Novacyt « Terug naar discussie overzicht

Novacyt de volgende biotech raket!

DeZwarteRidder
0
quote:

PBos schreef op 3 december 2021 18:58:

[...]
We zijn nu twee jaar onderweg, en met een vaccinatie van 70 procent zouden we er bovenop zijn. Niet waar geweest dus. Bescherming neemt af, booster prikken moeten worden gezet, en mutaties blijven de kop opsteken. Dit is een wereldwijd probleem, wat waarschijnlijk nooit helemaal meer onder controle is te krijgen. Testen zal een hele belangrijke rol blijven spelen om het enigszins wat te blijven beheersen.
Je ziet dat Novacyt nu is gegroeid naar Ca. 275 mensen en ze op diverse vlakken nog mensen zoeken. Daarnaast hebben ze goede kwaliteit testen. Mijn mening is dat dit bedrijf een gouden toekomst heeft, en ze op de juiste weg zijn.
Ook al zou hun covid-business nog een paar jaar doorlopen, dan kun je vette winsten wel vergeten.

De concurrentie wordt gigantisch en de kosten gaan flink stijgen.
PBos
1
Dit wordt echt een aandeel, waarvan je gaat zeggen over een paar jaar “had ik maar”. En dan bedoel ik niet “verkocht”.
Opstapelen
1
quote:

Ronster schreef op 4 december 2021 10:21:

twitter.com/Larry64450205/status/1467...

Mooie samenvatting van Larry op twitter. Zeker de moeite om even door te lezen!
Inderdaad top samenvatting
Eigenlijk als hier weer een oeverloze discussie dreigt te ontstaan verwijzen naar deze link.
Hoop echt dat het dispute snel achter ons kunnen laten.
voda
1
Goudkoorts heerst op miljoenenmarkt van zelftests
Ardi Vleugels Jasper Been 3 dec   20:42

De zelftesten voor het coronavirus in de schappen van een drogisterij in Utrecht. De testen zijn in veel winkels beperkt beschikbaar en online uitverkocht door de sterk toegenomen vraag. Foto: Jeroen Jumelet/ANP

Van zzp'ers tot gevestigde importeurs: handel in zelftests is booming business. De vraag is groot en de marges zijn hoog, maar importeurs spreken ook over hoge risico's. Dat blijkt uit een rondvraag van het FD.

Sinds de zelftests in april in de winkels verschenen is er een levendige handel in het product. Supermarkten en drogisten hebben inmiddels zo'n 25 miljoen stuks verkocht. En nu het kabinet adviseert ook bij milde klachten een zelftest te gebruiken, is de vraag verder gestegen. Dat leidde afgelopen week meermalen tot lege schappen in de winkel en prijsstijgingen in de handel.

Volgens de directeur Jos Jongstra van het Centraal Bureau voor Drogisterijbedrijven gaat het vooral deze maand hard. 'Kwamen we in oktober nog uit op de verkoop in supermarkten en drogisterijen van zo'n 300.000 stuks, deze maand gaan we richting 5 miljoen.'

Veruit de grootste inkoper van zelftests is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) dat tot nu toe zo'n 65 miljoen tests verspreidde. VWS startte onlangs een nieuwe aanbesteding voor nog eens maximaal 53,5 miljoen tests. Zo had elk huishouden na de zomer recht op twee gratis zelftests wat leidde tot 3,4 miljoen bestellingen. Ook werden er vanaf de heropening van het beroeps- en universitair onderwijs in april zelftesten uitgedeeld onder studenten. Tussenstand: ruim 11 miljoen. Sinds deze week krijgen basisscholen (1,2 miljoen) en middelbare scholen (2 miljoen) wekelijks gratis tests geleverd.

Spoedprocedure
De tests koopt de overheid in via de nieuw opgezette Dienst Testen. Bedrijven als Roche, Acon (bekend van FlowFlex), Siemens Healthineers en Benelux Medical behoren tot de leveranciers. Dat ging eerst via een spoedprocedure zonder de Europese aanbestedingsregels. Demissionair minister Hugo de Jonge informeerde de Kamer over deze onrechtmatige aankoop en startte in september alsnog een Europese aanbesteding voor zelftests op.

Via die aanbesteding werden in oktober vijf partijen gecontracteerd. Een woordvoerder van het ministerie wil niet zeggen met welke partijen en tegen welke inkoopprijs de contracten zijn gesloten. Uit de aanbesteding blijkt dat VWS maximaal €321 mln uittrok voor maximaal 53,5 miljoen tests. Dat zou omgerekend neerkomen op een maximum prijs van €6 per test.

'Was dat maar waar', zegt Josef Adrian van Core Hygienics desgevraagd. De handelaar uit Maasland is naar eigen zeggen één van de vijf gecontracteerde partijen. Wat de precieze prijs per stuk is die hij heeft ontvangen, wil hij niet kwijt. 'Maar bij de aanbesteding bij de overheid is veel concurrentie, dus de marges zijn heel klein.'

Metaalwaren
Adrian handelt normaal gesproken in metaalwaren, maar ook in medische hulpmiddelen zoals mondkapjes en handschoenen uit China. 'We hebben ook de zelftests meegenomen, al moesten we wel nieuwe leveranciers zoeken.' Inmiddels verkoopt het bedrijf miljoenen stuks. Volgens Adrian is prijs een belangrijke factor bij de aanbesteding, maar minstens zo belangrijk is de vraag of je zeker kunt leveren en wanneer. 'Het logistieke gedeelte is nu de grootste uitdaging. Je moet goede contacten hebben om dat goed uit te kunnen voeren.'

De markt is 'nu gekker dan ooit', aldus Adrian. 'Er zitten gigantische risico's aan. Je moet miljoenen euro's overmaken naar bedrijven in China die je niet goed kent. Ik ken verhalen van ondernemers die hun geld zo zijn kwijtgeraakt. Het transport is riskant. Je moet de ruimte in een vliegtuig ver vooruit boeken en betalen en dan kan het best zo zijn dat de door jouw bestelde tests nog helemaal niet beschikbaar zijn.'

Consumenten
Waar de marges bij de aanbesteding van de Rijksoverheid volgens Adrian klein zijn, zijn ze in de consumentenmarkt de afgelopen weken sterk toegenomen. De vraag is groot en er zijn veel partijen in de keten die een graantje willen meepikken: importeurs, distributeurs, eindverkopers. Waar de grootste winsten vallen is onduidelijk: de bedrijven willen weinig kwijt over hun inkoopprijs en de marges.

Een enkel bedrijf laat wel wat los. Volgens ceo Severin Schwan van het Zwitserse Roche, dat een kantoor voor diagnostiek in Almere heeft, zorgde de grote aanhoudende vraag naar de coronatests voor een omzetgroei van 18% in de testafdeling in het derde kwartaal van 2021. Roche laat desgevraagd weten niet te hebben meegedongen in de recente aanbesteding van de overheid. Het 'ompakken' van de tests uit dozen van vijfentwintig stuks naar enkele zelftests was te veel werk.

Ook bij Siemens Healthineers zijn de zelftests belangrijk voor de groei. Zo verdubbelde de omzet op het bedrijfsdeel Diagnostics, blijkt uit cijfers over het derde kwartaal. Een groot deel daarvan verklaart het bedrijf uit de gegroeide omzet in zelftests tot €600 mln.

Kostprijs
Met een uiteindelijk prijs van €3 tot €8 kunnen zelftests op het eerste oog een aantrekkelijke handel zijn. Uit berekeningen van Robert Driessen van WTP Buynamics blijkt de huidige kostprijs voor een zelftest rond de €0,80 cent ligt. Dat is inclusief een winstmarge voor de producent en de transportkosten. Zelfs met nog forsere winstmarges, of nog hogere kosten voor vliegtuigtransport, zou de kostprijs van een test in theorie niet meer dan €1,50 bedragen. Verschillende inkopers en importeurs onderschrijven desgevraagd de berekeningen van Driessen.

A Flourish hierarchy chart
De schaarste, met meer inkopers en meer tussenpersonen op zoek naar het laatste beetje voorraad, heeft de inkoopprijs met wel 40% doen stijgen. Toch blijft het een winstgevende handel, merkt ook directeur Marcel van der Logt van Focus Green (Van der Logt Group) die onder meer de populaire FlowFlex-testen importeert. Hij zag zijn winst het afgelopen jaar toenemen van €30 mln naar €40 mln. De vraag steeg verder na de corona-persconferentie en met de feestdagen in het vooruitzicht. Wat ook meehelpt is dat de VS FlowFlex recentelijk goedkeurden voor de Amerikaanse markt.

Hoogleraar Health Technology Assessment Carin Uyl-de Groot denkt dat vooral tussenhandelaren en verkopers goede zaken doen. 'De vraag is alleen wat de marges precies zijn. Dat weten we niet. Maar de grote prijsverschillen tussen de beschikbare merken zijn niet zonder meer te verklaren door maakkosten of verschil in betrouwbaarheid of kwaliteit.'

Er is ook weinig bekend over de veelal Chinese fabrieken die de zelftests produceren, zegt Uyl-de Groot. 'We weten alleen dat de productie daar relatief goedkoop is. En het product is niet heel ingewikkeld. Maar een goed zicht op het begin van de keten is er niet.'

Hoewel het nu een lucratieve handel is, blijft het een onzekere markt, benadrukt Uyl-de Groot. 'De vraag kan snel stijgen, maar ook dalen, afhankelijk van de actualiteit. Of het goed zakendoen blijft met de zelftests, hangt af van hoe de aanpak van het virus gaat verlopen.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1422100/goudkoorts-hee...
Louis7
0
quote:

Ronster schreef op 4 december 2021 10:21:

twitter.com/Larry64450205/status/1467...

Mooie samenvatting van Larry op twitter. Zeker de moeite om even door te lezen!
Thanks!
Louis7
4
NHS will be plagued by Covid ‘for at least five years’.

Covid will be a threat to the NHS for at least the next five years and testing and vaccines may be needed for a decade or longer, the government’s scientific advisers have said.

Lees verder op:
www.thetimes.co.uk/article/nhs-will-b...
Erg chebbi
1
Durf nog steeds niet...kijk, vorig jaar was een trendmatige stijging i.m.o. logisch. Nu weet je het niet. Ik wacht op laag in de drie...Zo niet, jammer dan.
Mijn ankers (NXP en ASML) houden me op de been. NXP is al heel lang tradingsspeelgoed (inkoop aandelen, strak winstgevend en een overnamekandidaat). Voor ASML heb ik nu ook een behoorlijke tradingsportie op de benen (inkoop 678). De rest is lastig..
Louis7
1
Covid omicron news – live: All travellers to test before departure to UK in bid to curb variant spread.
New UK travel rules have been announced in the face of the new omicron variant.

1 hour ago.
www.independent.co.uk/news/health/cov...
Louis7
2
GB wil weer coronatest van reiziger.

Iedereen die naar het Verenigd Koninkrijk wil reizen moet zich maximaal 48 uur van tevoren gaan laten testen op het coronavirus.
Het Britse kabinet vindt dat nodig vanwege de verspreiding van de omikronvariant van
het virus.

De maatregel geldt vanaf dinsdagochtend
vroeg. Er zijn tot nu toe zo'n 160 gevallen van besmetting met de omikronvariant gemeld in het VK.

De variant komt vooral voor in het zuiden van Afrika,maar ook reizigers uit Nigeria moeten vanaf volgende week in quarantaine als ze aankomen in Groot-Brittannië.

teletekst-data.nos.nl/webplus?p=130
M c M
1
quote:

Erg chebbi schreef op 4 december 2021 16:13:

Durf nog steeds niet...kijk, vorig jaar was een trendmatige stijging i.m.o. logisch. Nu weet je het niet. Ik wacht op laag in de drie...Zo niet, jammer dan.
Mijn ankers (NXP en ASML) houden me op de been. NXP is al heel lang tradingsspeelgoed (inkoop aandelen, strak winstgevend en een overnamekandidaat). Voor ASML heb ik nu ook een behoorlijke tradingsportie op de benen (inkoop 678). De rest is lastig..
Durf momenteel ook niet. Alleen nog een kleine oude verliesgevende portie over. Alle handel vorige week aan anderen overgelaten. De porties er achteraf veel te vroeg uit gedaan al onder de 4, maar dat was m.i. een perfect storm die ik niet hoog genoeg had ingeschat qua korte termijn waarde. Toch is winst gewoon winst.
Had maandagochtend het oude zeer er eigenlijk ook uit moeten kieperen, maar zat in t vliegtuig naar Peru. Daarna weet je niet hoever het doorzakt noch of Nova eens met iets van nieuws komt. Tot rond de 3,20 laat ik het gaan. Verbazen ze mij is dat ook prima, kunnen de bejaarde aandelen er misschien nog een keer uit.

PS Chebbi, je vergeet Gaussin ff in je betoog.. ;) Daar zag en zie ik nog wel een flinke upside!
Eljee66
1
OVERZICHT. Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen nog maar licht: piek lijkt bereikt

www.hln.be/binnenland/overzicht-nieuw...

Er is nog nooit zoveel getest op Covid-19 in ons land. Tussen 24 en 30 november werden dagelijks gemiddeld 120.040 testen afgenomen, 7 procent meer dan de week ervoor. Voor het eerst is de kaap van gemiddeld 120.000 testen per dag gerond. Woensdag 24 november werden 141.937 personen getest, een Belgisch record sinds de uitbraak van het coronavirus.  In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis meer dan 25 miljoen tests uitgevoerd.
DeZwarteRidder
1
quote:

Eljee66 schreef op 5 december 2021 08:23:

OVERZICHT. Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgen nog maar licht: piek lijkt bereikt

www.hln.be/binnenland/overzicht-nieuw...

Er is nog nooit zoveel getest op Covid-19 in ons land. Tussen 24 en 30 november werden dagelijks gemiddeld 120.040 testen afgenomen, 7 procent meer dan de week ervoor. Voor het eerst is de kaap van gemiddeld 120.000 testen per dag gerond. Woensdag 24 november werden 141.937 personen getest, een Belgisch record sinds de uitbraak van het coronavirus.  In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis meer dan 25 miljoen tests uitgevoerd.
Er zijn ook nog nooit zoveel bedrijven geweest die testen kunnen maken en leveren.

Het moeten er minstens vele honderden zijn.
Erg chebbi
1
Tsja, het is een numbersgame, waar Nova in de lokale Engelse markt nog een streepje voorheeft als gevolg van de certificering.

@McM:
Gaussin is goed bezig met het uitbreiden van haar dealernetwerk en ze heeft de producten voor de toekomst. Het bedrijf is bezig met een gigantische transformatie. Ik kijk het daar ook met scepsis aan. Verwacht ups en downs.
DeZwarteRidder
1
quote:

PBos schreef op 3 december 2021 21:46:

Dit wordt echt een aandeel, waarvan je gaat zeggen over een paar jaar “had ik maar”. En dan bedoel ik niet “verkocht”.
Dan moet er wel ieder jaar een nieuwe pandemie komen.
PBos
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 december 2021 13:55:

[...]

Dan moet er wel ieder jaar een nieuwe pandemie komen.
Laten we eerst maar eens deze proberen onder controle te krijgen.

www.thetimes.co.uk/article/nhs-will-b...
jowi
1
De waarzegster bij Harry M (Liesbeth.....) voorspelde dat Corona nog 5 jaar blijft. Volop kansen voor Nova dus!!!
Concrete
0
quote:

jowi schreef op 5 december 2021 22:10:

De waarzegster bij Harry M (Liesbeth.....) voorspelde dat Corona nog 5 jaar blijft. Volop kansen voor Nova dus!!!
Als Liesbeth het zegt gaan we morgen voor de verdubbelaar :)
70.366 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3311 3312 3313 3314 3315 3316 3317 3318 3319 3320 3321 ... 3515 3516 3517 3518 3519 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 13:54
Koers 0,770
Verschil -0,010 (-1,28%)
Hoog 0,779
Laag 0,750
Volume 138.772
Volume gemiddeld 177.740
Volume gisteren 634.794

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront