kwaliteit kunnen waarborgen mijn inziens.
mmpm
5
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 25 december 2021 16:41:

Nog een stukje tekst wat OOK aan de F1 en Zandvoort is te koppelen.

{In opdracht van het ministerie van LNV werd het Adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld. Het eindadvies van dit college is juni 2020 verschenen. Sindsdien mogen bijvoorbeeld geen nieuwe autowegen en woonwijken worden aangelegd zonder dat de extra stikstofuitstoot die hiermee gepaard gaat, wordt gecompenseerd. In Nederland liggen nu ruim 18.000 projecten stil! Er wordt zelfs gewacht op gerechtelijke uitspraken dat het F1 evenement 2021 maar eenmalig is geweest. Het verhaal dat we in Nederland de hoogste stikstof waarden hebben klopt trouwens niet. De hoogste NOx scores boven de gemiddelde grenswaarde vinden we terug bij Frankrijk, Italië, Engeland, Duitsland, Griekenland en de allerhoogste bij Turkije. De NOx scores van Nederland, Denemarken, Zwitserland en België zijn praktisch gelijk en liggen iets boven de gemiddelde grenswaarde.
Met NOx wordt zowel NO (stikstofmonoxide) als NO2 (stikstofdioxide) bedoeld. Stikstofoxiden ontstaan door het mede verbranden van stikstofgas op hoge temperatuur, bijvoorbeeld in een verbrandingsmotor. Als diesel met benzine vergeleken wordt, kan geconcludeerd worden dat diesels meer NOx produceren, omdat de verbranding plaatsvindt bij hogere druk en bijgevolg ook hogere temperatuur. F1 auto's zelf rijden op speciale benzine brandstof en is totaal niet te vergelijken met sterk vervuilende dieselmotoren. Andere voorbeelden van verbrandingsprocessen zijn bv. huishoudelijke verwarming op gas. Het vreemde feit doet zich voor dat bv. Duitsland de kernenergiecentrales sluit en wil overschakelen op juist gas. In Nederland moeten we van het gas af, en willen ze overschakelen naar ook kernenergie. Uniforme regels binnen de EU zijn nog ver te zoeken. Erger is het nog gesteld met biogas centrales die veel meer uitstoot hebben zoals Co2 en al vele bossen hebben doen verdwijnen. Deze gehele crisis is een bestuurlijk gecreëerd soort boekhoudprobleem in de politiek, en kan alleen bestuurlijk opgelost worden.}
Mooi omschreven en precies zoals het in elkaar zit.

Wat je nog vergeet te vertellen is dat het ook alles te maken heeft met Natura 2000 gebieden wat uiteindelijk de bron is van dit hele grote probleem.

Destijds was er een groep ijverige ambtenaren (uit het groene hoekje zoals vele daar) welke goude bergen zagen in het aanmelden van deze (Natura 2000) gebieden om daarmee EU subsidie binnen te halen voor die gebieden. Ze hebben dus toen een hele grote collectie relatief kleine gebieden in Nederland daarvoor laten aanmerken. Ze waren echter vergeten dat Nederland nogal een klein land is en dat die kleine gebieden daardoor tamelijk dicht bij elkaar liggen of overlappen. De EU regel is dat er binnen een straal van xxx km rond deze gebieden geen/weinig uitstoot van ( o.a Stikstof mag zijn ).

Komt bovenop dat de EU (met onze kleine groene hobby groepjes als geheugensteun) na vele jaren is gaan opeisen dan men de regels ten aanzien van Natura 2000 ook strikt moest gaan naleven in Nederland ( want dat was men even vergeten ).

Jullie voelen het dus aankomen (in combinatie met de uitstekende uitleg van " Nuchtere kijk").
Boeren en andere bedrijven die al in die tussenliggende gebieden zaten zijn dus nu probleem veroorzakers geworden. Bouwprojecten in ons kleine landje worden aangemerkt als Stikstof uitstoot bron en probleem is hier wederom dat dit allemaal niet mag binnen een straal van xxx km vanaf een Natura 2000 gebied. Conclusie die denk ik iedereen hieruit wel kan trekken is dat je daardoor vast zit in Nederland met ontwikkeling zoals Nuchtere dit mooi beschrijft tenzij men gaat compenseren. En dat is wat ze nu aan het doen zijn: Denk dan aan uitkopen van boeren tenkoste van miljarden, bizar strenge regels voor bouwprojecten, strenge stikstof regels voor bedrijven die willen uitbreiden of zich ergens vestigen, maximum snelheid op de snelwegen terug naar 100, etc. etc.

De luttele miljoenen subsidie van de EU voor Natura 2000 levert ons als belastingbetalers daardoor dus nu een kostenpost op van vele miljarden en een stagnatie van vele projecten waaronder woningbouw. Dit laatste met de huidige woning crisis en exorbitant hoge huren en huizenprijzen tot gevolg.

Laten we maar niet over het CO2 verhaal beginnen :) :)

Nuchtere Kijk Op
2
Het ziet er naar uit dat we met verlies het jaar 2021 afsluiten. 30-12-20 euro 31 en 4-1-21 euro 31.40
In vergelijk met bv. Sinch wil het de laatste dagen ook niet echt vlotten ;-)
Maar i.i.g. een leuke race link van het CM circuit hieronder ;-)

Sinch AB 17-12-20 koers sek 98,90 nu 28-12 sek 116,90 ruim 18% hoger in 10 dagen.
CM.com 15-12-20 koers euro 26,00 nu 27-12 euro 28.00 bijna 8% hoger in 12 dagen.

28,10 12/28/2021 - 15:15 CET Sinds open -0,55 (-1,93%)

youtu.be/zc7jDvJGGRw
Thilu
1
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 28 december 2021 15:14:

Het ziet er naar uit dat we met verlies het jaar 2021 afsluiten. 30-12-20 euro 31 en 4-1-21 euro 31.40
In vergelijk met bv. Sinch wil het de laatste dagen ook niet echt vlotten ;-)
Maar i.i.g. een leuke race link van het CM circuit hieronder ;-)

Sinch AB 17-12-20 koers sek 98,90 nu 28-12 sek 116,90 ruim 18% hoger in 10 dagen.
CM.com 15-12-20 koers euro 26,00 nu 27-12 euro 28.00 bijna 8% hoger in 12 dagen.

28,10 12/28/2021 - 15:15 CET Sinds open -0,55 (-1,93%)

youtu.be/zc7jDvJGGRw
Vergelijk het maar eens met twilio, dan linkt het wat beter ;p. Je moet naar mijn mening niet te veel waarde hechten aan dagkoersen( van sectorgenoten).
Sir Piet
2
quote:

mmpm schreef op 28 december 2021 12:08:

[...]

Mooi omschreven en precies zoals het in elkaar zit.

Wat je nog vergeet te vertellen is dat het ook alles te maken heeft met Natura 2000 gebieden wat uiteindelijk de bron is van dit hele grote probleem.

Destijds was er een groep ijverige ambtenaren (uit het groene hoekje zoals vele daar) welke goude bergen zagen in het aanmelden van deze (Natura 2000) gebieden om daarmee EU subsidie binnen te halen voor die gebieden. Ze hebben dus toen een hele grote collectie relatief kleine gebieden in Nederland daarvoor laten aanmerken. Ze waren echter vergeten dat Nederland nogal een klein land is en dat die kleine gebieden daardoor tamelijk dicht bij elkaar liggen of overlappen. De EU regel is dat er binnen een straal van xxx km rond deze gebieden geen/weinig uitstoot van ( o.a Stikstof mag zijn ).

Komt bovenop dat de EU (met onze kleine groene hobby groepjes als geheugensteun) na vele jaren is gaan opeisen dan men de regels ten aanzien van Natura 2000 ook strikt moest gaan naleven in Nederland ( want dat was men even vergeten ).

Jullie voelen het dus aankomen (in combinatie met de uitstekende uitleg van " Nuchtere kijk").
Boeren en andere bedrijven die al in die tussenliggende gebieden zaten zijn dus nu probleem veroorzakers geworden. Bouwprojecten in ons kleine landje worden aangemerkt als Stikstof uitstoot bron en probleem is hier wederom dat dit allemaal niet mag binnen een straal van xxx km vanaf een Natura 2000 gebied. Conclusie die denk ik iedereen hieruit wel kan trekken is dat je daardoor vast zit in Nederland met ontwikkeling zoals Nuchtere dit mooi beschrijft tenzij men gaat compenseren. En dat is wat ze nu aan het doen zijn: Denk dan aan uitkopen van boeren tenkoste van miljarden, bizar strenge regels voor bouwprojecten, strenge stikstof regels voor bedrijven die willen uitbreiden of zich ergens vestigen, maximum snelheid op de snelwegen terug naar 100, etc. etc.

De luttele miljoenen subsidie van de EU voor Natura 2000 levert ons als belastingbetalers daardoor dus nu een kostenpost op van vele miljarden en een stagnatie van vele projecten waaronder woningbouw. Dit laatste met de huidige woning crisis en exorbitant hoge huren en huizenprijzen tot gevolg.

Laten we maar niet over het CO2 verhaal beginnen :) :)

Om misselijk van te worden deze administratieve puinhoop.
Nuchtere Kijk Op
5
Ik heb er met plakken/knippen 1 stuk van gemaakt en rond gestuurd MET onderstaand filmpje erbij. Moet er NIET aan denken als boeren maar ook F1 en alles het land worden uitgejaagd. Waar een klein land krankzinnig in is geworden. Voedsel schaarste (hogere prijzen) straks een extra crisis erbij in NL? Wakker worden DH ;-)

"Hadden we maar wat meer van dit soort nuchtere politieke dames in NL (Caroline van der Plas)
Kopie van een stukje artikel van Ronald Plasterk: "We zijn oliedom bezig als we op de ene plaats bossen aanleggen ter wille van de CO2, en op andere plaatsen ten koste van extreem veel geld proberen te voorkomen dat er bossen gaan groeien. Ons land als geheel kent geen stikstofcrisis, net zomin als onze buurlanden, waar ze er amper van gehoord hebben. De stikstofuitstoot is in NL sinds de jaren negentig meer dan gehalveerd. De stikstofcrisis is een bestuurlijk gecreëerd probleem, en kan alleen bestuurlijk opgelost worden. Je kunt in plaats van een minister van N beter een minister aanstellen die het misverstand doorziet, en Brussel gaat vertellen dat Nederland de Natura 2000-gebieden zal heroverwegen. Een andere redelijke en houdbare oplossing is er niet. Dit is niet een politiek links of rechts onderwerp; de nieuwe Duitse regering met sociaaldemocraten kent geen stikstofcrisis en besteedt er geen miljarden aan."

De agrarische sector wordt op het gebied van ammoniakemissie op een ondankbare en onmenselijke manier geschoffeerd: “ze zullen het moeten slikken en stikken met hun stikstof”.
Rücksichtslos worden hen steeds veranderende beperkingen en moeilijke regels opgelegd en men spoort de veehouder zelfs aan tot verkassen naar bv. het buitenland (via onze NL uitkoopgelden) of sluiten.
Realiseert de politiek zich wel, dat dit hardwerkende mensen zijn, die ons voedsel produceren en deel uitmaken van de samenleving die ook hun salarissen betalen? En dat als ze gaan emigreren het alleen maar het verschuiven v.h. probleem is.
De politiek met vele van haar burgers denken de wijsheid in pacht te hebben. Nou laten we deze wijsheid dan ook maar eens in dienst stellen van de huidige boeren en kijken of er geen andere oplossingen zijn.
Ook wat de F1 in Zandvoort betreft, we maken ons in NL compleet belachelijk als dit soort wereldse evenementen (1x per jaar) om de stikstofboekhouding moet worden gecanceld. Hebben we 1 x een F1 wedstrijd gehad, velen denken dat het wel eens over kan zijn. Ze hebben maar 1 hypocriete rechter nodig die ook onvoldoende kennis heeft.
Nog een stukje tekst wat OOK aan de F1 en Zandvoort is te koppelen:

{In opdracht van het ministerie van LNV werd het Adviescollege Stikstofproblematiek ingesteld. Het eindadvies van dit college is juni 2020 verschenen. Sindsdien mogen bijvoorbeeld geen nieuwe autowegen en woonwijken worden aangelegd zonder dat de extra stikstofuitstoot die hiermee gepaard gaat, wordt gecompenseerd. In Nederland liggen nu ruim 18.000 projecten stil! Er wordt zelfs gewacht op gerechtelijke uitspraken dat het F1 evenement 2021 maar eenmalig is geweest. Het verhaal dat we in Nederland de hoogste stikstof waarden hebben klopt trouwens niet. De hoogste NOx scores boven de gemiddelde grenswaarde vinden we terug bij Frankrijk, Italië, Engeland, Duitsland, Griekenland en de allerhoogste bij Turkije. De NOx scores van Nederland, Denemarken, Zwitserland en België zijn praktisch gelijk en liggen iets boven de gemiddelde grenswaarde. Met NOx wordt zowel NO (stikstofmonoxide) als NO2 (stikstofdioxide) bedoeld. Stikstofoxiden ontstaan door het mede verbranden van stikstofgas op hoge temperatuur, bijvoorbeeld in een verbrandingsmotor. Als diesel met benzine vergeleken wordt, kan geconcludeerd worden dat diesels meer NOx produceren, omdat de verbranding plaatsvindt bij hogere druk en bijgevolg ook hogere temperatuur. F1 auto's zelf rijden op speciale benzine brandstof en is totaal niet te vergelijken met sterk vervuilende dieselmotoren. Andere voorbeelden van verbrandingsprocessen zijn bv. huishoudelijke verwarming op gas. Het vreemde feit doet zich voor dat bv. Duitsland de kernenergiecentrales sluit en wil overschakelen op juist gas. In Nederland moeten we van het gas af, en willen ze overschakelen naar ook kernenergie. Uniforme regels binnen de EU zijn nog ver te zoeken. Erger is het nog gesteld met biogas centrales die veel meer uitstoot hebben zoals Co2 en al vele bossen hebben doen verdwijnen. Deze gehele crisis is een bestuurlijk gecreëerd soort boekhoudprobleem in de politiek, en kan alleen bestuurlijk opgelost worden.}

Alles heeft te maken met Natura 2000 gebieden wat uiteindelijk de bron is van dit hele grote probleem, en wat Nederland al miljarden euro's heeft gekost. Destijds was er een groep ijverige ambtenaren (uit het groene hoekje zoals vele daar) welke gouden bergen zagen in het aanmelden van deze (Natura 2000) gebieden om daarmee EU-subsidies binnen te halen voor die gebieden. Ze hebben dus toen een hele grote collectie relatief kleine gebieden in Nederland daarvoor laten aanmerken. Ze waren echter vergeten dat NL nogal een klein land is en dat die kleine gebieden daardoor tamelijk dicht bij elkaar liggen of overlappen. De EU-regel is dat er binnen een straal van xxx km rond deze gebieden geen/weinig uitstoot van (o.a Stikstof mag zijn).
Komt bovenop dat de EU (met onze kleine groene hobby groepjes als geheugensteun) na vele jaren is gaan opeisen dan men de regels ten aanzien van Natura 2000 ook strikt moest gaan naleven in Nederland (want dat was men even vergeten).
Jullie voelen het dus aankomen > Boeren en andere bedrijven die al in die tussenliggende gebieden zaten zijn dus nu probleem veroorzakers geworden. Bouwprojecten in ons kleine landje worden aangemerkt als "stikstof" uitstoot bron en probleem is hier wederom dat dit allemaal niet mag binnen een straal van xxx km vanaf een Natura 2000 gebied. Conclusie die denk ik iedereen hieruit wel kan trekken is dat je daardoor vastzit in Nederland met ontwikkeling, tenzij men gaat compenseren. En dat is wat ze nu aan het doen zijn: Denk dan aan uitkopen van boeren ten koste van miljarden, bizar strenge regels voor bouwprojecten, strenge stikstof regels voor bedrijven die willen uitbreiden of zich ergens vestigen, maximumsnelheid op de snelwegen terug naar 100, etc.

De luttele miljoenen subsidies van de EU voor Natura 2000 levert ons als belastingbetalers daardoor dus nu een kostenpost op van vele miljarden en een stagnatie van vele projecten waaronder woningbouw. Dit laatste met de huidige woning crisis en exorbitant hoge huren en huizenprijzen tot gevolg. Wie zijn die netjes gezegd vreemde BOEKHOUDERS in Den Haag die maar met miljarden smijten en zo NL helemaal kapot aan het maken zijn, en ONS opzadelen met gigantische schulden. Straks krijgen we na de zorg en woningcrisis ook nog een voedselcrisis met sterk oplopende prijzen e/o gigantische tekorten. Ja om te huilen wat die onkundige amateurs in Den Haag aan het doen zijn en hoe ineens ons land in het verval aan het geraken is."

youtu.be/UT9yM83t4E8
Grensgeval
2
Ik dacht: “kom, laat ik eens wat leuks over CM gaan lezen op het forum. Waar zou ik daar voor moeten zijn? Het tabje Forum bij het aandeel?” NEEN.
Nuchtere Kijk Op
2
Mocht je zelf eens wat leuks over CM lezen of tegenkomen, vergeet het dan s.v.p. niet om op het forum te plaatsen ;-)
Up and down.
0
Op € 26,90 weer ingestapt. Laten we eerlijk zijn dat is toch geen rare koers?
Hoe kan dit aandeel zo gezakt zijn?
De rente zal wel wat gaan stijgen maar blijft ook voor dit soort bedrijven toch heel acceptabel?
SDV70
0
quote:

Dutchtenor schreef op 29 december 2021 17:22:

Ach, het gaat op en neer zullen we maar zeggen ;-)
het gaat meer Neer
Nuchtere Kijk Op
1
quote:

Dutchtenor schreef op 29 december 2021 17:22:

Ach, het gaat op en neer zullen we maar zeggen ;-)
Ik kijk bijna jaloers naar deze koersen maar zit al vol belegd Grr ;-)

Nog een paar linkjes, voor andere kenners? :-)

www.emerce.nl/wire/ticketswap-heeft-a...
www.ticketaanbieders.nl/reviews/ticke...
www.coindesk.com/business/2021/10/30/...

www.entertainmentbusiness.nl/live/res...

finance.yahoo.com/news/microsoft-sale...

Laat ze in Breda (en wie weet Tilburg enz.) maar hun werk doen, komt goed, alle vertrouwen in.

Gr NKO

Nuchtere Kijk Op
0
Nu het beursjaar 2021 in NL ten einde is mogen we wel stellen een teleurstellend jaar qua beleggersrendement i.z. cm.com. Hopelijk geeft 2022 een beter resultaat.

Slotkoers 2021 euro 27,80 wat betekent een negatief beleggersrendement. De slotkoers 2020 was 31 euro, ofwel 11,5% hoger.

Met de slotkoers van nu en de wetenschap dat CM 240 mio omzet behaald zou kunnen hebben (volgt natuurlijk pas definitief bij jaarcijfers op 17-2-22) kunnen we ook de volgende berekening maken.
Slotkoers 27,80 x 27,84 mio stuks aandelen, geeft een beurswaarde van ca. 773,95 mio. Gedeeld door 240 mio omzet, kan men stellen dat de huidige waarde ca. 3.2 x de omzet bedraagt.

Nog 3 namen uit de peer groep qua beursrendement 2021:
Sinch AB slotkoers 2021 (sek) 115,10 wat betekent een negatief beleggersrendement. De slotkoers 2020 was (sek) 134 euro, ofwel 16,42% hoger.

Twilio bijna slotkoers 2021 $ 267.40 wat betekent een negatief beleggersrendement. De slotkoers 2020 was $ 338,50 ofwel 26,6% hoger.

Kaleyra bijna slotkoers 2021 $ 10.15 wat betekent een positief beleggersrendement. De slotkoers 2020 was $ 9,86 ofwel 2.855% lager.

Twilio Inc. (TWLO)
267.40 +2.05 (+0.77%)
As of 10:31AM EST. Market open.

Kaleyra, Inc. (KLR)
10.15 +0.39 (+4.00%)
As of 10:34AM EST. Market open.

Fijne jaarwisseling gewenst Gr. NKO

www.telegraaf.nl/financieel/143365099...

Klein stukje uit deze link als kopie:
DSCT is een investeringsfonds met €110 miljoen van enkele tientallen beleggers, en is mede opgericht door financieel adviseur Oaklins en zakenlieden Niek Hoek en Stephan Nanninga. Het was een van de eerste van inmiddels zeventien spacs die een notering aan de Amsterdamse beurs kregen. Eerder brachten zij met Dutch Star Companies One al CM.com naar de Amsterdamse beurs.

Spacs zijn investeringsfondsen die als een soort blanco cheque met geld van beleggers naar de beurs gaan, om vervolgens binnen 2 tot 2,5 jaar te fuseren met een bedrijf. Dat bedrijf komt op die manier makkelijk aan een beursnotering, extra groeikapitaal en een extra aandeelhoudersbasis.
Uitkopen

Van de €110 miljoen die DSCT heeft, wordt €47 miljoen als groeigeld gebruikt, en €63 miljoen voor het uitkopen van twee grote minderheidsaandeelhouders. De aandeelhouders van DSCT moeten op 28 februari nog stemmen over de voorgestelde fusie. 1 maart is dan de eerste handelsdag van Cabka op de Amsterdamse beurs.

Gerbrand ter Brugge, werkzaam bij initiatiefnemer Oaklins en een van de initiatiefnemers van het investerinsgvehikel, laat weten nog geen besluit te hebben genomen over een eventueel derde spac. Hij ziet wel een trend van kleinere bedrijven met een duurzaam karakter die naar de Amsterdamse beurs komen. Beursplein 5 stond jarenlang vooral bekend als de thuishaven van veel internationale multinatinals, die graag gebruik maken van het flexibele Nederlandse vennootschapsrecht. Het mkb is al jarenlang ondervertegenwoordigd op de beurs.

Nuchtere Kijk Op
0
Sorry klein foutje. Nu de juiste berekening, conform aandelen aantal vanaf de CM site.

Slotkoers 27,80 x 28,79773 mio stuks aandelen, geeft een beurswaarde van ca. 800,58 mio. Gedeeld door 240 mio omzet, kan men stellen dat de huidige waarde ca. 3.34 x de omzet bedraagt.

www.cm.com/investor-relations/shareho...
CM.com Share
Ticker: CMCOM
ISIN: NL0012747059
Total number of shares outstanding: 28,797,730
Nominal value per share: € 0.06
Listing date: 21 February 2020

Nogmaals fijne jaarwisseling gewenst Gr. NKO
3.703 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 179 180 181 182 183 184 185 186 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:02
Koers 6,880
Verschil -0,020 (-0,29%)
Hoog 6,950
Laag 6,820
Volume 3.465
Volume gemiddeld 36.938
Volume gisteren 15.733

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront