Marel « Terug naar discussie overzicht

Forum Marel geopend

296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
TheWatchman
0
Los van een fikse dump-order vandaag, houden we vertrouwen in den vleesch, eend ende visch verwerkersch ;-)
voda
0
Beursblik: omzetsprong Marel voorzien
Aandacht voor orders en pijplijn volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het eerste kwartaal van 2021 de omzet flink zien stijgen. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de cijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines op woensdag.

In het afgelopen kwartaal boekte Marel volgens ING een omzet van 339 miljoen euro bij een onderliggende EBIT van 48,6 miljoen euro. Dit zou goed zijn voor een omzetstijging van 12,4 procent, deels autonoom en deels dankzij overnames.

De orderintake zal naar verwachting van ING uitkomen tussen 320 en 330 miljoen euro tegen 320 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2020 en 352 miljoen euro in het eerste kwartaal van vorig jaar.

ING kijkt vooral uit naar de orderintake bij de vleesdivisie en de prestaties van het recent overgenomen Treif, naast de marktontwikkelingen voor de visdivisie. De vistak werd volgens de analist het hardst geraakt door een verschuiving in de vraag van de horeca naar het retailkanaal als gevolg van de coronacrisis.

ING hoopt verder bevestiging te zien van de stabiele resultaten van de gevogeltedivisie.

Volgens ING bedroeg de nettoschuld van Marel tegen het einde van het eerste kwartaal 196 miljoen euro, bij een normale vrije kasstroom en beperkte veranderingen in het werkkapitaal.

Hollestelle merkte op dat Marel meer voorraden aanhoudt dan normaal, gezien de coronacrisis tot verstoringen in de mondiale toeleveringsketen leidt.

ING merkte op dat het dividend over 2020 in het lopende tweede kwartaal zal worden uitbetaald, hetgeen tot een kasuitstroom leidt van circa 41 miljoen euro.

Al met al verwacht Hollestelle geen grote verrassingen in het eerste kwartaal. "Vooral de orderintake en uitspraken van Marel over de pijplijn zullen belangrijk zijn voor het sentiment", aldus de analist.

ING heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 6,69. Het aandeel handelde dinsdag op 5,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Marel boekt hogere winst en omzet

Door ABM Financial News op 28 april 2021 20:47
Views: 1.631

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit bleek woensdag nabeurs uit de cijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines.

Het concern zei dat het coronavirus het afgelopen kwartaal een impact had op de resultaten en naar verwachting in heel 2021 een impact zal blijven hebben op de resultaten, "hoewel niet bekend is wat de volledige economische waarde zal zijn van de impact van het coronavirus voor Marel", aldus het bedrijf. Marel benadrukte dat de balans en kasstroom sterk blijven.

Het aangepast resultaat uit operaties bedroeg in het eerste kwartaal 38,0 miljoen euro, tegenover 25,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 21,2 miljoen euro, in vergelijking met 13,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 107,3 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020 naar 121,8 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

De netto kasstroom bedroeg 54,9 miljoen euro, versus 44,0 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2020.

Het aandeel Marel sloot woensdag vlak op 6,04 euro.
voda
0
Beursblik: hogere omzet Marel voorzien
Orderinstroom lager op kwartaalbasis.

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het tweede kwartaal vermoedelijk een hoger resultaat en omzet behaald dan een kwartaal en jaar eerder, maar de orders zijn op kwartaalbasis vermoedelijk wel teruggelopen. Dit is de verwachting van geraadpleegde analisten.

In de verslagperiode steeg de omzet van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkingsmachines vermoedelijk van 305,7 miljoen naar 343,5 miljoen euro, volgens de consensus. ING rekent op 343,9 miljoen euro. Zo'n 3,6 procent van de omzetgroei zou autonoom zijn, aldus ING.

De onderliggende EBIT komt volgens de consensus uit op 45 miljoen euro, terwijl ING rekent op 50 miljoen euro. Dit was in het tweede kwartaal van 2020 ook 45 miljoen euro.

In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde Marel een omzet van 334 miljoen euro en een onderliggende EBIT van 38 miljoen euro.

ING rekent op een orderinstroom van 330 tot 340 miljoen euro, waar dat vorig jaar 280 miljoen was, maar in het eerste kwartaal van dit jaar maar liefst 369 miljoen euro.

De analisten van de bank voorspellen verder een nettoschuld van 202 miljoen euro aan het eind van het tweede kwartaal. ING let bij de resultaten die woensdag nabeurs verschijnen ook op de impact van de kosten die zijn gemaakt vanwege de coronacrisis, de mogelijke impact van de mondiale problemen in de leveringsketen en de samenstelling van het orderboek.

Outlook

Berenberg wees op de solide vooruitzichten voor 2021, waarbij de pijplijn sterk is en de orders steeds beter op elkaar afgestemd zijn in alle sectoren: pluimvee, vlees en vis.

Marel waarschuwde bij de cijfers over het eerste kwartaal wel dat de marktomstandigheden uitdagend bleven vanwege de coronapandemie. Een kwantitatieve outlook werd toen niet gegeven.

Het aandeel noteerde maandagmiddag 0,3 procent hoger op 6,02 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Marel boekt lagere nettowinst

Door ABM Financial News op woensdag 21 juli 2021
Views: 1.333

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkingsmachines.

De fabrikant sprak in zijn toelichting op de cijfers van een sterk orderboek, terwijl de orders voor pluimvee op een sterk niveau lagen, vlees in lijn was met de verwachtingen, en de orders voor vis op een recordniveau uitkwamen.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 23,3 miljoen euro, tegenover 30,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg echter van 305,7 miljoen euro in het tweede kwartaal vorig jaar naar 327,5 miljoen in het afgelopen kwartaal. De analistenconsensus rekende op een omzet van 343,5 miljoen euro.

Marel haalde het afgelopen kwartaal voor 371,3 miljoen euro aan nieuwe orders binnen, tegen 280,1 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee kwam het orderboek uit op 499,1 miljoen euro.

De operationele kasstroom voor rente en belastingen bedroeg 77,9 miljoen euro, tegenover 63,1 miljoen euro vorig jaar.

Outlook

Marel sprak woensdagavond van aanhoudend uitdagende marktomstandigheden vanwege geopolitieke onzekerheden en de voortdurende coronacrisis, maar houdt vast aan zijn streven van een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent in de periode tussen 2017 en 2026.
[verwijderd]
0
ar2020.marel.com/investors/financials

Ik weet het niet hoor, maar de wpa is de laatste jaren dalend 2018: €0,17; 2019: €0,15; 2020: €0,13.
Ik snap niet dat men daar vandaag (+3%) €6,28 voor over heeft. Bijna 50x de winst en geen dividend.
Daar in IJsland vinden ze NL vast een leuke geldgrabbelton.

ING heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 6,69.
Ik zou dat advies niet opvolgen.
voda
0
09:45
*ING verhoogt koersdoel Marel van 6,69 naar 6,95 euro
09:45
*ING handhaaft koopadvies op Marel
voda
0
Beursblik: resultaten Marel trekken aan
Omzet en winst omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet en winst wat zien aantrekken, terwijl ook de orderinstroom steegl. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de cijfers woensdag nabeurs.

ING mikt op een omzet van 341,9 miljoen euro, terwijl de consensus opgesteld door Vara uitgaat van 338 miljoen euro. Een jaar eerder bedroeg de omzet nog 287,2 miljoen euro.

De aangepaste EBIT zal volgens ING uitkomen op 46,9 miljoen euro bij een marge van 13,7 procent, terwijl de consensus mikt op 45 miljoen euro en een marge van 13,3 procent. Vorig jaar boekte Marel nog een aangepaste EBIT van 44,1 miljoen euro bij een marge van 15,4 procent.

De winst zal weinig veranderingen laten zien. Onder de streep restte volgens ING een winst van 29,8 miljoen euro en volgens de consensus van 29 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 29,4 miljoen euro.

Tot slot mikt ING op een orderinstroom van 350 miljoen euro. De consensus voorziet een getal van 361 miljoen euro, waar dit een jaar eerder 282,5 miljoen euro was. "De orderintake is flink gegroeid in de afgelopen kwartalen", aldus Hollestelle.

Wel wijst de analist op de risico's van de huidige verstoringen in de aanvoerketen en de daarmee gepaard gaande langere levertijden voor apparatuur van Marel.

ING heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 6,95 euro. Het aandeel steeg woensdagochtend met 1,4 procent tot 5,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Marel boekt licht lagere nettowinst

Door ABM Financial News op woensdag 20 oktober 2021
Views: 1.230

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkingsmachines.

De fabrikant sprak in zijn toelichting op de cijfers van een sterke orderinstroom, wat resulteerde in een gezond orderboek, waarbij sprake was van een sterk kwartaal voor pluimvee en vis en een licht zwakker kwartaal voor de vleesindustrie.

CEO Arni Oddur merkte op dat de voedselwaardeketen een transformatie ondergaat met een focus op automatisering, robottechnologie en digitale oplossingen, waarbij de coronaviruspandemie een "aardbeving" heeft veroorzaakt en een blijvende stempel drukt op de keten.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een EBITDA van 48,0 miljoen euro, in vergelijking met 55,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 23,2 miljoen euro, tegenover 29,4 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg daarentegen van 287,2 miljoen in het derde kwartaal van 2020 naar 331,9 miljoen euro, een plus van 15,6 procent. De orders stegen met 27,6 procent naar bijna 361 miljoen euro, wat resulteerde in een orderboek van 528 miljoen euro.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een negatieve kasstroom van 20,5 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dit zelfs nog een negatieve kasstroom van 73,5 miljoen euro.

Outlook

Het concern spreekt van uitdagende marktomstandigheden door alle geopolitieke onzekerheid en de aanhoudende coronaviruspandemie. Het bedrijf zegt nog niet in te kunnen schatten wat de volledige impact zal zijn van de pandemie op de resultaten van Marel in 2021.

Marel houdt evenwel vast aan zijn middellange en lange termijn groeidoelstellingen. Voor de periode 2017 tot en met 2026 mikt de fabrikant op een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent.

Het management van Marel verwacht een gemiddelde groei van de markt op jaarbasis van 4 tot 6 procent op de lange termijn, waarbij het bedrijf autonoom sneller wil groeien dan de markt. Het management verwacht tevens dat de winst per aandeel sneller zal stijgen dan de omzet.

Bron: ABM Financial News
seance
0
quote:

Bowski schreef op 26 juli 2021 14:42:

ar2020.marel.com/investors/financials

Ik weet het niet hoor, maar de wpa is de laatste jaren dalend 2018: €0,17; 2019: €0,15; 2020: €0,13.
Ik snap niet dat men daar vandaag (+3%) €6,28 voor over heeft. Bijna 50x de winst en geen dividend.
Daar in IJsland vinden ze NL vast een leuke geldgrabbelton.

ING heeft een koopadvies op Marel met een koersdoel van 6,69.
Ik zou dat advies niet opvolgen.
seance
0
voda
0
Update: Marel boekt licht lagere nettowinst
Omzet wel gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Marel heeft in het afgelopen kwartaal een lagere nettowinst geboekt ondanks een hogere omzet. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkingsmachines.

De fabrikant sprak in zijn toelichting op de cijfers van een sterke orderinstroom, wat resulteerde in een gezond orderboek, waarbij sprake was van een sterk kwartaal voor pluimvee en vis en een licht zwakker kwartaal voor de vleesindustrie.

CEO Arni Oddur merkte op dat de voedselwaardeketen een transformatie ondergaat met een focus op automatisering, robottechnologie en digitale oplossingen, waarbij de coronaviruspandemie een "aardbeving" heeft veroorzaakt en een blijvende stempel drukt op de keten.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een EBITDA van 48,0 miljoen euro, in vergelijking met 55,7 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 23,2 miljoen euro, tegenover 29,4 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg daarentegen van 287,2 miljoen in het derde kwartaal van 2020 naar 331,9 miljoen euro, een plus van 15,6 procent. De orders stegen met 27,6 procent naar bijna 361 miljoen euro, wat resulteerde in een orderboek van 528 miljoen euro.

Marel boekte het afgelopen kwartaal een operationele kasstroom van 19,7 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dit zelfs nog 54,1 miljoen euro. Na negen maanden was de operationele kasstroom krap 158 miljoen euro. De vrije kasstroom kwam uit op 100,2 miljoen euro, bijna 23 miljoen euro minder dan in de eerste negen maanden van 2020.

De netto kasstroom was in het derde kwartaal 20,5 miljoen euro negatief en na negen maanden was dit 17,7 miljoen euro.

De schuldratio van Marel steeg op kwartaalbasis van 0,8 naar 0,9. Eind derde kwartaal 2020 was dit 0,5.

Outlook

Het concern spreekt van uitdagende marktomstandigheden door alle geopolitieke onzekerheid en de aanhoudende coronaviruspandemie. Het bedrijf zegt nog niet in te kunnen schatten wat de volledige impact zal zijn van de pandemie op de resultaten van Marel in 2021.

Marel houdt evenwel vast aan zijn middellange en lange termijn groeidoelstellingen. Voor de periode 2017 tot en met 2026 mikt de fabrikant op een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van 12 procent.

Het management van Marel verwacht een gemiddelde groei van de markt op jaarbasis van 4 tot 6 procent op de lange termijn, waarbij het bedrijf autonoom sneller wil groeien dan de markt. Het management verwacht tevens dat de winst per aandeel sneller zal stijgen dan de omzet.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Advies van Berenberg over Marel
Beurshuis Berenberg
Aandeel Marel
Datum 22 oktober 2021
Advies Kopen
Koersdoel 6,50 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 22 oktober 2021 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Marel (MAREL; ISIN: IS0000000388) herhaald. Het advies van Berenberg voor Marel blijft "kopen".

De analisten behouden hun koersdoel van 6,50 EUR.

Op 20 oktober 2021 publiceerde Marel kwartaalcijfers.
voda
0
Beursblik: goede groei bij Marel
Margedruk lijkt tijdelijk volgens Berenberg.

(ABM FN-Dow Jones) De groei bij Marel blijft goed, met een ordergroei van 20 procent dit jaar tot nu, geholpen door tekorten aan arbeidskrachten, die vleesverwerkers dwingt meer te investeren in automatisering. Dat stelde Berenberg maandag nadat de fabrikant vorige week met cijfers over het derde kwartaal kwam.

De markt focust vooral op de opnieuw tegenvallende winstgevendheid en wat dit betekent voor het EBIT-margedoel van 16 procent. En inderdaad was die marge met 11 procent teleurstellend, evenals de nettowinst van 23 miljoen, erkent Berenberg, maar de analisten denken dat Marel veel problemen snel zou moeten kunnen oplossen.

Zo zag Marel te laat in dat de aanvoerketens zo lang verstoord zouden blijven en was het bedrijf laat met prijsverhogingen.

Ook was er een snelle verschuiving naar het vlees-segment, waar de marges lager zijn, maar Berenberg ziet deze trend weer omkeren richting pluimvee.

Tenslotte investeerde Marel fors in medewerkers aan de verkoopkant en zullen die kosten volgend jaar door groei worden weggepoetst.

Voor 2022 voorziet Berenberg 8 tot 10 procent autonome groei, na de recente prijsverhogingen van 4 to 6 procent. De winstverwachting voor 2021 werd wel opnieuw verlaagd, vanwege de margedruk, maar het koopadvies blijft staan.

Het aandeel Marel sloot vrijdag op 5,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
arreno
0
DeZwarteRidder
0
quote:

arreno schreef op 16 november 2021 09:47:

Vorige week een aankoop aanbeveling van Aandelen onder een tientje.
Wie wil er geld verdienen aan het massaal doodmaken en slachten van dieren......????
voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 november 2021 10:08:

[...]

Wie wil er geld verdienen met het massaal doodmaken en slachten van dieren......????
Ben jij vegetariër?
jowi
0
Het zijn dieren, geen mensen. Er zijn ook mensen die als dieren worden afgeslacht (o.a. christenen in moslim landen).
Dat is veel ernstiger, toch !!!
voda
1
Machinefabrikant Marel: corona zet vleesbedrijven aan tot robotisering
Vasco van der Boon 12:54

Marel-directeur Roger Claessens in Boxmeer bij een demonstratiemachine voor de verwerking van wat hij 'proteïnemassa' noemt. Vlees bijvoorbeeld. Foto: Merlin Daleman voor het FD

Van de coronapandemie blijkt 'een enorme impuls' uit te gaan naar verdere automatisering en robotisering van de vleesverwerkende industrie. Dat zegt directeur Roger Claessens van de beursgenoteerde slachtmachinefabrikant Marel MAREL€5,62-1,75% tegen het FD.

Vleesbedrijven zoeken volgens Claessens in robotisering het antwoord op het dubbele probleem van hardnekkige personeelstekorten en gedwongen sluiting vanwege corona-uitbraken onder medewerkers.

Dramatische gevolgen
Vorig jaar moesten wereldwijd abattoirs tijdelijk de deuren sluiten vanwege coronabesmettingen onder het personeel. Dat gebeurde ook in Nederland herhaaldelijk, onder meer bij Vion. Een drama voor de hele keten, zegt Claessens. Boeren kunnen hun varkens en kippen, die volgens een strak schema worden gefokt, niet kwijt.

'Covid heeft onze klanten geleerd dat het een te groot risico is dat je je leveringsbetrouwbaarheid niet meer kunt garanderen. Dit was een wake-upcall', aldus Claessens. Het gevolg is volgens hem dat 'de automatiseringsdrang nu niet meer is te stoppen. De automatiseringsgraad in de vleesverwerkende industrie neemt komende vijf jaar een grote vlucht'.

Alleen mensen als controleur
De machines en software van Marel kunnen pluimvee al 'bijna 100% geautomatiseerd' verwerken tot panklare producten, zegt Claessens. Die automatisering bestrijkt vrijwel het hele proces van boerderij tot supermarkt. 'Er zijn eigenlijk alleen nog mensen nodig als controleur.'

Bij aankomst in het slachthuis kan de Marel-machinerie van één slachtkuiken dertig datapunten verzamelen, zoals temperatuur en transportduur. Tijdens de verwerking wordt de kip 35 keer gefotografeerd. Een kipfilet nog eens tien keer extra. Die informatie is van belang van de verwerker en de consument. Claessens: 'Mensen willen weten wat ze eten.'

Iets groter en breder
Dezelfde gerobotiseerde verwerking als bij pluimvee streeft Marel ook na voor varkens en runderen. Zo ver is nog niet. 'De machines moeten alleen iets groter en breder', weet Claessens. 'Daar zijn we heel snel stappen in aan het maken met onze klanten.' Zo heeft Marel sinds kort een gerobotiseerd uitbeensysteem voor varkens ontwikkeld, de DeboFlex, die geïnspireerd is op de Marel-machinerie voor pluimvee.

'Medewerkers het dubbele betalen, lost het risico van een nieuwe bedrijfssluiting vanwege bijvoorbeeld een pandemie niet op', zegt Marel-directeur Roger Claessens. Foto: Merlin Daleman voor het FD
Nu bestaat 51% van de wereldwijde omzet van €1,2 mrd van Marel uit de verkoop van machines voor verwerking van pluimvee. Dat is een groot onderdeel van het IJslandse Marel sinds het de pluimveelijn van de Nederlandse machinefabrikant Stork overnam.

Snelst groeiende omzet
Van Marels omzet bestaat voor 34% uit de verkoop van slachtmachines voor runderen en varkens. Maar dit omzetdeel is wel 'het snelst groeiende', meldde Marels salesmanager Aljoscha Broshuis donderdag op een webinar van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV).

In Nederland werken nu 12.000 mensen in de slachterijen van runderen en varkens. Anders dan bij pluimvee is het verwerken van runderen en varkens nog grotendeels mensenwerk. De automatisering daarvan is minder ver dan bij pluimvee omdat het ontleden van varkens en runderen veel gecompliceerder is, verklaart Claessens.

Investeringsbereidheid
Broshuis van Marel wijst tijdens het Meat Café van COV op een andere factor die de automatisering van het slachten van varkens en runderen tot nu toe remde: 'De investeringsbereidheid van de markt. Als er genoeg arbeidskrachten zijn te vinden, is het rendement op investeren in automatisering minder aantrekkelijk.'

Dat ruime aanbod van arbeidskrachten is verleden tijd, meldt directeur Robbert van 't Hof van slachterij Westfort tijdens dat COV-webinar. Volgens hem bestaat het personeel van vleesbedrijven voor driekwart uit buitenlandse flexwerkers 'omdat het werk is waarvoor we in Nederland al heel lang geen mensen kunnen vinden'.

Extreem veel arbeidsmigranten
'Corona heeft het vergrootglas gelegd' op die 'extreem' hoge graad aan buitenlandse flexwerkers in slachterijen, memoreert Piet Fortuin, voorzitter van vakcentrale CNV tijdens de COV-bijeenkomst. Slechte huisvesting, groepstransport en de werkomstandigheden van arbeidsmigranten vergroten het risico op corona en daarmee de kans op bedrijfssluiting. De pandemie toont de nadelen van afhankelijkheid van arbeidsmigranten. 'We hebben land- en tuinbouwbreed een probleem', erkent Peter Loef van boerenkoepel LTO.

'Schaarste aan medewerkers is wereldwijd een probleem in de vleesindustrie', weet Marel-directeur Claessens. 'De BBC meldde zelfs dat Engeland overweegt gevangenen in te zetten in de slachterijen', zegt Broshuis van Marel.

Claessens: 'Medewerkers het dubbele betalen lost het risico van een nieuwe bedrijfssluiting vanwege bijvoorbeeld een pandemie niet op.' Automatiseren dus, die vleesverwerking, concluderen niet alleen de Marel-managers maar ook de deelnemers aan het webinar van vleeslobby COV.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1423284/machinefabrika...
296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 10:18
Koers 3,230
Verschil +0,030 (+0,94%)
Hoog 3,230
Laag 3,190
Volume 6.265
Volume gemiddeld 438.980
Volume gisteren 897.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront