Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Crypto.com is uitgebroken

Crypto.com is uitgebroken

Steeds meer mensen bezitten crypto's en bewaren die op een exchange of in een digitale of fysieke wallet. Het probleem hierbij is dat als dit tegoed moet worden aangesproken, het vrij omslachtig is om het geld vrij te krijgen. Het bedrijf Cryto.com heeft hier iets op gevonden door een debetcard aan te bieden in samenwerking met Visa, waarmee je crypto kan uitgeven.

Staken

Om in aanmerking te komen voor de card dien je wel een flinke hoeveelheid van de eigen token van Crypto.com (CRO) te staken op het platform. Staken is het aankopen van cryptomunten en deze gedurende een bepaalde periode in een cryptocurrency-wallet bewaren om zo het netwerk te ondersteunen. Als beloning ontvang je daar rente voor.

Crypto.com, dat ooit Monaco heette, biedt naast de debitcard ook een platform om crypto's te verhandelen. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. Ook de vraag naar hun token CRO is enorm toegenomen. Zoveel zelfs dat de munt inmiddels op plek 14 van grootste cryptovaluta staat.

CRO

De koers van CRO bewoog de afgelopen jaren in een gematigd stijgend trendkanaal. Er was sprake van hogere toppen en bodems, maar die liepen telkens ver in elkaar over. Dit signaleerde slechts beperkte vraag naar de token.

Recent is de koers echter opwaarts uit het trendkanaal gebroken, waarmee een versnelling van de trend is ingezet. De doorbraak heeft ruimte vrijgemaakt voor een grotere koersstijging richting fors hogere niveaus. Het eerste berekende koersdoel ligt rond $1,50.

Pullback

CRO heeft de afgelopen maanden een zeer sterke opleving laten zien. Vanaf het midden van het oplopende trendkanaal rond $0,20 is de koers in een rechte lijn opgelopen tot boven $1,00. De laatste dagen heeft CRO even gas teruggenomen, waardoor de koers lijkt terug te keren naar de bovenkant van het voormalige trendkanaal.

Wanneer de koers hierboven wordt opgevangen en een nieuwe hogere koersbodem weet te vormen, zal er sprake zijn van een succesvolle pullback en kan de sterk stijgende fase worden vervolgd. Het eerstvolgende koersdoel van $1,50 kan dan snel worden opgezocht. Om dit positieve scenario intact te laten, dient de koers niet in het oude trendkanaal terug te zakken. De eerste steun ligt nu dus rond $0,50.


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  2. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34
  3. 11 mrt Kan de vastgoedsector bouwen aan verder herstel? 79

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 3 december 2021 21:17
    Raoul Pal noemt dat het netwerkeffect: het feit dat populaire crypto's op een log chart en op een wat langer time frame als de maandgrafiek, binnen de opgaande trend blijven bewegen zolang de populariteit (en dus het aantal deelnemers aan dat netwerk) blijft toenemen. Hetzelfde fenomeen zie je bij Facebook, Google & Amazon. Op zich is de Facebook app helemaal niet zo bijzonder; het feit dat ze bijna 3 miljard gebruikers hebben wel. Google idem dito. Alleen omdat iedereen hun zoek algoritme gebruikt heeft het waarde. Net zo Amazon. Er zijn talloze online shops, maar geen enkele heeft het netwerk van Amazon.

    Overigens duwt CRO op mijn grafiek tegen de bovenkant van de trendlijn aan. Voor mij maakt het niet uit. Ik heb er geen positie in. Verder wordt er flink gecorrigeerd nu. Het hangt erom. Ofwel we maken een bodem en gaan terug omhoog, nieuwe toppen maken. Of we hebben de top gezet op 69k$ en we duiken voor een jaar de crypto winter in.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links