Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2021

1.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 » | Laatste
jan6307
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 december 2021 18:00:

[...]

Kletsverhalen.
Vorige week stevig verdiend met dit aandeel, en ik hou het mooi in de gaten.
Maar jij ZwarteRidder piest volgens mij overal naast de pot, want je trapt alles de grond in!!!
Ir en Largo
0
[verwijderd]
7
Misschien kan de moderatie ook eens optreden tegen al die ongefundeerde kolder van DZR. Kunnen we weer verder met het draadje.
Gaat hard achteruit met IEX.
DeZwarteRidder
0
[Modbreak IEX: Gelieve hier geen volledige artikelen van FD.nl te kopieren in verband met copyright, bericht is verwijderd.]
jan6307
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 december 2021 07:45:

Investering van €15 mln voor nieuwe recyclingfabriek Umincorp
Van onze redacteur 07:00

Recyclebedrijf Umincorp heeft een investering ontvangen van €15 mln voor de bouw van een nieuwe fabriek in Rotterdam. Het bedrijf heeft een technologie ontwikkeld om plastic uit afval te scheiden met behulp van magnetisme. De subsidie is afkomstig van het Energietransitiefonds Rotterdam en Invest-NL. De nieuwe fabriek moet naar verwachting in 2022 operationeel zijn.

Het bedrijf richt zich met name op huishoudelijk plastic verpakkingsafval, dat bestaat uit een mix van soorten plastic. Umincorp, dat voortkomt uit de TU Delft, kan onder meer met behulp van magnetisme alsnog die stromen scheiden. Met de nieuwe fabriek wil het bedrijf zich in eerste instantie richten op PET, de meest gebruikte plasticsoort voor verpakkingen.

Met de investering wil het bedrijf een fabriek bouwen, waar de kunststoffen worden omgesmolten tot korrels. Naar eigen zeggen krijgen de gerecyclede korrels daardoor dezelfde kwaliteit als nieuw plastic uit aardolie.

Volgens Wouter Bos, ceo van Invest-NL laten de partijen met de investering in een nieuwe fabriek zien dat er 'met vernieuwende technologie meer mogelijk is op het gebied van recycling'. In aanvulling op de investering zal InnovationQuarter als fondsmanager van Energietransitiefonds Rotterdam het managementteam van Umincorp ondersteunen. Het is de eerste investering van dit fonds.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/14265/investering...
Vorige week stevig verdiend met dit aandeel, en ik hou het mooi in de gaten.
Maar jij ZwarteRidder piest volgens mij overal naast de pot, want je trapt alles de grond in!!!

Heb jij niets beters te doen????
K. Wiebes
0
quote:

voda schreef op 17 december 2021 08:49:

...John Swire & Sons vergroot belang in Avantium
Zowel kapitaalbelang als stemrecht flink verhoogd....
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

??
Bilderberg007
0
Nog een puntje voor de jaarcijfers 2021. In persbericht werd bekend gemaakt dat het onderdeel Avantium Renewable Polymers (ARP) een waarde heeft van 132,5 mln. 77,4% Hiervan is van Avantium, dat zou dan 102,5 mln zijn. Op de balans van H1 2021

www.avantium.com/wp-content/uploads/2...

zie ik momenteel geen echte waarde voor ARP. Mogelijk "Property, plant and equipment", die staat voor 24 mln in de boeken. Maar als ik even terugkijk is de activering van de joint venture met BASF in 2016 met 45 mln in het jaar 2018 weer helemaal teruggenomen. Ofwel schat in dat voor jaarrekening 2021 ARP wordt geactiveerd tegen een waarde van 100 mln op de balans van Avantium. Met de cashoutflow van circa 20 mln heb je dan een boekhoudkundige winst van iets van 80 mln. Mooie krantenkop zal dat opleveren maar is puur boekhoudkundig.
Bilderberg007
0
Nee vreemd, denk dat ze een foutje hebben gemaakt bij hun AFM aanmelding. In plaats van een nieuwe totaal melding lijken ze vorige week een (foutieve) melding van extra aankopen te hebben gedaan. Zoiets zag je ook bij Sofinova voor de zomer. Ze leken uit te breiden, daar kwam ook een bericht over op IEX maar later werd de AFM melding aangepast. Ofwel in plaats van dat Coca Cola via Swire het aandelenbelang uitbreiden lijkt het er nu op dat ze juist uitstappen. Geen goed nieuws alhoewel het mijn verwachting al niet was dat ze de onbekende vijfde partij waren want Coca Cola is geen `food and beverage company` maar alleen een beverage company.
aextracker
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
voda
0
quote:

aextracker schreef op 20 december 2021 16:10:

[...]

...
Punt 3 borgt, dat hij altijd een iex-alias helm ophoudt en zich nergens in den lijve vertoond.
Dan hoeft hij nl. niet te bekennen dat ie een plasfoutje heeft begaan.
...

Ja, het was jammer dat DZR niet zijn gezicht wilde laten zien...

De Zwarte Ridder
Maar opvallend, De Vries is nog verder gegaan. Hij heeft via IEX een van de meest kritische geesten op de IEX forums, DeZwarteRidder (DZR), uitgenodigd voor een gesprek. Dat om in vriendelijke sfeer de scepsis van DZR over de nieuwe weg van Pharming weg te nemen.

De vraag is dus: houdt DZR van gebraden konijn? Zie hier zijn reactie op de uitnodiging.

DeZwarteRidder schreef op 28 nov 2016 om 17:21:

Met toestemming van de IEX plaats ik dit bericht:
26 november 2016 13:32

Hallo Henk,

ik wil De Vries bedanken voor de uitnodiging, maar ik heb geen interesse in of belang bij een gesprek met De Vries. Alles wat hij kan zeggen is al bekend gemaakt.
Ik hoop voor hem en het personeel van Pharming dat de grootste gok uit de geschiedenis van Pharming een happy end zal krijgen.

Ik heb geen wrok tegen Pharming en ook geen financieel belang bij een lage koers.

met vriendelijke groeten

DeZwarteRidder

Voor meer, zie link:

www.iex.nl/Artikel/259014/Pharming-en...
am1993
3
na inlezen is mijn conclusie:
Voorlopig is Avantium nog een zwaar overtrokken, duur plan met alleen het verbranden van subsidies en geld van investeerders. De komende jaren moet er veel geld bij en rendement is er niet te halen. De huidige koers lijkt me nergens op gebaseerd en een prijskaartje van circa € 3 zou de komende jaren beter passen. Lager zou ook nog best kunnen, denk ik. Voorlopig nog te veel onzekerheden en een heel duur businessmodel, dus ik blijf er af.
Pitmans
1
quote:

am1993 schreef op 20 december 2021 17:03:

een heleboel
Wat een verhaal joh, gewoon net als de visboer roepen dat het naar €3- kan.
Waarom zou je hier uberhaupt iets onderbouwen ?
Pitmans
0
quote:

Bilderberg007 schreef op 20 december 2021 11:07:

Nee vreemd, denk dat ze een foutje hebben gemaakt bij hun AFM aanmelding. In plaats van een nieuwe totaal melding lijken ze vorige week een (foutieve) melding van extra aankopen te hebben gedaan. Zoiets zag je ook bij Sofinova voor de zomer. Ze leken uit te breiden, daar kwam ook een bericht over op IEX maar later werd de AFM melding aangepast.
Maar geen herstelbericht meer.

Noem mij maar wappie, complotdenker, negativo en/of stom, maar zo'n professionele partijen of hun adviseurs weten echt wel wat zo'n melding voor (extra) effect heeft en ik denk dat Swire op het moment geen aandeel meer over heeft. Vreemd dat dat, en ook nog eens zonder rectificatie, straffeloos kan.
1.216 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 2,580
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 2,585
Laag 2,470
Volume 570.088
Volume gemiddeld 627.125
Volume gisteren 570.088

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront