Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
voda
0
Cryptolesje leren
Anna Dijkman 00:30

De koers steeg maandag in tien minuten van zo'n $600 naar bijna $3000. Vijf minuten later resteerde nog $0,00. De 'waarde' van cryptomunt Squid - inderdaad vernoemd naar de Netflix-hit Squid Game – was geheel verdwenen. Net als de oprichters trouwens, die er met de buit van een paar miljoen vandoor zouden zijn.

De Amerikaanse nieuwszender CNBC sprak een man die al zijn spaargeld van $28.000 had ingelegd. Oerdomme actie natuurlijk, maar hij legde de schuld liever bij de media die over de munt hadden geschreven. Hij had ook de SEC ingelicht, inderdaad de Amerikaanse toezichthouder. Vrij hilarisch, aangezien crypto toch zo lekker decentraal en zonder bemoeienis van toezichthouders moest zijn.

Toegegeven, hij had ook last gehad van FOMO, de Fear of Missing Out van die éne kans om rijk te worden. Want hoewel de cryptocommunity woest wordt als je crypto’s een piramidespel noemt, loont het absoluut om er vroeg bij zijn. Van de bitcoin bijvoorbeeld bezit naar schatting 3% zo’n 95% van de waarde.

Waren dit gewoon slimme oplichters of werd het publiek hier een lesje geleerd? Want waar draait Squid Game ook alweer om: dat er maar één winnaar kan zijn?

Lees het volledige artikel: fd.nl/opinie/1418298/cryptolesje-lere...
BassieNL
2
quote:

BassieNL schreef op 23 september 2021 11:24:

[...]
VodaCoin | New Token Just Launched NOW!

www.reddit.com/r/CryptoMoon/comments/...
@Voda

De Squidcoin bleek een shitcoin. Niet verrassend, toch?

Overigens, ook de Vodacoin is inmiddels waardeloos geworden.
voda
0
Particulieren nemen te grote risico's als belegger
Pieter Couwenbergh 13:55

AFM-voorzitter Laura van Geest ziet tekenen van oververhitting op de beurzen: 'Ik krijg herinneringen aan de campingbeleggers ten tijde van de millenniumwisseling.' Foto: Merlijn Doomernik/ANP

Ruim 120.000 particuliere beleggers lopen grote risico's in de financiële problemen te raken als de stemming op de beurzen en de woningmarkt omslaat. Zij denken vermogen op te bouwen door risicovol te beleggen, vaak op basis van informatie opgedaan op sociale media. Zij kopen en verkopen doorlopend, spreiden weinig of investeren in exotische producten als crypto's. Van deze groep denkt 40% bovendien er rijk door te worden.

Dat blijkt uit Trendzicht, het jaarlijkse overzicht van ontwikkelingen en risico's in de financiële sector van gedragstoezichthouder AFM. Wat opvalt is dat deze groep ervoor kiest om te beleggen zonder advies van een bank of vermogensbeheerder en ook het beheer zelf doet. Dit execution only-model, waarbij de financiële dienstverlener beperkte zorgplicht heeft, is vanwege de lage kosten en het gemak zeer populair.

Beleggingsrijbewijs
Toch wil AFM-voorzitter Laura van Geest desgevraagd nu niet pleiten voor de invoering van een beleggingsrijbewijs. 'Dat is niet de rol van de AFM. Wij gaan niet zeggen: u mag niet beleggen. We gaan nu eerst kijken hoe beleggingsproducten worden aangeboden en of daarbij een realistisch beeld wordt geschetst van rendement en risico.'

Van Geest wijst erop dat Brussel gaat bekijken of de regels rond beleggingen nog wel actueel zijn. 'Die dateren van voor het digitale tijdperk. Het is goed om te kijken of ze nog voldoen.' Particuliere beleggers moeten nu digitaal een vragenlijst invullen voordat ze zelfstandig mogen beleggen. Of die lijst wel een voldoende drempel biedt of vooral zorgt dat banken juridisch gevrijwaard zijn, kan Van Geest nu nog niet zeggen. Feit is dat de nodige particulieren volgens de AFM 'suboptimaal handelen', ofwel hun beleggingen niet of onvoldoende spreiden per categorie, regio en in de tijd.

Door de lage spaarrente is het aantal particuliere beleggers fors gegroeid, van 1,4 miljoen naar 1,9 miljoen huishoudens. Het overgrote deel daarvan kiest voor 'execution only' waardoor er nu in totaal 1 miljoen huishoudens zonder advies beleggen. Van die groep heeft volgens de AFM 36% het geld waarschijnlijk nodig voor een onverwachte vervanging van wasmachine of auto dan wel voor hun pensioen.

Stormvlag
Van Geest hijst nu de stormvlag omdat zij tekenen van oververhitting op de beurzen ziet. 'Ik krijg herinneringen aan de campingbeleggers ten tijde van de millenniumwisseling.' Ze trekt een vergelijking met een vulkaan waar een rookpluim uitkomt, maar 'de bevolking op de hellingen wel het land blijft bewerken omdat de grond er zo vruchtbaar is.'

De Nederlandse economie is volgens de voormalige directeur van het Centraal Planbureau gevoelig voor een ommekeer van het sentiment, bijvoorbeeld als gevolg van rentestijgingen. 'Dat kan particulieren flink raken via hun woning, en steeds vaker, beleggingen.'

Groenfondsen
De AFM gaat het komende jaar fondsmanagers van groenfondsen achter de broek zitten om transparanter te zijn over claims van hun fondsen. 'Ze hebben nog veel huiswerk te doen als het gaat om duidelijk te maken wat hun duurzaamheidsdoel is en hoe zij dat denken te bereiken. Investeren zij in windmolens? En welke risico's lopen ze.'

Sinds dit voorjaar zijn aanbieders van groenfondsen verplicht inzicht te geven over de (on-)gunstige effecten op de verduurzaming van hun beleggingen, de wijze waarop zij denken bij te dragen en de vergroening en de risico's ervan. Een eerste steekproef stemde Van Geest niet meteen gerust, maar 'het is ook niet gemakkelijk. De wet is er nu, maar over de invulling ervan worden nog regels gemaakt.'

De AFM beijvert zich er samen met de Franse gedragstoezichthouder voor om ook dataleveranciers als Sustainalytics, die de duurzaamheid van bedrijven beoordeelt, onder hun toezicht te krijgen. Ook daar is transparantie haar doel. 'Deze beoordelaars moeten transparant zijn hoe tot hun beoordelingen tot stand komen en ook inzicht geven over het mogelijke conflict of interest.' Bedrijven betalen deze dataleveranciers om zich te laten beoordelen.

Verantwoording afleggen ziet Van Geest als een belangrijke voorwaarde voor het gesprek over het klimaatprobleem. 'Transparantie is de basis voor een dialoog en kan er uiteindelijk toe leiden dat een belegger uit een fonds stapt.' Maar uiteindelijk gaat het volgens haar om gedragsverandering. 'En dat realiseer je alleen met beprijzing en voorschriften'. De uitstoot van CO2 beprijzen is volgens de econome niet alleen de beste manier om te zorgen dat bedrijven hun investeringsbeslissingen aanpassen, maar ook dat er meer geld in de richting van groenfondsen gaat. 'De rendementsvraag krijgt dan een andere uitkomst.'

Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1418402/part...
Prijsman
0
quote:

Prijsman schreef op 8 september 2021 15:23:

[...]

Bewonderenswaardig dat jij het 'sell high buy low' principe altijd top uitvoert!!! Chapeau.

Wie doet er eigenlijk mee met Solana Summer?
Solana Herfst?
Wie gaat ermee doen met Solana winter?
voda
0
Mana koelt wat af
Naast shiba-inu was de cryptomunt mana de afgelopen dagen op centre stage in cryptoland. En terecht want de munt is sinds 28 oktober werkelijk geëxplodeerd van 0,80 dollar tot 3,70 dollar. Inmiddels is de munt wat teruggevallen en vandaag wint de crypto 2,4 procent tot 2,81 dollar.

Als u denkt: wat is in hemelsnaam mana? Nou dat is de munt die gebruikt wordt in Decentraland. Als u denkt: wat is in hemelsnaam Decentraland? Nou dat is een virtuele wereld - een beetje zoals Second Life vroeger - waarin mensen met elkaar kunnen afspreken, digitale grond kunnen aankopen en zelfs kunnen werken! Het heet Decentraland omdat de game gebouwd is op de blockchain van ethereum en alles decentraal geregeld is.

Dat heeft zijn voordelen, want daardoor hebben de gebruikers van de game ook inspraak in de richting die het spel uitgaat en hoe mogelijke updates eruit mogen zien.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
kiekes
0
Begin dan maar makkelijk dit wiijst zich vanzelf, als beginner vond ik dit een mooie instapper

Hoi! Ken je de BLOX-app? weareblox.com/nl-nl/uitgenodigd – met BLOX kun je makkelijk cryptocurrency's kopen.
Sirlander
0
Wat betreft BTC en ETH.
Zijn er hier leden die hier actief op traden of allemaal HODL'ers?

Degene die traden... een succes of zeer moeilijk?
Zelf dacht ik eens om op 70K te verkopen en terug een order in te leggen op 65K.
DeZwarteRidder
1
quote:

Sirlander schreef op 8 november 2021 10:18:

Wat betreft BTC en ETH.
Zijn er hier leden die hier actief op traden of allemaal HODL'ers?

Degene die traden... een succes of zeer moeilijk?
Zelf dacht ik eens om op 70K te verkopen en terug een order in te leggen op 65K.
Traden gaat meestal geweldig goed tot het moment dat het vreselijk misloopt.
Zaphod Beeblebrox
0
Traden is heel moeilijk. Verreweg de meeste mensen maken verlies. Een flink deel verliest alles. Zelfs als je winst maakt is het onduidelijk of je resultaten beter zullen zijn dan vasthouden gedurende de seculiere trend die vaak vele jaren, zo niet decennia duurt. Als je ergens in de jaren 80 onroerend goed had gekocht en was blijven kopen. Dat soort werk. Nu moet je lange termijn in crypto zitten en als de aandelen crashen een positie opbouwen in 4IR technologie, waarvan crypto er een is.

Ik hen zelf wel een leverage positie, met hedge, in zowel bitcoin als ethereum, die ik ga sluiten als ik denk dat de intermediaire top nadert. Dat zal niet voor eind december zijn.
Zaphod Beeblebrox
0
quote:

Sirlander schreef op 8 november 2021 10:59:

positie opbouwen in 4IR technologie

Kan je een praktisch voorbeeld geven?
Ik vermoed dat je over aandelen hebt van bedrijven actief hierin.
Ja, dan heb ik het over aandelen, idealiter een sectorindex kopen in 3D printen, IoT, 5G, AI en robotica, nanotechnologie, genetica, dat soort werk. Misschien zijn de Ark vehikel van Cathy Wood hiervoor geschikt maar heb er zelf nog niet intensief naar gekeken omdat ik eerst een crash wil zien.
Krikke81
0
quote:

Achteraf gezien... schreef op 22 januari 2014 15:20:

Ik weet niet alles van de Bitcoin, maar belangrijk voordeel wat toch het ontbreken van bankkosten? En dan komt er een Nederlandse Beurs voor bitcoins, met.....bankkosten??

Ze verwachten nog dit jaar een vergunning te krijgen van DNB? Dat lijkt me onwaarschijnlijk, maar ik zal het eens volgen of ze die inderdaad krijgen.
Er zijn geen kosten aan het hebben van BTC - buiten de energie die door miners wordt gebruikt om het netwerk levend te houden, echter heeft dit (nu) nog geen directe impact op Jan Modaal.

Er zijn wel kosten op BTC te verzenden naar een ander adres, i.e. miners fee, dit bedrag kan je zelf instellen, echter indien het te laag is kan het lang duren eer je transactie wordt bevestigd.

Zie hier een grafiekje:

ycharts.com/indicators/bitcoin_averag...
Sirlander
0
quote:

Zaphod Beeblebrox schreef op 8 november 2021 11:07:

[...]

Ja, dan heb ik het over aandelen, idealiter een sectorindex kopen in 3D printen, IoT, 5G, AI en robotica, nanotechnologie, genetica, dat soort werk. Misschien zijn de Ark vehikel van Cathy Wood hiervoor geschikt maar heb er zelf nog niet intensief naar gekeken omdat ik eerst een crash wil zien.
ok op die manier...

Maar indirect doe ik dit via fondsen bij de bank:
Candriam climate
Candriam move (elektrische wagens)
Candriam robotics
Candriam europe innovations
Begin volgend jaar komt Candriam renew (nieuwe industrie met betrekking recycleren)

dus denk dat dit wel snor zit.

[verwijderd]
0
ATH vandaag in US dollars, de $100k voor kerstmis gaat zeker voorbij komen.

Onder jongeren tot zeg 35 jaar is dit goed nieuws, veel "jongeren" zitten all in om op termijn nog een huis te kunnen bemachtigen via bovenstaande "tool"

Steeds meer websites die crypto consumenten faciliteren, de campagnes lopen op radio en TV, steeds meer instroom van oude euros, steeds meer gebruikers, de groei blijft explosief.

En die 1400 data analisten van de ING dan? en dan die 1300 data analisten van de Abnomro dan?
Ale een particulier 100 oude euros overmaakt naar zeg een Bitcoinmeister eindigt dus het toezicht bij/na die website, die gedachte alleen al is 125 euro waard.
voda
0
Opsporingsdiensten leggen beslag op €25 miljoen aan crypto
Door REDACTIE DFT

Updated 21 min geleden
47 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Opsporingsdienst FIOD, de Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie hebben in een gezamenlijke operatie afgelopen maanden bij tientallen verdachten beslag gelegd op meer dan €25 miljoen aan cryptovaluta zoals bitcoin en ethereum.

Crypto gewild bij criminelen, opsporingsdiensten leggen met grootschalig onderzoek beslag op €25 miljoen aan munten.? ANP/HH

Het gaat om de buit bij meerdere onderzoeken, melden zij maandag.

BEKIJK OOK:
Crypto-hit Squid Game stort in: $2,1 miljoen verdwenen

Daarbij kwamen de opsporingsdiensten bij de criminelen de crypto op het spoor die werden gebruikt bij onder meer hacks en cybercriminaliteit, als betaalmiddel voor gijzelsoftware en om bijvoorbeeld webhosting - aangeboden diensten voor websites - te financieren.

BEKIJK OOK:
Nieuwe serie toont successen én valkuilen van crypto

Anonimiteit
Volgens het Openbaar Ministerie blijven cryptovaluta, die op zich legaal zijn, onophoudelijk populair bij criminelen vanwege de anonimiteit. De digitale munten zijn bovendien snel internationaal te verplaatsen. In toenemende mate worden crypto gebruikt als betaalmiddel voor verschillende soorten van criminaliteit, stellen zij.

„Daarnaast komen we cryptovaluta ook steeds vaker tegen in criminaliteitsvormen als drugs- en mensenhandel, fraude en belastingontduiking”, zo blikken zij terug op deze onderzoeken.

Stablecoins gewild
Opvallend is volgens de drie organisaties dat de criminelen zich snel tegen waardeverlies van hun cryptomunten proberen in te dekken. Die munten kunnen soms met tientallen procenten op en neer bewegen.

BEKIJK OOK:
Cryptomunten duurder na uitblijven verbod in VS

Om dat wisselkoersverlies te beperken, gebruiken ze in toenemende mate zogenoemde ’stable coins’, waarvan de USDT erg populair is. Dergelijke cryptovaluta zijn in waarde gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.

BEKIJK OOK:
Heeft het nog zin om bitcoin te kopen?

De identiteit van de verdachten in het onderzoek is niet altijd bekend, zo melden het OM, Landelijke Recherche en FIOD maandag.

BEKIJK OOK:
Vijf vragen: hierom stijgen beleggingen in cryptomunten
BEKIJK OOK:
’Nederland nu vierde cryptoland van de wereld’

www.telegraaf.nl/financieel/193565625...
[verwijderd]
0
"AMSTERDAM - Opsporingsdienst FIOD, de Landelijke Recherche en het Openbaar Ministerie hebben in een gezamenlijke operatie afgelopen maanden bij tientallen verdachten beslag gelegd op meer dan €25 miljoen aan cryptovaluta zoals bitcoin en ethereum"

Een mooi stukje PR van de "opsporingsdiensten", het is een loos bericht, het is krabbelwerk, het is niets meer dan gebakken lucht zolang er geen aantoonbare zaken worden toegelicht, het OM is een Lamme Vogel, de aasgieren zijn rijkelijk aanwezig om het karkas volledig kaal te vreten, precies zoals de natuur bedoeld is.
[verwijderd]
0
Congress Passes $1.2 Trillion Infrastructure Bill — Crypto Advocates Criticize Amended Broker Definition, Tax Code 6050I
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Congress has passed the Biden administration’s bill aimed at improving infrastructure, fighting climate change, and bolstering social services. The $1.2 trillion infrastructure bill, which also expands the definition of a broker, awaits U.S. president Joe Biden’s signature after passing with a vote of 228–206 on Friday.

Bipartisan Infrastructure Bill Passes to the Tune of $1.2 Trillion
The bipartisan infrastructure bill has been a hot topic in recent times and on Friday the bill passed in Congress and now awaits president Biden’s approval. The passing followed weeks of delays and debates as 13 Republicans joined a large majority of Democrats in order to help forward the proposal.

Bitcoin.com News reported on the bill three days ago when it was slimmed down to $1.75 trillion and lawmakers whittled the number down once more before the passing to $1.2 trillion. From the State Dining Room, Biden celebrated Congress passing the bill and said with a smile: “Finally… Infrastructure week.”

The 1,600-page proposal discusses incentives to fight climate change, offers “universal pre-K child care,” and an allocation of funds for free computers. Estimates say around $550 billion will go towards fighting the alleged climate crisis in the United States.

$47 billion will be dedicated to flooding, coastal, and climate resiliency and $39 billion to “modernize traffic.” About $5 billion will be dedicated to low and zero-emissions buses, $110 billion for roads and bridges, and $7.5 billion toward electric vehicles and power charging developments.

Broad Definition of a Broker, Tax Code Section 6050I
Now while adding another trillion to the mountain of debt the U.S. already owns is unfavorable, most crypto proponents are more concerned about the cryptocurrency tax provision.

Senators who helped frame the bill slipped in a provision change that says organizations that deal in trading digital assets are considered brokers. In fact, digital currency proponents are worried that the definition of a broker is extremely broad, and crypto advocates think that alongside exchanges, software engineers and miners could also be targeted.

The way the bill is written, the main concern is the reporting requirement to the Internal Revenue Service (IRS) would force all brokers to file 1099 forms and declarations. Additionally, there is concern about the amendment to Tax code section 6050I, which essentially requires individuals and businesses that have received $10K in cash or a bank wire to file the IRS Form 8300.

The form mandates businesses and individuals to follow Know-Your-Customer (KYC) procedures and to record the sender’s name, address, and social security number. Detailed information on the reasoning behind the funding must also be accounted for in Form 8300.

Meltem Demirors: ‘Infrastructure Bill Is Inherently Anti-American’
Even after the bill passed in Congress, crypto supporters told their fellow Americans to call their representatives to fix the amended Section 6050I. One crypto advocate tweeted:

Everyone in the cryptocurrency community must contact their congressperson. Demand they oppose the clause snuck in [the] infrastructure bill that would amend Section 6050I of tax code, it’ll destroy the defi industry. It is extremely important we kill this.

Coinshares CSO Meltem Demirors also complained about the passing of the bill. “This bill is unconstitutional and inherently anti-American. Private citizens have the right to financial privacy and financial freedom. Absolutely shameful to see this,” Demirors said.

President Biden called the bill a “once-in-a-generation” investment. “It puts us on a path to win the economic competition of the 21st century,” Biden explained.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
news.bitcoin.com/congress-passes-1-2-...
[verwijderd]
0
Er waren nogal wat voorspellingen (ook op dit forum) over een instorting van de BTC prijs wanneer bovenstaande Bill door het congres zou zijn goedgekeurd, maar voorlopig zien we daar dus niets van.
15.648 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 apr 2024 15:15
Koers 63.894,30
Verschil +306,52 (+0,48%)
Hoog 64.271,74
Laag 63.515,20
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront