Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.442 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
OPEC+ handhaaft productie-afspraken voorlopig
Maar onmiddellijk ingrijpen mogelijk wanneer nodig.

(ABM FN-Dow Jones) OPEC en zijn bondgenoten zullen de productie in januari conform de bestaande afspraken met 400.000 vaten per dag verhogen, ondanks de zorgen over de mogelijke impact van de omikron-variant van het coronavirus. Dit is de uitkomst van de OPEC+ vergadering die donderdag werd gehouden.

Hoewel OPEC+ niet direct ingrijpt, blijven ze wel "in zitting, in afwachting van verdere ontwikkelingen in de pandemie en houden ze de markt nauwlettend in de gaten om onmiddellijke aanpassingen te doen indien nodig", zei de groep in een persbericht.

Een vat WTI-olie daalde na de bekendmaking ruim 2 procent en kostte zo'n 64 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
16:42
Olieprijs krijgt rake klappen

De olieprijs valt scherp terug. De Amerikaanse olie daalt met bijna 5 procent naar 64 dollar. De aanleiding is het vooruitzicht op een hoger dan verwachte productie door de OPEC+-landen. Rusland stelt voor de dagelijkse output met 400.000 vaten te verhogen, een grotere opdrijving dan verwacht.

De olieprijs is sinds eind oktober met meer dan 40 procent gedaald en zit sinds enkele dagen in een berenmarkt.

www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

twitter.com/markets/status/1466408578...

www.tijd.be/markten-live/live-blog/wi...
het zwaard
0
Dat is niet alleen goed nieuws voor de consument , maar ook tegen de oplopende inflatie . Hebben de Amerikanen een deal gesloten om de Opec landen onder druk te zetten ? Of moeten we het een kerstgeschenk noemen ?
voda
0
Beursblik: OPEC komt oliegebruikers tegemoet
Onverwachte productieverhoging in januari.

(ABM FN-Dow Jones) OPEC+ heeft tegen de verwachtingen in, toch besloten om in januari de olieproductie met 400.000 vaten te verhogen. Dit zegt energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News.

En dat gebeurt in een situatie, waarin wordt verwacht, door OPEC en het IEA, dat er een overaanbod gecreëerd gaat worden, aldus de marktkenner.

"Hiermee komt OPEC+ tegemoet aan de wens van olie-importerende landen als India, China en de VS en heeft daarmee een groter geopolitiek conflict vooralsnog vermeden", meent Van Cleef.

Het gevolg was wel dat de olieprijs verder daalde.

Veel zal de komende periode afhangen van de verwachtingen ten aanzien van de vraag naar olie. "Dit zal worden bepaald door de verspreiding van het omicron-variant, en de werking van de bestaande vaccins daartegen", meent Van Cleef.

Overigens heeft OPEC+ de ruimte om eerder dan de volgende bijeenkomst op 4 januari de productieniveaus aan te passen, als de marktomstandigheden daarom vragen.

Een vat olie wordt donderdagmiddag circa een een procent goedkoper.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Olieprijs daalt licht

Door ABM Financial News op vrijdag 3 december 2021
Views: 1.628

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag licht gedaald. Bij een settlement van 66,26 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,4 procent goedkoper. Op weekbasis daalde de WTI-olieprijs bijna 3 procent, nadat vorige week al meer dan 10 procent verloren ging.

Beleggers zijn bezorgd over de impact van de omikron-variant van het coronavirus op de vraag naar olie. Ondertussen wachten de OPEC en zijn bondgenoten af.

OPEC+ besloot donderdag dat de productie in januari conform de bestaande afspraken met 400.000 vaten per dag wordt verhoogd, ondanks de zorgen over de mogelijke impact van de omikron-variant.

Het besluit was tegen de marktverwachting in, volgens senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO.

Analisten van Commerzbank wijzen erop dat de OPEC en zijn bondgenoten snel kunnen ingrijpen.

OPEC+ blijft namelijk in zitting, in afwachting van verdere ontwikkelingen in de pandemie. Zo houden ze de markt nauwlettend in de gaten om onmiddellijke aanpassingen te doen indien nodig, zei de groep donderdag in een persbericht.

"Daarmee doelen ze ongetwijfeld op een verzwakking in de vraag naar olie door de nieuwe coronavariant en een verdere daling van de olieprijs. Met andere woorden: de OPEC komt mogelijk dit jaar opnieuw bijeen wanneer de situatie daar om vraagt", aldus Commerzbank. De volgende maandelijkse OPEC+ bijeenkomst staat formeel gepland op 4 januari 2022.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op donderdag 9 december 2021
Views: 2.905

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate kostte bij de settlement 70,94 dollar en daarmee 2 procent goedkoper.

De vraag naar olie staat onder druk nu nieuwe maatregelen worden genomen vanwege de omikronvariant. In de Verenigde Koninkrijk werden woensdagavond nieuwe maatregelen bekendgemaakt, waaronder het advies om zo veel mogelijk thuis te werken en maskers te dragen. Ook in China en Denemarken wordt de mobiliteit ingeperkt.

Hoewel de omikronvariant niet zo vernietigend lijkt voor de vraag naar olie als aanvankelijk gevreesd, kondigen steeds meer landen maatregelen aan om de stijgende besmettingen tegen te gaan, volgens Louise Dickson van Rystad Energy, en dat voedt "de angst dat de mondiale markten negatief zullen worden beïnvloed, met als gevolg daarvan ook een zwak klimaat voor de olieprijzen", aldus de analist.

Ondertussen houden de markten ook de Amerikaanse olievoorraden in de gaten. Die daalden afgelopen week licht. De afname van 200.000 vaten lag ruim onder de verwachte daling van 1,2 miljoen vaten.

Uit data van de Energy Information Administration bleek ook dat de strategische oliereserves in de VS afgelopen week met 1,7 miljoen zijn gedaald tot 600,9 miljoen. Verder stegen de olievoorraden bij de belangrijke oliehub in Cushing Oklahoma met 2,4 miljoen.

Volgende richtpunt voor de oliemarkten zijn Amerikaanse inflatiecijfers die vrijdagmiddag verschijnen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs omlaag

Door ABM Financial News op maandag 13 december 2021
Views: 3.109

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag licht gedaald. Bij een settlement van 71,29 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,5 procent goedkoper.

Er zijn nog steeds zorgen over de vraag naar olie hoewel de omikronvariant van het coronavirus niet zo erg lijkt als gevreesd, aldus marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group.

Volgens OPEC zal de omikronvariant niet al te veel impact hebben op de vraag naar olie. Het oliekartel gaat uit van een "milde en kortstondige" invloed, bleek maandag uit het maandrapport.

Daarom rekent OPEC er nog altijd op dat de vraag naar olie dit jaar met 5,7 miljoen vaten per dag zal stijgen. En voor 2022 gaat het kartel uit van een stijging van 4,2 miljoen vaten per dag. Een deel van het herstel dat in het huidige vierde kwartaal werd voorzien, is nu verschoven naar de eerste maanden van volgend jaar. En gedurende de tweede helft van 2022 volgt een "stabieler herstel", aldus het kartel.

Volgens marktstrateeg Matt Weller van FOREX.com and City Index zullen de oliemarkten deze week vooral letten op de centrale banken die met hun rentebesluiten komen. Daarna zal het volgens de marktkenner wel gedaan zijn, omdat de kerstperiode er dan aankomt en handelaren vrij nemen.

Jean-Paul Durante van Pictet Wealth Management verwacht in 2022 een tijdelijke zwakte in de olieprijs, maar verwacht dat structurele factoren wel een impuls zullen geven en voorspelt dat een vat Brent-olie eind 2022 zo'n 95 dollar kost. Maandag was dat 74,25 dollar.

"Na een traumatisch 2020-2021 kan 2022 een jaar van normalisatie worden voor de mondiale economie", aldus Durante. "In deze omstandigheden kunnen zowel de wereldwijde vraag naar olie als het aanbod terugkeren naar het niveau van voor de pandemie."

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op dinsdag 14 december 2021
Views: 2.189

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse oliefuture is dinsdag gedaald en gesloten op het laagste niveau in meer dan een week.

De januarifuture voor een vat ruwe olie sloot 0,8 procent hoger op 70,73 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

De combinatie van "havikachtige, risk-off-reactie door de markten op het "hete" cijfer voor de producentenprijzen" drukte op het sentiment, zei Tyler Richey van Sevens Report, evenals een rapport van de IEA dat suggereerde dat de mondiale oliemarkt al naar een surplus aan het omslaan is.

Als derde factor die de olieprijs drukte noemde Richey het toenemend aantal overheden en grote bedrijven dat strengere beperkingen instelt om het coronavirus in bedwang te houden.

Het Parijse IEA zei dinsdag ook in zijn maandelijkse rapport dat de verwachting voor het olie-aanbod van niet-OPEC-producenten met 100.000 vaten per dag is gedaald en verlaagde zijn verwachting voor de vraag met dezelfde hoeveelheid. De stijging van het aantal coronavirusgevallen zal naar verwachting het herstel van de mondiale vragen dempen.

"De casus voor overaanbod in het komende kwartaal blijft in kracht toenemen", zei Robbie Fraser van Schneider Electric. "De IEA heeft aangekondigd dat overaanbod-omstandigheden al worden gemeld in de huidige markt, vooral doordat de omikron-variant het internationale reisverkeer inperkt."

"Als de risicobereidheid deze week een impuls krijgt van centrale banken dan zou de olieprijs weer wat kunnen stijgen, maar uiteindelijk zijn de omicron-data waart het om draait zei Craig Erlam van Oanda. "De politici maken zich duidelijk zorgen en de snelheid waarmee het virus wordt overgedragen baart zorg. Verdere beperkingen kunnen drukken op de olieprijs maar handelaren zullen maar al te goed beseffen dat elke daling van de olieprijs in reactie op omikron een abrupte aanpassing van OPEC+ in gang kan zetten."

Woensdag volgen wekelijkse cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Er wordt een daling van de voorraad ruwe olie met 1,7 miljoen vaten voorzien door economen.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Amerikaanse olievoorraden gedaald
Capaciteitsbenutting raffinaderijen ongewijzigd.

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 10 december daalden de voorraden ruwe olie met 4,6 miljoen vaten tot 428,3 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 0,7 miljoen vaten tot 218,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,9 miljoen vaten tot 123,8 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen noteerde ongewijzigd op 89,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
14:23
Olieprijs zakt voor derde dag op rij

Brent-olie wordt woensdag 1,2 procent goedkoper en kost nog 72,81 dollar per vat. Ook de Amerikaanse WTI-olie gaat lager, 1,4 procent tot 69,77 dollar. Het is de derde dag op rij dat de prijs van het zwarte goud daalt.

De markten maken zich zorgen dat de toenemende aanvoer van olie volgend jaar de vraag zal overtreffen. Een groot vraagteken is hoe ernstig de uiterst besmettelijke coronavariant omikron zal toeslaan, of weer beperkende maatregelen worden ingevoerd en hoe groot de impact op de economie is.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ti...
voda
0
Olieprijs licht hoger gesloten

Door ABM Financial News op woensdag 15 december 2021
Views: 1.814

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag licht hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 10 december zijn gedaald met 4,6 miljoen vaten tot 428,3 miljoen stuks.

De benzinevoorraden daalden met 0,7 miljoen vaten tot 218,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 2,9 miljoen vaten tot 123,8 miljoen stuks.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen noteerde ongewijzigd op 89,8 procent.

De winst werd echter gedrukt vanwege de zorgen over de impact op de vraag naar energie van de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus.

Het Internationaal Energieagentschap verlaagde dinsdag de vraagvooruitzichten naar ruwe olie in het eerste kwartaal van 2022 als gevolg van de verspreiding van de virusvariant, maar zei dat het effect van korte duur zal zijn.

Desalniettemin voorspelde het agentschap dat in de eerste helft van 2022 sprake zal zijn van een aanzienlijk overaanbod. De verlaging van de vraagvooruitzichten stond in schril contrast met de maandelijkse update van OPEC een dag eerder, die de vooruitzichten voor de groei van de vraag in het eerste kwartaal van 2022 verhoogde, terwijl de prognoses voor het hele jaar voor 2021 en 2022 werden gehandhaafd.

Het American Petroleum Institute meldde dinsdag laat dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald met 815.000 vaten, terwijl de benzinevoorraden stegen met 426.000 vaten en de destillaatvoorraden afnamen met 1 miljoen vaten.

Een januarifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,2 procent hoger op 70,87 dollar op de New York Mercantile Exchange en sloot daarmee op zijn hoogste niveau in twee weken.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op vrijdag 17 december 2021
Views: 2.221

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Bij een settlement van 70,86 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 2 procent goedkoper. Op weekbasis daalde de WTI-olieprijs ruim een procent.

Door de zorgen over de omikronvariant van het coronavirus neemt de kans op nieuwe beperkende maatregelen toe, volgens analist Edward Meir van ED&F Man Capital Markets.

"De verspreiding van de nieuwe variant is indrukwekkend en verdubbelt zo'n beetje elke twee dagen in sommige landen", aldus Meir.

In veel landen worden daarom weer maatregelen genomen, bijvoorbeeld op het gebied van mobiliteit, zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Dit is nadelig voor de vraag naar olie.

Een lichtpuntje is volgens de analist dat luchtvaartmaatschappijen nog niet massaal annuleringen melden, omdat mensen er vertrouwen in hebben dat vaccins hen zullen beschermen en dat de symptomen van de omikronvariant mild zijn, aldus Meir.

Analist Matt Smith wees ook op de beweging van de dollar, die de olieprijs momenteel onder druk zet. Dat, samen met de zorgen over de omikronvariant, zal waarschijnlijk de toon zetten rond de feestdagen, aldus de marktkenner van Kpler.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs geraakt door coronazorgen

Door ABM Financial News op maandag 20 december 2021
Views: 4.193

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag stevig gedaald, hoewel een deel van het verlies rond het slot werd weggepoetst. Bij een settlement van 68,61 dollar werd een vat West Texas Intermediate 3 procent goedkoper.

"De olieprijzen krijgen flinke klappen te verwerken nu het sentiment verslechtert omdat landen nieuwe coronamaatregelen en lockdowns overwegen", aldus marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Dat voorspelt volgen Erlam weinig goeds voor de vraag naar olie in het eerste kwartaal van 2022. Het is nu de vraag wat OPEC+ gaat doen, aldus de analist. Volgens persbureau Reuters produceren de OPEC en zijn bondgenoten nog altijd onder het quotum dat ze hebben afgesproken.

Ook het nieuws uit Washington dat de Democratische senator Joe Manchin het 2 miljard dollar omvattende stimuleringspakket van president Joe Biden niet steunt, droeg maandag bij aan het negatieve beeld op de markten. Goldman Sachs verlaagde in reactie de groeiramingen voor de Amerikaanse economie.

Analisten van Schneider Electric wezen verder op het koude winterweer dat in de komende weken wordt verwacht in delen van de VS. Dat zou opwaartse druk kunnen zetten op de gasprijs.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs lager het jaar uit

Door ABM Financial News op vrijdag 31 december 2021
Views: 1.449

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald. Bij een settlement van 75,21 dollar werd een vat West Texas Intermediate op de laatste dag van 2021 2,3 procent goedkoper. Dit jaar steeg de olieprijs 55 procent, wat de grootste stijging op jaarbasis is sinds 2009.

Waar de olieprijs in 2020 nog flink daalde als gevolg van de corona-uitbraak en de druk op de vraag naar olie daardoor, wisten West Texas Intermediate en Brent dit jaar flink te herstellen. Brent steeg in 2021 ruim 50 procent.

Ondanks de schaarste in de markt en oproepen van landen als de Verenigde Staten hielden de OPEC en bondgenoten in 2021 vast aan de gemaakte productie-afspraken en geleidelijke verhogingen. De redenering van OPEC+ is dat het coronavirus teveel onzekerheid met zich meebrengt. Wel besloot de groep onlangs dat het 'in sessie blijft', wat betekent dat er sneller ingegrepen kan worden wanneer de situatie op de energiemarkt hierom vraagt.

OPEC verwacht dat de groei van de vraag naar olie slechts beperkt zal worden beïnvloed door de omikronvariant en rekent op een verder herstel in 2022. Ondertussen zullen de energieprijzen de komende maanden vermoedelijk verder oplopen, onder meer door het koude winterweer. Senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO wijst ook op het gastekort in Europa, dat deze winter niet meer wordt opgelost.

"En het is de vraag in hoeverre we in de huidige marktomstandigheden de voorraden op tijd op peil hebben voor de volgende winter", aldus Van Cleef.

De daling van de olieprijs vrijdag is het gevolg van de hernieuwde zorgen over de omikronvariant. De besmettingen stijgen hard in een groot deel van de wereld. Het zevendaagse gemiddelde in de Verenigde Staten ligt op 344.543 nieuwe gevallen. Ondertussen worden vluchten wereldwijd geschrapt omdat luchtvaartpersoneel besmet is.

Lichtpuntje is het nieuws uit Zuid-Afrika, waar de uitbraak van omikron inmiddels lijkt uitgeraast en beperkingen worden versoepeld.

Volgende week komen de OPEC en bondgenoten samen om te praten over de situatie op de oliemarkten. Sommige analisten verwachten dat OPEC+ de productie zal verhogen, hoewel omikron ervoor kan zorgen dat de olieproducerende landen de huidige afspraken zullen handhaven.

"Als ze hun afspraken handhaven, dan kan dit druk zetten op de olieprijzen", zei analist Fawad Razaqzada van ThinkMarkets eerder deze week.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt licht na volatiele sessie

Door ABM Financial News op donderdag 20 januari 2022
Views: 2.720

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag licht gedaald. Bij een settlement van 86,90 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,1 procent goedkoper. Marktkenners wezen daarbij op de expiratie van het februari contract voor WTI.

Aanvankelijk steeg de olieprijs donderdag. Na het verschijnen van de wekelijkse olievoorraden uit de Verenigde Staten zakten de olieprijzen wat weg. Het fundamentele plaatje is echter solide en op weekbasis staat WTI nog altijd zo'n 5,5 procent hoger.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets neemt de verwachting dan ook toe dat de olieprijs door kan stijgen richting 100 dollar per vat.

Volgens marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group bevatte het Amerikaanse olievoorradenrapport geen grote verrassingen.

In de week eindigend op 14 januari stegen de voorraden ruwe olie met 0,5 miljoen vaten tot 413,8 miljoen stuks. Het was de eerste stijging sinds eind november 2021. Er was juist een lichte daling voorzien.

De benzinevoorraden stegen met 5,9 miljoen vaten tot 246,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel liepen met 1,4 miljoen vaten terug tot 128 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen was 88,1 procent. Dat was een week eerder 88,4 procent.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op vrijdag 21 januari 2022
Views: 4.204

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag gedaald, in het spoor van de aandelenmarkten waar het algemene sentiment is verslechterd. Bij een settlement van 85,14 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,5 procent goedkoper. Op weekbasis werd een vat WTI bijna 2 procent duurder.

Analist Robbie Fraser van Schneider Electric zag dat de olieprijs een groot deel van de eerder deze week behaalde winst wel vast wist te houden.

Volgens hem blijft de belangrijkste drijfveer voor de oliemarkten de vraag die ondanks de omikronvariant van het coronavirus robuust blijft.

Volgens analist Carsten Fritsch van Commerzbank is het de vraag of de daling doorzet of dat een lager prijsniveau door de markt juist als koopkans wordt gezien, waardoor de olieprijs verder kan stijgen.

"Beide scenario's zijn momenteel mogelijk", aldus Fritsch.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op maandag 24 januari 2022
Views: 3.927

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Bij een settlement van 83,31 dollar werd een vat West Texas Intermediate zo'n 2 procent goedkoper.

De oliemarkten volgden daarmee het spoor van de aandelenbeurzen, waar de stemming nerveus is in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later deze week.

Vorige week stegen de olieprijzen nog tot het hoogste niveau in zo'n 7 jaar en volgens marktkenners is het daarom niet zo vreemd dat er nu sprake is van een kleine verkoopgolf.

Het fundamentele plaatje blijft gunstig, meent marktstrateeg Colin Cieszynski van SIA Wealth Management. Geopolitieke spanningen in Oost-Europa en het Midden-Oosten zorgen voor een bodem onder de olieprijs.

Een mogelijke verdere escalatie van het grensconflict tussen Oekraïne en Rusland en de kwetsbare veiligheidssituatie in het Midden-Oosten zorgen voor een risicopremie op de olieprijs, "omdat de landen die erbij betrokken zijn, Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten, belangrijke leden zijn van OPEC+", aldus analist Carsten Fritsch van Commerzbank.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt

Door ABM Financial News op donderdag 27 januari 2022
Views: 3.430

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag licht gedaald. Bij een settlement van 86,61 dollar werd een vat West Texas Intermediate zo'n 0,9 procent goedkoper.

De afgelopen dagen zat WTI in de lift en bewoog de prijs rond het hoogste niveau in 7 jaar. Dollarsterkte maakte daar vandaag voor even een eind aan.

Maar volgens Carsten Fritsch van Commerzbank voorkomt "de Oekraïne-crisis" een verdere daling. Marktanalist David Hewson van CMC Markets voegde toe dat de onderhandelingen tussen Rusland en het Westen zich nog steeds in een impasse bevinden.

"Er zijn nog steeds zorgen dat de Russische olie- en gasleveringen worden gehinderd bij militaire escalatie", aldus Fritsch.

Ondertussen blijft het plaatje voor de vraag naar olie verbeteren, gezien de sterke economische groei wereldwijd, volgens marktanalist Walid Koudmani van XTB.

Kanttekening is volgens Koudmani wel dat het huidige prijsniveau weerstand biedt en zonder duidelijke katalysator, zullen de olieprijzen worstelen om langdurig op het huidige niveau te blijven, denkt de analist.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs onder druk

Door ABM Financial News op donderdag 17 februari 2022
Views: 4.483

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is donderdag gedaald, ondanks de geopolitieke spanningen in Oost-Europa. De settlement voor een vat West Texas Intermediate lag op 91,76 dollar, waarmee de olieprijs zo'n 2 procent goedkoper werd.

Beleggers wegen de spanningen rond de grens met Oekraïne af tegen berichten die erop duiden dat een atoomakkoord met Iran in de maak is.

Woensdag verloor de olieprijs terrein nadat persbureau Reuters meldde dat de belangrijkste onderhandelaar van Iran heeft gezegd dat na weken van intensieve gesprekken "we dichter dan ooit bij een akkoord zijn". Als het atoomakkoord uit 2015 nieuw leven wordt ingeblazen, dan kan Iran weer olie gaan exporteren. Meer olie in de markt wordt vaak als nadelig gezien voor de olieprijs.

"Er is geen gebrek aan volatiliteit in de oliemarkt momenteel met diverse factoren die voor zeer veel beweging zorgen", aldus analist Craig Erlam van Oanda.

Volgens Erlam zouden de olieprijzen al boven de 100 dollar staan als de gesprekken over een atoomakkoord met Iran niet boven de markt hingen.

Ondertussen zorgt de onzekerheid rond Oekraïne en de kans op leveringsproblemen voor Rusland als het tot een inval komt, voor een premie op Brent-futures. De spread tussen het huidige contract en die met levering in twaalf maanden is inmiddels gestegen naar ruim 12 dollar, aldus Carsten Fritsch van Commerzbank.

"Met andere woorden: de markt is bereid om recordhoge premies te betalen voor olie die op korte termijn geleverd kan worden omdat ze rekenen op leveringsproblemen", aldus de marktkenner.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Olieprijs daalt verder

Door ABM Financial News op vrijdag 18 februari 2022
Views: 3.732

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag verder gedaald. De settlement voor een vat West Texas Intermediate lag op 91,07 dollar, waarmee de olieprijs zo'n 0,8 procent goedkoper werd. Op weekbasis werd WTI zo'n 2 procent goedkoper.

Volgens analist Marios Hadjikyriacos van XM is het weekverlies te wijten aan het vooruitzicht dat er spoedig weer Iraanse olie de markt in komt, door de positieve geluiden over een hernieuwd atoomakkoord.

"Dit overstemt de zorgen over Oekraïne", aldus de marktkenner.

Analisten van RBC Capital Markets schatten in dat wanneer er een deal komt, de Iraanse olie-export met 500.000 vaten stijgt over een periode van zes maanden en met 1 miljoen vaten over een periode van 12 maanden.

Volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda zouden de olieprijzen al boven de 100 dollar staan vanwege de spanningen rond Rusland en Oekraïne als de gesprekken over een atoomakkoord met Iran niet boven de markt hingen.

Nog altijd is de kans aanwezig dat Rusland Oekraïne binnenvalt. Volgende week ontmoeten de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Blinken en zijn Russische collega Lavrovn elkaar, mits er voor die tijd geen Russische inval is.

Bron: ABM Financial News
5.442 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  17:49
 Germany40^ 17.785,30 -1,34%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.916,23 -1,37%
 US30^ 37.798,24 +0,26%
 Nasd100^ 17.706,67 +0,07%
 US500^ 5.050,99 -0,20%
 Japan225^ 38.398,62 -0,77%
 Gold spot 2.382,13 -0,04%
 EUR/USD 1,0625 -0,01%
 WTI 84,88 -0,21%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,34%
FASTNED +2,27%
DSM FIRMENICH AG +1,54%
B&S Group SA +1,45%
Air France-KLM +1,32%

Dalers

Aperam -6,68%
ArcelorMittal -6,66%
JUST EAT TAKE... -4,54%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,79%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront