PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 201 202 203 204 205 » | Laatste
Tippie
3
Herna Verhagen is geen goede CEO, maar ja het is een vrouw, dus is ze ministeriabel en kan ze overal commissaris zijn, want ze kan niet goed organiseren, dus bij PostNL hebben ze haar niet meer nodig.
Bol.com besteedt de bezorging nu ook gedeeltelijk uit bij DHL, omdat Post NL het niet aan kan ?
Ik heb nog nooit een bedrijf gezien dat zo slecht de zaken organiseert en dat heeft helemaal niks met de medewerkers te maken, maar alles met het management !
Cedar
11
quote:

prinszicht schreef op 15 december 2021 23:16:

[...]

Ik denk dat je het andere draadje mag volgen voor nadere toelichting. Hier is zoveel onkunde en misinformatie. Daar ben ik niet tegen opgewassen.
Best Forum lid,
U meldt hier fijntjes dat op dit draadje “ zoveel onkunde en misinformatie” is. Aangezien u zich boven het gewone volk voelt en u zich afvraagt waarom er zoveel onkunde kan zijn, zou ik u willen aanraden om terug te keren naar uw “ eigen” november draadje waar er wel kundig en goede informatie wordt verspreid,
Tabee heer Prinszicht!
hhhhh
4
Laten we de dag positief beginnen met een update van onze verkopen online. Wij zijn extra vroeg begonnen vanwege de grote hoeveelheid online bestellingen. Zoals ik al eerder vermeld heb wordt het aandeel Belgen steeds groter ik denk nu zelfs 60% Nederland en 40 % Belegen eerst was dit 90% - 10 % Belg. We lopen wat omzet nog steeds voor op vorig jaar december en dat was al een absolute top maand. En aantal producten zijn helaas al uitverkocht. Het zal wat betreft de koers weinig helpen en we zullen wel zien wat er vandaag weer gaat gebeuren. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat we nog steeds dalen en dat mensen nog steeds hun aandelen zo goedkoop verkopen. Ik heb nog kleine 25 K om eventueel bij te kopen. Zo dit was onze update voor vandaag. En uiteraard versturen wij met post nl kleine 10.000 pakketten en laten we maar zeggen alle kleine beetjes helpen.
Jeffryv
0
quote:

SEVA_ schreef op 16 december 2021 07:26:

Ziet er groen uit:
live.euronext.com/nl/product/equities...

Gister ook tot 30 seconden voor opening, toen ging hij in eens 10 cent lager.
[verwijderd]
3
quote:

JMeister schreef op 15 december 2021 22:57:

Mail mail is eruit aan de AFM met ditmaal, nadat ze gister geen reactie hebben gegeven, CC aan IR en ook even CC aan mevrouw Verhagen zelf. Ik ben er helemaal klaar mee dat de zogenoemde top functionarissen in deze wereld lak hebben aan Piet particulier, onderste steen moet boven en mag hopen dat deze mails in ieder geval genoeg is in het voorkomen van nog een commissaris functie van mevrouw waarmee ze nog eens tienduizenden euro's per jaar zou opstrijken. Ook al blijkt dat het puur onbehoorlijk bestuur is dan verdiend ze het niet een extra commissaris functie te krijgen.

Hopelijk volgen velen hier het voorbeeld, net zo lang tot ze er helemaal gek van worden!

De mail:

Geachte heer / mevrouw,

In het nieuws heb ik vernomen dat de AFM onderzoek doet naar mogelijk koersmanipulatie van het aandeel PostNL. Graag zou ik me als aandeelhouder, zei het een bescheiden 12.000 stuks, aansluiten bij het verzoek om een aantal zaken rondom de koers, het beleid van PostNL en in het bijzonder de nevenactiviteiten van mevrouw Verhagen te onderzoeken.

Graag wil ik u verzoeken te onderzoeken;
1. Het huidige koersverloop en de mogelijk moedwillige bijdrage daaraan van het management en vooral die van mevrouw Verhagen. Reeds in 2016 heeft mevrouw Verhagen een bod van Bpost geweigerd van €5,75, met de belofte deze koers op eigen kracht te realiseren. Ondanks de meewind van Corona waar ieder post-/pakketbedrijf een enorme boost van heeft gekregen zijn we als aandeelhouder met een koers van €3,50 jaren na dato nog altijd een lichtjaar verwijderd van de door mevrouw beloofde koers, m.i. niet in de laatste plaats door dit jaar veel investeringen op te nemen, die een onduidelijk toegevoegde waarde hebben en daarmee vanuit het management mogelijk moedwillig aan “sandbagging” is gedaan om de koers laag te houden, met welk doel is mij tot op heden onduidelijk;
2. Is mevrouw Verhagen mogelijk reeds op de hoogte van een overnamebod door de heer Kretinsky en indien mevrouw Verhagen een persoonlijke bonus zal opstrijken bij een overname, nadrukkelijk het verband te onderzoeken tussen een mogelijke te laag overnamebod, doordat de koers laag is gehouden en het persoonlijke gewin wat hieraan verbonden zit voor mevrouw Verhagen;
3. De overnameprijs van Sand is m.i. veel te hoog geweest, zoals door diverse externe onderzoekers reeds is geconcludeerd, een nagenoeg failliet bedrijf waarvoor miljoenen zijn betaald en de synergie beperkt is gebleken. Grootste schuldeiser van Sand was ING en laat mevrouw Verhagen daar nu na de overname een mooie commissaris functie hebben gekregen. Is mevrouw Verhagen deze functie toegezegd als onderdeel van de overname van Sand en het grote overnamebedrag wat is betaald, wat er voor heeft gezorgd dat de ING geen schade heeft geleden? Heeft mevrouw Verhagen hiermee geld van aandeelhouders gebruikt om hier uiteindelijke persoonlijk gewin mee te behalen en zodoende extra persoonlijke inkomsten te genereren?
4. Mevrouw Verhagen wordt ook nu weer voorgesteld als mogelijk commissaris van Philips waardoor er nog minder tijd zal zijn om als CEO bezig te zijn met haar hoofdtaak, het optimaal uitvoeren van haar functie als CEO van PostNL en de belangen van de aandeelhouders te vertegenwoordigen. Hoe kan het dat een CEO van een dermate groot bedrijf er twee extra functies op na gaat houden, terwijl de aandeelhouders nog altijd moeten wachten tot mevrouw Verhagen haar belofte van jaren terug nakomt? Volstrekt onacceptabel en hiermee toont zij m.i. aan geen enkele extra inspanningen te willen verrichten voor de aandeelhouders van PostNL, maar voornamelijk bezig is met persoonlijk gewin. Ik vraag u daarom ook u afkeuring uit te spreken over deze mogelijk benoeming, volstrekt onacceptabel gezien de koers van het aandeel PostNL momenteel. Het zou beter zijn als deze tijd wordt besteed aan het verder optimaliseren van de organisatie en zorgen dat na jaren mevrouw haar belofte om een koers van €5,75 op eigen kracht te behalen gaat inlossen.

Uiteraard hoop ik dat u kunt aantonen dat de door mij veronderstelde onderwerpen volledig onterecht zijn en we niet anders kunnen concluderen dat momenteel het uiterste uit de organisatie en koers wordt gehaald voor de aandeelhouders en er vanuit het management eerder sprake is van onkunde, zeer gebrekkige communicatie en foutieve beslissingen aangaande investeringen, dan van moedwillige manipulatie van de koers. Uiteraard blijft dan het punt staan dat gezien de zwakke koers het ongewenst is dat er nog meer afleiding komt voor mevrouw Verhagen, in de vorm van andere werkzaamheden, dan het besturen en zorgen voor een optimaal resultaat van PostNL en daarbij behorende koers.

Ik hoop dat u bovenstaande punten kunt meenemen in uw onderzoek.

Alvast dank voor het delen van de uitkomsten.

Beste J. Meister; dank voor uw brief aan AFM en dit dient door meerdere forumleden te geschieden. Massaal de publiciteit opzoeken is in dit geval de enige mogelijkheid om resultaat te boeken. Wij gaan een stap verder en onderzoeken of er juridische mogelijkheden zijn; wordt vervolgt. PS: U zou alsnog ook de media uw brief/e-mail kunnen toesturen.

[verwijderd]
0
quote:

Dick Schipper schreef op 16 december 2021 08:11:

[...]
De bovenstaande aanvullende reactie is van: Dick Schipper
Dicky
2
Ondanks alle goede bedoelingen, de AFM gaat niet over het functioneren van de ceo. Dat zijn de aandeelhouders. De AFM gaat over onregelmatigheden, zoals koersmanipulatie. Ook de overname van Sandd kan een onregelmatigheid zijn geweest. Mijn oproep aan iedereen die de AFM aanschrijft: benoem alleen dingen die in de jurisdictie van de AFM zijn. Alle andere punten die voor de AFM niet relevant zijn vertroebelen alleen maar.
beetje meer
1
Ik ben ingestapt in PostNL na de koop van Sandd. Ik ben er niet van overtuigd dat alle fuzz die nu ontstaat over die historie in mijn voordeel is.
United We Stand
0
quote:

Dick Schipper schreef op 16 december 2021 08:11:

Beste J. Meister; dank voor uw brief aan AFM en dit dient door meerdere forumleden te geschieden. Massaal de publiciteit opzoeken is in dit geval de enige mogelijkheid om resultaat te boeken. Wij gaan een stap verder en onderzoeken of er juridische mogelijkheden zijn; wordt vervolgt. PS: U zou alsnog ook de media uw brief/e-mail kunnen toesturen.

Laat je ons weten wanneer uw clubje instapt in PostNL, Schipper. Het zal wss nog niet voor onmiddellijk zijn, want jullie blijven het aandeel maar naar beneden praten. Zielig!!
perry1
1
[verwijderd]
1
Bericht ontvangen van PostNL: 'De aanvaarding van het nieuwe commissariaat door mevrouw Verhagen is vooraf besproken met de RvC. Geen bezwaar'.
[verwijderd]
0
quote:

perry1 schreef op 16 december 2021 09:05:

Wow wat een stijging NOT
Short powerrrrrrrrrrr.
pakket
1
[quote alias=perry1 id=13887845 date=202112160857]
Vandaag stijgt alles en wij in het begin ook om in de min te eindigen
[/quot

Misschien eindigen we wel in de plus of toch in de min, nee ik denk in de plus maar kan ook in de min, ta in de min, of toch in de plus, plus nee min nee plus nee min nee plus nee min.....
BW2017
1
quote:

Dick Schipper schreef op 16 december 2021 09:02:

Bericht ontvangen van PostNL: 'De aanvaarding van het nieuwe commissariaat door mevrouw Verhagen is vooraf besproken met de RvC. Geen bezwaar'.
Ja dat is een kliek, houden elkaar handje boven het hoofd.
[verwijderd]
1
Zo een nieuwe dag, dus graag meer positiviteit voor iedereen!
Hopelijk kunnen we nu weer stijgen en deze onrust achter ons laten..
pakket
0
quote:

Dick Schipper schreef op 16 december 2021 09:02:

Bericht ontvangen van PostNL: 'De aanvaarding van het nieuwe commissariaat door mevrouw Verhagen is vooraf besproken met de RvC. Geen bezwaar'.
Lekker belangrijk...
[verwijderd]
1
quote:

Dick Schipper schreef op 16 december 2021 09:02:

Bericht ontvangen van PostNL: 'De aanvaarding van het nieuwe commissariaat door mevrouw Verhagen is vooraf besproken met de RvC. Geen bezwaar'.
Dick, heb je al met John de Mol gesproken? Kun je hem niet bij je club betrekken?
4.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 ... 201 202 203 204 205 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 1,225
Verschil -0,016 (-1,29%)
Hoog 1,238
Laag 1,212
Volume 1.717.700
Volume gemiddeld 2.245.195
Volume gisteren 2.916.414

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront