Relief therapeutics « Terug naar discussie overzicht

Relief therapeutics Holding

9.103 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 ... 452 453 454 455 456 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

€50_is_€50 schreef op 27 oktober 2021 09:02:

www.relieftherapeutics.com/newsblog/r...

Benieuwd hoe koers hier op gaat reageren.
Allemaal mosterd na de maaltijd.
eric_k4
1
Nee, geen mosterd na de maaltijd!

RLF een kleine Zwitserse Pharmaceut werkt met uiterste precisie aan preventieve medicijnen en communcieert hierover op professionele wijze, zie hiervoor je email inbox.
Echter zoals ervaren, speelt inzet van preventie middelen voor het toch o zo belangrijke Covid virus (want Pandemie?!?!) geen enkele rol.

Om dichtbij huis te blijven, onze samenleving wordt steeds grimmiger, er is 0 respijt voor degenen die gezond zijn en zich niet laten vaccineren. De nieuwsgaring heeft de rol van inquisitie, haar beulen zijn niet te tellen.
In deze situatie krijgt RLF en goedwillende Pharmaceuten geen enkele kans om haar preventieve medicijnen onder het voetlicht te brengen, laat staan op de markt. Nee, Big Pharma en haar ja knikkende, corrupte secundanten die in alle geledingen van de maatschappij agressief actief zijn voor vaccinatie en controle, beslissen en tweedelen ons land.
Met dank aan de misleidende, geblinddoekte massmedia en doorgeslagen, pathologische angst!

Belegger 86
0
Mee eens! Kom maar op met die medicijnen!

Gaat ondanks 87% vaccinaties weer de verkeerde kant op, lekkere beloftes allemaal.
Geloof er geen barst meer van! Draagvlak voor de eventuele 3e prik is hiermee compleet weggeslagen.
We komen er gewoon niet vanaf met alleen vaccineren.
DeZwarteRidder
0
quote:

Belegger 86 schreef op 27 oktober 2021 17:07:

Mee eens! Kom maar op met die medicijnen!

Gaat ondanks 87% vaccinaties weer de verkeerde kant op, lekkere beloftes allemaal.
Geloof er geen barst meer van! Draagvlak voor de eventuele 3e prik is hiermee compleet weggeslagen.
We komen er gewoon niet vanaf met alleen vaccineren.
Merck heeft net een bijna gratis pil tegen covid vrijgegeven.
DeZwarteRidder
0
Stap voor stap meer medicijnen tegen covid-19
Thieu Vaessen 16:36

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met corona, neemt weer snel toe. Mogelijk kunnen geneesmiddelen verlichting brengen en een nieuwe lockdown voorkomen. Welke medicijnen zijn al beschikbaar? En wat voor medicijnen komen er nog aan?

In het kort

De eerste virusremmer tegen corona in pilvorm is dicht bij goedkeuring.
Molnupiravir van ontwikkelaars Merck en Ridgeback kan een doorbraak betekenen.
Met de toediening van kunstmatig gemaakte antistoffen is ook vooruitgang geboekt.
Diverse ontstekingsremmers zijn belangrijk voor covidpatiënten in het ziekenhuis.

Binnenkort doen waarschijnlijk een aantal nieuwe geneesmiddelen tegen corona en covid-19 hun intrede. Dat zal niet meteen betekenen dat de coronacrisis voorbij is, maar de komst van meer covid-medicijnen is zeker 'een plezierige gedachte', zo zegt Marc Bonten, hoogleraar epidemiologie aan Utrecht UMC. Volgens Bonten is zelfs sprake van een ratrace tussen verschillende farmabedrijven om zo snel mogelijk een nieuw medicijn te introduceren.

Ook Leon van den Toorn, longarts bij het Erasmus MC, kijkt uit naar de komst van nieuwe middelen. Een aantal daarvan is vooral geschikt voor 'kwetsbare patiënten' in een vroege ziektefase. 'Dat is zeer relevant', zegt Van den Toorn. 'Als deze patiënten minder vaak in het ziekenhuis terechtkomen, kan dat een enorme verlichting voor de zorg opleveren.'
Volgens hoogleraar Marc Bonten is een ratrace tussen farmabedrijven gaande om zo snel mogelijk met een nieuw medicijn te komen.

Met de term 'kwetsbaar' doelen artsen vooral op mensen met een verzwakt afweersysteem. Het gaat in Nederland om een grote groep van meer dan een half miljoen mensen, bij wie vaccins soms niet goed aanslaan. Dat kunnen mensen zijn met een afweerstoornis of kankerpatiënten. Maar het gaat ook om mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan en daarom middelen slikken die hun afweersysteem juist onderdrukt.

Veel wordt verwacht van zowel virusremmers als van cocktails met kunstmatig gemaakte antistoffen. Daarnaast zijn er bestaande medicijnen, die ook effectief zijn gebleken bij de behandelingen van covidpatiënten. Een categorie apart vormt ivermectine, een bestaand medicijn waarvan wetenschappers weinig heil meer verwachten.
Virusremmer-pil kan doorbraak betekenen

Een heuse doorbraak kan weleens de goedkeuring zijn van molnupiravir, de eerste virusremmer die speciaal is ontwikkeld tegen covid. Het middel is afkomstig van het Amerikaanse farmaconcern Merck & Co (dat in Europa opereert onder de naam MSD) en het biotechbedrijf Ridgeback. Volgens voorlopige onderzoeksresultaten halveert molnupiravir de kans op ziekenhuisopname of overlijden van patiënten met een verhoogd risico.

'Grote kans dat molnupiravir een nuttige toevoeging is', zegt Mark de Boer, internist-infectioloog van het LUMC Leiden en tevens voorzitter van de Swab, de Nederlandse organisatie die artsen adviseert over de beste behandeling van covidpatiënten.

Virusremmers zijn vooral geschikt voor een vroege ziektefase. De middelen blokkeren de mogelijkheden van een virus om zich in het menselijk lichaam te vermenigvuldigen en kunnen zo een ernstig verloop van een infectie voorkomen. De Boer: 'Misschien is molnupiravir alleen effectief bij gebruik in de allereerste dagen van de infectie, dus nog voor opname in het ziekenhuis. Maar dat zou het niet minder belangrijk maken.'
10.000.000

Merck verwacht dit jaar 10 miljoen doses molnupiravir voor een vijfdaagse behandeling te produceren

Merck heeft molnupiravir in oktober ter goedkeuring voorgelegd, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. 'Ik verwacht dat de Europese toezichthouder, de EMA, hier hoge prioriteit aan gaat geven', zegt Bonten, die ook lid is van het Outbreak Management Team. Een voordeel van molnupiravir is dat het gaat om een pil. Patiënten kunnen het middel dus makkelijk zelf innemen.

Merck verwacht dit jaar 10 miljoen doses voor een vijfdaagse behandeling te produceren. Het medicijn kan mogelijk ruimer beschikbaar komen, doordat het farmaconcern zijn patenten op het middel deelt ten behoeve van ruim honderd lage- en middeninkomenslanden. Pfizer en Roche komen mogelijk dit jaar nog ieder met een eigen virusremmer in pilvorm.

Eerder leek de virusremmer Remdesivir nog een belangrijke rol te gaan spelen in de bestrijding van het coronapandemie, hoewel het middel van farmaconcern Gilead oorspronkelijk was ontwikkeld tegen een ander virus. Inmiddels wordt Remdesivir in Nederland nog slechts incidenteel gebruikt. 'Veruit de meeste ziekenhuizen zijn niet onder de indruk van het effect en de onderzoeksresultaten', zegt Van den Toorn, die als voorzitter van Nvalt (de vereniging van longartsen) nauw betrokken is bij het opstellen van de behandeladviezen voor covidpatiënten.
Kunstmatig gemaakte antistoffen

Een positief behandeleffect kan ook komen van covidmedicijnen die bestaan uit monoklonale antistoffen. 'Zeg maar kunstmatig gemaakte antistoffen', aldus Bonten. De middelen zijn vooral geschikt voor patiënten die zelf geen antistoffen aanmaken, ook al zijn ze gevaccineerd. Een voordeel is dat kunstmatige antistoffen direct na toediening het coronavirus kunnen bestrijden, terwijl een vaccin enkele weken nodig heeft om antistoffen op te wekken.
DeZwarteRidder
1
2)

Het bekendste middel is een cocktail van twee monoklonale antistoffen, gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Regeneron. Die bekendheid is mede te danken aan Donald Trump, die het medicijn kreeg toen hij als president met corona besmet raakte. Na zijn genezing sprak Trump van een wondermiddel.

De Regeneron-cocktail speelt in Nederland ook een rol van betekenis, vertellen De Boer en Van den Toorn, hoewel het middel nog niet is goedgekeurd door de EMA. De voorlopige onderzoeksdata zijn overtuigend genoeg, waardoor artsen het medicijn nu toch al kunnen inzetten. 'Off label', zoals dat heet.
Kunstmatig gemaakte antistoffen van Regeneron worden in Nederland al 'off label', zonder goedkeuring van de EMA, ingezet.

Het Regeneron-medicijn is beperkt beschikbaar. De Boer schat dat tot nu toe enkele honderden Nederlandse covidpatiënten de monoklonale antistoffen hebben gekregen. Vergelijkbare medicijnen van de farmabedrijven GSK, Eli Lilly en Celltrion zijn in Nederland nog niet ingezet. De Boer: 'Maar dat zou zomaar kunnen veranderen.'

Monoklonale antilichamen kunnen ook een prominentere rol gaan spelen door toedoen van het farmaconcern AstraZeneca, dat een eigen cocktail heeft ontwikkeld onder de naam AZD7442. De EMA is al begonnen met het bestuderen van de voorlopige onderzoeksresultaten. Een voordeel van het AZD7442 is dat het middel bestaat uit een injectie in een spier. De andere middelen worden toegediend via een infuus in de bloedbaan en zijn dus alleen geschikt voor gebruik in het ziekenhuis.
Ontstekingsremmers

Voor de behandeling van patiënten die met covid in het ziekenhuis belanden, zijn tot nu toe maar een paar medicijnen effectief gebleken. Veruit de belangrijkste is dexamethason, een ontstekingsremmer met een brede werking die al tientallen jaren wordt ingezet tegen onder meer reuma en astma. 'Dexamethason is echt de hoeksteen van de behandeling', zegt De Boer.

Diverse fabrikanten leveren de ontstekingsremmer, die ruim beschikbaar is. Mede dankzij de inzet van dexamethason is de ligduur van covidpatiënten op de IC-afdelingen meer dan gehalveerd.
Mede dankzij ontstekingsremmer dexamethason is de ligduur van covidpatiënten op de IC gehalveerd.

Pas als patiënten extra zuurstof nodig hebben, krijgen ze dexamethason. Als dat onvoldoende helpt, kunnen artsen nog een andere soort ontstekingsremmers geven: de zogenoemde IL6-remmers. Deze ontstekingsremmers hebben een gerichter werkingsmechanisme en kunnen volgens onderzoek van UMC Utrecht de overlijdenskans van covidpatiënten met 8,5% verlagen.

Het belangrijkste middel in deze laatste klasse is tocilizumab, dat wordt gemaakt door het Zwitserse farmabedrijf Roche. Onduidelijk is hoeveel Nederlandse patiënten met tocilizumab zijn behandeld, maar volgens De Boer zijn dat er waarschijnlijk duizenden. 'Helaas moeten we er zuinig mee zijn', zegt De Boer. 'Er is een tekort en de hele wereld weet dat het middel schaars is.'

Beproefd middel tegen parasieten

In het begin van de coronapandemie waren er aanwijzingen dat het medicijn ivermectine - een beproefd middel tegen parasieten - ook effectief zou kunnen zijn tegen corona. Maar als het middel al werkt, dan waarschijnlijk alleen bij hoge doseringen, die ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken. Dat laatste blijkt ook wel in de Verenigde Staten, waar het aantal sterfgevallen na het gebruik van ivermectine in een jaar tijd is verdubbeld tot bijna vijftig.

Volgens medische instanties als de EMA en de Swab is eerst meer wetenschappelijk onderzoek nodig, ook met patiënten, om te bepalen of ivermectine werkelijk effectief is tegen het coronavirus. De verwachtingen zijn niet hooggespannen. Artsen mogen het middel in Nederland ook niet voorschrijven tegen covid. Tegen deze restrictieve opstelling is in de Tweede Kamer bezwaar gemaakt, met name door Kamerlid Wybren van Haga.

Lees het volledige artikel: fd.nl/
eric_k4
0
Wederom een verwarrend artikel van de hak op de tak, noem maar wat Big Pharma's, consorten, pillen, probeersels en lokale geneesheren, en opeens gaat de hemelpoort open, ja achachach de Big Pharma heeft het beste met ons voor. Laat je niet in de kaart kijken, ze hebben qua preventieve Covid middelen nog niets maar dan ook niets op de kaart gezet. Slechts alleen die nood goedgekeurde vaccins, waarvan de (enstige) bijeffecten op totalitaire wijze worden weggedrukt door hen, massmedia en overheid. Waar de nonsense van overheid en instanties herhaaldelijk wordt uitgesproken dat de niet- gevaccineerden de oorzaak zijn van de onaanvaardbare druk op de Zorg, maar waar onverlet in jaren en jaren van wanbeheer en bezuiningsdrift de Zorg door hen stelselmatig en blijvend is ondermijnd, verzwakt en uitgehold! Preventie laat me niet lachen, is nooit aan bod geweest, ook nu niet!
eric_k4
2
ach ja, DZR onze dorpsreporter die slechts artikelen kan plaatsen zonder eigen inbreng of repliek...
DeZwarteRidder
0
quote:

eric_k4 schreef op 2 november 2021 16:36:

ach ja, DZR onze dorpsreporter die slechts artikelen kan plaatsen zonder eigen inbreng of repliek...
Maar wel een dorpsreporter die al lang geleden heeft voorspeld dat Relief zou mislukken en die bovendien als enige begrijpt wat hier aan de hand is.
MisterBlues
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 november 2021 17:15:

[...]

Maar wel een dorpsreporter die al lang geleden heeft voorspeld dat Relief zou mislukken en die bovendien als enige begrijpt wat hier aan de hand is.
Hahaha. De soap gaat door. Je kunt wel afvragen - waarom je zo lang blijft hangen...(?)

(Ik kwam toevallig langs!)
[verwijderd]
0
Het blijft wonderbaarlijk meer dan 13% in de plus op basis van goede safety data. Iedereen verwacht toch dat de safety geen enkel probleem is.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 november 2021 16:33:

Ik heb zelden zo'n mooie skihelling gezien................
Vier skihellingen als je de twee jaar grafiek pakt en één grote afdeling als je kijkt vanaf september 2009.
peter 58
0
quote:

Kleintje66 schreef op 3 november 2021 22:18:

[...]
Vier skihellingen als je de twee jaar grafiek pakt en één grote afdeling als je kijkt vanaf september 2009.
2009 al....? ??
€50_is_€50
0
finance.yahoo.com/news/relief-therape...

In de laatste alinea ongeveer "Een poging tot uplisting tot de Nasdaq in 2022"... Is dit niet wat te ambitieus?
Bearded Broker
0
Ai!

EUA is afgewezen door de FDA. Ik ben benieuwd wat dat gaat doen met de koers morgenvroeg.

Ik verwacht een verlies te moeten gaan pakken morgen….
M c M
0
quote:

Bearded Broker schreef op 4 november 2021 23:56:

Ai!

EUA is afgewezen door de FDA. Ik ben benieuwd wat dat gaat doen met de koers morgenvroeg.

Ik verwacht een verlies te moeten gaan pakken morgen….
Wederom uitstel door te kleine groep van 131..
Hadden ze geen 5 maanden over hoeven doen om dat uit te spreken lijkt me..

Maar geen afstel in ieder geval.
Koers zal er niet op omhoog gaan nee.
9.103 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 ... 452 453 454 455 456 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:18
Koers 1,260
Verschil +0,045 (+3,70%)
Hoog 1,325
Laag 1,200
Volume 25.907
Volume gemiddeld 15.193
Volume gisteren 9.973

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront